Komende activiteiten

  • Tentoonstelling
    • "Nano - kleine technologie, grote toekomst"
    • 26 oktober t/m 28 mei
    • Delft

Welkom op de WYP2005 website

WetenWeek: 256.000 bezoekers
Weten WeekOok dit jaar was de WetenWeek weer een groot succes. Maar liefst 256.000 geïnteresseerden zijn op de verschillende activiteiten afgekomen. De 20e WetenWeek had als thema 'Ken je krachen!' en stond in het teken het World Year of Physics 2005. Lees verder.
WYP2005: de Nederlandse hoogtepunten
Het zwaartepunt van alle activiteiten die in het kader van het World Year of Physics 2005 in Nederland werden georganiseerd, lag in en rond de zomer. Een terugblik.
HM-1HM-2 Koningin Beatrix bezoekt de Slinger van Foucault, die in het kader van het World Year of Physics in de Groningse Martinikerk bewijst dat de aarde draait. Prof. dr. Herbert Löhner vertelt het gezelschap, waaronder ook premier Balkenende, mevrouw Timmerman-Buck (voorzitter Eerste Kamer) en de heer Kuipers (voorzitter College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen) over de achtergronden van dit klassieke experiment.

Foto's Theo Jurriëns, 29 september 2005
WYP logo Waarom het World Year of Physics: Het leven is in de afgelopen honderd jaar ingrijpend veranderd: radio, TV, auto, vliegtuig, magnetron, het internet. We blijven ook langer gezond en worden een stuk ouder. Niet iedereen realiseert zich dat natuurkundig onderzoek aan dit alles ten grondslag ligt. Lees verder