Årstider – Bingotider

Postad av | Postad i Spel | Postad den 02-08-2011

Har ni tänkt på att olika typer av bingo lämpar sig bättre för olika typer av årstider. Dessutom lämpar sig vissa typer av bingo sig bättre vissa årstider. T.ex., på vintern så sitter folk bänkade framför teven, medens på sommaren så spelar folk bilbingo, kanske till och med båtbingo om det nu finns något sånt. Folk som känner för att spela lite bingo mitt i veckan, men inte orkar vara sociala kan spela bingo på nätet, finns ett stort utbud. Dessutom kan man välja att vara social, då de flesta bingosidor har chatrum där du kan chatta med andra svenska spelare.

Om ni vill läsa mer om bingo så kan jag finns det dels Bingo 247 som handlar om bingo och sen en annan sida som handlar om bingo på nätet.

Att bli rik snabbt är en myt

Postad av | Postad i Ekonomi | Postad den 29-07-2011

Att bli rik snabbt och enkelt är en myt, det är ofta den myten som får folk att försöka göra snabba klipp på börsen. Samma kemiska processer i vår människokropp som triggas när vi tror att vi kommer kunna bli rika på att köpa skraplotter eller spela på casino.
Vill du ha ett välbetalt yrke så är det säkraste kortet att skaffa sig en bra utbildning, på så sätt hjälper du även landets ekonomi, och på så sätt bidrar du även till en bättre värld. Det finns många yrken som driver både ekonomin och tekniken framåt, t.ex. läkare och ingenjörsyrket. Att man sen får bra betalt är inte heller en nackdel. En högskoleingenjör lön är ju inte fy skam, och tar man en titt på löneutveckling civilingenjör så ser även den bra ut.

Så alla ni som jagar de snabba pengarna, mitt råd är att tänka om. En annan viktig tankeställare är att pengar kanske inte är allt här i världen, är det inte viktigare att ha kul?

Sms-lån, onödigt dyrt lån!

Postad av | Postad i Ekonomi | Postad den 19-05-2011

Ekonomi, finanas, investeringar, kostnader, lån. Inte riktigt samma saker, men inte heller helt olika. Ett lån och en investering kan i många situationer jämföras med varandra, mer än att båda är viktiga faktorer i en ekonomi.

Att t.ex. ett bolag ta ett lån istället för att ta in en investerare kan vara ett bra beslut om man tror att man kommer få behålla en större del av bolaget som i sin tur kommer ge en större avkastning än vad själva lånet kommer att kosta. Lån är jätteviktigt, och kan faktiskt vara en riktigt bra investering i många fall.

Gäller det här för alla lån? Njae. På senare år har fenomenet smslån dykt upp och man kanske inte riktigt kan påstå att det är en jättebra form av lån, och det går definitivt inte att jämföra med t.ex. de lånen som en bank beviljar. Smslån kan vara bra om du måste lösa en skuld snabbt, och du vet att du kommer att ha pengarna inom kort. Kreditkort fungerar på ungefär samma sätt. Nej, det enda stället jag kan tänka mig att ett sms-lån skulle vara en bra investering är om du har hittat ett riktigt fynd, som då också kostar mellan 1000 och 3000 kronor som är de vanligaste beloppen.

Bingo, en bra investering?

Postad av | Postad i Spel | Postad den 08-05-2011

Bingo är ett spel som bara växer och växer i populäritet, men hur kan du som börsintresserad ta del av den kakan?

Den främsta anledningen till att bingo växer är att spelet har nått internet. Det är idag både enkelt och roligt att spela bingo på nätet. De flesta bingoföretagen är dock inte svenska, trots att de har namn som Svenska Bingo så är bolaget långt ifrån svenskt. De flesta av företagen är antingen baserade på Malta, Gibraltar eller Cypern. Det är dock inte kört för den som vill handla på börsen.

Några av aktörernas holdingbolag är noterade på Stockhomsbörsen. Andra är noterade på Londonbörsen (London Stock Exchange), t.ex. 888 gruppen som bl.a. har bingo på nätet.

Så för den som tror på den här marknaden så kan det vara smart att investera i bingo-relaterad verksamhet. Det va dagens börsstips från Melins Börsinfo!

Spelar ingen roll vem som vinner – inte om du är börshaj i alla fall

Postad av | Postad i Ekonomi | Postad den 17-09-2010

Läste på Aftonbladets systersida E24 att oavsett hur det går i det Svenska valet så kommer det inte påverka börsen. Det är intressant tycker jag. En ännu roligare, eller tråkig för den delen, är ett citat som uppkommit efter ett tidigare val där borgarna vann, att ”börsen gick upp i tre dagar och sedan ned i tre år efter att borgarna vunnit riksdagsvalet”. Huruvida det är sant eller inte återstår att se.

Börsen gick upp i tre dagar och sedan ned i tre år efter att borgarna vunnit riksdagsvalet.

För min del ser jag fram emot en stabil börs och nästa finanskris känns i skrivande stund ganska avlägsen, men vad vet jag. Det gör de väl nästan alltid.

E24

Facebook spel – En riktig marknad

Postad av | Postad i Spel | Postad den 06-06-2010

Det är nog få som har missat hur stort Facebook har blivit. Det är nog nästan lika få som inte har hört talats om Facebook spelet Farmville. Förenklat så handlar Farmville om att man ska driva en bondgård. Sen kan du hjälpa dina vänner (som är andra riktiga personer som också spelar Farmville) med sin bondgård.

Det låter som ett ganska barnsligt koncept men faktum är att det är många, så väl barn som vuxna(!), som älskar det här spelet. Så många att det idag är det största spelet i världen till antalet spelare räknat. Större än t.ex. jätten World of Warcraft.

Det är inte för inte som företaget Zynga som ligger bakom Farmville är värderat till 35 miljarder kronor! Det är inte för inte som spel på internet numera kan räknas som en riktig marknad, en del skulle säkert kalla det för en bubbla. Men om ni frågar mig så är det dagens investeringstips, spel på internet.

Källa: E24