Busuk

Friday, January 24, 2014

Gambar Bakal Isteri Pemain Bolasepak Kelantan Nik Shahrul Azim

Memetik gambar dari Astro Arena
Pasangan ini bakal melangsungkan hari perkahwinan 
mereka pada 10 Feb 2014
Tahniah diucapkan memang sama cantik sama padan




Kisah Benar Disebalik Kes Belasah Pekerja Gores & Menang di Seremban




Semalam aku ada publish entry berkaitan pekerja syarikat gores & menang yang dibelasah oleh 30 orang yang tidak berpuas hati kerana keluarga mereka di tipu.

Dan ada pembaca dikalangan sahabat kita yang mempunyai pengalaman sendiri berkaitan perkara ini.



Jadi aku kongsikan untuk pedoman dan peringatan untuk kita semua. Salah seorang daripada pengomen iaitu Aliff Rohaiza menyatakan bahawa adik/abang beliau yang terlibat dengan kejadian di Senawang tu. Mari kita doakan adik/abang beliau selamat sebab dia buat benda yang betul kan.

Entah berapa ramai lagi akan terkena jika perkara ini tidak terjadi.Jika anda ada pengalaman boleh kongsi di ruangan komen

-Suria Lekat Lekit-
pengakuan dari someone yg pernah kerja dgn syarikat gores & menang ni.. katanya hadiah yang di tawarkan dengan barangan eletrik yg konon murah sebenarnya di jual dengan harga yang berganda2 dari harga sebenar barangan tu... elok la kena belasah kadang2 salesman2 depa ni pun krg ajar jugak. pernah asben sy nak hentak sorang salesman gores menang ni dengan stereng lock sebab krg ajar bila org tak nak layan depa.. lepas tu dok sindir kuat2.. masa tu keja opis.. yelah pakai pun kemaja necktie bagai.. dia dok menyindir u ni manager ke berlagak sangat.. memang sakit hati jugak la. apa kena mengena org tak nak layan dia nak cari pasal

-Aliff Rohaiza-
he is my brother..mak aku kne tipu 8k(she dono y she gv her money easily to that person, habis semua duit yg die br kluarkan kat bank tuk urusan lain die bg kat org ne)..after my brother knw about this. he do police report at balai polis senawang..dan mmg dah ada rekod beratus org lain yg kne tipu dgn syarikat yg sama 'mega' apa ntah..paling pelik d police oficer said that they cant do anyting.. kne suap kot..kalau x xkan la org tu siap boleh ada opis bagai..siap bole bukak booth kat supermarket besar.. den he decide if police nk tunduk dgn penyangak tu lantak lak..but he wont.. now he in lokap at S2.. plez pray for him.. org mcm ne kalau x diajar ramai lg yg akan jd mangsa..berhati2 ye semua..jd kan ini sbgai pengajaran..nasihat kan our parent to b carefull next time..

-Rizziela-
saya pernah kena..siap dia kurung saya x bagi kelaur dari office dia...alasanya saya dah gores.. rugi sy x ambil barang yg harga lebih20k.. tp sy kena bayar 6k utk tebus barang tu..still untung RM14k..byk tu..
Tp bila sy x nak...saya kata..1 benda pun saya x nak..dia terus suruh staff dia tutup pintu...x bagi sya keluar..terus sy call ayah sy depan2...kelam kabut buka pintu tolak sy keluar..memang kurang ajar


Gambar Kereta Nombor Plat W1N KDYMM Sultan Johor


Ada sahabat yang kongsikan gambar ini di FB
Seperti yang semua tahu KDYMM Sultan Johor telah berjaya
memenangi bidaan bagi no plat terbaru W1N

Peluang jana pendapatan online di SINI dan SINI

Memang cantik la nombor plat ni





Komisen Jobdirumah.Com


https://www.jobdirumah.com/index.php

Hari ini aku nak kongsi beberapa tips untuk buat duit melalui media sosial seperti FB, Twitter dan juga blog. Ada beberapa kerja yang kita boleh buat secara sambilan di alam maya ini. Hanya memerlukan sedikit masa dan usaha pasti kita akan mendapat ganjaran.
Peluang pertama aku nak kongsi di sini ialah Jobdirumah.com. Melalui laman jobdirumah kita boleh mencari pelbagai peluang pekerjaan sambilan yang ditawarkan di seluaruh dunia.Tetapi kita haruslah memilih kerja yang sesuai untuk kita dan kita rasa kita mampu membuatnya.



Selain itu kita juga boleh menjadi agen kepada Jobdirumah. Kita sebagai agen akan dibayar komisen melalui sistem affliate yang jobdirumah tawarkan. Aku baru sahaja join program ini ternyata ianya berbaloi. 

Baru sahaja menerima komisen dari jobdirumah. Bagi yang berminat boleh mendaftar di SINI

 

Ada juga cara lain untuk jana pendapatan online. Yang tu korang boleh lihat kat link di bawah :




Bacaan Suhu Rendah di Malaysia


Semalam MET Malaysia ada mengeluarkan senarai tempat di mana mencatatkan suhu yang rendah. Antara yang menarik adalah suhu di Cameron Highland yang mencatatkan suhu 12 darjah celcius.

Jangan kata Cameron area rumah aku di Temerloh suhu masa pukul 8 pagi mencatakan angka 19 darjah celcius.



MET Malaysia juga telah mengeluarkan kenyataan akhbar bahawa fenomena suhu sejuk di negara kita adalah disebabkan tiupan angin dari negara China yang sedang mengalami musim sejuk.

Jadi aku sediakan senarai tempat dan bacaan suhu semalam untuk rujukan.