Loading...

Edit Blog, my side income.

[ Eca Dwinky Asha][ Thursday, February 06, 2014][ ]
Assalammualaikum.


sejak masuk UMS, kerja amat-amat-amat lembab.Ditambah dengan kepenatan + kemalasan.Sesekali cuti semester, fuhhhh~ asyik menggoda betul photoshop tu tapi bila dia mula buat hal, SEKIAN TERIMA KASIH je la jawabnya segala kerja tergendala...dah dah, jom tengok recent blog yang eca dah edit.


Nur Love Kasih...tagline eca beri "Where LIFE begins and LOVE never ends".
Theme colour, cream, orange & pink.
Beliau ada buat GA, pergi JOIN cepat.Klik SINI!


I Am Mrs Lee..tagline "warna warni kehidupan"
Theme : dark green & pink
sangat simple je eca buat, tapi paling best buat header...mencabar tahu tak, sebab gambar Arissa ne comel-comel...gua pantang tengok budak comel....hikhikhik.Ohya, Mak Arissa ne ada jual macam-macam antaranya toys, handsock cotton+lace..e banyak la.Korang TERJAH sendiri.


Kak Sal repeat servis kali ke-3...hehehe,THANKS Kak Sal sebab masih percayakan eca!
memula dulu, kaler ungu, pastu kuning....kali ini kak Sal minta pink+blue.Maka terjadilah muka blog macam sekarang!....Dulu eca mula-mula buat blog Kak Sal, anak baru tiga, sekarang dah 4.BTW, Kak Sal pun ada jual macam-macam tolong support suami...KEK LAPIS pun ada, korang terjah lah eh : Blog 4A


antara tiga blog yang eca editkan...satu tinggal nak pasang..satu tengah OTW dengan header so on.Tapi berkesempatan pulak edit blog sendiri.Selain BLOG ECADWINKYASHA ne, eca juga edit blog myMaster.

myMaster, blog eca yang berkongsi ilmu dunia pendidikan.Semua kisah berkaitan dengan "dunia master" eca cuba kongsikan disini.Insyaallah, more entry coming up!..Eca harap wujudnya blog tu dapat tolong ramai pelajar pascasiswazah....pelan-pelan kayuh ya cik blog.*edit semalam sampai jam 3pagi*

Theme : Grey & Pink, tercapai juga hasrat nak pakai kaler GREY.hikhikhik.Dulu kemain nak blog ecadwinkyasha ne kaler grey, last-last tak jadi..kena lak blog myMaster.......


berkenan???,, boleh mengurat eca di ecasha.89[at]gmail[dot]com.

till then,
stay healthy, stay positives.

Gong Xi Fa Chai di Tahun Kuda.

[ Eca Dwinky Asha][ Thursday, January 30, 2014][ ]
Assalammualaikum.

CNY kali ne adalah CNY pertama eca sejak kerja dengan majikan berbangsa Cina & persekitaran kaum Cina....dan buat malu daku je kalau tak paam dorang cakap apa kan?!..Paam tul tu idaklah, paam sikit-sikit cukuplah...hehehe (^-^)..so, sama seperti Christmas lepas, office kami akan cuti lama sikit.Orang lain Isnin atau Selasa dah mula kerja, eca pula Khamis baru mula keja..kira cuti 7 hari lah!...eh eh, awal-awal dah buat replacement dekat anak-anak murid.

So, macam sambutan-sambutan lain, boss memang kasik buahtangan..Last Moon Cake Festival, boss kasi Kuih Bulan *HALAL* oke?!...Kali ne pulak, boss bagi limau mandarin ++ angpao.Even boss tak kawen lagi, tapi dapat angpao pekerja..Ooo,pekerja pun kena bagi eh even boss tak kawen...oke boss, saya doakan boss cepat kawen & next year saya boleh dapat 2 Angpao.hahaha =P


Ikutkan kaum cina, dorang ada 12 zodiak yang terdiri daripada haiwan.Eca lahir tahun 1989, so eca tahun ular (SNAKE)...ikutkan fengshui *BACA BOLEH, PERCAYA JANGAN*....tahun ne tahun bertuah eca, ntahlah, eca pun tak tahu tuahnya dimana, tapi eca berdoa supaya Allah makbulkan doa eca hari-hari, beri kekuatan sebab tahu tahun ne antara tahun yang sangat sibuk...kahwin abang bulan 5 & 8, semester 2 & 3 pengajian master eca dimana eca kena buat thesis pada semester 3....what a tough year!..Jangan ada orang bawak eca kawen tahun ne sudah, bertunang boleh?!..eh, gediksss nampak.....

till then,
stay positive stay healthy.

Selfie Of The Week #3

[ Eca Dwinky Asha][ Wednesday, January 29, 2014][ ]

Assalammualaikum.

Mehhhh, tunjuk sikit selfie minggu lepas....atas bawah kiri kanan ada cerita...korang layan je eh...

Day 1 : comeinya, bakal-gf sapa lah ne?
Day 2 : rasa penat sangattttt
Day 3 : 20°c, sejuk oke?.selimutlah jawabnya.
Day 4 : ada kurus sikit x?kuikuikui....
Day 5 : halfmoonshawl dilabuhkan, cantikkan?
Day 6 : SABTU-day tanpa kuliah + kerja.hanya bantal + katil jadi peneman.
Day 7 : merahnya mak ngah.....

Itu cerita seminggu, cerita korang pulak....jom meluat tengok selfie eca ::