Uroen i Ukraina

Stoltenberg: - Russlands annektering er en brutal påminnelse om Natos viktighet

Nyutnevnt generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, sier Russlands annektering av Krim er en brutal påminnelse om hvor viktig NATO er.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg opplever det som usedvanlig viktig å få bidra til fred og stabilitet i vår verdensdel. Vi er på en brutal måte minnet på at landenes uavhengighet, suverenitet, grensenes ukrenkelighet, fred og stabilitet ikke er noen selvfølgelighet, sa Jens Stoltenberg på en pressekonferanse på spørsmål fra NRK om hvorfor han ville ha jobben som generalsekretær i NATO.

Stoltenberg viste til Russlands nylige annektering av Krim-halvøya og bemerket at det er første gang siden 2. verdenskrig at et land annekter et territorium fra et annet land.

– Det er en brutal påminnelse om hvor viktig NATO er, sa Stoltenberg.

Han ville ikke uttale seg om hva han mener NATO bør gjøre overfor Russland fremover.

– Jeg mener det er et viktig prinsipp at NATO kun har én generalsekretær av gangen, derfor vil jeg ikke være for spesifikk i mine uttalelser før jeg tiltrer, sa Stoltenberg da han ble spurt om hans syn på hvordan NATO bør forholde seg til krisen i Ukraina og Russlands fremferd.

– Men jeg støtter de tiltak som NATO har gjort så langt, og jeg mener alliansen med dette nok en gang har vist sin relevans, sa Stoltenberg.

Stoltenberg overtar posten etter danske Anders Fogh Rasmussen først 1. oktober.

LES OGSÅ PÅ DN.no:

Støre: - Nato trenger den beste, og det får de

Her kan det bli streik onsdag

Dette betyr Stoltenbergs nye jobb for Norge

Gir studentene mer makt  

Jens Stoltenberg   Nato   Russland

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør