Mewian Welsh

Gwalch ArwelNIMI: Gwalch Arwel "Ari" KASVATTAJA: Gwalch Welsh, Juli
ROTU & SKP. Welsh mountain, ori OMISTAJA: Meow VRL-10122
VÄRI, SKK. 119cm KOTITALLI: Mewian Welsh
REKISTERINUMERO: VH12-024-0024 PAINOTUS: Yleispainotus
SYNTYNYT: 01.04.2011 KOULUTUSTASO: He B, 90cm, vaativa
IKÄÄNTYMINEN: Oma (täyttää 3v 31.07.2011) ARVONIMET: VWY-II, VPA2, YLA2

Palkittu VWY-laatuarvostelussa 25.03.2012:
4 + 6,5 + 5,5 + 20 + 5 = 41p. / VWY-II

Palkittu VPA-laatuarvostelussa 22.03.2012:
40 + 21 + 5 + 17 = 83 p / VPA2
"Luonnekuvaus selkeää ja johdonmukaista tekstiä, kielioppi kunnossa. Jokin pieni särmä siitä ehkä kuitenkin uupui..."

Palkittu Yleislaatuarvostelussa 18.04.2012:
27 + 36 + 24 + 35 = 122p / YLA2

Driving Class II-taso

Luonne

Ystäväni Juli, Gwalch Welshin omistaja, kertoi taannoin teettäneensä muutaman kasvatin ja löysinkin myynti-ilmoituksen internetistä muutama päivä sen jälkeen. Kiinnostuin välittömästi kuvankauniista, vaalean voikosta orista, jonka nimeksi Juli kertoi Gwalch Arwelin. Pieni oripoika tutkaili ilmoituksen kuvassa kiinnostuneen oloisena kuvaajaa ja näytti niin ystävälliseltä ja juurikin niin ihanalta, että minun oli pakko lähteä katsomaan oria siltä istumalta! Jätin kaikki paperityöt levälleen odottamaan paluutani, ja painelin menemään ooppelillani.
Juli vei minut tapaamaan Aria lyhyen kahvittelun jälkeen. Varovaisesti hiivin karsinan ovelle ja pelkäsin, ettei pieni varsa olekaan sitä, mitä minä toivoin. Ja pyhpah, ori valloitti minut ensimmäisellä hirnahduksellaan! Katsoin varsaa niin palvovasti ja melkein kuola suupielestä valuen niin, että Juli katsoi parhaammaksi kadota hakemaan myyntipapereita allekirjoitettavaksi. Ja niin lähdin kotiin, toistaiseksi ilman varsaa, kun ori ei ollut vielä tarpeeksi vanha, mutta kuitenkin onnellisena uuden varsan omistajana!

Ari on yleisesti ottaen helppo käsitellä. Herra ei ole turhan orimainen, vaikka se tammoille ja katsojille tykkääkin esiintyä.
Hoidettaessa Ari ottaa rauhallisesti ja seisoo useimmiten jopa ihan aloillaan. Pieni komea oripoika rakastaa rapsutuksia ja pään harjaaminen sujuu helposti orin oikein tarjotessa päätään hoidettavaksi. Harjaaminen sujuu nopeasti, mahan altakin voi harjata ilman steppailua ja kaviot nousevat hyvin maasta. Kaviot on helppo putsata, kun Ari ei nojaa vastaan, vaan pitää koipiaan hyvin ylhäällä. Ari tykkää myös kaikenlaisesta yhteisestä näpertelystä eli Ari tutkii harjapakkia ja hoitaja saa rauhassa näperrellä harjan ja hännän kanssa.
Satulointi on helppoa, ori odottaa kärsivällisesti aloillaan, että satula on paikoillaan. Ari saattaa välillä pullistella, joten satulavyö kannattaa tarkistaa useampaan otteeseen. Suitsien laittamisessa voi tulla ongelmia, jos kuolaimia ei ole ensin lämmitetty hiukan käsissä, mutta muuten tämäkin on helppo nakki.

Ratsuna Ari on oikein taitava ja kestävä. Ori tykkää tarkasta työskentelystä, vaikka sillä välillä saattaakin mennä hermo, jos samassa tehtävässä junnataan turhan kauan. Kouluratsastuksessa Ari on oikein mukava ratsu, askelissa on mukava istua ja oria on mukava katsella. Ari keskittyy tarkasti ratsastajan apuihin eikä se tarvitsekaan kovia apuja tai muistutusta ratsastajan olemassaolosta. Ori polkee hyvin alleen ja kääntyy tarvittaessa vaikka kolikon päällä. Vaikka koulutus olikin pitkä ja vaativa urakka, niin kyllä se olikin sen arvoista!

Esteillä Ari useimmiten kuumuu hiukan, mutta on edelleen hallittavissa. Matalimmilla esteillä ori ei aina jaksa ihan keskittyä, joten pidätteet ja muistutukset tulevat tarpeeseen. Korkeammilla esteillä ori alkaa hiukan jo rauhoittua ja keskittyy paremmin koipiinsa. Ilmavara on yleensä kiitettävä ja harvemmin puomeja putoaa. Liian kova tahti saattaa silti koitua kohtaloksi, mutta ratsastajan tuki ja avustus ponnistuspaikkojen kanssa pelastaa paljon. Ari on hyvä myös nopeissa käännöksissä ja uusintaradoilla nopeus on valttia.

Kilpailutilanteissa Ari hermostuu helposti, mutta useimmiten riittävä alkulämmittely riittää saamaan orin keskittymisen kohdilleen. Tammoille ori esiintyy mielellään ja keikaroi myös tuomareiden ja katsojien edessä, mutta ei aiheuta sen enempää hankaluuksia. Ori työskentelee useimmiten moitteettomasti ja keskittyy edelleen tarkasti ratsastajan apuihin. Ori ei häiriinny yleisön liikehdinnästä tai hälystä.
Matkustus orin kanssa on helppoa kuin heinänteko, narusta kiinni ja traileriin vain. Matkalla ollessaan ori osaa ottaa rennosti, mutta toisinaan trailerista tullaan alas hiukan ryminällä.Sukutaulu

i. Gwalch Anwyn Bwgan
ii. Awstin Naew
VIR MVA Ch
iii. Alouarn Dwe
evm
iie. Gwynfryn Owr
evm
ie. Llachar Awel
Ch
iei. Blinding Wind
evm
iee. Allheal
evm
e. Gwalch Brythonven
Ch
ei. Shanahan Blackburn
VWY-II
eii. Shanahan Blackbite
evm
eie.Shanahan Amrantum
evm
ee. Twyford Angelina
VWY-II, YLA2
eei. Twyford Lucas
evm
eee. Twyford Anastacia
evm

iii. Alouarn Dwe oli 121cm korkea welsh mountain -ori, joka tunnettiin kotitallillaan myös nimellä Ilkimys, Idiootti, Tampio.. rakkaalla lapsella on monta nimeä? Ori oli hieman hankala käsitellä ja sillä oli tapana keksiä milloin mitäkin jekkuja hoitajan varalle. Ratsuna ori oli ihan mukava, joskin vaikea ainakin alkuun. Ori kilpaili osaavien ratsastajien kanssa helpon B:n tasolla, esteillä orilla riitti ponnua 90cm asti, mutta kummempaa menestystä siltä saralta ei saatu. Kimo ori kiersi ahkerasti näyttelyissä ja keräsikin kiitettävästi sieltä menestystä, jotta tamman omistajat kiinnittivät oriin huomiota. Komea ori myös kantakirjattiin kolmannelle palkinnolle ja se vaikutti jalostuksessa seitsemän varsan verran. Ori lopetettiin 17-vuotiaana vanhuudenvaivojen vuoksi.

iie. Gwynfryn Owr oli 119cm korkea, kimo welsh mountain -tamma, jonka suosiota lasten keskuudessa ei voinut kukaan epäillä. Kauniilla silmillään tamma sulatti monen katsojan sydämet ja vielä sydämellisemmällä luonteellaan se valloitti usean lapsen puolelleen. Tamma vietti nuoruutensa pienessä yksityistallissa nuoren kehittyvän tytön kilparatsuna ja tämä ratsukko niittikin menestystä 80cm esteluokissa ympäri Suomen. 10-vuotiaana tamma muutti ratsastuskouluun, jossa tamma vietti lopun ikänsä ja toimi alkeisratsuna varsin menestyksekkäästi. Monet pienet tytöt rakastuivat tammaan ja itkivät suruaan tamman päästessä vihreämmille laitumille. Tamma jätti jälkeensä kaksi varsaa, jotka molemmat vaikuttivat aikansa esteradoilla ja jalostuksessa.

iei. Blinding Wind oli reipas ja energinen ori, joka kilpaili lähinnä esteillä seuratasolla. Enimmäkseen orilla ratsasti pienet tytöt, jotka hyppäsivät kilpailuissa 80cm ratoja. Ehkä orilla olisi ollut kapasiteettia myös kouluun tai valjakkoon, mutta koska omistaja jätti ponin hoidon pienemmilleen, ei näitä taitoja koskaan testattu. Kimo ori kävi myös muutamissa pienissä mätsäreissä, pärjäten niissä kohtuullisesti. Orista jäi jälkeen vain muutamia varsoja, joista Arin isän emän Llachar Awel on tunnetuin.

iee. Allheal oli täysi kouluponi henkeen ja vereen. Tamma ei juuri esteillä viihtynyt, vaan sotkeutui jalkoihinsa ja kokeilu lopetettiinkin lyhyeen. Kävipä poni pari kertaa aluetasolla valjakkokilpailuissakin, mutta uransa se teki koulussa. Allheal näkyi myös näyttelyissä useaan kertaan ja olikin Brittien muotovalio. Luonteeltaan kaunis kimo tamma oli helppo käsitellä ja aina yhtä leppoisa. Se olikin eläkepäivänsä lasten harrasteratsuna ja seuralaisena. Tammasta on kolme varsaa, jotka ovat vaikuttaneet niin jalostuksessa kuin koulukilpailuissakin.

eii. Shanahan Blackbite oli hankala ori viimeisen päälle. Sillä kilpailtiin koulua ja esteitä ja selästä se toimikin hyvin. Mutta tallikäyttytymisessä orilla olisi ollut paljon opeteltavaa. Se kävi myös muutamissa näyttelyissä saaden sertin jokaisesta, mutta lopulta se ruunattiin vaikean luonteen vuoksi. Ori ehti astua toista kymmentä tammaa ja siitä onkin jäänyt useita Iso-Britanniassa vaikuttavia welshponeja. Pienikokoinen kimo ori kilpaili myös kotimaansa ulkopuolella poniluokissa omistajansa puoliveristen matkassa. Ponilla kokeiltiin myös valjakkoa muutaman kerran, mutta se ei juuri onnistunut hyvin. Ruunaamisen jälkeen poni rauhoittui ja eleli rauhallisia eläkepäiviä kuollen 29 vuotiaana kotilaitumelleen.

eie. Shanahan Amrantum oli valjakkoponi suvultaan ja hengeltään. Koulua sillä kilpailtiin myös jonkin verran, mutta esteille tästä ei ollut. Ruunivoikko tamma pärjäsi näyttelyissäkin ja on periyttänyt jälkeläisilleen erityisesti hyvää luonnetta ja kaunista ulkonäköä. Tamma oli helppo käsitellä ja pommin varma joka tilanteessa. Valjakossa se pärjäsi hyvin ja kilpailikin kotimaassaan Ruotsissa, sekä lisäksi kävi Norjan ja Suomen radoilla muutaman kerran hyvällä menestyksellä. Tammasta jäi jälkeensä kaikkiaan yhdeksän varsaa, joista kahdesta ei ole tietoa sen tarkemmin vaan ne joutuivat ilmeisesti ratsastuskouluihin.

eei. Twyford Lucas, erittäin kiltti ja hyväkäytöksinen kimo ori. Usein poni vaikutti enemmän ruunalle kuin orille ja olikin enimmäkseen lasten ratsuna. Tallissa usein hieman pidättyväinen, mutta kentällä pääsi oikeuksiinsa. Ori kiersi sekä esteratoja, että näyttelyitä ja siitä astutettiinkin pari tammaa. Twyford Angelina jäi kuitenkin valitettavasti sen viimeiseksi varsaksi, sillä muut tammat jäivät tyhjiksi jostain syystä ja ori kuoli 23 vuotiaana laitumelleen. Varsalleen ori on periyttänyt ennen kaikkea hyppykykyään ja hienoa rakennettaan. Orin täysveli on vaikuttanut amerikassakin, vaikkakaan veli ei ihan ole yhtä hyvärakenteinen ja se on jouduttu ruunaamaan vaikean luonteensa vuoksi.

eee. Twyford Anastacia oli sievä ja kiltti ruunikko tamma. Poni oli uskomattoman lempeä luonteeltaan ja se toimikin pitkään vain lasten harrasteratsuna. Kun lapset kasvoivat, he alkoivat kilpailla tammalla esteillä ja koulussa. Pari kasvattajaa kiinnostui ponista nähdessään sen kilpailuissa ja saivat houkuteltua omistajat näyttelyihin tamman kanssa, ja se menestyikin hyvin. Anastaciasta jäi vain pari varsaa, sillä sen kohtu ei kestänyt varsoja ja se jouduttiin poistamaan. Tamma eli kuitenkin lähes 30 vuotiaaksi kotonaan rauhallisessa maalaisympäristössä ja se on jättänyt jälkeläisilleen ennen kaikkea upeaa luonnettaan.

sukuselvityksen (iii., iie.) © Meow, loput © Tierra, kiitos!Kilpailukalenteri

MATCH SHOW
09.04.2012 - kutsu, Poniorit ja -ruunat rakennekuvilla, SIN2

08.09.2011 - VVJ - noviisi yhdistetty pl - 5/30
11.09.2011 - VVJ - vaativa yhdistetty - 5/25
11.09.2011 - VVJ - noviisi yhdistetty pl - 5/30
12.09.2011 - VVJ - noviisi yhdistetty pl - 4/30
12.09.2011 - VVJ - vaativa yhdistetty - 3/25

06.10.2011 - KRJ - He B - 5/30
10.10.2011 - KRJ - He B - 3/30

15.05.2011 - villit (koulu) - He B - 1/20
15.05.2011 - villit (koulu) - He B - 3/20
18.06.2011 - villit (koulu) - He B - 1/45
19.06.2011 - villit (koulu) - He C - 3/38
20.06.2011 - villit (koulu) - He C - 2/38
21.06.2011 - villit (koulu) - He B - 3/45
22.06.2011 - villit (koulu) - He A - 2/45
24.06.2011 - villit (koulu) - He B - 4/45
24.06.2011 - villit (koulu) - He B - 2/45
26.06.2011 - villit (koulu) - He C - 2/38
26.06.2011 - villit (koulu) - He C - 4/38
26.06.2011 - villit (koulu) - He A - 5/45
28.06.2011 - villit (koulu) - He B - 2/35
29.06.2011 - villit (koulu) - He C - 3/34
11.10.2011 - villit (koulu) - He C - 4/40
14.10.2011 - villit (koulu) - He B - 4/43
02.11.2011 - villit (koulu) - He B - 5/26
03.11.2011 - villit (koulu) - He B - 3/26
05.11.2011 - villit (koulu) - He B - 2/26
04.12.2011 - villit (koulu) - He C - 3/14
14.10.2011 - ERJ - 90cm - 2/50
19.11.2011 - ERJ - 70cm - 5/60
08.12.2011 - ERJ - 80cm - 5/85
08.12.2011 - ERJ - 90cm - 8/90
09.12.2011 - ERJ - 90cm - 2/90

07.05.2011 - villit (este) - 90cm - 1/16
08.05.2011 - villit (este) - 80cm - 1/15
28.06.2011 - villit (este) - 80cm - 3/25
30.09.2011 - villit (este) - 90cm - 4/30
30.09.2011 - villit (este) - 80cm - 3/30
30.09.2011 - villit (este) - 90cm - 2/30
30.09.2011 - villit (este) - 80cm - 1/30
30.09.2011 - villit (este) - 90cm - 1/30
11.10.2011 - villit (este) - 80cm - 2/30
27.10.2011 - villit (este) - 60cm - 2/12
27.10.2011 - villit (este) - 90cm - 5/31
28.10.2011 - villit (este) - 90cm - 5/31
29.10.2011 - villit (este) - 60cm - 2/12
30.10.2011 - villit (este) - 60cm - 2/12
30.10.2011 - villit (este) - 70cm - 2/20
15.11.2011 - villit (este) - 80cm - 3/63
15.11.2011 - villit (este) - 80cm - 1/26
17.11.2011 - villit (este) - 80cm - 4/63
18.11.2011 - villit (este) - 90cm - 7/72
19.11.2011 - villit (este) - 60cm - 5/28
20.11.2011 - villit (este) - 90cm - 2/72
22.11.2011 - villit (este) - 90cm - 6/72
22.11.2011 - villit (este) - 60cm - 5/28
23.11.2011 - villit (este) - 80cm - 6/63

Welsh Ponies In The Show Ring

12.10.2011 Aelwen Welsh, Driving Class (I), Reserve Driven Champion
31.10.2011 Paraatiponit, Driving Class (I), Reserve Driven Champion
01.11.2011 Paraatiponit, Driving Class (I), Reserve Driven Champion
08.01.2012 Welsh Pony Riders Club, Driving Class (I), Driven Champion
09.01.2012 Criallt Welsh Cobs, Driving Class (I), Driven Champion
10.01.2012 Welsh Pony Riders Club, Driving Class (I), Driven Champion
11.01.2012 Aelwen Welsh, Driving Class (I), Driven Champion
12.01.2012 Paraatiponit, Driving Class (I), Driven Champion


Jälkeläiset

20.08.2011 wA-t. Arwen LAC (e: Aelwyd Dawn)
28.02.2012 wA-o. Mewian Carat (e: Aelwen Lilith)
15.04.2012 wC-t. Gwalch Tarian (e: Trithiwa Dawn)


Päiväkirja

24.4.2011
Ari muutti tänään uuteen kotiinsa. Nuori oripoika asteli rauhallisesti alas trailerista ja tutkaili uteliaana, mutta kuitenkin melko tyynenä uutta ympäristöään. Hetken tutkailtuaan ori huikkasi tervehdyksensä tarhassa uteliaana kyttääville hevosille, jotka välittömästi vastasivat pienelle pojalle, joka tämän jälkeen uskalsi jo ruveta tepastelemaan ympäriinsä. Innoissaan ori oli, varsinkin kun huomasi karsinasta löytyvät herkut.. aloitimme ensimmäisen päivän uudessa kodissa porkkanoilla. Arista on tuleva monilahjakkuus, treenaamme niin esteitä, koulua kuin valjakkoakin ja vanhempien menestyksen perusteella meillä on lupaava elämä edessämme! Aloitamme treenaamisen heti Arin kotiuduttua ja kunhan herra on hieman vanhempi.

25.04.2011
Tänään treenailimme narussa kävelyä. Kyllähän pieni ori sen jo kutakuinkin osaa, mutta vähän saa olla jatkuvasti varuillaan ettei varsa hyppää syliin kun unohtaa katsoa eteensä. Ari jaksoi hienosti keskittyä tekemisiini ja ymmärsi lopulta varmaan ideankin. Tämän jälkeen ori pääsi tarhaan leikkimään toisen varsan kanssa ja lopulta sainkin viettää iltapäivän pesuboksissa pikkuherran kanssa tämän ollessa niin kamalan näköinen. Ruskean likakerroksen alta löytyi onneksi se sama voikko ori kuin aiemminkin!

06.06.2011
Olemme ahkerasti osallistuneet Arin kanssa kilpailuihin, ja saaneetkin jo jonkin verran tuloksia. Vielä on kuitenkin pitkä matka jalostuskelpoisuuteen, joten saamme vielä huhkia niska limassa saadaksemme kunniaa osaksemme. Valmentautumaankin pitäisi joskus ehtiä, joskohan vakivalmentajamme Mikko suostuisi joku päivä tulemaan työpäivänsä jälkeen ylimääräiseksi tunniksi meitä komentelemaan.
Näyttelyissäkin olemme käyneet, mutta herralla ei oikein vielä ole esiintyminen hallussa, saati sitten lihaksia joita esitellä, joten nyt pyrimme kohottamaan herran kuntoa entistä paremmaksi mahdollisuuksien mukaan. Olemme ahkerasti käyneet myös maastoilemassa, kunnon laukkaspurtteja on kiva painella tämän innokkaan orin kanssa, ja maastoesteillä olemme opetelleet niin käytöstapoja kuin tutustuneet uusiin esteisiinkin.

02.07.2011
Tänään Ari-poika pääsi muuttamaan uuteen talliin, nimittäin Windsor Virtual Villagen yksityistalliin! Ari asustaa siellä 17 muun hevosen ja ponin kanssa. Naapureiksi poika sai mukavan tuntuiset hevoset, kimon trakehner-tamman, Lilin, sekä rautiaan trakehner-oriin Tiituksen. Toivottavasti elo sujuu mukavasti uudessa paikassa, omistaja ainakin viihtyy hienosti.
Onneksi olemme harjoitelleet ahkerasti lastausta, sillä tänään kaikki muu tuntuikin menevän pieleen. Kaikkia tavaroita ei meinattu löytää ja lopulta ponikin ehti hermostua. Tallipojan avustuksella saimme hermostuneen oripojan kuitenkin traileriin ja pääsimme jatkamaan muuttoa.
Uudessa paikassa Ari kailotti kurkku suorana saapuneensa eikä kukaan varmasti voinut olla kiljuntaa huomaamatta ja tallinomistajan johdattaessa meitä Arin karsinalle poika tervehti muita asukkaita varsin ystävällisesti.

12.08.2011
Arin kanssa olemme kokeilleet sekä esteitä että koulua, ja nyt alkaa tosiaan tuloksia tulemaan. Pienen kisatauon aikana olemme valmentautuneet hiukan ja tarkoituksena olikin hioa kuvioita syksyn kisoja varten. Orin lihakset alkavat pikkuhiljaa löytymään, eikä aikaakaan kun ori on huippuhienossa kunnossa! Nuorihan Ari vielä on, joten sen puolesta ei ole minkäänlaista kiirettä, mutta kun omistaja on niin kärsimätön.
Vielä pariin valmennukseen kun pääsisi, niin olisimme sen puolesta valmiita taistoon! Orin ensimmäiset askeleet jalostuksenkin saralla on nähty, ja tulokseksi tuli ihana pieni voikkovarsa, aivan kuten isänsäkin.

03.10.2011
Ari pääsi ensimmäisenä ponina asuttamaan uutta talliamme, kun hän muutti Mewian Welshin tiluksille. Ari sai tietysti kivan karsinan tallin oven lähettyviltä, jotta orin olisi helpompi seurata tallin tulijoita, menijöitä ja tapahtumia. Ari onkin mukavasti sopeutunut, enää puuttuvat toiset ponikaverit, joita toivottavasti pian muuttaa perässä!
Kilpailumenestystä olemme saaneet myös hiukan lisää edellisestä päivityksestä. Vielä olisi tarkoituksena kilpailla ahkerasti kaikissa jo aiemmin testatuissa lajeissa, ja uutena lajina olemme tutustuneet myös show-kilpailuihin.

05.03.2012
Olemme Arin kanssa kilpailleet ahkerasti kaikenlaisissa kilpailuissa ja viimeisimpänä mukaan ovat tulleet showkilpailut! Olemme menestyneet kivasti Driven-luokissa ja tarkoituksena olisi jatkaa näissä kilpailua ainakin siihen asti, että saavutamme II-tasoon vaadittavat championit. Ari on selvästi tykännyt lajista, onhan se vaihtelua tylsälle esteiden yli hyppimiselle ja koulutuuppaukselle.
Arwel on päässyt myös hiukan vaikuttamaan jalostuksessa ja tiedossa on vielä ainakin pari varsaa. Omaankin talliin haluaisin orista saada varsan, mieluiten ottaisin orivarsan. Orivarsa pääsee isänsä tavoin kilpailemaan showkilpailuissa ja ainakin satunnaisesti muissakin kisoissa.

Arwel on nyt myös melkoisen valmis Yleislaatuarvosteluun ja VWY:n laatuarvosteluun. Ensin lähdemme Yleislaatuarvosteluun, jotta saisimme siitä mahdollisesti puuttuvia pisteitä VWY:n laatikseen, josta näillä näkymin saattaisi tulla II-palkinto, mikäli tuomarit ovat minun kanssani samaa mieltä pisteytyksestä. Saatan toki olla hiukan puolueellinen, sillä minun mielestäni Gwalch Arwel on täys kymppi!

09.04.2012
Olimme tänään isommalla porukalla mukana Match Show'ssa Micram Poniesissa, ja Ari nappasi itselleen komeasti SIN2-palkinnon! Luokan taso oli hiukan odotettua kovempi, joten voimme olla oikein ylpeitä Arin menestyksestä kehässä! BIS-kehään meillä ei ollut mitään asiaa, mutta hieno kokemus tämä silti oli. Meitä luultavasti tullaan useamminkin näkemään vastaavanlaisissa epävirallisemmissa tilaisuuksissa, haluammehan me mainetta ja kunniaa orin kanssa saavuttaa!


Valmennukset

27.07.2011, estevalmennus, valmentajana bill
Arista huomasi heti, että se on nuori ori. Poni keskittyi huomattavasti enemmän valmennuksen kahteen muuhun osallistujaan kuin itse asiaan ja siksi välillä näyttikin siltä, että esteet tulivat täydellisenä yllätyksenä sille. Ratsastajan kannattaa tehdä paljon huomiota vaativia tehtäviä (voltteja, ympyröitä, kiemurauria) tällaisen ratsun kanssa. Hypätessään Ari oli varsin hyvän näköinen silloin kun ei hätiköinyt. Ponilla ei ole vielä tarpeeksi rutiinia hyppäämiseen, joten ratsastajana sinun tulee tukea oria ja hakea sen kanssa ponnistuspaikat yhdessä. Arin hyppytyyli oli miellyttävä, vaikkakin keskittymisen puutteen vuoksi ajoittain hieman säheltävä. Ponissa on selvästi potentiaalia, joten kannattaa vain jatkaa treenaamista - pelkät kavaletitkin ovat kotioloissa aivan tarpeeksi vaativia harjoitteita. Tärkeintä on, että saat Arin kuuntelemaan apujasi ja keskittymään paremmin.

05.03.2012, kouluvalmennus, valmentajana Miia
Ihailin jo lämmittelyissä ylvään ponin liukuvaa askelta. Ensimmäiseksi harjoitukseksi valitsemallani kiemurauralla nätti askellus korostui entisestään. Meown laukanvaihdot kiemurauran käännöksissä olisivat voineet olla huomaamattomampiakin, mistä huomautinkin ratsukolle ensimmäisen kiemurauran jälkeen. Pyysin toistamaan kiemurauran toiseen suuntaan ja kiinnittämään enemmän huomiota laukanvaihtoihin. Toisella kiemuralla vaihdot olivat huomaamattomampia. Ohjasin ratsukon kahdeksikolle ja pyysin Meowta ratsastamaan ponia rohkeammin istunnallaan, nyt Meow tuntui pelkäävän, että ori karkaa omille teilleen ilman kunnon ohjastukea. Pyysin ratsukon pääty-ympyrälle keskittyäkseni enemmän Meowiin. Käskin tytön heittää ohjat kaulalle ja luottaa poniin, se kyllä kulkisi mielellään Meown pyytämään suuntaan ilman komentamistakin. Käynnistä aloittaen pyysin Meowta ratsastamaan ponia ympyrällä ilman ohjia. Aluksi ympyrä oli vähän sinnepäin, mutta nopeasti Ari ymmärsi, että hänen toivottiin pysyvän ympyrällä. Ravissa ratsukko oli jo kuin vanha tekijä, mistä näki, ettei harjoitus ollut lainkaan outo kummallekaan. Laukkaan siirtyessään Meow sai napata ohjat käteensä ja palata kaviouralle. Lopuksi halusin nähdä vielä hurmaavan pikkuorin pohkeenväistössä, mikä oli juuri niin hallittua kuin odotinkin.

06.03.2012, estevalmennus, valmentajana Miia
Lämmittelyissä tarkkailin ratsukon yhteistyötä, mikä näytti omaan silmääni erittäin hyvältä. Meow istui rauhassa ja hymyillen Arin selässä, ja Ari puolestaan kulki tasaisen varmasti Meown alla. Tänään treenattaisiin noin 80 senttistä rataa, jolla oli sekä tuttuja että vähän oudompia esteitä. Päästin ratsukon aloittamaan radan, kun Ari oli lämmennyt ja mukavan vastaanottavaisena ja innokkaana. Pieni ori nautti selvästi 80 senttisen esteen tarjoamasta haasteesta, vaikka Meown pyytämä rauhallinen tahti ei ollutkaan erikoisemmin Arin mieleen. Turhatunut Ari heittelikin päätään esteen jälkeen. Seuraava este, 60 senttinen okseri, tarjosi onneksi ratsukolle enemmän vauhtia. Radan lopussa oli vielä parin tiukemman käännöksen takana vesieste, jolle ori saapui ripeästi ja tasapainoisena. Ari kuitenkin säikähti viereistä estettä ja Meow joutui ajamaan orin esteen ylitse. Lopun säikähdyksen vuoksi pyysin Meowta tulemaan vielä kaksi viimeistä estettä uudelleen, jolloin Arikin tuntui ihmettelevän, että mitä hän nyt noin säikähti. Loppujäähdyttelyissä pyysin vielä ottamaan pari kierrosta kaikissa askellajeissa jalustimet ylhäällä, jotta Meowkin joutuisi töihin Arin hoidettua homma esteradalla.


GWALCH ARWEL ON VIRTUAALIHEVONEN!

TAUSTA © DINPATTERN.COM, MUUN MATERIAALIN © MEOW, ELLEI TOISIN MAINITA