Sadržaj se učitava...

SHOWTIME > TV

31.12.2013. | PIŠE: ANADOLIJA

"Cazinski nadrealisti" ponovo u akciji: Nezaboravna noć uz "Na autoputu za Brazil", bajku o slučaju "Sejdić-Finci"...

Novogodišnji program Radio-televizije Cazin već odavno je jedan od najpoznatijih u Bosni i Hercegovini (BiH), a po smiješnim skečevima i orginalnim sinhronizacijama poznati su u cijelom regionu, javlja Anadolija."Cazinske nadrealiste" pamte po novogodišnjim programima, ali i klipovima "Marš na Drinu", "Man in black", "Sulejman Veličanstveni u potrazi za auspuhom", a i ovaj put donose materijal koji će građane nasmijati do suza.

"Prošle godine je to bio sultan Sulejman Veličanstveni obzirom da je ta serija 'pokorila' medijski prostor u regionu", kazao je za Anadoliju jedan od sedam učesnika ovog programa Kenan Alagić.

Prema njegovim riječima, ove godine su pripremili nešto više od 90 minuta zabavno-humorističkog programa u kojem su se našli neki stalni sadržaji.

"Priča je to o izmišljenom selu Oždrlje i njegovim čudnim stanovnicima i autokratskom predsjedniku Pupanu Oždrljiću. Ovaj put Pupan priča svoje sjećanje iz

Drugog svjetskog rata", pojasnio je Alagić jedan dio ovogodišnjeg novogodišnjeg programa.

Kako kaže, ove godine su se morali dotaći i historijskog plasmana bh. nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil pa su napravili jednu malu rubriku "Na autoputu za Brazil”.

"Ispričali smo i priču Trnoružica u našoj verziji. Dakle, to je priča o neefikasnosti organa BiH, o neriješenom problemu ''Sejdić-Finci'', upravo kroz priču Trnoružica. O uspavanoj ljepotici, o uspavanoj zemlji i njenom usporenom putu ka

Evropskoj uniji (EU), gdje jedan političar, pred spavanje u krevetu, čita tu priču drugom", kazao je Alagić.

Kako kaže, uradili su i nekoliko kratkih zanimljivih priča.

"Uradili smo i jednu verziju bh. Super talenata. Mi smo napravili bh. talente pa smo predstavili tri-četiri kandidata koji su to pokušali prikazati u jednoj od emisija, naravno pred stručnim žirijem", kazao je Alagić.

On je dodao da su i nakon sedam godina na male ekrane vratili ''Priče iz šume''.

''Radi se o sinhronizaciji na temu životinja", kazao je Alagić.