Energioptimering af dit hus

ANNONCE: Ønsker du at spare på energiomkostningerne, skåne miljøet og fremtidssikre dit hus er energioptimering den helt rette løsning. Se med her og læs om fem måder hvorpå du kan energioptimere dit hus.

06. Juni 2014, 12:04

Der findes rigtig mange muligheder for dig, som ønsker at energioptimere dit hus. Og med den rigtige energioptimering kan der være helt op mod 50 procent at spare på varmeudgifterne. Hvor meget der kan spares, er dog individuelt og afhænger af din boligtype. De energiforbedringsprojekter, som typisk giver den største besparelse, er:

1. At skifte fyr eller etablere en anden varmekilde
Der findes en lang række løsninger, når boligen skal opvarmes. Det er derfor nærliggende at se på hvilken løsning, som giver dig den største besparelse. Danmark er dog opdelt i to grupper. Den ene gruppe er dem, som har tilslutningspligt og den anden gruppe er dem uden tilslutningspligt.

Bor du i et område med tilslutningspligt, er fjernvarme den billigste og mest miljørigtige energikilde. Til de som ikke har tilslutningspligt, er der brug for en anden form for opvarmning. Her vil man typisk opvarme boligen i form af et oliefyr eller biobrændselsanlæg. At benytte biobrændsel er klart at foretrække, da det er billigere og mere energirigtigt end olie. Læs mere om biobrændsel her. Er du i tvivl om hvilken energiform, du skal vælge, kan du læse meget mere hos farvelel.dk, som er en side med tips og råd omkring energi.

2. Udskift vinduer og døre
Noget andet du kan gøre for at energioptimere, er at udskifte vinduer og døre. Udover at give en besparelse på varmeregningen, får du også et langt bedre indeklima. Tag et kig forbi Billigbyg.com. Her finder du et stort udvalg af lavenergivinduer og døre.

3. Isolering af gulv
Du kan spare mange penge ved hjælp af god isolering under gulvet. Men et tykt lag mineraluld er ikke nok. Det er nemlig vigtigt, at det isolerede lag er tæt og bliver ved med at være det. Derfor anvender flere og flere isoleringstypen ”blå” isolering. Modsat mineraluld er den ”blå” utrolig hård og kompakt, hvilket sikrer en tæt isolering, som holder længe.

4. Loftisolering med granulat
Det vigtigste sted at isolere i hele huset er loftet, da varmen som bekendt stiger til vejrs. Den største besparelse opnår man ved at få blæst sin efterisolering ind i form af granuleret isolering. Det er en isoleringsløsning, som både er billig, effektiv og hurtig.

5. Hulmurisolering med granulat
En effektiv hulmurisolering vil også have en afgørende besparelse på dit varmebudget. Heldigvis er hulmursisolering et nemt og enkelt indgreb, som den aktive gør-det-selv mand sagtens selv kan foretage. Man fylder hulmuren med isolering, enten ved at løsne mursten eller ved at bore hul i fugen og så indlæse granuleret isolering ind. Omkostningerne er forholdsvis lave og investeringen er typisk tilbagebetalt i løbet af få år.

Hvornår skal man energioptimere?
Der er ikke noget facit på, hvornår det er nødvendigt at energioptimere. Hvis huset er godt isoleret og døre og vinduer er forholdsvis nye, men energiforbrug stadig er højt, kan det skyldes dårlige vaner og løsningen findes derfor ikke i energioptimeringen. Hvis derimod huset er af ældre dato, kan der være en større risiko for utætheder, og du bør derfor overveje at energioptimere. 

Derfor skal du energioptimere:
1. Du øger værdien af din bolig
Vælger du blot en af de fem føromtalte energioptimeringer øges salgsprisen på dit hus med 800 kr. pr. m2. Dvs. har du et hus på 154 m2, vil værdien stige 130.000 kr.
2. Dine varmeregning bliver lavere
Hvis du vælger, at energioptimere dit hus kan der være rigtig mange penge at spare på varmeregningen. Hvis du f.eks. vælger et træpillefyr, som energikilde fremfor et oliefyr får du en årlig økonomisk besparelse på 25 % - 50 %.
3. Du får et langt sundere indeklima
Energiforbedringer er typisk mindre belastende for klimaet og miljøet og derfor er det en oplagt mulighed for dig, der ønsker at bo både grønnere og sundere.
 

Mere Business

Vi rammes hårdt af tvangsauktioner

Guldborgsund, Lolland, Slagelse, Kalundborg, Odsherred og Næstved...

Hver anden leder på LF løser arbejdsopgaver i ferien

Sol og sommerferie betyder ikke nødvendigvis totalt fri fra arbejde,...

Ikke godt nok at være gennemsnitskommune

Borgmester vil ikke affinde sig med en placering som nummer 44 over...

Østeuropæere gode huskøbere på LF

Flere og flere indvandrere køber huse i Danmark. Specielt i de...

Flere hundredetusinders løn forsinket

Endnu engang er manges løn forsinket.

Jobcentre blander sig i lediges hygiejne og udseende

Hvis sagsbehandleren mener, at det er relevant, vil den lediges...