rumah baru

rumah baru

Bercadang cadang nak berpindah ke rumah baru(url lain)
Sebab malu pula rasanya menulis macam macam perkara
Malu dibaca orang..
Tapi fikir fikir, jika saya pindah, rumah baru itu pasti sunyi
Lengang,takde orang lalu lalang
Nak meninggalkan cap jari kaki jauh sekali
Lalu saya biarlah saja di sini

Berat saya bertambah dengan banyak
Mulai hari ini 12 Mac 2007, makanan ruji saya ialah oat
Hanya oat
Tiada lagi KFC Original Recipe snack plate kasi 2 ye
Tiada lagi nasi kuah kari, ayam goreng potong ye ane
Itulah..berat saya naik bukan sikit sikit
Berat saya naik sampai Paman Aim tersalah sangka, ingatkan saya Bikni (makcik saya anak sorang,umur 32)
Berat naik sangat sampai embah saya komplen pada mak”Laki bini gemuk”
–>Merujuk pada saya & tunangan–> Statement kejam giler
Berat saya naik, tp angah dan ayang kata saya makin comel (Gemuk pendek?)
Naik melampau, sampai Naim(adik tiri) describe kan saya pada ibu yg dah lama tak jumpa “Kakak sihat, sihat sangat. Pendek gemuk”
Hopefully by 4 May, saya boleh jadi 47 kg (uhuks, banyak kilos tu)
Abah & mak dah mula mengedar kad
Diorg jumpa jiran lama, masa saya darjah 4 sampai darjah 6
Jiran lama “Suraya dah nak kawin, besar mane sangat la dia tu”
Heloo jiran, tu tahun 1994, memang la si Suraya tu kecil, tak besar
Sekarang dah 2007, dah 13 tahun berlalu
Dan kalau tiap tiap bulan si Suraya tu makan KFC, bersamaan dah 156 kali dia makan KFC beserta kulit ayam
Boleh imagine kan?

Harini Naim misscalled
(Sukati je misscall)
Rupanya nak sembang pasal result SPM dia –> 4 A, 5 B
Bila saya kata saya heran, muka dia takde dalam surat khabar sbb dapat 19A1
Dia kata suratkhabar tu black and white
Sebab dia ada sket ‘black’, so maybe saya terlepas muka surat
Aiceh… (akak cek online paper la dek non)
Dia mintak hadiah kapal terbangSaya nak kasi bot
Dia nak juga kapal terbang
Maka saya pun email la hadiah dia
Senangnya teknologi sekarang
Tak payah susah payah jumpa, atau naik bas ekspress
Dah boleh menyampaikan rasa sayang

Harini dpt email dari Abby
Panjang kisah Iskandar Khilfi baru lepas majlis cukur jambul
Erm abby, sue tengok Khilfi ni mana ada jambul
Rambut Mawi pun lagi panjang dari Khilfi
Abby sekarang sibuk….
Sangat sangat sibuk dan bahagia melayan karenah Khilfi
Bila tengok lama lama gambar Khilfi ni
Rasa nak register AirAsia ke Langkawi

Harini tak sempat sembang lama lama dengan Miss Z
Hopefully semuanya ok di sana
Baby Nurul pun, kak sue tak sempat jenguk lagi
Entah entah dah masuk darjah satu nanti baru kak sue sempat jumpa

Nota kuku kaki : Dah sebiji cam daily diary. Harini aku…harini aku…harini aku….esok aku…

468 ad

2 Comments

  1. comelnya khilfi tu…
    comellllllllll

    weh.. selamat meraikan gari bahgia ek nnt…

  2. Comel kan iwan? Ni iwan forum cari kan?
    Aih..dh sampai sini dah awok?
    Mana jumpe rumah saye?
    Hihih…
    Jom gi Langkawi, jumpe Khilfi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: