Els Països Baixos, campions del Mundial Sots-23 de Korfbal de la IKF

COPA_WebMundial

Els Països Baixos segueixen manant al món del korfbal mundial: la Selecció neerlandesa Sots-23 han aconseguit el títol després de 8 dies d’intensa competició al Palau Olímpic de Vall d’Hebron. Els holandesos han vençut el seus veïns belgues a la gran final per 15 a 30.

El partit pel 3r i 4t lloc ha finalitzat amb victòria de Chinese Taipei davant Alemanya per 18-24. Els taiwanesos han acomplert també el seu paper de tercers favorits del Mundial i tot estar a punt de perdre davant Catalunya i Portugal a la primera fase, finalment han acabat el campionat en una més que merescuda 3a plaça.

Després de la gran final, ha tingut lloc la cerimònia de cloenda, a la que han intervingut la Presidenta de la Federació Catalana de Korfbal, Sílvia Mayo;  el Representant Territorial de l’Esport Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Santiago Siquier; l’adjunta a Gerència de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza; i  el President International Korfball Federation, Jan Fransoo.

Sílvia Mayo ha donat les gràcies a tothom qui ha col·laborat, donat suport  i treballat en la realització d’aquest torneig i ha volgut donar un agraïment especial a la selecció catalana i els seus “supporters”. Santiago Siquier, per la seva banda, ha agraït la feina de la Federació Catalana de Korfbal per convertir Catalunya durant una setmana en la referència mundial en l’esport. Marta Carranza ha felicitat les tres primeres classificades per l’èxit obtingut i ha destacat la importància de tornejos com aquest per potenciar l’esport del korfbal a Catalunya. Jan Fransoo, per la seva part, ha destacat que totes les seleccions presents al mundial són “una generació molt especial”.

Posteriorment, s’ha donat un present de reconeixement als àrbitres del torneig i finalment s’ha fet l’entrega de medalles als tres primers classificats i la copa de campions a la selecció dels Països Baixos.