virtuaalitalli Venice
ETUSIVU KARTANO HEVOSET PONIT TOIMINTA

Branderij Janneke

virtuaalihevonen | a sim game horse
nimi: Branderij Janneke rekisterinumero: VH06-012-1379
sukupuoli: tamma rotu: hollantilainen puoliverinen
syntymäpäivä: 21.05.2008 4-vuotissyntymäpäivä: 21.09.2008 (16-vuotias)
väri: voikko säkäkorkeus: 161 cm
omistaja: Chiara (VRL-01123), Venice kasvattaja: Jonathan Kunghouge
painotus: esteratsastus koulutustaso: helppo A, 140 cm

kuvat © Equivale

Palkittu ERJ:n laatuarvostelutilaisuudessa 24.10.2009 ERJ I - palkinnolla, 132 pisteellä
27 + 35 + 20 + 20 + 0 + 15 + 15 = 132p.

Palkittu YLA:n laatuarvostelutilaisuudessa 21.11.2012 YLA2 -palkinnolla, 119 pisteellä
28 - 32 - 24 - 35 = 119p"Ala nyt tulla sieltä hevonen", kuuluu mutaisen tarhan laidalta kun Branderij Jannekea yritetään houkutella ulos tarhasta. Niin, sellainen se meidän Brandy on. Arkajalka, tai no, nirsoilija - vai molemmat? Neiti nimittäin sekä pelkää että inhoaa vettä, mutaa ja kaikkea muutakin märkää. Brandy on myös hieman rauhaton, eikä siitä saisi kouluhevosta vaikka kuinka yrittäisi. Miksi ihmeessä pitää tehdä tää sama asia kymmenen kertaa? Tuntuu Brandy ajattelevan aina kun sen kanssa yrittää tehdä jotain koulun suuntaistakaan. Joskus tamman ajatusmaailmaa on hieman vaikeaa käsittää, se näet tuntuu toisinaan elävän omassa pienessä satumaailmassaan, jossa ei koskaan sada. Selvimmillään tamma on varmaankin sisällä omassa tallissa boksissaan, ja silloin Brady vaikuttaakin useimmiten ihan muksalta tammalta, hieman nirsompana ja huomiota kerjäävältä vain. Ehkä se tietää olevansa erityinen jo värinsäkin puolesta, tai sitten se todellakin on vain itserakas. Joka tapauksessa kaikkine eriskummallisuuksineenkin Brandy on tutustumisen arvoinen hevonen, eikä sen kanssa takuulla tule tylsää!

Niin erikoinen ja vettä inhoava Brandy ei kuitenkaan ole, että se kavahtaisi märkiä kenkiä, joten tamman karsinaan voi aivan huoletta mennä. Brandy usein esittää ettei sitä kiinnosta ollenkaan, kuka tuli, mutta todellisuudessa se melkein kuolee uteliaisuudesta, eikä se sitä kauaa pystykään peittämään. Erityisesti Brandy innostuu jos sille vie tuliaisia, vaikkapa tuoreiden omenoiden muodossa. Brandy oikeastaan pitää ihmisiä ihan kivoina, joten se luultavasti antaa sinun myös laittaa itsensä kiinni ja harjata. Brandy pitää nimittäin(ihmisiä enemmän) kaikesta tyttömäisestä, joten se rakastaa myös kunnon puunausta. Tamma onkin miltei jokatytön unelmahoidokki! Miltei, koska vedestähän se ei pidä, mikä tarkoittaa tietenkin kaksintaistelua hevosen kanssa jos meinaa sen pestä. Brandy antaa myös mielellään laittaa varusteet päälleen, oli kyseessä sitten ratsastusvarusteet taikka loimi. Tamma on aina valmis lähtemään ulos kauniiseen säähän, huonompaan säähän lähtö onkin sitten eri juttu. Vesilammikot kiertäessä myös talutus onnistuu, ainakin siihen saakka kunnes tamman nirsous pääsee valloilleen ja se päättää haluavansa mennä eri suuntaan kuin taluttaja.

Brandyn selkään on useimmiten aika helppoa päästä. Kovin korkeahan se ei ole, ja se osaa myös seistä paikoillaan. Selkään päästyähän hevonen pitää saada aina liikkeelle. Sekin vielä onnistuu Bradyltä. Muistathan vain ettet paina liian kovaa sen kylkiä, tai muuten energinen tamma lähtee suoraa raviin. Silloin sinä luultavasti tiput, koska Bradyn ravi ei olekaan niin kivaa. Se pomppii ja pomppii, eikä Brady tykkää ravata. Sitten se lähtee laukkaan ja katastrofi on valmis. Mutta jos saat tamman hallintaasi ja onnistut lämmittelemään sen kunnolla ilman että se kyllästyy ja tekee protestin, saat huomata, että Brady on loppujen lopuksi aikalailla esteratsastajan unelma. Tamma ei kaihda vauhtia eikä vaarallisia tilanteita, ja tiukat mutkat joita Brady tekee oikein mielellään vaativatkin taitavan ratsastajan jottei neiti innostu liikaa. Brandyn kanssa tarvitaan malttia ja osaamista, sillä muuten ratsastus menee häslingiksi. Parhaimmillaan Brandy kuitenkin pystyy esittämään kilpailuissa ja kotonakin hallitun ja kauniin estesuorituksen, joka todistaa että se todellakin on vaatimattomasta suvustaan huolimatta esteratsujen aatelia.

Estettä lähestyessä Brandy usein ei malttaisi odottaa sopivaa ponnistuskohtaa, varsinkin jos kyse on 120 cm pienemmistä esteistä. Tamma mielellään rynnisi kauheata vauhtia esteelle ja koska askeleet eivät todennäköisesti mihinkään väliin mahtuisi, hyppäisi se ainakin puolikkaan laukkaaskeleen verran liian kaukaa. Yleispätevä sääntö esteradalla Brandyn kanssa on muistaa kokoajan ajatella hieman tätäkin estettä, eikä vain sitä seuraavaa. Hiljentäminen ei todennäköisesti auta asiaa kuin vähän, vaan ainut keino on pitää tamman mielenkiinto suunnattuna itseensä ja selkeästi kertoa puolipidätteillä että täytyy odottaa vielä yksi askel. Kun rutiini on selvä kummallekin, sekä kyytiläiselle, että kyydittäjälle on myös kilpailuissa turha koheltaminen saatu pois päiväjärjestyksestä.

Kilpailupaikalla Brandy on hoitotoimenpiteiden aikana melko rauhallinen. Lämmittelyesteillä huomaa kuitenkin, että virtaa on. Ylimääräisiä pukkeja varsinkin tulee aluksi kuin sieniä sateella, eikä ole tavatonta, että tamma pukittaisi myös varsinaisen suorituksen aikana. Brandyn vahvuus ovat uusintaradat, sillä halutessa neitokainen on äärettömän nopea ja kääntyy kliseisesti vaikka pennin kolikolla. Yleisö ja meteli eivät yleensä häiritse suoritusta sen kummemmin, ellei ratsastaja aiheuta omalla stressaamisellaan myös Brandyn herkistymistä ärsykkeille.

i: Gilles N
EVM, 162 cm, trn
ii: Cobus Claudios
EVM, 167 cm, vkk
iii: Julius C
EVM, 165 cm, rnkm
iie: Clementina
EVM, 167 cm, vkk
ie: Nice Veatrice
EVM, 164 cm, rn
iei: Nice Kolombo
EVM
iee: Vera
EVM
e: Zijde van Rodelf
EVM, 164 cm, vkk
ei: Palini I
EVM, 162 cm, vkk
eii: Passoa
EVM, 165 cm, vkk
eie: Linnea
EVM, 156 cm, vrt
ee: Rode Beiland
EVM, 169 cm, mrn
eei: Barracuda
EVM
eee: Ramona
EVM

Janneke polveutuu melko tuntemattomasta suvusta ja tamma ei ole varsinaisesti helmi suvun kannalta katsottuna. Tästä huolimatta ostin Bradyn meille meille melko edulliseen hintaan yksityiskasvattajalta.

Isä Gilles N. on melko komea, raskaamman rakenteen omaava tummanruunikko ori. Luonteeltaan tämä ori on hyvinkin rauhallinen oriksi ja viihtyy paljon ihmisten seurassa. Gilles on kotoisin melko tuntemattomalta kasvattajalta, jonka luona ori asuu edelleen. Kantakirjaan Gilles pääsi nipin napin kolmannelle palkinnolle, mutta jalostuksessa ori ei ollut erityisen tunnettu juuri tämän rakenteensa vuoksi. Gilles toimitti kolme vuotta estehevosen virkaa kilpailuja kiertäen ihan kohtuullisella menestyksellä. 8-vuotiaana ori muutti maaseudulle omistajansa lemmikiksi ja harrastehevoseksi. Ori on astunut vain harvoja puhtaita tammoja, lähinnä vain poneja ja tilastohevosia n. kymmenen kappaletta.

Isänisä Cobus Claudios, tämä kauniin palominon värityksen omaava charmikas ori on melko tunnettu hevonen. Claudios on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle melko korkein pistein 4-vuotiaana. Ori osoittautui lahjakkaaksi esteratsuksi vaativiin luokkiin, eikä ole tuottanut omistajallensa pettymystä estekentillä. Claudiosen kaappi pursuaa ruusukkeita ja erillaisia palkintoja :). Ori oli tarjolla jalostukseen vasta 9-vuotiaana luodessaan ensin loistokkaan uran esteillä. Claudios astuikin yli sata tammaa, joista vain murto-osa oli hollantilaisia. Suurin osa jälkeläisistä ovat menestyneitä ratsuja, tai muuten vain menestyneitä. Melko iso osa on myös perinyt isänsä voikon värityksen.

Isänisänisä, Julius C oli hieno suoritushevonen, joka kilpaili koko pitkän ikänsä. Ori astui lähinnä kotisiittolan tammoja ja ei ole kovin yleinen näky sukutauluissa, vaikka näytöt niin antaisivat ymmärtää. Isänisänemä Clementina sitä vastoin oli suosittu jalostustamma eritoten voikon värinsä takia. Erikoinen väritys korvasi esimerkiksi puutteet kilpamenestyksessä monen ostajan silmissä.

Isänemä Nice Veatrice on kaunis, mutta melko raskas hollantilainen, joka edustaa valjakkotyyppiä, tamman suku onkin täynnä valjakkohevosia. Veatrice myytiin 5-vuotiaana Gillesin kasvattajalle, joka aikoi varoituksista huolimatta kouluttaa tammasta estehevosen. Tamma oli älykäs ja oppi nopeasti, mutta kapasiteettia ei riittänyt metriä korkeimpiin luokkiin. Aluekisoissa Veatrice kuitenkin nappasi lähes aina voiton. 7-vuotiaana tamma siirtyi kokonaan siitostammaksi ja varsoikin elämänsä aikana viisi varsaa ennen kuin menehtyi tuntemattomaan virukseen. Veatricen jälkeläiset eivät ole erityisemmin mitään saavuttaneet, mutta ovat perineet emänsä uskomattoman nöyrän ja yhteistyöhaluisen luonteen. Vain kaksi jälkeläistä perivät emältänsä raskaamman rakenteen, muista varsoista tulikin kevyempiä.

isänemänisä Nice Kolombo oli hyvin pieni saksalaisorii, joka tulee melko mitäänsanomattomasta suvusta. Ori vaikutti lähinnä vain valjakkohevosten jalostukseen ja suurin osa jälkeläisistä ei ole edes virallisesti paperilla. Isänemänemä Vera oli myöskin jopa puskaratsuksi luokiteltava omistajan oma pikku kultamussukka. Kauniin vaaleanrautias tamma kilpaili vain helppoa B:tä vastaavalla -tasolla. Kapasiteettia Veralla olisi luultavasti ollut, varsinkin jos isälinjalla mitataan, suurempiinkin kilpailuihin.

Emä Zijde van Rodelf on aivan tyypillinen puoliverinen, ainut erikoisuus on kaunis palomino väritys jota onkin ihailtu useaan otteeseen. Zijde on kahden erittäin lahjakkaan estehevosen tuotos, mutta ikävä kyllä itse tamma ei ole ikinä päässyt taitojaan näyttämään esteradoille synnynnäisestä jalkaviasta johtuen. Tammalla voi ainoastaan ratsastaa kevyesti ja Zijde onkin kotitallinsa luottotuntihevonen alkeistunneilla. Tuntiratsuna Zijde toimii silloin kun tammalla ei ole varsaa mahassa tai vierellä. Lähinnä Zijde ostettiin kuitenkin siitoshevoseksi ja tamma onkin osoittautunut loistavaksi periyttäjäksi mahtavan luonteensa lisäksi.

Emänisä Palini I, melko komea voikko ori, joka ei ole kuitenkaan päässyt kantakirjaan yrittämisestä huolimatta. Tämä ei kuitenkaan tammojen omistajia haitannut, vaan ori astui monia tammoja elämänsä aikana. Palini aloitti esteratsun uransa viiden vuoden iässä ja kapusikin nopeasti korkeisiin luokkiin ja ihmisten suosioon. Orin palkintokaappi notkuukin erilaisia pokaaleja ja ruusukkeita. Palinin jälkeläiset ovat osoittautuneet isänsä veroiseksi hyppääjäksi.

Emänisänisä Passoa oli juuri niinkuin nimensäkin, eksoottisen upea, mutta arvaamaton. Luonteeltaan ailahteleva ori oli kuitenkin erinomainen kilparatsu ja omistaja ei ruunannut Passoaa juuri jalostusarvon takia. Orin kuumakalleluonteesta huolimatta jälkeläiset ovat kuitenkin järjestään hyväkäytöksisiä, liekkö tammojen valinnalla jotakin tekemistä asiaan. Emänisänemä Linnea on myöskin menestynyt kilparatsu, ja kuuluukin niihin Brandyn suvussa harvinaisempiin jo nimenä mielenkiintoisiin tammoihin. Linnea kilpaili uransa aikana kansainvälistä GP:tä ja on varsonut vain muutaman kerran.

Emänemä Rode Beiland on kaunis, hyvin siro tumma, miltein musta hollantilaistamma joka on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Vahvasti estesuvusta kotoisin olevalta tammalta odotettiin jo suuria varsasta lähtien. Beiland aloitti uransa 4-vuotiaana, ensimmäiset kisat eivät menneet aivan nappiin tamman saadessaan melkein hermoromahduksen vieraassa, oudossa äänekkäässä paikassa. Hermostuneena pudotteli puomeja ja hylättiin tottelemattomuuden vuoksi. Seuraavissa kilpailuissa Beiland paransi huomattavasti saadessaan ensimmäisen sijan. Jo 5-vuotiaana Beiland kilpaili kansallisella tasolla hyvällä menestyksellä. Lopetti esteratsun uransa 12-vuotiaana ja siirtyis siitostammaksi. Varsoi kolme kaunista tammavarsaa, joista kaikki ovat osoittautuneet hyviksi estehevosiksi. Kipakasta luonteesta johtuen Rode Beiland ei ollut ehkä maailman helpoin tamma, etenkään huonoina päivinä tai kiima-aikaan.

Emänemänisä Barracuda tulee upeasta estesuvusta, ja Barracudan isälinjaa voidaan jatkaa ainakin 1800-luvun trakehnereihin ja sitä kautta kauas täysiveristen kantahevosiin. Barracuda itse toimi lähinnä jalostusorina, vaikka saikin nuorena huippupisteet suorituskyvyn kokeissa ja ponnua olisi riittänyt. Emänemänemä Ramona oli huippusiittolan jalostushevonen, ja tamma on jättänyt jälkeensä useita jalostukseen hyväksyttyjä orijälkeläisiä. Kiiltävänmusta ja suurimerkkinen tamma oli luonteeltaan erityisen kultainen ja helposti käsiteltävissä.


JÄLKELÄISET

08.03.2009, tamma, Eucarya Brianna (i: Tollkühn)
10.04.2009, tamma, Eucarya Jemina (i: Licht Boter)
20.08.2012, tamma, Phoenix W Venice (i: Ogien Wulkan)
20.09.2012, tamma, Adella Venice (i: Tristan GER)
25.07.2013, ori, Bloodstone Venice (i: Birdwing xx)


KUULUMISIA

Pari varsaa vielä olis tarkoitus Brandyllä teettää, mikäli vain tuo laatuarvostelut menevät toivotulla tavalla. Itsekin tahtoisin vielä tammasta varsan omaan talliin, kun kaikki 1-polviset ovat tällä hetkellä tuosta Entteristä. Vaihtelu on hyvästä. Alustavasti olen katsellutkin jo muutamia hienoja esteoreja ja Brandyn ollessa kyseessä saattaisi olla hyvä vaihtoehto meittiä myös täysiverisiä oreja. Tänään varmistettiin myös tuo ERJ:n laatuarvostelun osallistuminen.
13.10.2009

Brandy on ilmoitettu tämän kuun ERJ:n laatuarvosteluun. Saa nähdä pääsemmekö mukaan. Olisi kyllä aikakin päästä tamman kanssa sinne omaa laatua mittaamaan, kun nuo kaksi jälkeläistäkin ovat niin hienosti pärjänneet. Sijoituksista puuttuu tällä hetkellä vielä kolme kappaletta niihin täysiin, mutta jospa nekin saataisiin vielä hamstrattua ennen tilaisuutta. Brandy on loistokunnossa ja olemme Elisen neuvojen mukaan treenanneet maastoesteitä myöskin luottamuksen parantamiseksi.
05.10.2009

Käytiin Casperin ja Zelenan kanssa maastoilemassa ja kokeiltiin samalla uusia maastoesteitä. Vesiblanketti aluksi hirvitti kumpaakin tammaa, mutta yli mentiin hienosti, alun ihmettelyn jälkeen. Meillä oli todella mukavaa. Sovimme ottavamme uudestaan isommalla porukalla, kunhan aikaa kaikilta liikenisi enemmän. Täytyy vielä mainita, että ensikerralla pitää muistaa ottaa suojat pintelien sijaan, eivät nimittäin pysyneet oikein kyydissä mukana.
25.09.2009

Brandyn 12-vuotissyntymäpäivät koittivat sateisissa merkeissä. Vettä tuli taivaan täydeltä ja maassa oli senttitolkulla kuraa , jossa voikon hevosen on hyvä hankkia suojaväri. Kauniin piipruskea Janneke oli selvästi ylpeä uudesta turkistaan ja näytti loukkaantuneelta, kun omistajana sekä putsaajana en kovinkaan innostunut. Pesin Brandyn hyvin ja jätin kuivumaan karsinaan illan ratsutusta varten. Saa nähdä montako tällaista päivää syksy tuo tullessaan.
21.09.2009

Tänään treenailimme koulua kentällä. Periaatteessa Brandyn koulutustasoksi voisi merkitä vaativa B +, koska tamma taitaa vaadittavat A:n liikkeetkin puolipiruettia lukuunottamatta. Täytyisi vaan startata tuo B. Käytiin erityisesti läi laukanvaihtoja, nekun ovat hyödyksi myös esteradoilla. Harjoitusten lopuksi käveltiin n. tunti maastossa.
12.09.2009

Jannekella oli kyllä taas aivan omat mielessä tänään ja minulla meinasi mennä totaalisesti hermot mun pikku ponin kanssa. Tarkoituksena oli vain kierrellä rauhassa kenttää kaikissa askellajeissa, mutta Brandy oli selvästi päättänyt toisin. Yleensä tamma ei ole korviaan paljon lotkauttanut kentällä lojuville esteille. Sen ollut pakko oppia tulemaan toimeen sen karmean tosiasian kanssa ettei aina hypätä. Tänään Brandyä sai kuitenkin kunnolla muistuttaa asiasta, kun meinasi joka ikinen kerta pitkälle sivulle tullessa luistella keskemmällä olevalle esteelle.
07.09.2009

Rankka kilpakausi alkaa jo osoittaa tulemisen merkkejä, muutamat pienemmät kisat ollaan jo harjoitusmielessä keretty kiertää. Tänään Brandyllä on vapaapäivä ja siskoni on viettänyt aikaa tamman kanssa kävelyttäen ympäri pihoja. Ajattelimme alkaa testata Brandyn kanssa erilaisia pikkutehtäviä luonnollisen hevosmiestaidon eri osa-alueilta. Brandykin saisi kokeilla vähän uusia asioita ja oppimisen iloa. Aloitetaan ihan helpoilla harjoituksilla ja siirrytään ajan kuluessa vaativampiin.
05.09.2009

Tänään Brandyn kanssa käytiin pitkällä maastolenkillä ja pudoteltiin kyllä menemään välillä sellaista kyytiä että hirvitti. Nautimme kummetkin kuitenkin silmittömästi vapauden tunteesta ja alkusyksyn viimeisistä lämpimistä päivistä. Ennen ankeaa talvea otamme varmasti useamminkin ilon irti sulasta maasta ja kauniista ruskasta. Brandy on sopeutunut alkuvaikeuksien jälkeen kiitettävästi. Työntekijätkin lellivätkin välillä niin, että pelkään muiden asukkien tulevan mustasukkaiseksi.
20.08.2009

Branderij Janneke saapui Joyaan hieman hämillään uudesta paikasta. Ainakin ensimmäisen päivän Brandyksi tuttaville ristitty tamma huuteli epätoivoisen oloisena etsien tuttuja hevosia. Kävin kokeilemassa Brandyä Eucaryassa ja tamma tuntui aivan nappivalinnalta omaan estekalustoomme. Tallimestarimme Casper naureskeli Janneken ostolle koko ensimmäisen viikon, ihan vaan siksi että hänen mielestään voikko väri ja urheiluhevonen ei ole mahdollinen yhdistelmä. Tässä onkin hommia osoittaa väitös vääräksi.
10.08.2009


KILPAILUKALENTERI

kilpailut ennen vuotta 2010

ERJ-esteratsastus (51 sijoitusta, joista 5 voittoja ja 1 ERJ-cup sijoituksia)
16.01.2009, Blijvend, 60-70cm, 3/19
23.01.2009, Sunday's, 140cm, 4/27
12.02.2009, Vinlanti, 140cm, 6/37
15.02.2009, Vinlanti, 130cm, 3/39
18.02.2009, Viehättävä, 140cm, 3/46
31.03.2009, B&W, 140cm, ERJ-cup, 8/148
09.04.2009, Forwice, 140cm, 3/30
19.04.2009, Forwice, 110cm, 5/40
23.04.2009, Forwice, 110cm, 5/40
07.05.2009, Naturael, 140cm, 3/50
09.05.2009, Naturael, 140cm, 7/50
11.05.2009, Forwice, 140cm, 3/21
14.05.2009, Blijvend, 90-100cm, 3/27
15.05.2009, Forwice, 120cm, 1/44
15.05.2009, Forwice, 120cm, 1/44
20.05.2009, Louves, 120cm, 1/49
25.06.2009, Rowanberry, 140cm, 5/25
01.07.2009, KK Bailador, 80cm, 5/50
02.07.2009, KK Bailador, 100cm, 4/30
03.07.2009, Levres, 110-120cm, 5/58
03.07.2009, Svärjade, 100cm, 5/50
04.07.2009, Hafrena, 50cm 3/61
05.07.2009, KK Bailador, 80cm, 7/85
07.07.2009, KK Bailador, 100cm, 2/70
12.07.2009, Forwice 130cm, 2/18
12.07.2009, Svärjade 100cm, 6/50
20.07.2009, Daftomor 100cm, 2/30
12.09.2009, Goljat Farm, 140cm, 1/30
18.09.2009, Nepolan Ponitalli, 100cm, 3/35
19.09.2009, Nepolan Ponitalli, 110cm - 120cm, 32/25
28.09.2009, Caballo, 130cm, 3/18
02.10.2009, Naturael, 100 cm, 4/100
03.10.2009, Sadelampi, 140cm, 5/30
04.10.2009, Sadelampi, 110cm, 3/30
05.10.2009, Sadelampi, 130cm, 3/30
05.10.2009, Naturael, 100 cm, 5/100
08.10.2009, Sadelampi, 120cm, 1/30
08.10.2009, Sadelampi, 140cm, 4/30
10.10.2009, Sadelampi, 110cm, 3/30
10.10.2009, Sadelampi, 120cm, 3/30
11.10.2009, Sadelampi, 140cm, 2/30
12.10.2009, Sadelampi, 140cm, 4/30
13.10.2009, Sadelampi, 130cm, 2/30
14.10.2009, Sadelampi, 140cm, 5/30
28.10.2009, Malinan virtuaalihevoset, 140 cm, 3/30
28.10.2009, Malinan virtuaalihevoset, 150 cm, 5/30
29.10.2009, Malinan virtuaalihevoset, 150 cm, 5/30
29.10.2009, Malinan virtuaalihevoset, 150 cm, 5/30
30.10.2009, Malinan virtuaalihevoset, 140 cm, 5/30
30.10.2009, Malinan virtuaalihevoset, 140 cm, 2/30
30.10.2009, Malinan virtuaalihevoset, 150 cm, 3/30

Valid XHTML 1.0 Strict
Ulkoasu & tekstit © Chiara
Kuvat © Equivale