Eliza

Eliza

VIRALLINEN NIMIEliza oxROTUarabialainen täysiverinen (eng)
LEMPINIMIElisaVÄRIpunaruunikonkimo (AA, Ee, Gg)
SYNTYMÄPÄIVÄ18.05.2010  [ikä]SÄKÄ144cm
SUKUPUOLItammaPAINOTUSlaukka
TUOJA/OMISTAJADeaTASOG1, 12: 7-3-1-1 (LJ, 19.1.2011)
KOTITALLIAghastV&S-PROSENTIT;/KISAINDEKSI66% & 100% / 0.29 (LJ, 22.12.10)
REKISTERINUMEROVH-xxxxxVOITTOSUMMA1 134 000 v€ (LJ, 19.1.2011)
SAAVUTUKSETLJK-II - 67p: rakenne 24p., suku 20p., kilpailut 23p. (LJM XIII 26.12.2010)
luonnekuvaus      suku      tapahtunutta [kilpailut]      jälkeläiset      kuvat

Eliza ox i. Sakaraha ox
EVM
ii. Jean Idaho ox
EVM
iii. Nazer Shirazi ox
EVM
iie. Luitpoldhügel ox
EVM
ie. Kadiaba Kadiel ox
EVM
iei. Solomon ox
EVM
iee. Fei ox
EVM
e. Oua ox
EVM
ei. Henri Gérin ox
EVM
eii. Sobrália ox
EVM
eie. Vicious Pink ox
EVM
ee. Skobje Arkley ox
EVM
eei. Znám Znám ox
EVM
eee. OFM Kūya ox
EVM

ISÄN PUOLI SUVUSTA
i. Sakaraha ox (s. 2.2.2009)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 145 cm
Kasvattaja: A. Bujak, POL
Taso & statistiikka: G2 - 12: 5-2-0-3
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Sakaraha on hyvin menestynyt ori kohtalaisesta laukkasuvusta. Hevosen ura oli kuitenkin aluksi vaakalaudalla sen ollessa aina ikätovereitaan pienempi: jo ensimmäisissä starteissa oli huomattavissa merkittävä kokoero Sakarahan ja sen ikätovereiden välillä, eikä tilanne parantunut juurikaan hevosen ikääntyessä - ori jäi vain 145 sentin korkuiseksi. Kaikeksi onneksi tämä nuori hevonen osoitti heti ensimmäisissä starteissaan sen, että pieni koko ei vähentänyt sen kilpailutahtoa. Lisäksi ori oli rakenteeltaan voimakas ja pitkäjalkainen, mikä hieman tasoitti eroa muihin laukkureihin. Urallaan Sakaraha eteni nopeasti läpi Maiden- ja Allowance-tasoista, mutta jäi hetkeksi junnaamaan G3-tasolle. Lopulta se kuitekin pääsi etenemään ja jopa voittamaan G2-tason, jolta se myös vetäytyi eläkkeelle 6-vuotiaana. Siitä lähtien ori on toiminut lähinnä siitoshevosena ja nuorempien hevosten treenausapuna rataharjoituksissa.
ii. Jean Idaho ox (s. 20.4.2008, k. 30.3.2009)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 151 cm
Kasvattaja: E. Kudzinowski, POL
Taso & statistiikka: G3 - 7: 3-2-1-0
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Jean Idaho syntyi Puolassa maahantuontiemänsä ensimmäisenä varsana. Nuorena se oli luonteeltaa hyvin hermostunut ja hankalasti käsiteltävissä, ja sitä jopa harkittiin ruunattavaksi hyvin aikaisessa vaiheessa. Idahon kasvattaja kuitenkin päätti kokeilla orin kykyjä laukkaradoilla muutaman kerran ennen ruunauspäätöksen tekemistä. Orin pari ensimmäistä starttia menivät vauhtia hakiessa, mutta seuraavat kaksi lähtöä se voitti ylivoimaisesti. Sen jälkeen tahti hidastui hieman, mutta ori kuitenkin pysyi lähes kaikissa kilpailuissaan sijoittuneiden joukossa, ja sille tulikin jo nuorella iällä runsas määrä spermapyyntöjä. Orin ensimmäiset varsat syntyivätkin jo sen ollessa vasta 6-vuotias. Harmittavasti orin elämä kuitenkin loppui lyhyeen radalla sattuneen onnettomuuden johdosta: ori kolhaisi kaarteeseen tullessaan toista hevosta jalallaan, jolloin tilanteen toinen osapuoli joutui tekemään äkkinäisen tasapainonkorjausliikkeen Jean Idahon eteen, minkä seurauksena ori kaatui pahasti ja se jouduttiin lopettamaan laukkaradalle. Kaikeksi onneksi sen nuorena alkanut siitorura kuitenkin poiki useita terveitä laukkahevosia sukua jatkamaan.
ie. Kadiaba Kadiel ox (s. 28.11.2007)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 146 cm
Kasvattaja: Sir James Helbrom, GBR
Taso & statistiikka: G3 - 10: 4-1-0-0
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Kadiaba Kadiel syntyi hieman Bathin ulkopuolella sijaitsevassa Helbromin siittolassa "harrastelijalaukkurivanhemmille": tamman vanhemmilla ei juuri ollut kokemusta saati menestystä laukkaratsuina. Kaikesta huolimatta Kadielia päätettiin kokeilla myös laukkurina ennen mahdollista uudelleenkoulutusta. Vaikealuonteinen tamma oli kuitenkin monille jockeyille vähän turhan sinkoilevaa sorttia, joten sille löydettiin sopiva ratsastaja vasta sen täyttäessä neljä vuotta. Pian kuitenkin huomattiin, ettei Kadiel ollut ihan turha hevonen, sillä silloin, kun se sattui hyvälle tuulelle se juoksi nopeammin kuin mikään muu alueen hevonen. Harmittavasti luonteikkaalla tammalla oli myös huonoja päiviä, jolloin se ei tuntunut kulkevan ollenkaan siihen suuntaan, mihin olisi pitänyt. Lisäksi sillä oli tapana luovuttaa helposti, jos se ei jo alkumatkasta päässyt joukon kärkeen tai kärjen tuntumaan. Tästä syystä johtuen tammalla ei olekaan yhtä lukuunottamatta sijoituksia voittojen lisäksi - sillä oli tapana hidastaa merkittävästi juoksunopeuttaan, kun se huomasi kärjen karkaavan. Kadiel myytiin sen kilpauran päätyttyä Ranskan kautta Puolaan, jossa se edelleen vaikuttaa siitoshevosena.
iii. Nazer Shirazi ox (s. 10.12.2006 k. 18.12.2009)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 155 cm
Kasvattaja: E. Kudzinowski, POL
Taso & statistiikka: G2 - 27: 6-10-4-1
Saavutukset: Arvokilpailusijoituksia
Kuvaus hevosesta: Nazer Shirazi teki pitkän 27 lähdön mittaisen laukkauran juosten lähes ainoastaan Puolan rajojen sisäpuolella. Ori ei ollut kovin varma voittaja, mutta se oli useimmiten kuitenkin rahasijoilla ja sitä olikin kannattavaa juoksuttaa pitkään. Radoilla se keskittyi juoksemiseen täysillä, mutta hyytyi harmittavan usein viimeisen kaarteen aikana. Nazer oli ulkomuodoltaan erittäin komea ori: vaikka se oli kohtalaisen kokoinen säkäkorkeudeltaan, se ei kuitenkaan ollut liian massiivisen tai toisaalta hintelänkään näköinen. Tämän vuoksi sitä käytettiinkin laajalti jalostukseen Puolassa ja muutamissa naapurimaissakin. Nazer eli kunnioitettavaan 23 vuoden ikään ennen kuin vanhuuden vaivat johtivat sen lopettamiseen.
iie. Luitpoldhügel ox (s. 10.10.2006 k. 21.4.2008)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 150 cm
Kasvattaja: Agnes Grunewald, GER
Taso & statistiikka: G1 - 6: 6-0-0-0
Saavutukset: Arvokilpailuvoitto Saksassa
Kuvaus hevosesta: Luitpoldhügel syntyi vaatimattomasti menestyneen tamman toisena varsana Saksassa. Sen isä puolestaan ei ollut matkaratsuna laukkaratoja nähnytkään, joten odotukset tamman suhteen eivät olleet korkealla. Niinpä Luitpoldhügel päätyi myyntiin, jolloin se matkasi ensin Ranskaan ja sieltä edelleen lyhyen ajan sisällä Unkariin ja lopulta Puolaan, jonne se jäi loppuelämäkseen. Tammaa alettiin treenata toden teolla vasta sen ollessa lähes nelivuotias, joten se oli aluksi hurjasti ikäluokkaansa jäljessä ja pääsi juoksemaan kilpaa vasta vähän ennen viisivuotiseksi kääntymistään. Luitpoldhügel kuitenkin löi kaikki ällikällä voittamalla heti ensimmäisen lähtönsä. Voitto oli niukka, mutta voitto kuitenkin. Tamman ura jatkui samaa rataa sen saadessa lisää vauhtia ja kilpailuntahtoa. G1-tasolle päästyään se ehti voittaa yhden puolalaisen arvokilpailustartin ennen kuin sen omistaja päätti vetää sen pois radoilta jalostuskäyttöä varten. Luitpoldhügel ehti saada kuitenkin vain neljä varsaa ennen kuin epäonnistunut varsominen aiheutti tamman ennenaikaisen ja erittäin valitettavan kuoleman.
iei. Solomon ox (s. 11.6.2006 k. 4.4.2010)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: ruuna
Säkäkorkeus: 148 cm
Kasvattaja: Edna Dewhurst, GBR
Taso & statistiikka: Maiden - 3: 0-0-0-0
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Solomonin laukkauraa ei voi edes uraksi kutsua, sillä se osallistui elämänsä aikana vain kolmeen starttiin (peltolaukkakilpailuiden lisäksi), eikä sijoittunut kertaakaan. Tämä ei tosin ole mikään yllätys, sillä Solomonista ei koskaan ollut tarkoituskaan tulla laukkaratsua - sen omistaja vain hairahtui sattumalta kokeilemaan , olisiko orista juoksemaan. Solomonin leipälaji olikin matkaratsastus, johon se myös oli paljon sopivampi kuin laukkoihin. Solomon jätti vain muutaman jälkeläisen nuoruutensa lyhyeltä kasvatusuralta, sillä se ruunattiin käytännön majoitussyistä vielä matkaratsu-uransa aikana.
iee. Fei ox (s. 25.3.2006 k. 3.3.2009)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 145 cm
Kasvattaja: Sir James Helbrom, GBR
Taso & statistiikka: Allowance - 6: 2-1-0-1
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Fei syntyi kahden yleiskäytössä aikoinaan olleen hevosen varsana. Sen nuoruus sisälsi lähinnä muiden tallin tammojen kanssa laiduntamista ja jonkin verran käsittelyyn opettamista, mistä syystä tamma oli aina jokseenkin jännittynyt joutuessaan uusiin tilanteisiin. Tämä ei kuitenkaan estänyt Feitä päätymästä lyhyesti laukkaradoille, ja se voittikin muutaman kilpailun, vaikka muu menestysei ollut mainittavaa. Vähän reilun vuoden jälkeen Fein kasvattaja päätti siirtää tamman ratsukoulutukseen ja siitä tulikin ihan kohtalainen maastoesteratsu vanhemmilla kisapäivillään. Fei jätti laajan valikoiman mitä erilaisimpia jälkeläisiä aina kouluratsusta laukkahevoseen. Tamma lopetettiin 22-vuotiaana pahan ähkyn seurauksesta.
EMÄN PUOLI SUVUSTA
e. Oua ox (s. 12.06.2009)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 146 cm
Kasvattaja: Charlotte F., FR
Taso & statistiikka: G1 - 20: 9-2-1-3
Saavutukset: Voitto ja sijoitus ranskalaisessa arvokilpailussa
Kuvaus hevosesta: Ouan matka laukkahevoseksi oli jo kauan ennen sen syntymää päätetty, olihan sillä vanhempina kaksi menestynyttä ranskalaista laukkahevosta. Odotukset olivat kovat jo sen nuoruusvuosina, mutta kaikeksi onneksi tamma näytti pystyvän lunastamaan ne, sillä rataharjoituksissa se useimmiten pesi muut ikäluokkalaisensa usealla hevosenmitalla. Ouan viieisn päästessä kilpailemaan se osoittautui kuitenkin hieman ailahtelevaksi pitkillä matkoilla, joita varten se oli jalostettu. Lyhyen mietinnän jälkeen tamma päätettiin siirtää kilpailemaan lähinnä alle 1500m matkoja, joilla se myös näytti olevan parhaimmillaan. Oua eteni tasaista tahtia tasolta toiselle ja voitti lopulta G1-tasolla useammankin kilpailun, joiden joukossa yksi arvokilpailuvoitto Pariisissa. Kilpauralta väistyttyään tamma myytiin usean mutkan kautta Belgiaan. Oua vietti kussakin maassa yleensä pari vuotta kerrallaan, ripotellen jälkeläisiä vähän sinne sun tänne Eurooppaan - ja päätyipä yksi irlannissa syntynyt kasvatti Kanadaankin. Nykyään tamma viettää arvokasta eläkeläiselämää ison laukaktallin pihattosiivessä yhdessä monien muiden virkeiden eläkeläisten seassa.
ei. Henri Gérin ox (s. 22.06.2008)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 153 cm
Kasvattaja: Centre Equestre Bijou Bleu
Taso & statistiikka: G1 - 26: 13-3-3-3
Saavutukset: Kaksi voittoa ja sijoituksia arvokilpailuissa
Kuvaus hevosesta: Henri Gérin syntyi Poitoun maakunnassa suurelle farmille, jolla on oma arabialaiskasvatukseen keskittynyt yksikkönsä. Orin suku ei ollut hassumpi laukkahevoselle, mutta sen suorituskyky ylitti kuitenkin kaikkien odotukset moninkertaisesti: orin ura oli pitkä ja voittopainotteinen, kun se voitti puolet juoksemistaan lähdöistä ja keräsi lisäksi muhkean voittopotin itselleen. Henri oli siviilissä varsin leppoisa tapaus vastakohtana ratojen taistelijalle. Sen olisikin teoriassa pystynyt tarhaamaan lähes minkä tahansa muun hevosen kanssa, mutta hevosen rahallisen arvon vuoksi se siirrettiin nelivuotiaana yksintarhaukseen, jotta loukkaantumisriski minimoitaisiin. Näin ori vietti loput viisivuotisesta urastaan. Siitoshevoseksi siirryttyään se alkoi taas tarhata laumassa tallin ruunien kanssa. Henri astuu nykyisin harvakseltaan ja vain Ranskassa, mutta sen aikaisempia jälkeläisiä on päätynyt useisiin maailmankolkkiin juoksemaan ja siitokseen.
ee. Skobje Arkley ox (s. 01.06.2008)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 145 cm
Kasvattaja: Charlotte F., FR
Taso & statistiikka: G2 - 6: 5-0-1-0
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Skobje Arkleyn ura jäi valitettavan lyhyeksi sen sairastuttua viisivuotiskaudellaan niin, ettei se enää pystynyt jatkamaan uraansa. Tamman näytöt kuitenkin puhuvat puolestaan, sillä se voitti juoksemistaan kuudesta lähdöstä viisi ja sijoittui yhdessä kolmanneksi. Tammaa on laukkauran loputtua käytetty mitä moninaisimpiin toimiin: se on paitsi koulutettu kärryjen eteen myös kunnostautunut luotettavana maastoratsuna perheen nuorimmille, mikä varmasti kertoo tamman kilparatojen ulkopuolisesta sielunelämästä paljon. Tammalta on kuitenkin kaikki rankempi treenaus kielletty, joten köpöttelyn lisäksi sillä on teetetty myös liuta jälkeläisiä, joista muutama on tehnyt hienon uran laukkureina ja osa taas koulutettu ihan muihin hommiin.
eii. Sobrália ox (s. 14.07.2007)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 155 cm
Kasvattaja: E. Briard, FR
Taso & statistiikka: G2 - 13: 5-2-2-0
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Sobrália on hyvin juossut ori, joka vaikutti pitkään Ranskassa niin kilpailuissa kuin siitoksenkin puolella. Sen laukkaurasta ei ole paljoa pahaa sanottavaa, sillä hyväsukuinen ori ylsi helposti G2-tasolle, jolla se kilpaili pidemmän aikaa aina 7-vuotiaaksi asti. Siviilissä Sobrália on lauhkea kuin lammas ja sen olisi uskaltanut antaa käsiteltäväksi lähes kenelle tahansa, ellei se olisi ollut niin arvokas hevosena. Siitosuran jo lopetettuaan orin ympärillä ollut suojeleva ilmapiiri höllentyi vähän ja lupsakka ori saikin paljon ihailijoita tallinomistajan lapsenlapsista. Sobrália elelee edelleen eläkeläishevosena kesäisin nuorten oriiden laumanvartijana laitumella ja talvisin omassa pienessä laumassaan Ranskan maaseudulla.
eie. Vicious Pink ox (s. 02.02.2007)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 153 cm
Kasvattaja: Jeannette Freeman, IE
Taso & statistiikka: G2 - 11: 5-5-0-1
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Vicious Pinkin elämä on ollut varsin liikkuvaa, sillä tamma syntyi alunperin Irlannissa, mutta se myytiin jo vuotiaana ensin Walesin kautta Englantiin, sitten Saksaan ja lopulta Ranskaan. Se ehtikin kilpailla kaikissa edellämainituissa maissa lukuunottamatta Irlantia. Matkustelu ei kuitenkaan näyttänyt hätkäyttävän tammaa, jonka lempipuuhaa aina uudessa kodissa olikin ottaa lyhyet nokoset heti maisemiin tutustumisen jälkeen. Vicious Pink on muutenkin melkoisen rauhallinen tapaus, sillä se ei lotkauta korvaansakaan ajoneuvoille tai matkustamiselle saati hälinälle. Välillä sen omistajista onkin tuntunut, että tamma taitaa elää ihan omassa pienessä maailmassaan, niin pientä sen kiinnostus ulkopuolisiin häiriötekijöihin on. Yllättäen Vicious Pink oli kuitenkin nopea juoksemaan aina päästessään radalle, eikä se kertaakaan jäänyt rahasijojen ulkopuolelle.
eei. Znám Znám ox (s. 28.04.2007)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 149 cm
Kasvattaja: D. Lee, ZA
Taso & statistiikka: G1 - 23: 5-3-5-6
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Znám Znám syntyi Etelä-Afrikassa kansainvälisesti kohtalaisesti menestyneille vanhemmille, joista kummankin ura tosin jäi lyhyeksi. Znám Znám puolestaan teki kohtalaisen pitkän uran, jolle mahtui viisi voittoa ja lukuisia rahasijoja ja ori keräsikin lähes miljoonan punnan voitot uransa aikana. Znám Znám matkusti rahakkaimpiin kilpailuihinsa Ranskaan, jossa siitä ja sen mahdollisesta siitosarvosta kiinnostuttiin. Ei mennyt kauaakaan, kun Leen farmille alkoi tulvia kyselyitä orista ja sille syntyikin sekä Afrikan että Euroopan mantereelle useita - osa jopa erinomaisesti menestyneitä - jälkeläisiä.
eee. OFM Kūya ox (s. 04.05.2007)

Rotu: arabialainen täysiverinen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 144 cm
Kasvattaja: tuntematon, oletettavasti JP
Taso & statistiikka: G3 - 12: 3-3-0-1
Saavutukset: Ei merkittävää menestystä
Kuvaus hevosesta: Kūyan elämään on mahtunut niin monia omistajanvaihdoksia, että sen tarkka alkuperä on kadonnut tiedosta. Sen nimi kuitenkin viittaa Japaniin, ja tamma tuotiinkin Eurooppaan kolmivuotiaana idästä Kiinan kautta, joten luultavasti sen juuret ovat jossain samoilla seuduilla Tyynen valtameren tienoilla. Britanniaan saavuttuaan Kūya sai nimeensä etuliitteen OFM sen uuden kotitilan mukaisesti. Tämä tuntemattomuudesta kilpakentille saapunut tamma teki kohtalaisen - mutta ei erityisen hyvän - uran Euroopan laukkakilpailuissa, ja se sai muutaman jälkeläisenkin, joista kahden kanssa uskaltauduttiin yrittämään laukkauraa hyvin tuloksin. Ilmeisesti Kūya ei siis ole mikään huono periyttäjä, vaikka se itse ei mainittavan menestynyt olekaan.

Seuraavat ikääntymisajat

3 vuotta - 09.10.2010
4 vuotta - 26.11.2010
5 vuotta - 13.01.2011
6 vuotta - 02.03.2011
7 vuotta - 19.04.2011
8 vuotta - 06.06.2011
9 vuotta - 24.07.2011
10 vuotta - 03.10.2011 (ikääntyminen vaihtui)
11 vuotta - 26.12.2011
12 vuotta - 19.03.2012
13 vuotta - 11.06.2012
14 vuotta - 03.09.2012
15 vuotta - 26.11.2012

Tapahtunutta

14.11.2010 - Elizan laukkauran alussa ei ole kyllä ollut näin hevosen omistajana mitään pahaa sanottavaa. Tamma on kiitänyt itsensä läpi Maiden, Allowance ja G3-tasoista vain neljän lähdön aikana, eikä se kertaakaan ole jäänyt kärkikolmikon ulkopuolelle. Toivottavasti Elizan tahti säilyy ja se pärjää hyvin laukoissa vastaisuudessakin!

Kilpailut

Porrastetut=P  Sijoitukset  Voitot

AHAC

Huomioitavaa AHAC:n tuloksista: 1) merkitsen listaan vain sijoitukset, 2) merkitsemäni päivämäärä on se, jolloin ilmoittautumisaika on päättynyt - koska useisiin kilpailuihin osallistutaan samaan viestiin, on myös viimeinen ilmoittautumispäivämäärä sama, vaikka tulokset arvotaankin erikseen ja ehkä eri päivinä. Class A-luokissa ei aina ole merkittynä sitä, milloin ilmoittautumisaika päättyyi, jolloin päiväys on se, kun tulokset ovat tulleet.
Total points: 0pts
Title: -

-

ASARA

(laukkakilpailut)
Huomioitavaa ASARA:n tuloksista: 1) merkitsen listaan kaikki tulokset, 2) merkitsemäni päivämäärä on kilpailuiden viimeinen ilmoittautumispäivä.

Total points: 90pts
Statistics: 4: 4-0-0-0
Winnings: 76 000 v€

3-vuotiskausi (9.10.-26.11.2010)
15.10.2010, Region 8 Championships (regional), Maiden - 4f, 1/1 (20pts, 1000v€)
20.10.2010, Doha Cup (regional), Allowance 4f, 1/2 (20pts, 5 000v€)
29.11.2010, Arabian Racing Cup (international), G3 4f, 1/2 (30pts, 50 000v€)
29.11.2010, Cypres Open (national), G3 4f, 1/2 (25pts, 20 000v€)

Laukkajaos

Statistiikka: 12: 7-3-1-1
Voittorahat: 1 134 000 v€

3-vuotiskausi (9.10.-25.11.2010)
17.10.2010, Driftaway, Maiden 8f D, 1/9 (25 000v€)
04.11.2010, Trickery, Allowance 1500m D tammat, 3/5 (12 000v€)
08.11.2010, Aghast, Allowance 1800m D, 1/3 (30 000v€)
14.11.2010, Aghast, G3 2000m D, 1/8 (75 000v€)
17.11.2010, Pink, G2 1200m D, 4/6 (20 000v€)
19.11.2010, Aghast, G2 2000m T, 1/9 (100 000v€)
06.12.2010, Aghast, G1 2000m T, 1/5 (190 000v€)
07.12.2010, Pink, G1 1200m T, 1/6 (150 000v€)
20.12.2010, Aghast, G1 3200m T, 2/7 (114 000v€)
---
Elizan kolmivuotiskausi ei olisi voinut olla juuri parempi: nuori tamma eteni hurjaa vauhtia eri tasojen läpi aina G1-tasolle asti ja ehti vielä voittaakin sen tason muutamaan otteeseen ensimmäisellä kaudellaan. Voittoprosentiksi muodostui huima 66,7% ja sijoituksia tuli täydet 100%. Voittosummakin oli kiitettävä 716 000v€.
---
4-vuotiskausi (26.11.2010-12.1.2011)
27.12.2010, Driftaway, G1 1800m T, 2/4 (114 000v€)
03.01.2011, Aghast, G1 1200m T, 2/5 (114 000v€)
09.01.2011, Aghast, G1 1600m D, 1/7 (190 000v€)
---
Nelivuotiaana Eliza sai levätä edellisen rankan kauden jäljiltä ja se juoksikin vain kolme lähtöä, joissa kaikissa se oli joko ensimmäinen tai toinen. Voittoprosentti oli tällä kaudella vaatimattomampi 33,3%, mutta sijoitusprosentti säilyi edelleen sadassa. Eliza tienasi lähdöistään 418 000v€. Jos ensi kaudella ei ole erityisiä suuria kilpailuja Eliza saattaa pitää lomaa lähes koko kauden. Vaihtoehtoisesti se saatetaan astuttaa jo viisivuotiaana. Tämä jää kuitenkin nähtäväksi.

Jälkeläiset

CAS XIX ox-t Iza Miya (i. Imtiyaz II)
CAS XXI aa-o Za Zu (i. Hampton Black)
CAS XXII aa-o Iza Aghi (i. Spotted Boy)
CAS XXVI ox-o Zalam Alsamt (i. Waqar)
CAS XXVII ox-o Izan (i. Waqar)
CAS XXVIII ox-o Izzet (i. Waqar)

Photobucket Photobucket


Tekstien ©: Dea, kuvien ©: Foto-vik.ru
virtuaalihevonen - a SIM-game horse