VIRTUAALIHEVONEN ID#9

Jeremia Crow

Rotu, skp
shetlanninponi, ori
Omistaja
Moondance (VRL-01080)
Syntynyt
26.10.2011
Kasvattaja
Crowberry
Säkä, väri
97cm, ruunikko
Ikääntyminen
katso täältä
Rekisterinumero
VH11-017-0628
Koulutustaso
ko Helppo C, re 70 cm

18.04.2012 YLA2 pistein 123
24.04.2013 KTK-III pistein 62
- pitkä runko ja lyhyet jalat, takakorkea, epäsopusuhtainen
- matalajalkainen, pystyt lyhyet vuohiset
- rotuleima selkeä, sukupuolileima kohtalainen, kaula tasapaksu,
kaulan ja pään liittymäkohta ahdas, jalkojen asennot ok


© Hippos/Emilia Fager


Jere on perinyt valitettavasti vanhemmiltansa itsepäisyyden. Se on kyllä muuten kiltti poni, mutta päättäessään vaikka olla liikkumatta, niin sehän ei sitten meinaa liikkua. Jere tosin on mies ja näin ollen putkiaivo, joten sen saa huijattua hyvin omaan tahtoonsa. Hoitaessa ori ei malttaisi seistä aloillaan vaan haluaisi olla jatkuvasti liikkeessä. Se ei myöskään siedä kavioiden puhdistusta ja satulavyön kiristystä - eikä se epäröi näyttää sitä. Taluttaessa Jere on välillä rasittava. Se saattaa stopata keskelle pihaa, eikä liikkuisi millään. Ori osaa todella koetella hoitajan hermoja välillä (tai oikeastaan lähes jatkuvasti).

Ratsastaessa Jere on samanlainen; itsepäinen ja haastava. Se ei anna mitään ilmaiseksi vaan haluaa, että ratsastajakin tekee osansa. Ori kokeilee aina ensin, että voiko se luistaa hommista vai pitääkö totella ratsastajaa. Napakka kuski saa kyllä Jeren kulkemaan hyvin. Monitoimi-poni hallitsee niin koulun, kuin esteetkin. Esteillä se on välillä turhan reipas, mutta hyppää hyvin ja on varovainen jalkojensa kanssa. Ratsastaja joutuu katsomaan välimatkat ja ponnistuspaikat, sillä Jere ei niitä oikein hallitse. Koulua vääntäessä ori taas jää helposti hitaaksi pohkeelle ja löntystelee selkä notkolla. Kun alusta asti pitää Jeren vauhdissa ja kuulolla, niin kyllä se sitten toimii hyvin. Maastossa se on hieman säpsy, mutta ei yleensä ryöstä tai keksi muita hölmöyksiä.

Kilpapaikalla Jere osaa onneksi käyttäytyä, mutta sitä ei aina tee. Joskus pikkuori on saattanut pysähtyä kesken suorituksen ja ratsastaja on joutunut sen taluttamaan pois areenalta - näin esimerkkinä, sillä näitä tempauksia riittää! Traileriin Jere menee ihme kyllä nätisti ja matkustaminenkaan ei tuota ongelmia. Kilpapaikalle päästyä ori kajauttaa tervehdyksen kaikille paikkaolijoille ja kuullostaa aina siltä, kuin taluttaisin trailerista ulos isonkin orin. Pieni koko, suuri ego - vai miten se menikään?Jälkeläiset ja sukutaulu

she-t. La Reggaeton J -- s.28.03.2012 (e. Kiiran Nella)
she-t. Wiola v. Moons -- s.14.09.2013 (e. Wilma v. Moons)
she-t. Pandora v. Moons -- s.14.09.2013 (e. Wave Post MET)
she-o. Fridan Mikkihiiri -- s.30.03.2014 (e. Varjomäen Mirella)
she-o. Andante LAC -- s.28.04.2014 (e. Adanna FK)
she-t. Päivärinteen Bonita -- s.01.06.2014 (e. Idya Shy Bonnie)
she-t. Reposaaren Coral -- s.22.06.2014 (e. Reposaaren Carrie)

i. Cecam Rebellion
Vir Mva Ch, KTK-II, Klass I
ii. Skarnabasse DK
Ch
iii. Blæksprutte DK
evm
iie. Sommerfugl v. Brougje
evm
ie. Points Gabriella
VIR MVA Ch, KTK-II, Klass I
iei. Points Sandman
evm
iee. Points Mamma Mia
evm
e. Remukylän Clara
VIR MVA Ch, SHLA-I, KTK-II, YLA3
ei. Drunken Snufkin
eii. Sparkey
evm
eie. Teresia
evm
ee. Geertie van Birkenhof
eei. Benji v. Halse
evm
eee. Tietlenda v. Metternich
evmKilpailusijoitukset tai ominaisuuspisteet

Näytä


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

02.11.2014 Jeren kuulumisia
Jerelle kuuluu hyvää, kuten ehkä arvata saattoikin. Se on yhtä rasittava kuin ennenkin ja jaksaa pompotella hoitaja-raasuja mielensä mukaan. Jälkikasvua on kertynyt jo 7 kappaletta. Toivottavasti pojasta polvi paranee luonteen suhteen. Muuta vikaa Jeressä ei ole, sillä se on tehnyt hienoa jälkeä kilpakentillä ja laatuarvosteluissakin. Ori on KTK-III ja YLA2 palkittu. Nyt tavoitteena ovat vielä lajilaatuarvostelut, sekä shetlanninponien ikioma laatis. Toivottavasti Jere osaa käyttäytyä kun pääsee pitkästä aika ihmisten ilmoille!

22.06.2014 Maastoilua kaatosateessa
Tänään ei ollut minun eikä Jeren päivä. Aamulla paistoi kauniisti aurinko ja ajattelin, että lähden myöhemmin ponin kanssa maastoilemaan. Vielä tarhasta haettassakin oli ihan nätti ilma. Harjasin elämästä nauttineen Jeren kunnolla ja varustin sen. Talutin orin ulos, nousin selkään ja suuntasin turvan kohti metsäpolkua.

Kauaa emme ehtineet kulkea, kun alkoi satamaan kaatamalla vettä. Jere ei liiemmin pidä sateesta, eikä se suostunut oikein liikkumaan mihinkään. Kävelimme lyhyen lenkin, vaikka tarkoitus oli tehdä kunnon reipas reissu. Tallille päästyä olimme aivan litimärkiä kumpikin. Juuri silloin sade lakkasi ja ilma alkoi kirkastua. "Ei oo totta", manasin riisuessani märkiä varusteita. Olisi pitänyt suosista odotella sateen loppumista... No, aina ei voi voittaa. Loimitin Jeren ja jätin sen karsinaan kuivumaan päiväheinien kera.
05.08.2014 Estevalmennus, valmentajana Lola
Miseryn ja Jeren kävellessä alkukäyntejä rakensin pitkälle sivulle linjan, jossa harjoiteltaisiin kohta laukan pidentämistä ja lyhentämistä. Kun ratsukko siirtyi raviin, aloin ensin opastaa Miseryä Jeren kokoamisessa. Jere ei aluksi suostunut ollenkaan yhteistyöhön vaan testaili ratsastajaansa minkä kerkesi. Onneksi Misery tunsi oriin metkut ja osasi ratsastaa Jeren peräänantoon.

Pian parin onnistuneen pätkän jälkeen neuvoin Miserylle tunnin aiheen. Misery nosti laukan, ja Jere heitti vähän takapuoltaan mutta jatkoi silti laukkaa korvat hörössä kohti ensimmäistä noin 30-senttistä ristikkoa. Poni lähti hyppyyn vähän turhan aikaisin, ja Misery jäi hieman jälkeen hypystä. Hän sai hienosti Jeren lyhentämään laukkaa ja sai viiden laukan sarjaväliin mahtumaan jopa seitsemän laukkaa! Tultiin pari kertaa sama vielä uudestaankin, yksi kielto ja ohi juoksu taisi tulla, mutta muuten meni loistavasti.

Suunnanmuutoksen jälkeen käskin ratsukon tulla sama tehtävä laukkaa pidentäen. Tämä sujui ensimmäisellä kerralla vähän kehnosti, sillä Jere stoppasi esteiden väliin. Toisella kerralla ratsastaja oli jo valmistautunut ponin metkuihin laukkaa pidentäessä, joten hän sai Jeren yli molemmista esteistä ilman mitään ylimääräisiä konnuuksia. Kokonaisuudessaan tunti meni ihan mukavasti, vaikka aluksi epäilinkin, pärjääköhän ratsastaja niin jääräpäiselle shettikselle!

18.07.2014 Estevalmennus, valmentajana Kemiina
Tällä kertaa lähdimmekin hakemaan hallittua vauhtia suhteutettujen etäisyyksien avulla. Ensin saitte tulla pidemmän suhteutetun, jotta saisit aikaa koota ja ottaa tuntumaa ratsuusi. Päätös osoittautuikin oikeaksi, sillä Jere repäisi ohjat itselleen hyppäämällä laukka-askeleen verran liian aikaisin ensimmäisellä esteellä ja siitä sitten koko esteiden välinen matka meni siihen, että keräsit ohjia ja valmistauduit seuraavaan, mahdollisesti yhtä suureen hyppyyn. Yhden kierroksen saitkin käyttää siihen, että keräsit ohjat takaisin itsellesi ja pistit vauhdin kuriin. Tällä kerralla meno olikin hallitumpaa, mutta seuraavaksi koittaisikin vaikeampi osuus, askeleen lyhentäminen. Siinä olikin Jerelle ja sinulle haastetta, koska ensimmäisen esteen jälkeen ori oli aina lähdössä kiihdyttämään toiselle esteelle. Muutama uusinta kaivattiin ennen kuin askel saatiin tasaiseksi ja lyhyeksi ilman suurempia voimanponnistuksia sinun kantiltasi. Alku- ja loppuverryttelyt onnistuivatkin tänään paremmin mitä edelliskerralla, mikä oli oikein hienoa!

10.07.2014 Estevalmennus, valmentajana Kemiina
Aluksi luulin, että tämä estevalmennus olisi oikea murhenäytelmä. Vaan toisimpa kävi, kun alkuvaikeuksien kautta päästiin haastavasta ja vikuroivasta ponista eroon ja tilalle tuli toimiva, rento ratsu. Jere vaatii ehdottomasti alussa napakat avut ja määrätietoisen ratsastajan, sillä muuten se vie ratsastajaansa kuin kuoriämpäriä. Onnekseni myös Misery sen tiesi - onhan poni hänen - ja yhdessä ratkoimme ongelmat. Sileällä työskentely muutettiin rataesteharjoitukseksi, josta meiltä löytyi eri korkuisia jumppasarjoja. Esteille lähestymisen kanssa oli aluksi hieman ongelmia liiallisen vauhdin takia, mutta puolipidätteet auttoivat asiaa huomattavasti. Tiukat kaarteet eivät tuoneet notkealle ponille mitään ongelmia ja vauhtia rakastava Misery oli oikein taidokkaasti ja temmokkaasti mukana, hienoa! Suosittelen tarkkailemaan juurikin niitä lähestymisiä ja radan oikein ratsastusta. Kunhan pieniä asioita viilaa ja tarkkailee, niin on täydellinen onnistuminen lähellä. Tästä on hyvä jatkaa kohti loppukesän estekisoja.

07.04.2012 kouluvalmennus, valmentajana Sonju
Aloitimme valmennuksen aluksi lämmittelemällä kentällä, jonka saitte hoitaa itsenäisesti. Jereltä löytyi paljon virtaa kuumasta päivästä huolimatta, mutta ratsastaja sai sen kulkemaan liikaenergiasta huolimatta oikein hallitusti. Verryttelyt tehtiin huolellisesti joka askellajissa, joiden jälkeen ori alkoikin kulkemaan jo paljon paremmin. Aloitimme ihan perus ravipuomeilla, joita pistin neljä peräkkäin sopivin välimatkoin. Pyysin ratsukkoa tulemaan puomit rauhallisessa ravissa, mutta eiköhän tämä veikeä ori päättänyt tehdä esityksestä omanlaisensa - puomit tultiin oikein ryminällä läpi, muutaman hypyn kera ja loput kompuroiden. Yritimme samaa uudestaan ja tällä kertaa ponikin ymmärsi, että niiden ylitse pääsikin vain hieman venyttämällä askeltaan, hienoa! Pidensin hieman välejä, jonka jälkeen pyysin ratsukkoa tulemaan ne laukassa - ja harjoitus onnistui oikein hienosti! Pystytin kentälle viiden esteen radan, joiden maksimikorkeus oli maksimissaan 50 senttimetriä, kokonaisuuksiltaan esteet olivat lähinnä pystyjä tai ristikkoja. Aluksi pyysin teitä tulemaan muutaman ristikon, joka mahdollisti keskeltä estettä hyppäämisen - ja kieltämättä Jere osasi hoitaa hypyn oikein hienosti. Lopuksi pyysin teitä tulemaan radan kokonaisuudessaan, josta Jere vasta innostuikin. Muutamalla esteellä ori onnistui säheltämään hieman jalkojensa kanssa, mutta yhtäkään tiputusta ei tullut ja selvisitte radasta kunnialla lävitse, oikein hienoa! Loppuverryttelyt saitte hoitaa itsenäisesti.

27.02.2012 kouluvalmennus, valmentajana Sonju
Aloitimme valmennuksen alkukäyntien jälkeen tekemällä voltteja, jotta saataisiin poni hieman vertymään. Kiinnitimme huomiota voltin alku- ja loppupisteeseen, sekä sen pyöreyteen. Muutamalla ensimmäisellä voltilla ne jäivät hieman vajaiksi, joten pyysin ratsastajaa kiinnittämään enemmän huomiota pohje- ja painoapuihin. Jatkoimme samaa volttien treenaamista myös rennossa ravissa, mikä tämäkin onnistui oikein mainiosti. Ravin parissa keskityimme ratsastusratojen teihin ja kiinnitimme huomiota harjoitusravissa istumiseen - mitään ongelmaa siinä ei näkynyt olevan, Jerellä oli mukavan pehmeä ja lennokas askel, mikä on varmasti hyväksi ratsastajan takapuolelle. Kiemurauraa ravatessa panostimme kaarteiden syvyyksiin ja ponin taipumiseen, kun taas kahdeksikossa siihen, että poni ratsastetaan kunnolla kulmaan asti. Jere kuunteli ikäisekseen oikein hienosti apuja ja toteutti ne parhaansa mukaan, ei sitä voinut kuin kehua! Laukkatyöskentelyssä painotuimme lähinnä laukanvaihtoihin ravin kautta kahdeksikolla, eli halkaisijalla hiljennettiin raviin, jonka kautta nostettiin toinen laukka. Muutaman kerran ori pisteli täyttä kiitoravia halkaisijan poikki, kun taas toisinaan nosti väärän laukan - muutaman harjoittelun jälkeen tuokin onnistui hienosti, jonka jälkeen saitte tehdä loppuverryttelyt itse.

17.02.2012 kouluvalmennus, valmentajana Mirage
Koska Jere on vielä nuori ja opetteluvaiheessa, ajattelin että harjoiteltaisiin sen kanssa siirtymisiä ja pysähdyksiä pääsääntöisesti. Nuori ori näytti hieman leikkisälle ja oli vähän vaikeuksia keskittyä. Alkukäyntien jälkeen otimme ensin siirtymisiä pysähdyksestä käyntiin ja teimme myöskin voltteja pitkälle sivulle. Jere kuunteli suht hyvin vaikka välillä sitä joutuikin hieman muistuttamaan että oltiin töissä. Vauhtia ori olisi halunnut lisää ja ravista käyntiin siirtymiset eivät olleetkaan orin lempipuuhaa vaan niissä oli alussa ongelmia. Lopulta ori kuitenkin kuunteli ja teki siirtymiset oikeaan aikaan. Päätin lopettaa tunnin pieneen laukkapätkään ja sitten ravissa vielä muutama voltti ja loppukäynnit.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2014
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!