Suprant

Suprant La Sky

† Kuollut syksyllä 2013

KERJ-I, KRJ-I

img
rotu, sukupuoli:
suomalainen puoliverinen, ori
väri, säkäkorkeus:
ruunikko, 169 cm
syntynyt, kasvattaja:
16.05.2012, Suprant (FI)
ikä:
30 vuotta (3v. 15.08.2012)
omistaja:
Suprant (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:
VH12-031-0352
koulutustaso:
ko: Vaativa B, re: 130 cm, me: 130 cm
pääkilpailulaji ja -taso:
Kenttäratsastus: CCI/CIC4
kilpailuhistoria:
127 sijoitusta, selaa kilpailutuloksia

La Sky on Suprantin oma kasvatti, joka kääntää katseita upealla ulkonäöllään ja antaa aihetta ihailuun mahtavalla luonteellaan. La Sky on luonteeltaan rauhallinen ja itsevarma. Ori ei hätky pienistä eikä isoistakaan asioista ja sitä voisikin kutsua luottoratsuksi. Uudet maastot ja tilanteet eivät tuota minkäänlaista ongelmaa Skylle. Skylle toivottiin menestyksekästä kilpauraa kenttäratsastuksen parissa ja saimmekin jopa enemmän kuin toivoimme. Sky pärjäsi upeasti kenttäkilpailuissa ja siitä tulikin ensimmäinen kasvattimme, joka on palkittu Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla! Skyn kanssa on nyt siirrytty kilpailemaan rataesteratsastuksen parissa ja toivomme menestystä myös siltä suunnalta. Sky on ehtinyt jo todistaa kykynsä myös hyvänä periyttäjänä.

Sky on hoidettaessa haastava. Ori on kyllä rauhallinen, mutta sen kanssa saa olla kokoajan silmä tarkkana. Skylla on tapana lähteä haahuilemaan omia teitään mikäli sitä ei ole laitettu kiinni karsinassa ja karsinan ovi on auki. Skyn kanssa saa toimia napakasti ja oria tuleekin joskus komentaa. Skylla on huono tapa näykkiä pahaa aavistamattomia hoitajia, mutta kunhan orin aikeet ehtii ennustaa niin ei ole huolta kipeistä näykkäisyistä. Orilla ei ole ongelmaa kengityksen ja eläinlääkärin suhteen.

Ratsastettavuudeltaan Sky on huippuluokkaa. Ori liikkuu tasaisen varmasti sinne minne se ohjataan ja kuuntelee jokaista antamaasi apua. Sky ei ole kova kädelle ja harvoin sen kanssa tarvitsee raippaakaan mukaan. Kouluratsastusradoilla ori ei ole vahvimmillaan, mutta suoriutuu niistä kuitenkin tarpeeksi hyvin kenttäratsastuskilpailuja varten. Rataesteillä ori kuumenee ja saattaa helposti kieltääkin mikäli ratsastaja ei ole apujensa kanssa tarpeeksi selvä. Maastossa Sky on parhaimmillaan, se on erittäin varmajalkainen eikä pelkää mitään. Sky menee juuri tasan tarkkaan sinne mihin se ohjataan ja hyppää esteen kuin esteen.

img

img


Menestys laatuarvosteluissa

KERJ:n laatuarvostelu 16.01.2013
Kilpailumenestys: 35 p.
Sukulaisten kilpailumenestys: 26,25 p.
Rakenne: 17 p.
Lisäpisteet: 10 p.
Yhteensä: 88,25 p. KERJ-I

KRJ:n laatuarvostelu 15.07.2013
Rakenne: 23 p. (7+8+8)
Kilpailut: 40 p.
Vanhemmat: 20 p.
Jälkeläiset: 10 p.
Lisäpisteet: 7,5 p.
Yhteensä: 100,5 p. KRJ-I

img

Sukutaulu

VIR MVA Ch, SPL-I, ERJ-II, YLA2, KERJ-I
i. Ironsky
FWB, m, 171 cm
ii. Lennon Hornet
FWB, tprn, 172 cm
ie. Arte Guana
FWB, m, 168 cm
KTK-II, KERJ-II
e. La Puma
TRA, rn, 163 cm
ei. Roomba
TRA, prn, 167 cm
ee. La Pura
TRA, trn, 164 cm

img

Jälkeläiset

FWB-tammaSodaberry Youghurt Solos. 14.08.2012e. Sodapop Sorbet Solo
FWB-tammaSuprant Netties. 23.08.2012e. Suprant Neela
FWB-tammaSuprant Lanais. 27.10.2012e. Suprant Neela
FWB-tammaJust Dance Ions. 31.10.2012e. Born This Way J
FWB-oriSuprant La Slys. 14.11.2012e. Ishtar PB
FWB-oriSuprant La Psys. 18.07.2013e. Suprant Neela
FWB-oriSilverlode Skyfalls. 20.07.2013e. Silverlode Carambola
FWB-oriSuprant La Zixs. 24.07.2013e. Suprant Zilla
FWB-tammaSuprant Kolas. 01.09.2013e. Cola Flow
FWB-tammaLa Petite Sirènes. 10.11.2013e. Ariel xx

img

Päiväkirja

20.05.2012 - Tallillemme syntyi ihastuttava ruunikko orivarsa muutama päivä sitten. Ori nimettiin emäänsä ja isäänsä mukaillen Suprant La Skyksi. Skyn tulevaisuudesta ei ole vielä mitään varmaa päätetty, joten nuori herra saa kasvaa emänsä kanssa ensin puoli vuotiaaksi ja sen jälkeen siirtyä nuorten oriemme laumaan opettelemaan käytöstapoja. Sky on osoittautunut luonteeltaan pelottomaksi ja tuntuukin hieman tyhmän rohkealta. Muutaman kerran se on jo onnistunut karkaamaan karsinastaan ja kauhulla odotankin sen vanhenemista. Voi olla, ettei Suprantissa ole enään yhtäkään tylsää päivää kun Sky on paikalla.

01.07.2012 - Sky on nyt 2-vuotias ja viettää aikaa kesälaitumella muiden nuorten oriemme kanssa. Sky on edelleenkin yhtä tyhmänrohkea kuin heti syntymänsä jälkeen. Päätimme Miljan kanssa, että Sky saa jäädä asumaan Suprantiin. Eihän tämän luonteista kenttälupausta voi muuallekkaan lähettää, se vasta olisikin tyhmää kun talliin syntyy hyvältä kenttähevoselta vaikuttava varsa ja se lähetettäisiin eteenpäin maailmalle. ;) Skylle on tiedossa viikon päästä ratsukoulutuksen aloitus. Odotan sitä hieman kauhun sekaisin tuntein, sillä nuorista hevosista ei ikinä tiedä mitä ne tekevät ja Sky tuntuu juuri niin rohkealta (tyhmältä), että se vasta keksiikin jotain pääsi menoksi...

15.08.2012 - Edelleen yhtenä kappaleena ja hiton tyytyväisenä! Saavuimme muutama tunti sitten ensimmäisistä kenttäkilpailuistamme. SKY VOITTI LUOKKANSA! Ei ole ikinä voitto tuntunut yhtä hyvältä kuin hieman yli kolmivuotiaan Skyn kanssa. Teimme kyllä täysin oikean päätöksen kun jätimme Skyn silloin varsana kotiin. Normaalisti en edes olisi ilmoittanut näin nuorta hevosta kilpailuun, mutta Sky tuntui niin hyvältä jo nyt että uhkarohkeana sen kanssa kisoihin lähdin. Jos kilpauramme jatkuu tällaisena niin en ihmettele yhtään josko Skysta tulisi peräti tallimme paras kentässä kilpaileva kasvattimme.

29.09.2012 - Päivä alkoi aurinkoisena, joten päätin heti aamutuimaan otta La Skyn estetreeniin. Alun verryttely puomeilla sujui moitteettomasti, ori kuunteli tarkasti ja teki kaiken mitä pyysin. Vaativampiin tehtäviin siirryttäessä sain kuitenkin pian huomata, että tänään ei ollut La Skyn päivä. Se ei oikein jaksanut keskittyä. Niinpä kun viimein saimme muutaman kerran suoritettua harjoituksen ilman mutinoita, päätin lähteä Pulmun ja Neelan seuraksi maastoon. Siellä treenasimme muutamia eri lähestymisiä puunrunkojen yli hypäten, jolloin La Sky oli taas elementissään eikä aiemmasta vikuroinnista ollut merkkiäkään.

16.11.2012 - Kouluvalmennus Suprantissa, valmentajana Cery:
Skylla ei ollut ongelmia keskittymisen suhteen. Ori reagoi jo painoapuihin erinomaisesti kun ratsastaja lämmitteli hevosta pitkällä ohjalla. Sky vaikuttaa äärettömän herkältä ja nöyrältä ratsulta, mutta juuri sitähän tämän hevosen ammatissa vaaditaankin. Ori kaarsi kaulansa ja tahti pysyi hyvänä kun ratsastaja lyhensi ohjaa ja työsti hevosta ympyröillä. Teimme harjoitusta joka sai hevosen hyvin kuulolle ja reagoimaan pohkeen pieneenkin liikkeeseen. Ratsastaja ravasi keskiympyrällä suurentaen sitä sisäpohkeella ja seuraavaksi pienentäen sitä ulkopohkeella. Pohjeavut olivat selkeät ulkopuolisenkin silmään, mutta Sky pääsi pian juoneen mukaan ja useampien ympyröiden jälkeen reagoi pieneenkin liikkeeseen. Siirtymiset saivat orin pysymään valppaana eikä tarvinnut kahta kertaa käskeä. Avo- ja sulkutaivutukset sujuivat ongelmitta, sillä Sky liikkui muutenkin kuin ajatus. Valmennus meni kaikinpuolin hyvin ja sujuvasti, oli iloa seurata ja ohjata tämmöistä ratsukkoa!

13.01.2013 - Maastoestevalmennus Suprantissa, valmentajana Kirsiina S.:
Ratsastaja ja Sky olivat jo kentällä lämmittelemässä, kun minä ilmoitin oman hevoseni selästä, että nyt lähdettäisiin maastoon esteitä treenaamaan. Olin käynyt aikaisemmin jo katsomassa, että maastoreitillä on oja, jota edelsi puunrunko sekä muutama muu yksittäinen runko, joiden välillä oli pari sataa metriä. Lähdimme maastoreitille, jonka alussa otimme reippaat laukat. Sky oli selvästi erittäin innoissaan, mutta kuitenkin täysin hallinnassa. Huomautin ratsastajalle hänen ryhdistään, jolloin Sky alkoi liikkumaan paremmin muodossa. Teimme aukealla muutamat raviympyrät, jonka jälkeen kehotin ratsastajan menemään ensimmäiselle rungolle. Itse seurasin esteiden vierestä, jotta pystyin tarkkailemaan paremmin. Ratsastaja valmisteli hevosen erittäin hyvin esteelle ja Sky hyppäsi erittäin halukkaasti. Rauhallisessa, mutta hyvätempoisessa laukassa jatkoimme seuraavalle. Runko oli reippaasti korkeampi kuin edellinen, sekä toisesta päästä hieman korkeampi kuin toisesta. Ratsastaja selvästi epäröi liikaa ja Sky kieltäytyi. Uudella yrityksellä ratsastaja sai ajatuksensa paremmin kokoon ja osasi päättää hyppykohdan. Seuraavaksi oli oja. Sky tuntui reipastuneen turhankin paljon, ja ratsastaja joutui tekemään todella paljon pidätteitä pitääkseen hevosen hallinnassa. Kuului vain todella iso loiskahdus, kun ratsukko syöksyi rungon yli ojaan. Ojan jälkeen jatkoimme käynnissä tallille ja kerroin ratsastajalle hänen ryhtiongelmastaan sekä neuvoin häntä siinä. Olin erittäin tyytyväinen ratsukkoon!

virtuaalitalli  -  virtuaalihevonen  -  sivun alkuun  -  edelliselle sivulle