Etusivu   ★   Hevoset   ★   Kasvatustoiminta   ★   Ota yhteyttä @                   VRKK : VRER : Ravilista : Ravichat

© Elisa VRL-06066 ja RR. yksinoikeudella.

On Target

- lämminveriravuri, tamma
- syntynyt 28.5.2010, 6v
(4v 1.5.2012, ikääntyy satunnaisesti)
- punarautias, 155cm

- Omistaja Elisan Ravitalli
- Kasvattaja J. Riistala, Suomi evm

- Ennätys 1.13,3akp
- Voittosumma 35 045ve, 215 500SEK
- Statistiikka 75: 1-10-11

- Kilpailukalenteri

Saavutukset
VRKK - Sunnutairavuri
4. Patos lopp Final (SWE)
5. Unghästserien Final Mars 2012 (SWE)On Target, tutummin Nirppa on varsinainen nirppanokka, sieltä pahimmasta päästä. Sitä voi hyvin kutsua ilkeäksi, ja tuntuu, että sillä on selvästi jotakin ihmisiä vastaan. Se ei ole se ihanin tamma, jonka voisi antaa kenelle tahansa käsiteltäväksi – päinvastoin! Tamma hyväksyy lähelleen vain muutaman ihmisen, eikä käyttäydy heitäkään kohtaan suopeasti. Jos haluaa säästyä suurimmilta kolhuilta, kannattaa suosiolla sitoa Nirppa käytävälle. Se nimittäin puree ja kovaa pureekin. Kiinni ollessaan se on hieman rauhallisempi ainakin hetkittäin, mutta se keksii usein ruveta polkemaan ja huitomaan jaloillaan. Valjastettaessa tamma on rauhallisempi, koska se tajuaa, että pääsee juoksemaan. Jos valjastuksessa laiskottelee ja venyttää aikaa, alkaa tamma taas nyrpistämään nokkaansa ja kärryjä kiinnitettäessä se jo häslää minkä kerkeää.

Radalla Nirppa näyttää todelliset kykynsä – se on nopeajalkainen ja määrätietoinen, eikä voitontahtoakaan puutu! Se rakastaa juoksemista oikeanlaisen, osaavan ohjastajan kanssa, joka ymmärtää tamman ajatuksenjuoksua. Se saattaa kuitenkin kuluttaa itsensä loppuun jo radan puolessavälissä, ellei ohjastaja osaa pidellä vauhtia sopivana, koska neitihän pinkoo menemään kuin höyryveturi ja väsyy ennenpitkää vääränlaisen vauhdin alla. Luovuttaja tämä tamma ei kuitenkaan ole, vaan se painaa joka tapauksessa äärirajoillansa loppuun asti.
© Britta


Suku ja jälkeläiset

i. Scipio Target ii. Scipio Speed iii. Hasdrubal Parka
iie. Cyanide Pinch
ie. Backstreet Bay iei. New York Minute
iee. Cryptonite Candy
e. Salsa Mystery ei. Cash the Check eii. Ransom Paycheck
eie. Deal Me In
ee. Shall We Dance eei. Forest Runner
eee. Royal Rebel


NimiSyntynytSukupuoliIsäOmistaja
Jodi Speed 1.1.2013Tamma Pride Tahvolan Ravitalli
Halo Speed 1.2.2013Ori Pride Elisa VRL-06066Kuulumiset

1.3.2012
Tänään oli koelähtö ja tamma oli jo aamulla erittäin kärttyinen "minä en minnekään lähde!"-tuulella. Joka tapauksessa raviradalle päästyämme suuntasi tammakin korvansa pitkästä aikaa jopa eteen. Lämmittely meni hyvin, mitä nyt muutaman kerran yritettiin hyppiä pystyyn ihan vain v*ttuillakseen ja näyttäen muille kuinka "pelottavia" ollaan. Itse lähtö sujui kuitenkin hyväksytysti ja juostiin sitten neljänsiksi ajalla 1.25,1ke x ja muutama tuttu ohjastaja tuli jälkeenpäin kehumaan tamman hyvää ja vahvaa tyyliä jyrätä eteenpäin. Ei siinä muuta voinut kun olla samaa mieltä, kyllähän Nirppa juoksi lujaa, vaikka onkin ihan untuvikko vielä, mutta kyllä siitä vielä hyvä tulee! Kotiinpaluumatkalla meno kopissa oli sellaista, että jotakuta ei kyllä haluttanut lähteä radalta kotiin..

25.2.2012
S*atanan p*rkeleen HELV*TTI! Sellainen puremakone saapui tänään talliin, että oksat pois! Nyt on hampaan jäljet rinnuksissa, saapa sitä miehelle sitten selitellä, että se oli hevonen. En kyllä todellakaan ymmärrä miksi menin ja ostin tuollaisen hullun, ihmistä kunnioittamattoman hevosen.. "se on nopea ja juoksee vielä varmasti rahaa." niinhän ne kaikki sanovat ja minä tyhmä uskon. No mutta ei siinä, kyllä minä tuosta vielä kunnon ravurin koulin ..siis hempein ottein koulutan ja opetan sen kunnioittamaan ihmistä. Pitää olla johdonmukainen, mutta lempeä, eikä antaa tuollaisten nirppanokkapissisten hyppiä naamalle tai upottaa hampaita ihoon. Kyllä siitä vielä hyvä tulee, ja kyllä sillä ihan oikeasti olikin vauhtia koeajossa ja varmasti potentiaalia tulla hyväksi juoksijaksi.Kaikki sivuston materiaali ulkoasua myöten on Elisan käsialaa, ellei toisin mainita. Kopiointi kielletty!