Esittely

Virtuaalitalli

Luned Sporthorses on virtuaalitalli, joka tarkoittaa sitä, että kaikki tältä sivulta löytyvä tieto on keksittyä. Virtuaalihevosten sivuilla käytettävien kuvien hevoset eivät liity millään tavalla sivulla mainittuihin tietoihin.

Luned Sporthorses virtuaalimaailmassa

Luned Sporthorses sijaitsee virtuaalisesti rauhallisessa maalaismaisemassa Etelä-Suomessa. Talli on perustettu kesäkuussa 2007. Tallilla asuu satakunta ravuria.

Tallialue

Luned Sporthorsesissa on hyvin organisoitu tallialue. Tallirakennuksia on kaksi ja ne ovat vierekkäin keskellä pihaa. Ratsuhevostoiminnan päätyttyä kumpikin talli on ravureiden käytössä. Kummassakin tallissa on leveät käytävät, joissa on kätevä varustaa hevonen ja ulos ovesta mahtuu myös kärryjen kanssa.. Kummastakin tallista löytyy myös varustehuone ja ykköstallin päädyssä on myös yleinen oleskelutila. Tallilla ei ole erityistä rehuvarastoa, mutta tallien vinteillä on satoja kuivaheinäpaaleja, rehupallot ovat tarhojen vieressä ja lisärehut löytyvät tallien päädyissä olevista rehuhuoneista.

Talleja vastapäätä sijaitsevat ratsuaikojen jäänteet iso maneesi ja pienempi kenttä. Kenttää käytetään enää erittäin harvoin. Maneesissa tapahtuu viikottain ravureiden irtojuoksutusta ja irtohypytystä. Maneesi on myös turvallinen paikka opettaa ravureita ratsastuksen alkeisiin ja totuttaa hevosta ratsastajaan montéa varten.

Talleja ja maneesia ympäröi parisenkymmentä pienehköä putkitarhaa, joissa hevoset jaloittelevat päivittäin useita tunteja. Tarhat ovat kaikki hieman eri kokoisia: pienimmät ovat sopivia yhdelle hevoselle väliaikaiseen tarhaukseen, kun taas suurimmissa voi viettää aikaansa useampikin hevonen kerralla. Tarhojen pohja on melko hiekkaisaa, joten hevoset ruokitaan tarhoihin erikseen. Pienien tarhojen takaa löytyy tallin suuret laitumet, jotka voi tarvittaessa jakaa moneen osaan pikatolpilla. Kesäisin hevoset viettävät paljon aikaansa laitumella ruohostaen vapaasti ja ovat sisällä vain tarvittaessa. Luned Sporthorsesin ympäristössä talvet ovat lyhyitä ja kesät pitkiä, joten hevoset saavat viettää aikaa suurilla laitumilla melkein ympäri vuoden.

Vain alle puolen kilometrin päässä tallista sijaitsee tallin ravirata Luned Racetrack, jossa ravurimme käyvät treenaamassa. Raviradan 2009 lokakuun uudistuksen jälkeen radalla on ollut mahdollista järjestää myös isompia raveja, sillä katsomot ja varikkoalue kokivat suuren remontin. Tallialueella on tilaa kymmenille hevosille ja kuljetusautoille ja katsomoihin mahtuu kymmeniätuhansia ihmisiä.

Maastot

Tallilla on mahdollisuus myös lähteä maastoon pitkällekin lenkille. Lunedilla on yhteiset maastoreitit naapureidensa kanssa. Heti tallin pohjoispuolella alkaa metsä, jossa kulkee useita kilometrejä hiekkateitä, joissa saattaa toisinaan törmätä naapuriravitallin ravureihin. Lisäksi metsässä kulkee pienempiä polkuja, joilla voi lähinnä käydä tekemässä rauhallisia ratsastuslenkkejä ravurien mielenvirkeydeksi. Metsässä on paljon korkeusvaihteluita, joten se sopiikin loistavasti lihastreeniksi. Noin puolen kilometrin päässä tallilta on myös kaunis pieni lampi, jonka rannalla on virkistävä kahlailla ja kesällä vaikka uittaakin hevosia. Hevosten uittaminen kuuluu osaksi treenausmenetelmiämme.

Kuvien © Suzie, paitsi kolmas kuva Christiane Slawik / www.slawik.com