Virtuaalihevonen - a SIM-game horse

Croy Beychevelle LAC

VWY-II, YLA2, KTK-III

© Pulmu N.      © Pulmu N.

Photos © Pulmu N.

Croy Beychevelle LAC, "Chevie"
welsh part bred (50%) FIN, tamma, 141cm
VH14-023-0032
Koulupainotteinen
synt. 20.07.2013 (4v: 20.11.2013) oma (nyt 10v)
kasvattaja LAC, Huttis VRL-03370
omistaja noah. (VRL-00224)
Re 120cm, Ko Helppo A

Croy Beychevelle LAC, aka Chevie tuli Blackwoodsiin kasvattajaltaan LACista. Minun oli aivan pakko saada tilausvarsa Huttiksen tammasta Cedion Hafaiddista, joten isäksi valikoitui lopulta pitkän pohdinnan jälkeen Primo Nighthawk xx, ja Chevie muuttikin kohta meille. Cheviellä on kivasti sukunsa perusteella potentiaalia esteille- ja kouluun, sekä näyttelyihin, joten tamman tulevaisuuden voi odottaa olevan kilpailupainotteinen. Kouluradoilta menestystä onkin tullut jo kivasti!

Chevie on yleisesti ottaen oikein kivaluonteinen ja melko tempperamenttinenkin tamma. Osa luonteenpiirteistä vaativat kuitenkin osaavan käsittelijän, tahi tamma tekee paljolti kaiken oman päänsä mukaan. Hieman vaativampaa hakevalle oikein mukava tuttavuus. Kaikkiaan sydämellinen tamma pitää ihmisistä ja varsinkin huomiosta jota se saa (ainakin pyrkii saamaan). Tamma on tarkka kuitenkin siitä tietystä piiristä, jonka päästää lähelleen, vaikkei varsinaisia luottamisongelmia kuitenkaan ole havaittavissa. Chevie ahdistuu ollessaan liian pitkiä aikoja sisällä (karsinassa / matkalla), joten siksi sen päiväohjelma on melko ulkoilupainotteinen. Tammamaisiakin piirteitä Cheviestä löytyy, esimerkiksi suunniltaan meneminen, mikäli yksikin turha sadepisara uskaltaa osua tamman lautasille silloin kun se nuokkuu rauhassa. Loimittaminen on oiva ratkaisu ongelmaan, eikä tammaa tunnu haittaavan vaikka se aina puetaan. Chevietä on hauska seurata sateella ulkona ilman takkia, tamma pyrkii väistelemään vesipisaroita minkä kerkeää, väistelyssä tietystikään onnistumatta. Poniksi kovin sääaltis tämä neiti.

Tarhassa Chevie viihtyy, sillä siellä on tarpeeksi aukeaa tilaa sille. Tosin aina tietysti tarhan aidat ovat edessä, ja niihin pitääkin sitten useammin nojailla kuin aidat haluaisivat. Tämän vuoksi Chevien vakiotarhassa on hieman ulospäin suuntautuneet aidat. Laitumellaolo olisi ihanteellisinta Chevielle, jos sitä saisi tehdä vuodet läpeensä, ja vielä olla miettimättä sen enempää niitä aitoja ja oman alueen rajoja. Muiden hevosten kanssa neiti tulee toimeen, vaikka onkin vähän nirppanokka ainakin orien ja ruunien suhteen. Muut tammat ovat sitten sellaisia kivoja juorukavereita, jotka hyväksytään likelle helposti.

Hoidettaessa Chevie on helppo ja kiltti. Hoitajaksi ei kuitenkaan kelpaa ihan kuka tahansa, vaan uusiin henkilöihin ei tietystikään luoteta heti ensisilmäyksestä lähtien. Myöhemmässä vaiheessa kuitenkin kaikki tutummat hoitajat muuttuvat luottohenkilöiksi, ja tällöin tammaa voikin pitää ihan hyvällä omallatunnolla vapaana karsinassa hoitotoimenpiteiden ajan, sillä se ei lähde sieltä pois. Harjaamisesta Chevie pitää, vaikka ryntäiden ja mahan harjauksessa pienet hampaannäyttelyt ja hännänheilutukset ovatkin lähes arkipäivää. Kannukset on myös juttu, jota ei toivota tammalla käytettävän melkoisen herkkyyden vuoksi. Suitsiminen sujuu ongelmitta, satuloitaessa kuitenkin kannattaa "rakentaa" satula huopineen ihan erikseen tamman selkään, ja laittaa satulavyö vielä viimeiseksi kiinni molemmilta puolilta. Kannattaa lisäksi katsoa ettei tamma rupea säätämään omiansa huonojen tapojen vuoksi.

Kentällä Chevie toimii hienosti ja on herkkä, mutta maastoon siirryttäessä sen kyljet saavat erityisen pohjesuojan, jolloin se muuttuu hieman laiskahkoksi. Koulupainotteinen tamma on ratsastettaessa siis herkkä, eikä kovinkaan vaativa, kunhan avut on suurin piirtein oikein. Kouluratsastuksessa Chevien askellus on pitkää ja ilmavaa, mutta se muuttaa esteille siirryttäessä sitä sen verran, että pystyy paremmin laskemaan askeleensa. Esteillä ratsastajan ei oikeastaan tarvitsisi edes tehdä muuta kuin ohjata tamma oikealle esteelle, niin se hoitaa muun itse. Oikeastaan tekeekin sen mielellään, sillä oma-aloitteisuutta Chevieltä löytyy ainakin ratsastaja selässään varsin reippaasti. Melko reipas tamma tarvitsee ainakin paljon rauhoittavia apuja, sillä sen kaasupoljin on herkässä. Kuten myös suupielet ja muutenkin ohjaus. Ohjien kanssa tulee siis olla todella tarkkana. Rauhallisen ratsastajan kanssa Chevie on varsin mukava tuttavuus, ja sen kanssa onnistuu yksittäiset vaativammatkin koulukiemurat, vaikkei poni ihan Helppo A:ta korkeammalle tasolle radalla taivu.

Kilpailutilanteessa Chevie käyttäytyy niin kuin useimmiten muulloinkin, pientä lisääntynyttä energiavireyttä voi olla havaittavissa ainakin aamukilpailuissa. Tottuneena ja kokeneena kilpailijana Chevieltä sujuu myös estekilpailut lähes rutiinilla, eikä ratsastajan hermostuneisuus ennen lähtöä tee siihen kummoistakaan vaikutusta.

Sukutaulu

Emälinja: Cedion Hafaidd - Fallway - Styffnobol.

i. Primo Nighthawk xx
(xx, 154cm)
KTK-III, estepainotteinen
ii. Hanoi Nights xx
(xx, 163cm)
iii. Fear Factory xx (xx, 165cm)
iie. Nightingale xx (xx, 158cm)
ie. Dublin Sky xx
(xx, 170cm)
iei. Bonfire xx (xx, 172cm)
iee. Forgotten Lies xx (xx, 166cm)
e. Cedion Hafaidd
(wB, 134cm)
KTK-II, KRJ-II, ERJ-I
ei. Leonard
(wB, 134cm)
VWY-II, KRJ-II, YLA2
eii. Caruso (wB, 133cm)
eie. Catinka (wB, 134cm)
ee. Ch. Fallway
(wB, 134cm)
VWY-II, KTK-II, YLA2
eei. Melbouro (wB, 133cm)
eee. Styffnobol (wB, 135cm)

Primo Nighthawk on Primo Showjumpersin kasvattama englantilainen täysiverinen ori ja nykyään se on Vibajan omistuksessa. Tummanruunikko, 164 cm korkea ori on kilpaillut menestyksekkäästi isoilla esteradoilla ja ruusukkeita sijoitusten ja voittojen merkkeinä on kasassa jo kymmeniä. Kilparatojen menestyksen lisäksi Primo Nighthawk on hyväksytty hevosorien kantakirjaan II-palkinnolla, kantakirjauslausunnossa kehutaan mm. orin hyvää rotuleimaa ja jalka-asentoja. Luonteeltaan Primo Nighthawk on omistajansa mukaan hulivi ja aina menossa. Siitospuolella tämä ori ei ole vielä ehtinyt vaikuttaa kovin kauaa ja jälkeläisiä sillä on tällä hetkellä (toukokuu 2014) kolme kappaletta.

Hanoi Nights oli alun perin oriasema Princetoniin audreyn maahantuoma ori. Yhdysvalloissa vuonna 2009 syntynyt ori muutti uuteen kotimaahansa tammikuussa 2010 ja se lopetettiin vuonna 2012. Princetonista Hanoi Nights muutti Dark Side Trakehnersiin jossa se eleli elämänsä loppuajan. Hanoi Nights oli väriltään punarautias ja 163 cm korkea. Laukkasukuisesta orista kaavailtiin nuorena isoa staraa laukkaradoille, mutta loppujen lopuksi suurimmat saavutuksensa Hanoi Nights keräsi esteradoilta. Sijoituksia ja voittoja se napsi yhteensä huikeat 111 kappaletta.

Hanoi Nightsin isä on laukkaradoilla huikeasti menestynyt Fear Factor. Jo nuorena lahjakkuutensa näyttänyt ori kilpaili täysipainoisesti vain pari vuotta ja keräsi tuona aikana lähes kaikki mahdolliset suurkilpailuvoitot tehden omistajastaan hyvin rikkaan miehen. 168 cm korkea Fear Factor on melko huomiota herättävän komea, piirtopäinen punarautias hevonen. Jalostuksessa Fear Factor on jättänyt tähän mennessä reilu 90 varsaa joista muutama on isänsä tapaan näyttänyt todellisia lahjoja laukkaradoille. Täysiveritamma Nightingale syntyi Englannissa josta se muutti nelivuotiaana Yhdysvaltoihin. Pienikokoista ja sirorakenteista tammaa yritettiin pariin otteeseen radoille, mutta sen kipakka luonne aiheutti niin monia ongelmia, että omistaja päätti siirtää tamman suoraan siitoskäyttöön. Nightingalella on takanaan varsin laadukas suku täynnä menestyksekkäitä laukkureita. 154 cm korkea tamma nukkui pois 19-vuoden iässä vaikean varsomisen jälkeen, jälkeläisiä tammasta jäi kuusi kappaletta.

Dublin Sky on brittiläisistä ja irlantilaisista sukulinjoista polveutuva Irlannissa syntynyt täysiveritamma. Ruunikkotamma kilpaili nuorempana kenttäradoilla, mutta vähäisen menestyksen vuoksi tamma vaihtoi ammattiaan estepuolelle ja estehevoskasvattajalta se siirtyikin sitten Primo Showjumpersiin. Säkäkorkeutta Dublin Skyllä on tammaksi varsin reippaasti, 170 cm. Näppärä hyppääjä joka varoo puomeja visusti ja tämän avulla tamma onkin napsinut uudella omistajallaan sijoituksia varsin mukavasti, reilu viisikymmentä ruusuketta tamman nimissä.

Dublin Skyn isäori Bonfire on myöskin tyttärensä tapaan Irlannissa syntynyt ja siellä koko elämänsä vaikuttanut ori. Suvultaan ori on sekoitus kenttähevosia ja risuestelaukkureita, varsin mielenkiintoinen miksaus jota kaikki kasvattajat eivät uskaltaisi tehdä. Luonteeltaan Bonfire on kuulemma säpäkkä ja hyvin energinen, kilpailutilanteessa se antaa itsestään kaiken. Ori on kilpaillut kenttäradoilla kansainvälisestikin, mutta se ei ole saavuttanut mitään suuria voittoja. Jalostuksessa ori on jättänyt tähän mennessä 13 varsaa.

Forgotten Lies oli tummanruunikko täysveritamma. Tamma kilpaili nuorempana tietojeni mukaan muutaman lähdön laukkapuolella, mutta se myytiin pian kenttäratsastajalle jonka kanssa menestystä tuli ihan mukavasti kansainvälisistäkin kilpailuista. Tamman kilpailu-uran katkaisi jännevamma jonka takia se siirtyi täysin siitoskäyttöön vain 10-vuotiaana. Forgotten Lies oli kuitenkin vaikea saada tiineeksi ja siitä ei jäänytkään kuin kaksi varsaa, Dublin Sky ja toinen tammavarsa, ennen kuin tamma menehtyi äkillisen ähkyn takia.

Cedion Hafaidd on welshien B-sektiota edustava tamma. Sen on kasvattanut elen ja tamma muutti heti vieroituksen jälkeen Huttiksen hoiviin LACiin. Rautias tamma on varsin rotutyypillinen ja kaunis, se onkin menestynyt näyttelyissä ihan mukavasti. Lisäksi sijoituksia on ropissut koulu- ja esteradoilta. Luonteeltaan Cedion Hafaidd on melkoinen sähköjänis eikä sen kanssa tule varmasti tylsää päivää eteen. Ratsuna tamma on meneväinen, mutta kuitenkin tottelevainen. Esteillä se on tarkka ja pelastaa usein ratsastajansa pahasta paikasta. Ponitammojen kantakirjaan Cedion Hafaidd on hyväksytty II-palkinnolla. Croy Beychevelle on emänsä ensimmäinen jälkeläinen.

Leonard on tuntemattoman kasvattajan kasvattama, brittisyntyinen B-sektion welshponi. Väriltään ori on kaunis rautias ja säkäkorkeutta sillä on 134 cm. Leonardin on maahantuonut sen omistaja suba. Luonteeltaan Leonard on omistajansa sanojen mukaan hieman hapannaama eikä mitenkään kehuja ansaitseva, napakalla otteella hoitotoimet kuitenkin onnistuvat. Leonard on kilpaillut monipuolisesti koulu- ja esteratsastuksessa, koulupuolella jopa vaativissa luokissa. Menestystä on tullut ja Leonard onkin palkittu KRJ-II palkinnolla. Lisäksi meriittilistalta löytyy VWY-II ja YLA2 palkinnot. Siitospuolella Leonard on tähän mennessä jättänyt seitsemän varsaa.

Leonardin isä on koulupainotteinen Caruso. Poikansa tapaan B-sektiota edustava ori on säkäkorkeudeltaan 133 cm. Kiltin, uteliaan ja ystävällisen luonteen omavaa oria usein kuvaillaan sanalla ”hyvätapainen”, valitettavasti Caruson luonne ei periytynyt Leonardille. Kilpailupuolella Caruso on pääosin pysytellyt kouluaitojen sisäpuolella ja koulutustasoltaan ori onkin helppo A tasoinen. Saman tasoisista luokista on kertynyt sitten myös ruusukkeitakin.

Welshponitamma Catinka on poikansa tapaan 134 cm korkea. Catinka on erittäin menestynyt koulupuolella ja tunnettu ratsastajansa kanssa kotimaassaan Englannissa eikä varmasti täysin vieras parivaljakko ulkomaillakaan. Catinka on rakenteeltaan varsin korrekti ja modermi urheiluponi unohtamatta kuitenkaan hyvää welshleimaa. Ennen kilpailu-uraansa tamma varsoi kerran, Leonardin, ja seuraavia varsoja odotellaan vielä kun tamma kerää ruusukkeita kouluradoilta.

Cedion Hafaiddin emänä on yksi elenin B-welshkasvatuksen kantatammoista, kaunis ruunivoikko tamma Fallway. Tamman on tuonut Englannista talli nimeltä Faserham josta se muutti elenin omistukseen vuonna 2009. Säkäkorkeutta Fallwayllä on 134 cm ja se omaan erinomaiset leimat. Luonteeltaan Fallway on varsin mutkaton, sanat kujeileva ja suloinen kuvaavat sitä hyvin. Kilpailutuloksensa Fallway on kerännyt pääosin estepuolelta, pääosin 100-110 cm luokista. Meriittilista tällä tammalla on varsin vaikuttava: se on virtuaalinen champion, kantakirjattu II-palkinnolla sekä vielä kaiken päälle VWY-II ja YLA2 palkittu. Siitospuolella Fallway on näyttänyt kyntensä ja kaikki sen jälkeläiset ovat olleet varsin laadukkaita.

Fallwayn isä Melbouro on komea ja hyvin vilkasluonteinen B-sektion poniori. Se on myöskin englantilaisista linjoista polveutuva tapaus joka oli ihmeellisen vähäisellä jalostuskäytöllä. Säkäkorkeutta Melbourolla on 133 cm. Ori on elänyt melkoista kiertolaisen elämää pitkän aikaa kunnes oikea koti löytyi. Melbouro on kilpaillut ihan hyvällä menestyksellä esteillä ja napsinut ruusukkeita rotunäyttelyistä.

Styffnobol oli kaunis melko suurikokoinen, säkäkorkeus 135 cm, ponitamma. B-sektiota edustava tamma asui nuoruusvuotensa kasvattajallaan ja päätyi myöhemmällä iällä poniratsastajan kilparatsuksi. Esteradoilla Styffnobol menestyikin mukavasti, mutta mikään kovin kummoinen hyppääjä se ei ollut. Jälkeläisiä Styffnobolilla on kolme, kaksi tammaa ja yksi ori joka on myyty Tanskaan siitosoriksi.

Sukuselvityksen © elen

Jälkeläiset

27.11.2013 wpb-t. Blackwoods Melian, i. Aelwen Edoras (om. Mariella)
12.01.2014 wpb-o. Blackwoods Thranduil, i. Blackwoods Caradhras (om. noah)
26.03.2014 wpb-t. Blackwoods Blue Patron, i. Primo Virage x (om. Hillamäki)
09.05.2014 wpb-t. Blackwoods Michigan, i. Fool's Gold
01.06.2014 wpb-o. Blackwoods Rafferty, i. Saskia Luxor (om. noah)

Tulokset

Allaoleviin taulukkoihin merkitään ainoastaan sijoitukset!
ERJ sijoitukset: kpl ()
KRJ sijoitukset: kpl ()

Ponitammojen 62. tilaisuus 20.08.2014 - KTK-III palkinto
19 + 17 + 18 + 14 = 68 p., KTK-III
- Hyväleimainen tamma, sopusuhtainen ja oikeinpäin rakentunut. Hyvä lapa, runko ja jalka-asennot.
- hyvä ratsuponityyppi, kaunis pää, pysty lapa, matalahko säkä, ej sapelimuotoa
- hyvä skpleima, kaula pitkähkö, hieman lihakseton runko, säkä olematon, lautanen huipukas, ej sapelit, tj osittain eva hännän takia

Yleislaatuarvostelun 25.08.2014 tilaisuus - YLA2 palkinto
25,5 (17+8,5) - 26 (21+5) - 17 - 16 - 6 = 90,5p / YLA2

VWY:n laatuarvostelu 15.06.2014 tilaisuus - VWY-II palkinto
8 + 5,5 + 6 + 20 + 5 = 44,5p. VWY-II

NJ-Näyttelyt

Pvm Paikka (NJ) - tulos (lk. tuomari, BIS tuomari) Luokka
28.05.2014 Adina (NJ) - LVK2, irtoSERT (Kerppa, Kerppa) Welsh-tammat

Koulukilpailut

Pvm Paikka (KRJ/villi) palkinnot ja arvonimet Luokka - Tulos
21.02.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo A - 1/40
22.02.2014 Kelokorven Suomenhevoset (KRJ) Helppo A - 1/50
24.02.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 3/40
24.02.2014 Kelokorven Suomenhevoset (KRJ) Helppo A - 6/50
26.02.2014 Kelokorven Suomenhevoset (KRJ) Helppo A - 1/50
26.02.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 4/40
27.02.2014 Juksula (KRJ) Helppo A - 1/60
28.02.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 3/40
01.03.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo A - 2/40
01.03.2014 Kelokorven Suomenhevoset (KRJ) Helppo A - 4/50
01.03.2014 Juksula (KRJ) Helppo A - 4/60
01.03.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 4/40
01.03.2014 Ponipallero (KRJ) Helppo A - 5/41
01.03.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 5/40
02.03.2014 Juksula (KRJ) Helppo A - 4/60
03.03.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 3/40
03.03.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 2/40
03.03.2014 Kelokorven Suomenhevoset (KRJ) Helppo A - 7/50
04.03.2014 WB Riders (KRJ) Helppo A - 3/50
04.03.2014 WB Riders (KRJ) Helppo A - 4/50
04.03.2014 Ponipallero (KRJ) Helppo A - 5/41
04.03.2014 Ponipallero (KRJ) Helppo A - 1/41
05.03.2014 Ponipallero (KRJ) Helppo A - 3/41
05.03.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 2/40
06.03.2014 Ascuns Farm (KRJ) Helppo A - 1/30
06.03.2014 Juksula (KRJ) Helppo A - 7/60
08.03.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 1/40
09.03.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 2/40
10.03.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 5/40
11.03.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 1/40
12.03.2014 Shamrock Hill (KRJ) Helppo A - 4/30
13.03.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 1/40
14.03.2014 Shamrock Hill (KRJ) Helppo A - 1/30
14.03.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 3/40
15.03.2014 Petäjävaara (KRJ) Helppo A - 4/30
16.03.2014 Shamrock Hill (KRJ) Helppo A - 4/30
17.03.2014 Marvellous Herrings (KRJ) Helppo A - 3/50
19.03.2014 Ryövärin Ratsutila (KRJ) Helppo A - 3/40
21.03.2014 Marvellous Herrings (KRJ) Helppo A - 1/50
20.03.2014 Kirbera (KRJ) Helppo A - 1/30
20.03.2014 Suomenhevostalli Armas (KRJ) Helppo A - 6/40

Estekilpailut

Pvm Paikka (ERJ/villi) palkinnot ja arvonimet Luokka - Tulos
01.03.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 1/30
02.03.2014 Petäjävaara (ERJ) 110cm - 3/30
03.03.2014 Petäjävaara (ERJ) 120cm - 2/30
04.03.2014 WB Riders (ERJ) 120cm - 6/40
05.03.2014 WB Riders (ERJ) 120cm - 1/40
05.03.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 1/30
06.03.2014 WB Riders (ERJ) 120cm - 3/40
11.03.2014 WB Riders (ERJ) 120cm - 4/40
12.03.2014 WB Riders (ERJ) 120cm - 3/40
06.04.2014 Littleness (ERJ) 120cm - 1/19
06.04.2014 Gestüt Silbreiche (ERJ) 120cm - 4/30
06.04.2014 Gestüt Silbreiche (ERJ) 120cm - 5/30
10.04.2014 Yt Hummingbird (ERJ) 120cm - 2/30
10.04.2014 Gestüt Silbreiche (ERJ) 120cm - 3/30
11.04.2014 Juksula (ERJ) 120cm - 2/60
14.04.2014 Westbound (ERJ) 120cm - 4/30
15.04.2014 Blackwoods (ERJ) 110cm - 1/30
15.04.2014 Ryövärin Ratsutila (ERJ) 110cm - 1/40
15.04.2014 Micram Raceponies (ERJ) 120cm - 2/20
16.04.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 3/30
17.04.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 3/30
17.04.2014 Ryövärin Ratsutila (ERJ) 110cm - 1/40
18.04.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 2/30
18.04.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 2/30
18.04.2014 Blackwoods (ERJ) 110cm - 3/30
19.04.2014 Blackwoods (ERJ) 110cm - 5/30
21.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 120cm - 4/30
22.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 120cm - 2/30
24.04.2014 Whispering Heaven (ERJ) 120cm - 1/30
25.04.2014 Raikuluoto (ERJ) 110cm - 5/30
25.04.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 4/30
26.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 120cm - 3/30
29.04.2014 Muiston suomenhevoset (ERJ) 120cm - 2/40
03.05.2014 Kelokorven Suomenhevoset (ERJ) 120cm - 7/50
03.05.2014 Whispering Heaven (ERJ) 120cm - 4/30
16.05.2014 Haavelaakso (ERJ) 110cm - 3/30
19.05.2014 Haavelaakso (ERJ) 120cm - 1/30
20.05.2014 Haavelaakso (ERJ) 110cm - 3/30
23.05.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 1/30
25.05.2014 Suomenhevostalli Valhe (ERJ) 120cm - 4/30
26.05.2014 Whispering Heaven (ERJ) 120cm - 5/30
27.05.2014 Blackwoods (ERJ) 120cm - 4/30
28.05.2014 Whispering Heaven (ERJ) 120cm - 5/30
29.05.2014 Whispering Heaven (ERJ) 120cm - 3/30
30.05.2014 Breawa (ERJ) 120cm - 2/24
02.06.2014 Ventos (ERJ) 120cm - 3/50
14.06.2014 Hengenvaara (ERJ) 50cm - 1/30
14.06.2014 Moondance (ERJ) 120cm - 6/40
18.06.2014 Yemene (ERJ) 110cm - 2/40
22.06.2014 Yemene (ERJ) 110cm - 1/40

Päiväkirja ja valmennusmerkinnät

Alle listattuna päiväkirja ja valmennusmerkinnät päivämäärän mukaan (laskevassa järjestyksessä). Jos merkintä on valmennusmerkintä, kuvauksessa on kerrottu valmennuksen taso.

27.11.2013

Chevien ensimmäinen varsa syntyi tänään! Tamma oli astutettu Mariellan omistamalla upealla voikolla orilla Aelwen Edorasilla, ja yhdistelmästä syntyvän varsan on tarkoitus lähteä Mariellan mukana kunhan varsa on vieroitettu. Chevien ensimmäinen varsa oli loppujen lopuksi upea rautias tamma, joka sai nimekseen Blackwoods Melian. Synnytys sujui nopeasti ja Chevie oli heti toimimassa vaistojensa mukaan, joten tallihenkilökunnan osallistumista tarvittiin vain erittäin vähän. Melkoisen kipakan tammavarsapakkauksen Chevie on saanut aikaiseksi, Melian tuntui heti tietävän mitä se haluaa ja mitä ei.

10.02.2014

Croy Beychevelle LAC aloittaa tänään kilpauransa. Chevie on Huttiksen kasvatti LACista, ja olen ylpeä saadessani tällaisen pakkauksen Blackwoodsin rivejä kaunistuttamaan. Chevien isä on upea täysiveriori Primo Nighthawk ja emä Cedion Hafaidd. Tamman molemmat vanhemmat on kantakirjattu ja kauempaa suvusta löytyy myös kisamenestystä, toivottavasti Chevien tulevaisuus näyttää yhtä mukavalta kuin sen suku antaa odottaa. Croy Beychevelle LAC on luonteeltaan kipakka tamma, joka kuitenkin on hallittavissa kun tietää sen oikut, ja joka pohjimmiltaan haluaa miellyttää ratsastajaansa tai hoitajaansa. Cheviellä ei ole erikseen pahoja päiviä, vaan kaikki päivät ovat samanlaisia käsittelijän kannalta. Joskus menee hyvin, joskus ei. Chevie on sukunsakin puolesta kohtuullisen tempperamentikas tammaksi, mutta kiva tuttavuus kun siihen tutustuu kunnolla!

21.02.2014

Olimme lähteneet aikaisin kisapaikalle, sillä tänään oli Chevien ensimmäinen kilpailupäivä. Onneksi ilmat suosivat meitä ja vaikka oli pakkasta, sitä ei ollut liikaa. Suuntasimme siis O'Polo Warmbloodsin tiloihin ja aloitin puunaamaan Chevietä kisakuntoon. Tamma oli tietysti harjattu jo Blackwoodsissa, mutta jotenkin se oli matkan aikana onnistunut loimesta huolimatta sotkemaan itsensä. Kun tamma oli valmis, sen ratsastaja tuli paikalle ja lähti verryttelemään. Verryttelyjen jälkeen kohta olikin jo kisavuoro, ja koko tallinväki lähti katsomaan Chevien ensimmäistä kisasuoritusta. Ja miten se kisasuoritus menikään, tamma ylitti kaikkien toiveet ja teki ratsastajansa kanssa niin nätin radan, että! Luokassa oli jopa 40 osallistujaa, ja silti loppujen lopuksi Chevie oli se joka nappasi luokkavoiton, ja vielä ensimmäisistä kilpailuistaan! Upeaa!

22.02.2014

Eilisen kisasuorituksen jälkeen tänään odotukset olivat korkeammalla Chevien ja ratsastajansa suhteen, sillä eilen ratsukko oli voittanut ensimmäiset kilpailunsa, ja vielä Helppo A-luokassa monien kokeneiden kisaajien seurassa. Tänään olisi vuorossa Kelokorven Suomenhevosten kouluratsastuskilpailut, myöskin Helppo A-luokassa. Olin kuvitellut, että osallistujia olisi vain 30 / luokka, mutta lähtölistan nähtyäni järkytyin 50:stä osallistujasta! Missäköhän vaiheessa tällainen muutos on tullut, vai olenko itse puusilmäillyt niin etten tajunnut ilmoittavani tammaa näin kovatasoiseen ja suureen luokkaan. Noh, ilmoitettu mikä ilmoitettu ja olimme jo kisapaikalla, ratsukko oli verrytellyt ja odotti nyt vain omaa vuoroansa. Ratsukon vuoro tuli vasta viimeisinä, joten päivästä oli tulossa pitkä. Chevie verryteltiin vielä toiseen kertaan juuri ennen ratsukon vuoroa, ja sitten se oli menoa. Tällä kertaa tallinväki ei tohtinut lähteä seuraamaan suoritusta, sillä eilinen rata oli mennyt niin upeasti ja kaikki pelkästivät jinxaavansa ratsukon suorituksen. Kun ratsukko taas tuli takaisin, ratsastajan ilmeestä näki jo, että tämäkin suoritus oli mennyt täysin nappiin. Jäimme innolla odottamaan tuloksia, ja kohta tulikin ilmoitus, että Chevie oli taas voittanut ratsastajansa kanssa Helppo A luokan! Melkoinen koulutaituri tämä meidän Chevie, kahdet ensimmäiset kilpailut ja heti voitot!

27.02.2014 Valmennus
HeA - noah.

Meille oli kasattu pujottelurata tänään valmiiksi kentälle valmennusta varten. Tarkoitus oli pujotella tötsiä ja samalla kiinnittää huomiota kääntäviin apuihin ja taivutuksiin. Verryttelin Chevien hyvin ennen valmennuksen alkua, ja kun valmentajamme saapui paikalle, aloitettiin tehtävän harjoittelu. Chevie vastasi apuihini erinomaisesti ja oli heti rentona ja kuulolla. Tehtävän käynnissä suorittaminen oli helppoa, joten valmentajan neuvojen jälkeen siirryttiin melkein heti ravitehtävään. Tässä sain itse keskittyä enemmän, jotten olisi turhaan häseltänyt ja näin ollen häirinnyt tammaa ylimääräisillä ohjeilla käännöksissä. Valmentaja neuvoi muutaman hyvän kikan ratsastajan tekemisten rauhoittamiseen ja seuraavat kierrokset keskityin toden teolla siihen, että tein mahdollisimman vähän mitään tamman selässä. Kun ravitehtävä alkoi lopulta näyttämään edes siedettävältä, siirryttiin laukkatehtävään. Tässä olin itse useammin kuin kerran myöhässä ja ratsastusradan tiet olivat varsin laveita, mutta saimme kuin saimmekin suoritettua muutaman hyvän kierroksen. Valmentajan mielestä tähän oli hyvä lopettaa, kun molemmat, sekä ratsu, että ratsastaja tuntuivat saaneen ahaa-elämyksiä valmennuksen aikana. Jäin vielä verryttelemään Chevien ennen lopettamistani.

05.03.2014

Chevie jää tänään kouluratsastuskilpailueläkkeelle. Tammalla on yhteensä 40 sijoitusta KRJ:n kouluratsastuskilpailuista, joten tämän jälkeen keskitymme pelkästään esteille. Tiedossa jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa erityisesti kouluvalmennuksia. Chevien kanssa kävimme tänään pitkällä kävelylenkillä metsässä, ja koulukisaeläkkeelle pääsyn johdosta tamma sai lenkin jälkeen iltaruokansa sekaan ekstra-annoksen porkkanoita. Kävelylenkillä seurana oli Blackwoodsin toinen ponitamma Fuin. Tammat tulivat kivasti toimeen keskenään, vaikka peräkkäin metsäpolkujen kapeuden takia jouduttiin kävelemään. Yhdessä vaiheessa Fuinia meinasi puskasta sännännyt rusakko jännittää vähän liikaakin, tamma nimittäin raahasi hoitajaansa perässään hyvän matkaa, ennen kuin palasi takaisin hallintaan. Oli hienoa huomata, että Cheviellä ei juurikaan korvat loksahtaneet, joskin tamma yllättyneesti katseli seuralaisensa tekemisiä, kun pikkuruinen Fuin painaa nopeaa ravia taluttaja vierellään eteenpäin. Loppureissu sujuikin leppoisammissa merkeissä ja Fuinkin oli jo aivan rentoutunut kun pääsimme takaisin tallille.

19.04.2014 Valmennus
HeA - suba.

Alkuverryttelyn jälkeen noah ja Chevie suorittivat muutamat herättelevät pohkeenväistöt uralta kentän keskelle päin ja taas takaisin uralle. Tunnin aiheena oli vastalaukka, joten molempien pohkeiden tuli olla hyvin läpi. Tehtävä alkoi myötälaukassa, jossa edettiin lävistäjälle. Lävistäjän päässä ei laukkaa saanutkaan vaihtaa, vaan ratsukon piti jatkaa vastalaukassa ja laukata vielä pääty-ympyrä kentän päätyyn. Chevie oli selvästi hienosti kuulolla, vaikka ensimmäisellä kerralla laukka vaihtuikin pääty-ympyrälle päästäessä. Noah ratsasti tehtävää molempiin suuntiin ja aina satunnaisesti tuli hieman epäonnistumisia, kun kuski unohtui matkustelemaan. Noah kuitenkin keräsi itsensä ja keskittyi täysillä. Harjoittelua oli ilo katsella, kun huomasi parin tosissaan keskittyvän toisiinsa ja tekemiseen. Viimeisillä kerroilla Cheviellä oli todella hienosti paino takana ja vastalaukka säilyi moneen kertaan peräkkäisissä suorituksissa. Valmennettaviini tyytyväisenä annoin heille suuret kehut ja päästin ratsukon loppuverryttelemään itsenäisesti. Kehotin kuitenkin noahia ratsastamaan tammaansa kunnolla eteen ja alas, jotta se pääsi kunnolla venyttämään selkäänsä rankan treenin jälkeen.

05.05.2014 Valmennus
HeA - noah.

Blackwoodsin vakivalmentaja tuli tänään taas valmentamaan lastillista poneja. Ratsastan yleensä ponini itse, joten tässäkin tapauksessa olin se, joka osallistui Chevien kanssa valmennukseen. Alkuverryttelyjen jälkeen kuulin tehtävän, joka oli tällä kertaa vastalaukkatehtävä loivalla kiemurauralla. Aloitimme ensin tekemällä valmentajan ohjeen mukaan temponvaihteluita, sekä paljon voltteja tietyissä kohdin. Kun tämä tehtävä lähti sujumaan, valmentaja ohjeisti tekemään askellajinvaihtoja volttien sisällä; nopeasti niin, että vain muutamia askeleita kutakin askellajia. Chevie vastasi kuuliaisesti apuihini, mutta ei tuntunut taipuvan rehellisesti juuri ollenkaan. Sain ohjeeksi ohjata tammaa reilusti sisäkädellä, niin että tukisin samalla tamman taipumista. Kun puolet valmennuksesta oli käytetty näihin tehtäviin, siirryimme vastalaukkatehtävän pariin. Chevie on aina innoissaan tekemässä laukkatehtäviä, ja asia oli myös tälläkin kertaa niin. Ensimmäiset kolme kertaa Chevie teki erittäin nätin laukanvaihdon askeleesta, kun yritin saada sitä pitämään vastalaukkaa kiemurauralla. Kerrankin näin päin. Valmentajamme ohjeisti minua pitämään tamman asetuksen paremmin laukkapätkän aikana, ja istumaan itse rauhallisesti, vaikka ohjaisinkin tammaa takaisin uralle. Harjoitus rupesi useamman toiston jälkeen sujumaan valmentajan silmää miellyttävästi, joten päätimme valmennuksen ja jäin loppuverryttelemään tamman vielä perusteellisesti.

20.05.2014

Chevie oli tarhassa sotkenut itsensä oikein perinpohjaisesti! Miten näin pienikokoinen tamma saa itsensä näin likaiseksi, etenkin kun tarha on ollut aivan kuiva lukuunottamatta vesiautomaattia ja sen alapuolista maata. Sain käyttää lähes 1,5 tuntia tamman puunaamiseen, ja sen jälkeen vielä erikseen harjan ja hännän selvittelyyn. Cheviellä on yleensä erityisen sileät häntäjouhet, mutta tänään ne olivat kyllä melkoisessa solmussa. Onneksi minulla ei ollut kiire minnekään, joten saatoin käyttää aikaa ponin puunaamiseen. Lopulta Chevie oli palautettu alkuperäiseen pre-tarha kuntoon, joten puhdistin tamman karsinan ja annoin sille muutaman porkkanan palkinnoksi hyvästä käytöksestä ja mukavasta iltapäiväseurasta. Siirryin sitten seuraavan likaisen ponin pariin, kyllä niitä Blackwoodsin talleilla riittää.

25.05.2014 Valmennus
HeA - noah.

Tänään valmennuksessa tehtävä oli laukannostot ja laukanvaihdot. Chevien kanssa laukkatyöskentely on miellyttävää, joten odotin innolla tehtävän alkamista. Verryttelin Chevien ennen valmennusta huolellisesti ja kävelimmekin pitkin ohjin kun valmentaja saapui paikalle. Tehtävän tekeminen aloitettiin lähes samantien. Laukannostoja tehtiin ensin pitkillä sivuilla ja sen jälkeen väistöstä pääty-ympyröillä. Chevie vastasi kohtuullisesti ohjeapuihini, mutta tuntui vähän löysältä pohkeista ja istunta-avuille. Valmentajan ohjeesta otimme pari verkkaista laukkapätkää ympäri kenttää, mutta epäilen, että tamma oli yhtä poikki tästä kuumasta hellesäästä, kuin ratsastajakin. Päätimme yhdessä valmentajan kanssa ottaa vielä muutamat laukanvaihtoharjoitukset, ennen kuin lähtisin loppuverryttelemään Chevien käyntimaastoon. Laukanvaihdoissa tamma oli oma itsensä, ja sain sen nätisti vaihtamaan laukkaa. Laukanvaihtopätkät olivat jo hankalampia, mutta niissä meillä on ennenkin ollut ongelmia. Yksittäisiä laukanvaihtoja olemme harjoitelleet Chevien kanssa viime valmennuksen jälkeen reilusti. Kun tehtävä rupesi sujumaan, ja ratsukko väsymään samaa tahtia, valmentaja neuvoi taputtamaan tammaa ja päästämään sen viilentävälle maastolenkille varjoiseen metsään.

Croy Beychevelle LAC is a SIM-game horse!
Yhteydenotto / contact: E-mail
Photos © Pulmu N.


Blackwoods on virtuaalitalli, kaikki sivustolla oleva on allekirjoittaneen mielikuvituksen tuotetta! Blackwoods ei näy hakukoneissa. Otathan yhteyttä sähköpostitse, jos kysyttävää ilmenee?

Blackwoods is a SIM-game stable (virtual stable), everything at this site is the result of my imagination, and nothing happens for real. This site will not show in search. Contact me by e-mail if you have any questions.

Otsikkokuvan grafiikka © Vector Backgrounds & PinkOnHeads
Sivun koristekuvan © Kent Pledger (CC by 2.0)