Etusivu Talli Ponit Kasvatus Muuta

Bazooka Karus

KTK-II


Kuva © VRL-01026

Bazooka Karus on virtuaalihevonen.

Nimi Bazooka Karus Kutsumanimi Sinko
Syntymäpäivä 23.07.2011 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 15.3v)
Rotu Gotlanninruss Sukupuoli ori
Väri rautias Säkäkorkeus 128cm
Painotusyleispainotus Koulutustaso HeA, 80cm, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH14-028-0065 Palkinnot KTK-II
Omistaja VRL-01026, KARK4835 Kasvattaja Karkuranta, KARK4835

#1197
Poni täyttää 3v 31.03.2012 ja 4v 23.06.2012

Sinko on oikein osuvasti nimetty poniherra. Jo pikkuvarsana se aiheutti emälleen harmaita jouhia vilistelemällä sinnetänne, Senja-parka sai jatkuvasti olla paimentamassa Sinkoa ja huutelemassa sen perään. Vieroitus oli molemmille todella helppo, ori ei pahemmin emäänsä kaivannut kun oli liian paljon kaikkea jännää koko ajan meneillään. Emä taas silminnähden helpottui kun sai taas syödä ja torkkua rauhassa.

Sinko on haasteellinen tarhattava, sen mielestä aidat ovat lähinnä hetkellinen hidaste. Kovin korkeista aidoista se ei onneksi pääse hyppäämään yli, mutta ori on karkaillut niin aidan ali kuin välistäkin. Kovin heppoista sähkölankaa se ei kunnioita ollenkaan, pieni näpsy ei tunnu missään jos toisella puolella on jotain mielenkiintoista. Ja usein siellä onkin. Sinkoa kiinnostaa jatkuvasti kaikki uusi ja se seurailee mielellään tallipihan tapahtumia. Sen saa takuuvarmasti aina tarhasta kiinni, sillä Singon mielestä ihmisen lähestyminen tietää jotain jännää. Taluttaessa ori kulkee sinänsä nätisti, mutta on kuitenkin parasta olla tarkkana. Jos Sinko keksii jotain hauskaa, kuten vaikka tuulen pyörittelemän lehden, se saattaa singota perään ja unohtaa siinä hetkessä taluttajansa kokonaan. Irtipäässyttä Sinkoa saakin sitten metsästellä, yllättäen aitauksen ulkopuolella ihminen ei olekaan enää yhtään mielenkiintoinen.

Tallissa kiinni ollessa ori on mukava, ei hösellä mihinkään vaan kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin. Eläinlääkärillä ja kengittäjällä ei aina huumorintaju ihan riitä kun Sinko mupeltaa ja nostelee välineitä, joten kaikki mitä ei ole suuhun tarkoitettu kannattaa pitää vähän kauempana. Kovin pitkäkestoisten toimenpiteiden aikana Sinko kyllästyy, mutta sille voi antaa jonkin sallitun lelun hypisteltäväksi ja taas on ori tyytyväinen. Varusteiden laittoa Sinko suorastaan odottaa, se avaa suunsa valmiiksi kuolaimille ja on samantien valmiina hommiin.

Ratsuna Sinko on kauniisti sanottuna mielenkiintoinen. Maneesissa ei ole paljon ulkopuolisia häiriötekijöitä, joten siellä se menee yleensä suht rauhallisesti, mutta ulkona tapahtuva liikunta on yhtä sinkoilua. Kentällä se keskittyy helposti kuikkimaan ohikulkijoita, tarhoissaan liikkuvia hevosia, pikkulintuja, mitä tahansa.. Sinko ei säiky mitään, useimmiten se vaan pysähtyy toljottamaan kaikkea ja ratsastaja saa hiki hatussa herätellä ponia. Sille pitää olla koko ajan jotain tekemistä. Hetkikin vapaata menoa ja ympäriinsä pällistely alkaa taas. Maastossa on vielä hankalampaa kun ei ole niitä aitoja ympärillä, silloin Sinko pyrkii pääsemään kiinnostuksen kohteen luokse, oli se sitten pellolla tai metsässä tai naapurin pihassa.

Kilpailupaikoilla on Singosta tosi jännää. Kopista tullessaan se hyörii ja pyörii yrittäessään nähdä kaiken ja koittaa kovasti päästä tekemään tuttavuutta kaikkien ihanien vieraiden hevosten kanssa. Kovin kauaa se ei kuitenkaan jaksa, on niin paljon nähtävää että jopa Sinko väsähtää hieman. Kilpailusuorituksesta voi silti tulla omalaatuinen. Sinko on maistellut koristekukkasia kesken esteradan, himoinnut tuomarin herkullisia eväskeksejä ja yrittänyt piehtaroida vesihaudassa..

© sandi

Sukutaulu

» Isälinja: Nybergs Ben - Ramon B - Askugens Ty - evm
» Emälinja: Karkurannan Senja - Sabina B - Singhild Tua - evm
i. Nybergs Ben
rn, 130cm, russ
ii. Ramon B
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
rt, 127cm, russ
iii. Askugens Ty
VIR MVA Ch, KTK-III
rt, 127cm, russ
iiii. Olf Rapid, evm
iiie. Svarta Pärla, evm
iie. Rosemarie SWE
KTK-II, YLA2
rn, 127cm, russ
iiei. Herman SWE, evm
iiee. Bettina SWE, evm
ie. Chennye's Chelly
rn, 128cm, russ
iei. Elmer SWE
VIR MVA Ch, KRJ-III, YLA2, KTK-II
rt, 125cm, russ
ieii. Pytteliten SWE, evm
ieie. Linetta, evm
iee. Lirness
KTK-II
rn, 128cm, russ
ieei. Lyrical Dofh, evm
ieee. Winieyt, evm
e. Karkurannan Senja
rt, 125cm, russ
ei. Ricardo TVM
YLA2
rn, 128cm, russ
eii. Rådjur SWE
rt, 124cm, russ
eiii. Ker Rådirse SWE, evm
eiie. Elsta SWE, evm
eie. Charemande SWE
1.50,2, vs. 7 310 v€
rn, 120cm, russ
eiei. Nyckelhål SWE, evm
eiee. Vichy-Vacker SW, evm
ee. Sabina B
VIR MVA Ch, YLA2 (121p), Klass-I, KTK-III
rn, 121cm, russ
eei. Rhollover
rt, 126cm, russ
eeii. Rockeé , evm
eeie. Vera Vil, evm
eee. Singhild Tua
rn, 126cm, russ
eeei. Siegfried , evm
eeee. Svanhild , evm

Suvun pituus on 3 polvea virtuaalimaailmassa!

ee. Sabina B oli kaunispiirteinen russitamma, joka menestyi etenkin näyttelyissä ansaiten KTK III ja VIR MVA Ch palkinnot, sekä Ruotsissa Klass-I palkinnon. Tamma oli myös aktiivisessa siitoskäytössä Karkurannan ponitallilla.

iie. Rosemarie SWE oli alkujaan hemmoteltu ja raviradoilla heikkosti menestynyt poni, jonka uralle ei oltu asetettu suuria toivita. Suomeen tulonsa jälkeen se näytti kuitenkin innostuvan varsinkin esteratsastuksesta, ja kilpailikin jopa 90cm luokkia voittaen ja sijoittuen. Myöhemmin se kunnostautui uudelleen ja aiempaa paremmalla menestyksellä myös raviradoilla. Tamma on palkittu hienosti KTK-II ja YLA2-palkinnoilla ja se on saanut monia hienoja jälkeläisiä joista moni vaikuttaa Acantha farmilaisten suvuissa. iei. Elmer SWE on monipuolinen ja menestynyt ori. Se on saavuttanut palkintoja niin näyttelyissä kuin ratsastuksessakinm tärkeimpinä mainittakiin VIR MVA Ch:n titteli ja YLA2 palkinto. Kilpaurallaan Elmer on painottanut enemmän kouluratsastukseen ja onkin pärjännyt siinä todella loistavasti ja hienolla tasolla. Ei ori toisaalta esteradoillakaan huonommaksi jäänyt, sijoituksia ERJ:n alaisissa kilpailuissa oli viimekatsomisen mukaan 18. eei. Acanthalainen tuontiori Rhollover, joka on jättänyt etenkin hienoja tammajälkeläisiä. Rhollover on kilpaillut erittäin monipuolisesti; sillä on hyviä tuloksia esteiltä, kouluradoilta, kenttäratsastuksesta ja valjakkoajosta.

iiei. Herman SWE oli erittäin hankala käsitellä eikä kunnioittanut ihmistä ollenkaan. Yhden tamman se oli päässyt kuitenkin astumaan, ilmeisesti vahingossa. Ruunaus ei kuitenkaan helpottanut ongelmia Hermanin kanssa, sillä papereissa näkyy sen vaihtaneen omistajaa tiuhaan tahtiin koko elämänsä ajan eikä siitä ole juuri muita tietoja. iiee. Bettina SWE taas oli mukava tamma, ja hyväksytty kantakirjaan hienosti I-palkinnolla. Tamma kiersi eläessään paljon pikkukilpailuja mukiinmenevällä menestyksellä, mutta menestyi erittäin hienosti näyttelyissä ja sai useita jälkeläisiä. ieii. Pytteliten SWE oli isokokoinen (130cm) rautias russiori, joka menestyi näyttelykehissä ja kouluradalla. Sillä oli hienot liikkeet, ja koulupainoitteisuudestaan huolimatta sekin pärjäsi monipuolisesti peruslajeissa. ieie. Linetta oli mm. upean jalostusori Elmer SWE:n emä. Se niinikään rautias, koulupainoitteinen mutta muissakin lajeissa pärjännyt tamma. Se oli pienikokoisempi tamma (123cm), ja lopetti kilpauransa aikaisin ratsastajan kasvettua sille isoksi. Linettan nimeen voi kuitenkin edelleen törmätä monissa yhteyksissä sen kisamenestyksen ja hienojen jälkeläisten vuoksi.

Huomaathan että orin sukuselvityksen saa kopioida sen omille jälkeläisille vapaasti, mikäli sillä sellainen on (© Russiarkisto)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
31.10.2014o. Karus BazingaDahlgårds Jeminatoisen
13.11.2014t. Carentoir's InnocenceCarentoir's Amiablemyynnissa
17.11.2014t. Bambie KarusAdalmina Karusmyynnissa

Bazooka Karus on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia, tai ottamalla yhteyttä IRC:n kautta (Marsupieni). Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

Kilpailutulokset

Bazooka Karus kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH14-028-0065.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet2474.72 (vt. 6)2286.29 (vt. 5)1070.05 (vt. 3)3112.44 (vt. 7)
Periytyvät ominaisuuspisteet*309.34285.79133.76389.06

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

19.04.2014, Nidavellir, risut, maiden 600m 3 estettä, D (risut), 5/6 0€
27.04.2014, Pirunkorpi, Gotlanninrussit (vsn), 4,5+5+5+4+4+3,5+4+4+3+3 = 40 RCH (tuom. Vibaja)
24.08.2014, Rimeyard, Poniorit (NJ), sertin arvoinen (tuom. Kerppa)
13.06.2014, Acantha Farm, 3-17-vuotiaat orit ja ruunat (villit), I-palk (tuom. Sallis)
31.08.2014, Pientalli Q, Gotlanninruss-orit (vsn), 3,5+4+3,5+3,5+3,5+3,5+3,5+3,5+3+3,5 = 35 (tuom. Sirpa)

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.