HR WARMBLOODS - virtuaalitalli / a sim game stable

© Ängagården

Pääsivu

Takaisin edelliselle sivulle
Ota yhteyttä

ADORO'S GROTESQUE

Perustiedot

Adoro's Grotesque alias "Poju"
trakehner, ori
ruunikko, 163cm, VH04-021-0934
synt. 07.03.2008 (oma ikääntyminen, ks. alempaa)
kasv. Te Adoro Estate, om. VRL-00430 / HR Warmbloods
koulupainotteinen: ko Intermediaire I, re 70cm
Ei mainittavia saavutuksia

Kilpakäytössä
Tarjolla satunnaisesti jalostukseen
Luonnekuvaus

Adoro's Grotesquen hankintaa en ollut ennalta suunnitellut sitten lainkaan: eihän minulla ollut tarkoitusta ostaa (jälleen kerran) uutta kouluoria jo ennestäänkin varsin riittoisaan hevoslaumaan, mutta voiko tällaisesta oikeasti kieltäytyä? Grotesquen huomasin olevan kaupan muutaman muun Adoron kasvatin kanssa. Olen erityisen tykästynyt orin isään, jonka perusteella lähinnä sitten teinkin tarjousta varsasta. Grotesquesta oli toinenkin kiinnostunut ja aluksi ajateltiin kaksosvarsoja, mutta toinen ostaja kuitenkin luovutti orin minulle - mikä tuuri!

Luonteeltaan Adoro's Grotesque, alias "Poju", on tullut paljolti isäänsä: vahavatahtoinen, voimakasluontoinen ja itseäinen ori ei paljolti ole lempinimensä väärti; kuka nyt ylipäätänsä antaa tällaiselle kilpahevoselle niinkin kotoisan kutsumanimen Poju? Joka tapauksessa, meidän Pojumme ei kauhean rempseä ja helppo hevonen olekaan, vaan se mielellään tekee mielipiteensä äärimmäisen selviksi eikä alistu helpolla. Voittajaluonne, mutta välillä turhankin diktaattorimainen.

Hoitaessa Pojun kanssa saa olla varuillaan, sillä pienimmänkin tilaisuuden siunautuessa se yrittää päästä hoitajansa niskan päälle. Orin kanssa saa varmasti heti alusta ottaa yhteen eikä se tosiaan koskaan luovuta mitään helpolla, mutta pitkäaikaisen hoitajan kanssa suhde alkaa vähitellen muodostua eikä Poju sitten loppujen lopuksi niin paha hoidokki olekaan. Ori vain testailee kaikki jotka vähänkin uskaltautuvat lähimaastoon ja se myös mielellään pyrkii pomottelemaan ketä vain - oli kyseessä sitten hevonen tai ihminen. Pojua voisi kuvailla isänsä tavoin diktaattorimaiseksi; onhan se kuitenkin hyvin itsenäinen ja määräilevä persoona.

Taluttaessa Poju ei varmasti ole niitä helpoimpia hevosia; ori pyrkii heti ulos päästyään kaikin tavoin tekemään hoitajansa elämästä hankalaa, joten kokenut hevosihminen ehdottomasti narun toiseen päähän. Alkutaisteluiden jälkeen Pojun innostus kuitenkin yleisimmin hieman laantuu ja se keskittyy lähinnä muihin taajaman hevosiin: niihin se ei tee mielellään tuttavuutta, mutta riitaa on aina mukava haastaa.

Ratsastaessa Poju on temperamenttinen ja ettenkö sanoisi myös, vaikea. Kuten tallissakin, myös ratsuna se testailee kaikki jotka selkään suinkin vain uskaltautuvat ja yrittää (kuten tavallista) tehdä jotakin saadakseen päätösvallan. Määrätietoinen ja periksiantamaton jääräpää on hyvin sopiva Pojun ratsastajaksi, ehkä ori sitten taantuu vähän helpommalla? Lähinnä Pojun kanssa työskennellessä saa ensimmäisten taistojen jälkeen vain istuskella kyydissä, sillä - yllättävää kyllä - ori osaa olla itsenäinen ja tekee pyydetyt asiat kuten pitääkin, kunhan sille ensin näytetään, kuka todella määrää. Liikettä ja kilpailutahtoa tältä hevoselta ei todella puutu: ne vain täytyy saada tuotua esille.© Ängagården
Klikkaa suuremmaksiSukutaulu

  i. 8r Golden Skans
  trak rn 169cm, KTK-II
  ii. VIR MVA Ch. Oroaq
  trak trn 165cm, KTK-II
  iii. Drabant
  iie. Bellevue
  ie. VIR MVA Ch. Elfenbein
  trak 167cm, KTK-III
  iei. Schwalben GER
  iee. AN Vanessa
  e. Adoro's Dredelle
  trak 167cm
  ei. Dermot Owin
  hann m 163cm
  eii. Bandee Erian
  eie. Christal Cora
  ee. Petronille GER
  trak rn 170cm
  eei. Waldborga GER
  eee. Rosamund GER


Grotesque on yhden suosikki-kasvattajani työn hedelmä, upealinjainen koulutrakehner jossa kiteytyy Te Adoro Estaten vuosien kokemus ja tavoitteellisuus. Vaikka valitettavasti kyseinen kasvattaja on jo lopettanut, säilyy sen perimä yhä edelleen useissa laadukkaissa puoliverisissä sekä myös muutamissa ratsuponeissa ja PRE-hevosissa. Grotesquen suvussa yhdistyvät upeat elementit, niin vanhat linjat kuin haluttaviksi muodotuneet nykyaikaisemmat nimet. Siinä on myös ripaus hannover-verta Dermot Owinin kautta, mutta veriprosentti on niin pieni etteikö oria voitaisi lukea trakehneriksi.

Isä 8r Golden Skans on puoliverikasvattaja Brietrandingin kasvatustyötä, upea jalostusori joka jätti elämänsä aikana jälkeensä mukavasti menestyneitä kouluhevosia. KRJ-I palkittu ori polveutuu tajuttoman upeista linjoista: Oroaq tuskin kaipaa paljoakaan esittelyjä: yksi virtuaalimaailman trakehnerien kanta-isistä, upea periyttäjä, näyttelyvoittaja ja kisahevonen joka harvemmin enää löytyy nykyhevosen suvusta lähipolvista. Elfenbein on Brietrandingin kantatammoja, niin ikään näyttelyvoittaja ja KRJ-palkittu tuontisukuinen tamma, joka on jättänyt useamman hienon kouluratsun. 8r Golden Skans on kokonaisuudessaan juuri sellainen trakehner johon on onnistuttu lisäämään legendaarisia linjoja sekä hieman uudempaa, nykyisin tosin jo haluttavaksi muodostunutta kasvatustyötä.

Emä Adoro's Dredelle on Te Adoro Estaten omistama sekä kasvattama trakehner-tamma, joka palkittiin aikanaan KRJ-I -palkinnolla. Myös Dredellen suku on jotakin aivan upeaa, itseasiassa puhtaasti Adoron omaa linjaa. Isä Dermot Owin on yksi uudempien kouluhannoverien kanta-isistä, huippuperiyttäjä ja hyvinkin haluttu nimi nykyisin hevosten suvuissa. Ori tuskin kaipaa sen suurempia esittelyjä ja sen jälkeläisnäytöt varmasti puhuvat puolestaan (mm. KRJ-palkitut Adoro's Arnaldo, Infatuation EL sekä Adoro's Gabriele). Dredellen emä Petronille GER on myös yksi Te Adoron kantatammoista joka vaikutti heillä niin FWB- kuin trakehnerkasvatukseenkin merkittävästi. Petronille on KRJ-palkittu toisella palkinnolla ja vaikka tamma onkin edesmennyt, sen perimä elää nykyhevosissa vielä sen jälkeläisten kautta, joista vain muutamia mainitakseni niinkin legendaariset kuin Adoro's Hypnos (i. Tourin Omet), Adoro's Routinard (i. Routinier), Adoro's Magnolia (i. Dance of Death) ja Adoro's Nerissa (i. Arcus xx).Jälkeläiset ja jalostusinfo

Adoro's Grotesque on satunnaisesti tarjolla puoliverijalostukseen! Orin periyttämiskyvyistä ei vielä olla varmoja, joten tällä hetkellä se on vielä edullinen vaihtoehto (astutusmaksu 200€ + varsamaksu elävästä varsasta 450€ + ALV 22%). Alla näet pienen taulukon, josta tarkistat helposti orin sopivuuden tammallesi: lisäksi tarjoamme listan esiteltynä oriin oletetuilla periyttämisominaisuuksilla.

Kaikissa astutustapauksissa ota yhteyttä omistajaan sähköpostitse (nevermind@wippies.com). Ennen varauksen tekemistä luethan huolellisesti kasvatus -sivulta löytyvän jalostusorejamme koskevan infon - se sisältää paljon tärkeää tietoa tammanomistajille sekä auttaa tarvittaessa eteenpäin myös orivalinnoissa. Astutusvaraukset voi hoitaa myös varauskirjasta kunhan informaatio on luettu huolella lävitse.

Sopisiko tämä ori tammalleni?

Kyllä, jos etsit...
 • vanhaa sukua
 • upeita linjoja
 • suvussa hyviä periyttäjiä
 • kevyttä rakennetyyppiä
 • temperamenttista oria
 • Mitä ominaisuuksia ori periyttää?

  Oletettavasti...
 • vahvaa luonnetta
 • upeaa liikettä
 • potentiaalia vaativille radoille
 • erinomaista kouluhevostyyppiä
 • melko pientä säkäkorkeutta

 • Jälkeläislista
  synt. 02.07.2014 trakehner-ori Antique (e. Amulett, kasv. Einfall)  © Ängagården  Kilpatuloksia

  Merkittyinä vain voitot ja sijoitukset.
  KRJ-sijoituksia yht. 11 kpl.
  Jaoksettomat sijoitukset yht. 0 kpl.
  Paras prosenttitulos: ei tiedossa
  Näyttelymenestys: irtoSERT

  NJ-näyttelyt
  11.04.2008 lk. trakehnervarsat aikuiskuvilla, Hamilton, sija LKV1 (BIS1, irtoSERT, JS), pt. Anette N.

  KRJ-kouluratsastus
  17.07.2013 lk. vaativa B, Juksula, sija 6/60
  18.07.2013 lk. vaativa B, Juksula, sija 2/60
  20.07.2013 lk. vaativa B, Juksula, sija 5/60
  22.07.2013 lk. vaativa A, Kasu Ponies, sija 4/40
  23.07.2013 lk. vaativa A, Kasu Ponies, sija 6/40
  24.07.2013 lk. vaativa B, Juksula, sija 2/60
  25.07.2013 lk. vaativa B, Juksula, sija 1/60
  26.07.2013 lk. vaativa B, Juksula, sija 2/60
  26.07.2013 lk. vaativa A, Kasu Ponies, sija 6/40
  19.08.2013 lk. vaativa A, Mewian Welsh, sija 6/50
  30.08.2013 lk. vaativa A, Muiston Suomenhevoset, sija 5/25  Ikääntyminen

  Hevonen ikääntyy sekalaisesti oman ikääntymisensä mukaan.

  1 vuotta - 07.04.2008    2 vuotta - 07.05.2008    3 vuotta - 07.06.2008    4 vuotta - 07.03.2009    5 vuotta - 07.03.2010    6 vuotta - 07.03.2011  Kuulumisia


  Virtuaalihevonen / A sim game horse
  © HR Warmbloods ellei toisin mainita.    Tämän sivun kuvat © Ängagården