Ventoksen Alppiruusu

Nimi Ventoksen Alppiruusu Kutsumanimi Assi
Rek. nro VH14-018-xxxx Synt, täyt. 4v 29.05.2014, 20.06.2014
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma Säkäkorkeus, väri 154m,
Painotus Yleispainote Koulutustaso Helppo A, 110cm,
Kasvattaja Yaren, Ventos Omistaja Ricky, VRL-10328

ikääntymistä


© kuvaaja


Kesäkuun alussa talli oli jo suurinpiirtein täynnä erilaisia suomenhevosia, mutta jostain syystä oli pakko katsahtaa ne kirotut myynti-ilmoitukset. Koruton ilmoitus kertoi Ventoksen myytävistä kasvateista. Pakkohan niitä oli sitten lähteä katsomaan, eikä aikaakaan, kun rakastuin ylettömän suloiseen suomenhevosvarsaan, Ventoksen Alppiruusuun, josta jätinkin lyheyn romaanin pituisen tarjouksen. Vastausta odotin kärsimättömänä, ja vielä samana päivänä yaren ilmoitti, että Assiksi kutsuttu varsa voisi lähteä Aaveeseen.


Assi on nuoresta saakka ollut pirteä ja iloinen, selväpäinen varsa, jonka kanssa on ollut ilo työskennellä. Suurinpiirtein kaikkiin hoitotoimenpiteisiin varsa on suhtautunut hyvin, ainakin paremmin kuin muutamat muut varsat, joiden kanssa on touhuttu. Harjatessa tamma seisoo alkuun hyvin pakoillaan, mutta kärsivällisyyden loppuessa se saattaa pyörähdellä hetken aikaa ja polkea jalkaansa. Kaviot nousevat jo ihan hyvin, mutta niiden ylhäällä pysyminen tuottaa aina silloin tällöin ongelmia. Oikein mukava hoitaa kaiken kaikkiaan. Varusteiden kanssa ei juuri tule ongelmia, mitä nyt ainoa hankaluus on kuolaimet. Niitä kun ei oikein haluttaisi leukojen väliin ottaa ilman vastaan vänkäämistä. Vedestä tamma tykkää, pesupaikkaan on sopeuduttu todella helposti, eikä se pistä pahakseen veden kanssa lotraamista järven rannassakaan. Taluttaessa innokas ja vireä tamma, joka haluaisi tutkia joka paikan ja mennä oman halunsa mukaan. Vaatii lempeää ohjausta haluamaan suuntaan ja keskittymistä, jotta Assi ei lähtisi omille teilleen.


Ratsukoulutus aloitetaan tamman kanssa vähän myöhemmin, mutta se ei ole estänyt muuta liikutusta. Juoksutuksesta tamma on ilmiselvästi pitänyt ja myöskin kuuntelee hyvin ohjeita. Muutaman kerran tamma on päässyt osallistumaan ohjasajoonkin, vaikka siltä ei suvun puolesta löydykään taipumusta tähän. Uskon kuitenkin, että ohjasajo vaikuttaa myöhemmin positiivisesti ratsukoulutuksen aikana. Ohjasajo on sujunut hyvin, eikä tammalla ole ollut ongelmia tottua ohjeisiin, jotka se on saanut ohjien välityksellä takaa. Pieniä esteitäkin parivuotias tamma on päässyt hyppäämään ja Assi on innostunut aina yhtä paljon ja loikkinut yli vähän niin ja näin. Kapasiteettiä on näyttänyt olevan ihan riittävästi tammalla.

© Ricky

i. Aadee Muilutus
suomenhevonen
vaaleanpunarautias, 159cm
ii. Armando evm
suomenhevonen
vaaleanrautias, 159cm
iii. Paksuniemen Herra evm
sh, rt, 155cm
iie. Hujakka evm
sh, rn, 156cm
ie. Melu-Maija evm
suomenhevonen
vaaleanpunarautias, 155cm
iei. Tahditon evm
sh, vprt, 158m
iee. Kertun Maine evm
sh, rn, 152cm
e. Rusetti-Leija
suomenhevonen
punarautias, 150cm
ei. Aarteen Esko evm
suomenhevonen
tummanpunarautias, 158cm
eii. Onnettaren Unelmoitsija evm
sh, rt, 155cm
eie. Kultainen evm
sh, prt, 155cm
ee. Rusetti-Liisa evm
suomenhevonen
punarautias, 156cm
eei. Turkasen Värtti evm
sh, rn, 156cm
eee. Syksyn Sade evm
sh, prt, 164cmJälkeläiset

o/t. Aaveen ** 00.07.2014 i. om.

00 sijoitusta KRJ:n alaisista kilpailuista

01. 00.06.2014 paikka KRJ Vaativa B 00/00


Päiväkirjamerkintä, 00.00.0000, kirjoittajana omistajaja

""