Mörskä
Etusivu
Tallin esittely
Asukkaat
Tallipaikat


Kekkonen


kuva
KEKEN PÄIVÄKIRJA
Virallinennimi Kekkonen "Keke, Keksu.." Rekisterinro VH12-018-0649
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori Painoitus Yleispainotus
Säkä, väri 159cm, trt, sabino Koulutustaso Ko: HeA, Re: 120cm, Me: 110cm
Syntymäaika, ikä 21.02.2012, 4 vuotta Kasvattaja A. Luttinen, (tuoja AE)
Omistaja Ajattar VRL-01121 Kotitalli Virtuaalitalli Mörskä
Kekkonen ikääntyy satunnaisesti, ori on täyttänyt 3 vuotta 26.08.2012. VIRTUAALIHEVONEN

Historiaa

Selailin myyntihevosia etsiessäni uusia kilpaponeja Yenevaan. Pitkän selailun jälkeen silmääni osui suomenhevosori Kekkonen. Aluksi ohitin ilmoituksen - enhän minä ponikasvattajana tekisi suomenhevosella mitään. Törmätessäni ilmoitukseen uudestaan, jokin vain pysäytti minut miettimään. Jostain takaraivon uumenista päähäni hiipi ajatus orin ostamisesta. Yenevassa olen vuonna nakkimakkara (eli v. 2006-2008) hyvin pieni muotoisesti kasvattanut suomen(pien)hevosia ja nyt ilmeisesti alkoi vanhaa suolaa janottaa.

kuva

Suorinta tietä lähdin katsomaan oria. Ihailin oria autoltani myyjän hakiessa sitä tarhasta. Romanttinen hetki särkyi Kekkosen pyrähtäessä nopeaan ilopukkilaukkaan AE:n lähestyessä oria. Orin käyttäytyminen veti suunpieleni väkisinkin hymyyn, sillä oli huumoria. Melkein kymmenen minuutin metsästämisen jälkeen myyjä sai kuin saikin orin kiinni, ja talutti sen tarhan portille. Odotin malttamattomana portilla sydän sykkien. Kuvitelmissani olin kuvitellut upean orin, joka laukkaisi höristen luokseni. Toisinpa kävi, Kekkonen käveli vastahakoisesti korvat luimussa taluttajansa raahaamana luokseni, tuuppaisi minua kiukkuisesti turvallaan ja käveli ohitseni. Myyjän ilme oli hieman nolostunut, mutta orin käytös sai minut ihastumaan siihen vielä enemmän. Se oli vaikeasti tavoiteltava. Kaupat tehtiin nopeasti ja hain Kekkosen kotiin muutaman päivän päästä. Olen onnellinen suomenhevosen omistaja, vuosien tauon jälkeen!

Luonnekuvaus

Ensimmäisellä hetkellä Keke on oikea mamman mussukka, ja seuraavalla ori onkin raivostuttava. Herra osaa olla hyvin ailahtelevainen ja Keken kanssa todellakin pätee sanonta: "Kun suomenhevosella ei ole kivaa, niin kenelläkään ei ole kivaa". Pääsääntöisesti Keksu on rauhallinen ja mukava suomalainen, joka ottaa lunkisti, mutta pienetkin muutokset saavat orin stressaantumaan. Päiväruokinnan myöhästyminen viidellä minuutilla saa Keken ravailemaan ympäri tarhaa hätääntyneenä - nyt hänet jätetään tarhaan kuihtumaan nälkään! Keke siis todellakin kaipaa tiukkoja rutiineja.

Taluttaessa Keke pysyttelee taluttajansa takana ja sillä ei ole suomenhevoselle tyypillisiä jyräämistaipumuksia ollenkaan - onneksi! Tammoille Keke on kova esiintymään ja flirttailemaan. Paikoillaan steppaileva ja korskuva ori näyttää hankalalta hallittavalta, mutta Keke on oikeastaan varsin helppo, kun taluttaja on tehnyt selväksi miten päin kuljetaan ja mihin suuntaan. Hoitaessa Keke on ailahtelevin. Toisena päivänä (onneksi kuitenkin useimmiten) se seisoo käytävällä harjauksen aikana paikoillaan kuin patsas - lepuuttaen toista takajalkaansa, alahuuli roikkuen ja silmät puoliummeksissa. Kun taas toisena päivänä oriherra ei malttaisi seistä paikoillaan lainkaan, vaan tepsuttelee, hirnuu ja hörisee minkä kerkeää, vaikka mitään selkeätä syytä käytökseen ei löydykkään.

kuva

Sileän työskentelyssä Keke on tasaisen mukava. Se osaa Helppo A:n asiat ja vähän enemmän, kuten avot ja sulut kaikissa askellajeissa sekä laukanvaihdot askeleessa. Perusasioiden harjoittelussa Keke on tasainen ja mukava, olematta liian laiska. Tietyistä asioista Keke kuitenkin kuumenee paljonkin, kuten laukanvaihdoista. Muutaman laukanvaihdon jälkeen Keke on useimmiten niin innoissaan, että sitä saakin rauhoitella loppu ratsastuksen ajan. Kouluratsuna Keke on herkkä ja osaava, mutta muuttuu kovakätisen kuskin kanssa helposti kädelle painavaksi puusuuksi, jolle ei mene pidätteet läpi sitten millään.

Esteillä Keke on kuuma ja vahva, eikä todellakaan sovellu aralle hyppääjälle. Esteillä Keken kanssa mennään, eikä meinata. Ori on varma hyppääjä, se lähtee hyppäämään oikeastaan mitä tahansa ja mistä tahansa, ehkä vähän tyhmän rohkeistakin paikoista. Eritysen varovainen ori ei ole, joten huonoista lähetymisistä johtuen Keke voi pudottaa puomin. Keken ehdoton heikkous on sarjat, joille vauhtia tahtoo kiihtymään vähän liikaa - jolloin puomeja tulee alas.

Kilpailuihin lähtiessä Keken kanssa varaudumme lähtöön jo hyvissä ajoin. Yleensä ori kävelee koppiin suoraan tai muutaman minuutin mietiskelyn jälkeen, mutta aina kerran vuodessa on myös niitä päiviä, kun lastaukseen menee kaksi tuntia. Kengittäjän kanssa Kekellä ei ole suurempi ongelmia, joskus kyllästyessään se saattaa kiskaista jalan irti kengittäjältä, mutta ei nosta asiasta sen suurempaa meteliä. Eläinlääkäriin Keke suhtautuu rennosti, mutta päähän kohdistuvissa toimenpiteisiin varauksella.


Kuvagalleria

kuva kuva kuva kuva
Kuvien © RAH, kiitos!

kuva kuva kuva kuva kuva
Kuvien © AE, kiitos!

Astutusinfo ja jälkeläiset

Kekkonen on tarjolla jalostukseen hyvin harkitusti. Tamman tulee olla suvuton ja käyttötarkoitukseltaan ratsu, mielellään painoittunut este-, koulu- tai kenttäratsastukseen. Mikäli kiinnostuit Kekestä, otathan Ajattareen yhteyttä sähköpostitse.

s. 09.10.2012, sh-o Taikakuun Kaukovalta, e. Lumolin, om. Alhippa, Taikakuun Kartano

Sukutaulu ja sukuselvitys

Vanhemmat
Isovanhemmat
Isoisovanhemmat
i. Pihkalan Eemeli evm
Suomenhevonen, ori, 161cm, prt sabino
Koulupainotteinen, helppo A
ii. Setä-Kasperi evm
sh-o, prt sabino, 160cm
iii. Karinan Kössi evm
sh-o, prt sabino, 162cm
iie. Herhiläinen evm
sph-t, prt, 147cm
ie. Pikku-Iita evm
sh-t, rt, 153cm
iei. Kultainen Ritari evm
sh-o, vrt, 158cm
iee. Pikku-Ilona evm
sh-t, rt, 166cm
e. Kolumäen Surina evm
Suomenhevonen, tamma, 155cm, tummanrautias
Estepainotus, re 110cm
ei. Herra Tossavainen evm
sh-o, prt, 152cm
eii. Monitaitaja evm
sh-o, vrt, 158cm
eie. Eveliina II evm
sh-t, rt, 160cm
ee. Kolumäen Jasmiin evm
sh-t, musta, 150cm
eei. Kolumäen Urho evm
sh-o, m, 157cm
eee. Loisto-Linnea evm
sh-t, rt,

★ Isän suvun puoleinen sukuselvitys (avaa / sulje)

kuva Kekkosen isä Pihkalan Eemeli on 161cm korkea punarautias sabino suomenhevosori. Eemeli on erittäin rohkea ja hyväryhtinen ori, joka osoittautui estepainoitteisesta suvustaan huolimatta lahjakkaaksi kouluhevoseksi. Orilla on suuri "pitsireunainen" läsi, joka on hyvin samanlainen kuin Kekkosella. Eemelillä on myös pitkät yli polven tulevat sukat etujaloissaan ja valkoisia laikkuja mahan alla. Ori kilpaili jo 5-vuotiaana kouluratsastuksessa aluetasolla ja muutamassa vuodessa eteni kansallisille Helppo A luokille menestyen suomenhevosluokissa hyvin. Eemeli kilpaili myös esteillä alle metrin luokissa. Eemeli periyttää jälkeläisilleen rohkeaa luonnetta, orimaista olemusta sekä hienoja liikkeitä. Upean rakenteensa ja hyvän luonteensa ansiosta se on kantakirjattu II-palkinnolla ja saanut hyvää palautetta myös laatuarvosteluissa.

kuva
Isänisä Setä-Kasperi
on 160cm korkea punarautias sabino suomenhevosori. "Kasperi" on luonteeltaan erityisen lempeä ori, joka oli lastenkin käsiteltävissä ja ratsastettavissa. Ori kilpaili omistajansa kanssa esteillä aina 120cm luokkiin asti ja Kasperi voitti kahtena peräkkäisenä vuotena suomenhevosten estemestaruuden. Estekapasiteetin lisäsi Kasperi oli myös ajolle opetettu ja se kilpaili jonkun verran myös valjakossa. Hieno ryhtinen ori esiintyi edukseen valjakkokisoissa aina alue-tasolle asti. Ori periyttää jälkeläisilleen hienoa luonnetta, hyppykapasiteettia ja hienoa rakennetta. Upea rakenteinen Kasperi kantakirjattiin 8-vuotiaana II-palkinnolla ja ori menestyi myös näyttelyissä.

kuva
Isänisänisä Karinan Kössi
oli punarautias 162cm korkea sabino suomenhevosori. Kössi kilpaili hienojen liikkeidensä ansiosta kouluratsastuksessa Helppo A luokkia alue- ja kansallisella tasolla. Ori myös kantakirjattiin III-palkinnolla ja se kiersi menestyksekkäästi näyttelyitä. Orina Kössi oli hyvin hankala käsiteltävä, joten se ruunattiinkin 12-vuotiaana, jonka jälkeen ori rauhoittui paljon ja kilpailusuorituksetkin paranivat. Kössi kerkesi jättää kuusi hienoa jälkeläistä.

kuva
Isänisänemä Herhiläinen
oli punarautias 147cm korkea suomenpienhevostamma. Tamma kilpaili poniratsastajan kanssa poniluokkia aina 110cm radoille asti hyvin menestyen. Tamma oli luonteeltaan rauhallinen ja tasainen, oikea opetusmestari. Esteillä se oli kuitenkin nopea ja kuuliainen, omaten hyvän hyppytekniikan ja aktiivisen laukan. Herhiläinen menehtyi traagisesti 16-vuotiaana laitumella saatuaan salaman iskun.

kuva
Isänemä Pikku-Iita
on pieni 153cm korkea rautias suomenhevostamma. Iita on varsin tempperamenttinen ja tammamainen luonteeltaan, joka tekeekin siitä loistavan kilpahevosen. Tamma kilpaili esteratsastuksessa nuoren ratsastajan kanssa aluetason 110cm luokkiin asti ja starttasi 14-vuotiaana ensimmäisen kansallisen 120cm luokkansa ammattilaisen ratsastamana. Iita on hyvin herkkä tamma, joka tarvitsee osaavan ratsastajan. Hyvä rakenteinen tamma kantakirjattiin I-palkinnolla. Iita on jättänyt vain kaksi jälkeläistä, mutta molemmat varsat ovat menestyneet esteillä ja myös näyttelyissä. Tamma periyttää jälkeläisilleen hyvää ryhtiä, hyvää suorituskykyä sekä tempperamenttista luonnetta.

kuva
Isänemänisä Kultainen Ritari
oli vaaleanrautias tähtipäinen 158cm korkea suomenhevosori. Ori ei oikein elänyt nimensä mukaisesti, vaan oli melkoisen arka hevonen. Ritaria oli ilmeisesti varsana pahoinpidelty pahasti, jonka vuoksi se tarvitsi kauan aikaa luottaakseen ihmiseen. Ori oli täysin harraste ratsu, mutta kilpaili omistajansa kanssa mielenvirkistykseksi helppoja este- ja koululuokkia aluetasolla. Ori lopetettiin 22-vuotiaana vanhuuden tuomiin vaivoihin.

kuva
Isänemänemä Pikku-Ilona
oli rautias suuri kokoinen ja massava 166cm korkea suomenhevostamma. Ilona oli luonteeltaan tasainen, mutta tamman kanssa sopi hyvin sanonta "tyyntä ennen myrskyä", sillä neiti osasi olla oikea draamakuningatar. Tamma oli ratsastuskoululla kokeneempien tuntilaisten ratsuna ja voitti kahtena peräkkäisenä vuonna ratsastuskoulujen estemestaruuden tuntilaisen ratsastamana. Ilona jouduttiin lopettamaan 19-vuotiaana vaikean ähkyn vuoksi.


★ Emän suvun puoleinen sukuselvitys (avaa / sulje)

kuva Kekkosen emä Kolumäen Surina on 155cm korkea tummanrautias suomenhevostamma. Surina on rakenteeltaan melko vankka ja massiivinen, mutta silti hyvin ketterä ja hyvä estehevonen. Surinan vahvuus oli ehdottomasti tiukat tiet, jotka hirvittivät aina katsomoa. Surina on luonteeltaan kiltti, mutta ailahteleva kuten Kekkonen. Surinan ratsukoulutus oli hyvin hankala, sillä jääräpäisenä hevosena Surinan kanssa kaikki saatiin vääntää rautalangasta. Ratsuna Surina on vahva ja menevä, esteillä erityisen kuuma. Tamma on kilpaillut esteillä aluetasolla 110cm luokkiin asti hyvällä menestyksellä. Tamma on esteiden lisäksi menestynyt aluetasolla myös kenttäratsastuksessa. Seuratasolla tamma on startannut muutamia koulu- ja valjakkoluokkia. Surina on jättänyt kolme hienoa jälkeläistä. Tamma periyttää ailahtelevaa luonnetta, monipuolista osaamista ja hyvää suorituskykyä. Kaikki Surinan kolme jälkeläistä ovat myös tummanrautiaita ja luonteeltaan hyvin samanlaisia kuin Kekkonen.

kuva
Emänisä Herra Tossavainen
on 152cm korkea punarautias suomenhevosori. Ori on kilpaillut nuorempana kouluratsastuksessa aluetasolla helppoja luokkia hyvällä menestyksellä. Ori kuitenkin loukkaantui 9-vuotiaana ja jäi "varhaiseläkkeelle" selkävaivojensa vuoksi. Veikko on kuitenkin luonteeltaan erittäin lempeä ja ihana, joten se on elellyt leppoista elämää maalla, nauttien siitosorin eduista. Ori on niin rauhallinen ja helppo käsitellä, että se on toiminut kylän lasten vakioratsuna ja tuo ratsastajansa aina yhtä varmasti takaisin kotiin. Ori periyttää hyvää luonnetta, hienoa rakennetta ja elastista liikettä.

kuva
Emänisänisä Monitaitaja
oli vaaleanrautias läsipäinen 158cm korkea suomenhevosori. "Teppo" eleli 8-vuotiaaksi asti pihatossa pihankoristeena, kunnes se myytiin uudelle omistajalle. Uuden omistajan kanssa ori pääsi kiertämään estekisoja aina 120cm radoille asti ja näyttelyissäkin ori menestyi oikein hyvin. Ori jätti useita hienoja jälkeläisiä, jotka kaikki ovat pärjänneet hyvin esteillä.

kuva
Emänisänemä Eveliina II
oli 160cm korkea rautias läsipäinen suomenhevostamma. Tamma eli koko elämänsä harraste- ja maastoratsuna äidille ja tyttärelle. Eve ei osannut juurikaan kummallisuuksia kentällä, mutta oli pomminvarma maastoratsu ja erittäin lempeäluonteinen lasten ratsu. Tammalla teetettiin neljä varsaa ja se olikin fanstastinen emä. Eveliina periytti erittäin hyvää ja rauhallista luonnetta. Tamma menehtyi vanhuuden tuomiin vaivoihin 27-vuotiaana.

kuva
Emänemä Kolumäen Jasmiin
on pieni ja siro 150cm korkea musta suomenhevostamma. Jasmiin on luonteeltaan lempeä ja rauhallinen, ja se toimiikin tuntihevosena ratsastuskoululla. Tamma on hyvin suosittu lasten ja aloittelijoiden ratsu. Tuntiratsunuran lisäksi Jasmiin on omistajansa kanssa kiertänyt aktiivisesti näyttelyitä ympäri Suomea, joissa se on menestynyt myös hyvin. Tamma on kantakirjattu II-palkinnolla. Tamma ei ole kilpaillut ratsastuslajeissa, mutta se on osaava niin koulu- kuin esteratsatuksessakin. Näiden lisäksi Jasmiin on ajolle opetettu ja toimii kärryhevosena hyvin. Tammalla on neljä jälkeläistä.

kuva
Emänemänisä Kolumäen Urho
oli 157cm korkea musta suomenhevosori. Ori oli suomenhevoseksi melko sirorakenteinen. Luonteeltaan tämä komistus oli erittäin lempeä ja kiltti, jonka vuoksi se olikin saanut säilyttää miehuutensa. Urho toimi maastoratsuna omistajalleen, tehden satunnaisesti myös kevyttä kenttätyöskentelyä. Ori kiersi näyttelyitä ja se kantakirjattiin II-palkinnolla. Urho jätti jälkeensä kuusi hienoa jälkeläistä ja menehtyi vanhuuden tuomiin vaivoihin 28-vuotiaana.

kuva
Emänemänemä Loisto-Linnea
oli pieni, juuri ja juuri pienhevosen rajoilla keikkuva 149cm korkea rautias suomenhevostamma. Kiltin ja lempeä luontoisen tamman turpaa koristi kuonopilkku ja jalkoja kaksi puolisukkaa. Linnea toimi koko elämänsä siitostammana Kolumäen siittolassa. Tamma kuitenkin kiersi paljon näyttelyitä ja menestyikin hyvän rakenteensa ansiosta hyvin. Tamma kantakirjattiin I-palkinnolla. Linnea menehtyi 25-vuotiaana vanhuuden tuomiin vaivoihin.


Kilpailukalenteri

Kekkonen on aloittanut kilpailun ratsastuskilpailuissa täytettyään 4-vuotta. Kilpailemme orin kanssa pääasiassa este-, koulu- sekä kenttäratsastuksessa. Pyrimme kuitenkin harrastamaan monipuolisesti ja osallistumaan myös muiden lajien kilpailuihin avoimin mielin. Kekkonen kilpailee ainoastaan jaosten alaisissa kilpailuissa.

ERJ esteratsastus

Sijoituksia 9 kpl, joista voittoja 3 kpl

02.11.2012 ERJ Kilpailukeskus Stewart 120cm 1/40
06.11.2012 ERJ Kilpailukeskus Stewart 120cm 3/40
10.11.2012 ERJ Kilpailukeskus Stewart 120cm 3/40
11.11.2012 ERJ Taavilan Suomenhevoset 110cm 1/50
16.11.2012 ERJ Taavilan Suomenhevoset 110cm 2/50
20.11.2012 ERJ Kultahuisku 120cm 6/50
30.11.2012 ERJ Lightning 120cm 4/46
10.12.2012 ERJ Yeneva 120cm 4/60
30.12.2012 ERJ Koston Suomenhevoset 110cm 1/60

KRJ kouluratsastus

Sijoituksia 23 kpl, joista voittoja 5 kpl

07.11.2012 KRJ Cabin 21 Helppo B 2/40
10.11.2012 KRJ Lai'e Welsh Helppo B 5/50
11.11.2012 KRJ Lai'e Welsh Helppo B 4/50
20.11.2012 KRJ Tahti Helppo B 3/40
21.11.2012 KRJ Tahti Helppo B 4/40
21.11.2012 KRJ Fiktio Helppo A 5/60
22.11.2012 KRJ Fiktio Helppo A 6/60
23.11.2012 KRJ Tahti Helppo B 3/40
23.11.2012 KRJ Cabin 21 Helppo B 1/40
24.11.2012 KRJ Tahti Helppo B 4/40
29.12.2012 KRJ Cabin 21 Helppo A 4/40
31.12.2012 KRJ Cabin 21 Helppo B 4/40
31.12.2012 KRJ Jindabyne Helppo A 1/40
22.01.2013 KRJ Mörkövaara Helppo A 1/40
25.01.2013 KRJ Hex Sporthorses Helppo A 1/40
25.01.2013 KRJ Kaylee Stables Helppo A 3/40
26.01.2013 KRJ Hex Sporthorses Helppo A 2/40
26.01.2013 KRJ Hex Sporthorses Helppo A 4/40
26.01.2013 KRJ Bogart&Britanov; Helppo A 6/40
28.01.2013 KRJ Hex Sporthorses Helppo A 1/40
28.01.2013 KRJ Konkkaronkka Helppo A 2/40
01.02.2013 KRJ Bogart&Britanov; Helppo A 3/40
03.02.2013 KRJ Bogart&Britanov; Helppo A 4/40

KeRJ kenttäratsastus

Sijoituksia 1 kpl, joista voittoja 0 kpl

11.11.2012 KeRJ Lai'e Welsh CCI/CIC1 3/50

VVJ valjakkoajo

Sijoituksia 2 kpl, joista voittoja 0 kpl

14.11.2012 VVJ Lai'e Welsh Noviisi 5/30
22.11.2012 VVJ Lai'e Welsh Noviisi 3/30

Tämä on VIRTUAALIHEVONEN, sivun tiedot eivät liity mitenkään kuvan hevoseen!
Kaiken materiaalin © Ajattar, ellei toisin mainita
Otsikon hevoskuva © VRL-01222, maisemakuva © Stock.XCHNG