Maharajah VFU xx

Virtuaalihevonen : a SIM-game horse : Kuva © Widden Stud

Nimi Maharajah VFU xx Omistaja Moon Sugar Ltd, VRL-05186
Rekisterinumero VH14-006-0344 Kasvattaja Cullamore's Thoroughbreds, Irlanti
Rotu Englantilainen täysiverinen
Väri, skp Punarautias, ori Säkäkorkeus 165 cm
Syntynyt 05.10.2011 Painotus Esteratsastus

Varsin nopeasti englantilaiset täysiveriset ovat nousseet suosikkilistallani ylöspäin. Ensimmäinen virtuaalihevoseni oli täysiverinen, lisäksi pidin vuosia sitten yllä laukkatiloja. Cirion Studin aikaan tallissani oli yksi täysiveriori, mutta en koskaan saanut aloitettua kyseisen rodun kasvatusta. Vasta Moon Sugarissa innostuin uudelleen näistä sirojalkaisista kuumakalleista. Innokkaasti ostelin talliini etenkin laukkasukuisia hevosia, sillä nostalginen tunne oli valtava. Cullamoren kasvatteja oli kummasti kerääntynyt Moon Sugariin jo useampi kasvatti, mutta päätin tarjota vielä orista nimeltään Maharajah VFU. Rautiaan orin eei. Stromsky's Ablaze oli aikaisemmin omistuksessani, kun ylläpidin vielä Quinta's Thoroughbredsia. Satuin löytämään tuon orin sivut onnenpotkun seurauksena oocities.org-sivuston kautta.

  Halusin kovasti, että Maharajahin lempinimi olisi ollut Maha. Tulin kuitenkin järkiini, kun tein henkiä vaatineen retken jääkaapille ja takaisin. Täydellä mahalla päätin, että oria kutsuttaisiin nykyään Mopiksi. Nimi ei ole missään määrin hevosta kuvaava, orin otsahiukset kun ovat siististi järjestyksessä ja häntäjouhetkin kimaltavat kliseisesti auringonlaskussa. Kiiltäväkarvaisesta Mopista tuli se tallin ratsu, jolla halutaan elvistellä vieraille. Moppi sopii tähän tarkoitukseen hyvin, sillä se on näyttävä mutta sävyisä tapaus. Ori saattaa huudella muille hevosille ketjunarun päässä ollessaan, mutta ei se silti ihmistä alleen teilaa ja ota ritoloita. Seinään kiinni köytettynä Moppi saattaa yhä vähän puhista ja kuopia maata, etenkin jos hoitopaikka on kansainvaelluksen keskellä. Aggressiivista ei Mopista silti saa millään.

  Laukkaradalla ei Moppi koskaan startannut, mutta silti orista löytyy omalaatuista vauhdikkuutta. Kenttäratsuksi ei Mopista ollut, koska hevonen ei jaksa keskittyä koulukiemuroihin täydellä teholla. Moppi helposti joko laukkaa liian kovaa tai kuumuu turhista, se ei rentoudu tarpeeksi pohkeen ja ohjan väliin. Rataesteillä Moppi on huomattavasti parempi - vaikka ori toisinaan laukkaakin liian villisti, se silti keskittyy edessä oleviin puomeihin. Hyvällä ponnistusvoimalla Moppi loikkaa helposti isojenkin esteiden yli, mutta se ei ratsastajansa virheitä korjaa. Mikäli ohjiin jäädään roikkumaan ja ponnistuspaikka ei ole kohdallaan, kieltää Moppi helposti itsepäisesti. Maastoesteillä ori on myös hyvä, mutta toisinaan se kuumuu liikaa ja silloin esteiden ylitys muistuttaa enemmän menoa "silmät kiinni ja mutkat suoriksi."

Isälinja: Macward Feig xx - R Maestro VFU xx - Redrock Maelstrom xx - Magnetic Majority xx
Emälinja: Trischa PA xx - Sasha of Shade xx - Headland BRN xx - Sasnak Desire xx - Xantharina xx

  i. Macward Feig xx
  xx, 166 cm, rn
  ii. R Maestro VFU xx   iii. Redrock Maelstrom xx
  iie. Mistahead CTB xx
  ie. Farleigh Priscina xx   iei. West Fargo VFU xx
  iee. Agave's Primitive Instinct xx
  e. Trischa PA xx
  xx, 161 cm, trn
  ei. SJ Trickerybré xx   eii. SJ Bréineach xx
  eie. SJ Trix Key xx
  ee. Sasha of Shade xx   eei. Stromsky's Ablaze xx
  eee. Headland BRN xx
Hyppykap. & rohkeusNopeus ja kestävyysKuuliaisuus ja luonneTahti ja irtonaisuusTarkkuus ja ketteryys
2198.49 p.0.00 p.2445.53 p.0.00 p.0.00 p.
JaosYhteispisteetVaikeustasoKoulutustasoKapasiteetti
ERJ4644.02 p.Taso 9140 cm100 %

Moon Sugar Ltd on virtuaalitalli, mitään ei tapahdu oikeassa elämässä
Moon Sugar Ltd is a SIM-game stable, nothing happens in real life

Layout photos: Bob Haarmans (CC BY 2.0) + Subtle Patterns (Atle Mo / Jan Meeus / Irfan iLias)