Suprant

Heartbreaker II

† Kuollut syksyllä 2013

KTK-I, KRJ-I, YLA2, KERJ-I, ERJ-I

img
rotu, sukupuoli:
trakehner, ori
väri, säkäkorkeus:
punarautias, 171 cm
syntynyt:
15.09.2011
ikä:
41 vuotta (3v. 15.12.2011)
omistaja:
Suprant (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:
VH12-021-0183
koulutustaso:
ko: Vaativa A, re: 140 cm, me 125 cm
pääkilpailulaji ja -taso:
Kenttäratsastus: CCI/CIC4
kilpailuhistoria:
143 sijoitusta, selaa kilpailutuloksia

Heartbreaker II muutti luokseni yleisratsuksi vuoden 2011 loppupuolella. Olin jo kauan haaveillut omistavani taas trakehnerorin, ja kun syvänpunainen Heartbreaker osui eteeni - oli sydämeni myyty. Hartsu muutti alunperin luokseni K Gårdiin, mutta keväällä 2012 pakkasimme tavaramme ja muutimme naapurikaupunkiin Suprantiin, jossa Hartsu edelleenkin asuu. Hyvin menneen kantakirjauksen jälkeen Hartsu on ollut saatavilla jalostukseen ja olemme kilpailleet kouluratsastuksessa, rataesteratsastuksessa sekä kenttäratsastuksessa. Tavoitteena on vielä käydä muutamat laatuarvostelut.

Hartsu on perusluonteeltaan rauhallinen ja hyvin maltillinen ori. Hartsun pahin käytöshäiriö on mielipuolinen kerjääminen ja ihmisten kyhnytys. Hartsu tekeekin mitä tahansa sokeripalasta tai omenasta, ori on kuin pieni nälkäinen koiranpentu. Hartsu on ehdottomasti tallimme herrasmies. Niin tallin työntekijät kuin vierailijatkin kunnioittavat oria ja ihailevat sen upean ulkomuodon lisäksi upeaa luonnetta sekä mahtavaa ratsastettavuutta.

Hoitotoimenpiteissä Hartsu saa seisoskella vapaana karsinassaan, orin kanssa ei tarvitse pelätä äkillisiä rynnimiskohtauksia tai näykkimistä. Maasta käsiteltäessä ori seuraa ihmistä lauhkeasti ja pysyy rauhallisena vaativissakin tilanteissa.

Ratsastettavuudeltansa Hartsu on huippuluokkaa! Ori taitaa niin kouluratsastuksen, esteratsastuksen kuin maastoesteidenkin salat. Hartsu onkin oikea monitoimiratsu. Hartsun askellus on matkaavoittavaa sekä rytmikästä. Hartsun selässä tuntuu juuri siltä kuin kovan tason kilpahevosen selässä kuuluukin tuntua. Hartsu liikkuu erinomaisesti kouluratsastuksessa, sillä on todella hyvä pää esteratsastukseen ja se kestää rankankin maastoestesuorituksen. Esteet ylittyvät vaivattomasti ja varmasti. Maastossa on ihana päästää hanat auki, Hartsu on ehdottoman luotettava ratsu, joka kestää kovemmankin treenin.

img

img


Kantakirjaus ja menestys laatuarvosteluissa

Kantakirjaus 15.03.2012
17 p. + 22 p. + 20 p. + 21 p.
Yhteensä: 80 p. KTK-I

"Ryhdikäs ja lihaksikas, lyhyt kaula, pitkä runko, hyvät takajalat."

Yleis-
laatuarvostelu
21.09.2012

Rakenne: 32 p.
Kuvauspisteet: 32 p.
Sukupisteet: 18 p.
Kilpailupisteet: 35 p.
Yhteensä: 117 p. YLA2
KERJ:n laatuarvostelu 23.09.2012
Kilpailut: 36 p.
Sukulaiset: 19 p.
Rakenne: 22 p.
Lisäpisteet: 9 p.
Yhteensä: 86 p. KERJ-I
KRJ:n laatuarvostelu 25.12.2012
Rakenne: 25 p.
Kilpailut: 40 p.
Vanhemmat: 16 p.
Jälkeläiset: 12 p.
Lisäpisteet: 8 p.
Yhteensä: 101 p. KRJ-I
ERJ:n laatuarvostelu 25.03.2013
Rakenne: 8 p.
Kilpailut: 50 p.
Vanhemmat: 22 p.
Jälkeläiset: 15 p.
Lisäpisteet: 10 p.
Yhteensä: 105 p. ERJ-I

img

Sukutaulu

i. Southern Smoke
TRA, prn, 172 cm
ii. Southern Strike xx iii. Southern Storm xx
iie. Summertime Blues xx
ie. Adine iei. Poshmac
iee. Sadie
e. Heartbreaker
TRA, rt, 160 cm
ei. Gingsen eii. Sternchenkönig
eie. Gingerlady
ee. Daylight Dixie eei. Dexter
eee. Bumblebee

Isä Southern Smoke on punaruunikko kantakirjattu trakehnerori, jolla oli mahtava ura esteratsastuksen parissa. Kilpavuosinaan Southern Smoke kilpaili 150 cm rataesteradoilla ratsastajansa kanssa. Southern Smoke vedettiin pois kilparadoilta vain 11 vuoden ikäisenä lievän loukkaantumisen vuoksi. Ori on jättänyt jälkeläisilleen ehdottoman järkevää ja ystävällistä luonnetta, sekä rautaisia hermoja.

Isänisä Southern Strike oli aikansa huippunimiä kenttäkilpailuissa. Tältä orilta ei vauhtia, rouhkeutta ja kestävyyttä puuttunut. Orilla kilpailtiin monet kansainväliset arvokilpailut ja yhdessä ratsastajansa Carolyn Jamesin kanssa sijoituksia ja voittoja tuli huomattava määrä. Southern Strikea käytettiin erittäin paljon jalostukseen ja sillä onkin useita huippujälkeläisiä.

Isänisänisä Southern Storm nousi kuuluisuuteen vasta kymmenen vuoden iässä, edustaessaan kotimaatansa Uutta Seelantia kenttäratsastuksen maailmanmestaruuskisoissa. Tähän mennessä ori oli kilpaillut lähinnä kotimaassaan, mutta arvokisojen jälkeen punaruunikko ori oli kaikkien kielillä. Southern Storm siirtyi jalostuskäyttöön hyvin myöhään, mutta sen harvat jälkeläiset perivät sen rohkeuden, nopeuden ja hyvän luonteen.

Isänisänemä Summertime Blues kilpaili laukkaradoilla risuesteluokissa kuuden vuoden ikään asti. Rautias pikkutamma ylitti esteet sisukkaasti ja varmasti, mutta nopeudessa se ei pidemmän päälle pärjännyt. Kesken jäänyt laukkahevosen ura vaihtui rataesteisiin, kasvattajan myytyä tamman eteenpäin. Mahtavasta laukkasuvusta polveutuva tamma kilpaili parhaimmillaan 140cm esteluokissa ja sen ainoa jälkeläinen osoittautui loistavaksi kenttäratsuksi.

Isänemästä Adinesta ei ole paljoa kerrottavaa. Tällä trakehnertammalla kilpailtiin aluetason koulu- ja esteratsastuskilpailuissa ilman mitään mainittavaa menestystä. Tammalla kuitenkin oli erinomainen luonne ja se onkin saanut 3 jälkeläistä jotka ovat kaikki luonteeltaan yhtä miellyttäviä kuin Adine.

Isänemänisä Poshmac myytiin kantakirjauksensa jälkeen synnyinmaastaan Kanadasta Englantiin, jossa se pääsisi aloittamaan kilpauransa huippuratsastaja Joanna Thomasin alla. Esteura starttasi lupaavissa merkeissä, mutta jo seuraavana kesänä ori loukkaantui laitumella. Ori ei palannut kilpakuntoon yrityksistä huolimatta, mutta jatkoi jalostusorina tilalla. Merkittävä suku takasi käytön, joten Poshmac jätti paljon jälkeläisiä, joista on kuoriutunut lähinnä estepuolen suoriutujia.

Isänemänemä Sadie oli kaunisrakenteinen kimo tamma. Sadie eli koko elämänsä yksityisomistuksessa pientilalla Walesissa, mutta sen arkeen mahtuivat niin tuntihevosena työskentely kuin näyttelykehien kiertäminenkin. Tamma muistetaan erityisesti lempeästä ja rauhallisesta luonteestaan, minkä takia sen selkään uskaltautuivat aloittelijatkin. Näyttelyissä tamma pärjäsi loistavasti, periyttäen upeaa rakennettaan myös kolmelle jälkeläisellensä.

Emä Heartbreaker on rautias trakehnertamma. Heartbreaker on luonteeltaan kuumempi kuin jälkeläisensä, mutta on kuitenkin ihmisille erittäin ystävällinen ja kiltti. Ratsastettavuudeltansa tamma on melko vaativa ja tamman kanssa kilpailtiinkin aikoinaan kenttäratsastuksen parissa. Heartbreaker on pieni (160 cm) erittäin ketterä pikkutamma, joka ylitti kilparadoilla esteen kuin esteen ja tuli vaivattomasti maaliin pitkän laukkaosuuden jälkeen. Heartbreaker toimii nykyään kasvattajansa omistuksessa siitostammana. Tamma on jättänyt Heartbreaker II:n lisäksi kolme muuta orijälkeläistä.

Emänisä Gingsen loukkaantui jo nuorena orina niin ettei orilla kilpailtu kuin 5 ja 6 vuotiskausina helpoissa kenttäratsastusluokissa. Tämän jälkeen ori jäi perheen lemmikkihevoseksi ja sillä teetettiin muutama varsa. Gingsen on harvinaisesta suvusta josta ei ole montaakaan oria enään jäljellä.

Emänisänisä Sternchenkönig syntyi yhdessä Saksan valtavista siittoloista, isänään legendaarinen Sonnenkönig. Tästä orista odotettiinkin siis paljon jo syntymästään lähtien, sen ollessa isänsä viimeinen jälkeläinen ja sitä paitsi isänsä ainoa jälkeläinen viimeiseen kymmeneen vuoteen. Orilta löytyikin kaikki taito mitä kenttähevoselta voisi toivoa, mutta sen äärimmäisen hankalan luonteen takia se siirrettiin varhaiseläkkeelle jo kymmenvuotiaana, hienojen saavutusten saattelemana.

Emänisänemä Gingerlady ostettiin Saksan trakehner-huutokaupasta Suomeen kahden vuoden iässä. Rautias tamma on kilpaillut aluetasolla sekä kenttä- että esteratsastuskilpailuissa, sijoittuen useamman kerran. Rauhallisen ja tasaisen luonteen omaava Gingerlady astutettiin vanhemmalla iällä erittäin huonoluonteisella, mutta taitavalla ja harvinaisen suvun omaavalla orilla. Lopputuloksena tästä oli lupaava ori Gingsen, joka jäi Gingerladyn ainoaksi jälkeläiseksi.

Emänemä Daylight Dixie oli luonteeltaan erittäin helposti kuumuva kilparatsu. Dixiellä kilpailtiin rataesteratsastuksessa erinomaisin tuloksin usean vuoden ajan. Dixie ehti saada vain yhden varsan ennen traagista onnettomuutta jonka takia Dixie oli lopetettava.

Emänemänisä Dexter nautiskelee nykyään hyvin ansaituista eläkepäivistään Texasissa. Komea musta ori on suosittu jalostusori, sillä se on yltänyt jopa USA:n kautta aikain käytetyimpien esteorien listalle. Liekö sen salaisuus pitkä ikä vaiko sen geenien haluttavuus sukuihin? Dexter muistetaan parhaiten sen neljästä peräkkäisinä vuosina saavutetuista kultapokaaleista USA:n estemestaruuksissa sekä osallistumisesta esteratsastuksen MM-kisoihin vuonna 2003.

eee. Bumblebee Emänemänemä Bumblebee kilpaili rataestekilpailuissa ja lännenratsastuskilpailuissa kotimaassaan USA:ssa. Tamman kilpalajien yhdistelmä onkin varsin eksoottinen, mutta Bumblebeen omistaja oli huomannut estetamman innon ja taidon lännenratsuna, näiden ottaessa osaa epävirallisiin kilpailuihin tamman ollessa kuusivuotias. Tamma kilpailikin molemmissa lajeissa vanhoille päivillensä asti. Ystävällinen ja reipasluonteinen tamma synnytti viisi jälkeläistä. Kolmas polvi © Yogi

img

Jälkeläiset

TRA-tammaSuprant Sweethearts. 25.07.2011e. La Puma
TRA-tammaSuprant Neelas. 07.01.2012e. Neila xx
TRA-tammaSuprant Sindis. 08.01.2012e. Stacey xx
TRA-oriNouvion Safari Souls. 27.04.2012e. Cape Safari
FWB-oriHalloween Flows. 04.05.2012e. Havana Cooler
TRA-oriViserys PBs. 13.05.2012e. Vamps&Wolves;
FWB-oriHigh Voyages. 28.05.2012e. Antine II
TRA-tammaDark Tokio Dreams. 01.06.2012e. Träumer
FWB-oriPrivas Bravehearts. 01.06.2012e. Salome
RP-tammaAlanya Luxuss. 02.06.2012e. Platinum 7x RED
FWB-tammaQueen of Hearts PBs. 10.07.2012e. Mask of Venom
WPB-tammaDazzling Heartqueen MPBs. 19.07.2012e. Glan Sibrydiad
TRA-tammaLiquera PBs. 04.09.2012e. Lunitari
TRA-tammaHeart of Gold HRWs. 01.10.2012e. Tanzeltein
RP-oriKahawai RACs. 10.10.2012e. Justified Brutality
RP-oriOldsfell's Heartbeats. 24.10.2012e. Yasmine
FWB-oriWhite Breakdowns. 27.10.2012e. Downhill Disaster
FWB-tammaHeartsmasher RECs. 03.11.2012e. Miirami FIN
FWB-oriHeartsploitations. 03.11.2012e. Gabriëlle van Wieren
FWB-oriSuprant Wellbraves. 03.12.2012e. Well-Paddacoit
TRA-oriSuprant Heartlesss. 03.03.2013e. Cinnamon Bay
TRA-tammaSuprant Lolitas. 05.03.2013e. Lola Loella xx
OLD-tammaOldfinion Kadines. 13.03.2013e. Kamilla
TRA-tammaDark Prinzessins. 01.04.2013e. Prominenz
FWB-oriSilverlode Heartbreakerss. 12.07.2013e. Miss Milligan
RP-tammaFalseta Circuss. 07.09.2013e. Galahad's Mimose

Laatuarvosteluissa menestyneitä jälkeläisiä: Halloween Flow KRJ-I ja Suprant Neela KERJ-II. Lisäksi orilla on lukuisia ratsastuskilpailuissa pärjänneitä jälkeläisiä.

img

Päiväkirja

16.03.2012 - Kävimme eilen kantakirjaamassa Hartsun. Kaikkien yllätykseksi herrasmiehemme tempaisi upealla esiintymisellään ja tietysti rakenteellaan 1 palkintoon oikeuttavat pisteet! En voisi olla ylpeämpi Hartsusta. Loppupäivä kuluikin porkkanoita ja herkkuja syöttäessä ja lähdimme talliporukan kanssa lähikahvilaan nauttimaan kakkukahvit. Toivottavasti Hartsu tulee yllättämään meidät näin upeasti vielä tulevissa laatuarvosteluissa.

30.04.2012 - Hartsun tammikuussa syntyneet varsat alkavat olla kilpaikäisiä ja niiden kanssa treenataan täyspäiväisesti kenttäkilpailuja varten. Toukokuussa kisauransa korkkaavat Neela ja Sindi! Hartsun kanssa kaikki on mennyt kuten normaalistikin. Olemme tahkoneet mooonet kenttä-, koulu- & esteratsastuskilpailut ja olemme saaneet kotiinviemisinä erittäin hyviä sijoituksia ja jopa voittojakin. Kilpakausi tulee jatkumaan ainakin syksylle asti.

20.05.2012 - Hartsu on pärjännyt upeasti kilpailuissa. Tosin rataesteet ovat alkaneet tökkiä kyydissä istujaa sen verran, että kesäkuun jälkeen tuskin enään käymme pelkästään rataestekilpailuissa. Olemme tähän mennessä sijoittuneet 5 kertaa esteillä, mutta oman jaksamiseni takia jätämme kesäkuun jälkeen estekilpailut tauolle. Hartsu on taas tullut useamman varsan isäksi kun kantakirjauspalkinnon siivittämänä useampi ihminen toi tammansa astutettavaksi. Odotamme kaikista varsoista erinomaisia kilparatsuja kuten isänsäkin on.

27.05.2012 - Estevalmennus (140 cm) Suprantissa, valmentajana idam:
Heartbreaker näytti alusta alkaen kuuliaiselta ja miellyttämisenhaluiselta ratsulta. Se kuunteli tarkasti mitä ratsastaja siltä pyysi ja toteutti pyynnöt parhaansa mukaan. Myös hypätessä ori pysyi kuuliaisena loppuun asti. Estekorkeuden noustessa Heartbreakerin innostus selvästi kasvoi, mutta ratsastaja piti sen hyvin kuulolla. Varsinaista rataharjoitusta ei tänään tehty, vaan keskityttiin teknisempiin tehtäviin. Neljän askeleen linjalle tuli ratsastaa pysähdys ja peruutus, jonka jälkeen nostettiin uusi laukka ja hypättiin toinen este. Hypyt olivat siistejä ja tehtävä sujui eriomaisesti, joten saitte aloittaa loppuverryttelyn.

31.05.2012 - Kenttävalmennus (CCI/CIC****) Suprantissa, valmentajana idam:
Valmennuksen alussa Heartbreaker ei näyttänyt juuri normaalia innokkaammalta, mutta kun otitte ensimmäiset hypyt pienelle tukkisarjalle, alkoi orista löytyä vauhtia. Se ei kytännyt yhtään suurempiakaan esteitä, vaan ylitti kaiken rohkeasti. Esteiden väleissä ratsastajalla oli hieman vaikeuksia saada orin tempo rauhoitettua, mutta muuten valmennus sujui hyvin. Maastoesteille kannattaisi kokeilla hieman vahvempaa kuolainta, jotta ratsastajan kaikki energia ei menisi hevosen pidättelyyn. Olette lupaava pari, ja harjoituksen myötä ongelmat saadaan varmasti ratkottua.

26.06.2012 - Kouluvalmennus Suprantissa, valmentajana Christa W.:
Olin suunnitellut sinulle ja Hartsulle tälle illalle ihan perusvalmennuksen, aiheena laukanvaihdot ja piruetit - siis täysin normaalit asiat, mitä vaaditaan vaativa A-luokan läpäisemiseen. Olit hieman jo verrytellyt oria etukäteen, mikä olikin hyvä juttu, en ollut varautunut lämmittelyyn vaan ajattelin, että menemme suoraan asiaan. Ori vaikutti alusta asti hieman kireältä, sanoitkin että se on melko poikkeuksellista, sillä yleensä Hartsu on rento ja mukava. Alkuun otimme hieman tempomuutoksia, käynnistä laukkaan ja laukasta raviin - ihan perusjuttuja. Siinä Hartsu onneksi hieman rentoutui ja alkoi käyttämään työskentelyssään paremmin takaosaa. Eroahan tuolla oli kuin yöllä ja päivällä - askellus muuttui rennommaksi ja voimakkaammaksi ja työskentely helpommaksi. Siirryimme sitten itse asiaan - alkuun hieman laukanvaihtoja kahdeksikolla. Sinä ja Hartsu suoriuduitte niistä mallikkaasti, joten oli aika vaikeuttaa tehtävää. Laukanvaihdot halkaisijalla neljän askeleen välein menivät vielä ihan mainiosti, mutta kolmen askeleen välein Hartsu välillä koetti hieman spurttailla ja ikäänkuin laukata ohi vaihdoista. Onneksi muistit itse pitää tiukan tuntuman suuhun ja istua rennosti. Kun selkeytit apujasi ja hidastit hieman tempoa, laukanvaihdot sujuivat ongelmitta. Vaativan A:n radalla on myös osattava puolipiruetti, joten nyt oli aika treenata sitä. Alku teillä sujui ihan hyvin, olit itse hyvin hereillä ja ori tiesi mitä oltiin tekemässä, mutta puolivälissä asia jotenkin vain katkesi ja piruetista tuli jotain aivan muuta. Jälleen kerran kun yritin uudelleen ja annoit orille selkeämmät avut, saitte aikaan kauniin puolipiruetin. Kannattaa siis jatkossa kiinnittää huomiota annettuihin pohjeapuihin, Hartsulla oli selkeästi välillä vaikeaa tunnistaa, mitä asiaa oltiinkaan hakemassa. Loppujenlopuksi kuitenkin, hyvin sujunut valmennus!

10.07.2012 - Hartsun kenttäkilpailu-ura on päättynyt! Päätimme kilpailemisen kentässä KK Bailadorin kilpailuihin joissa tulimme toiseksi. Hartsu ehti sijoittua kenttäurallaan yli 40 kertaa!! Hieno mies! Koulu-ura jatkuu vielä ensi viikolla sillä olen ilmoittanut Hartsun vielä muutamaan kilpailuun josko saisimme koulustakin sijoitukset täyteen laatiksia varten.

01.08.2012 - Olen viestitellyt Hartsun varsojen omistajien kanssa ja kuullut aivan huippu-uutisia! Hartsun jälkeläisistä löytyy niin kovan tason kenttäratsuja, kouluratsuja kuin rataesteratsujakin! Upeaa, kyllä tulee omistajakin iloiseksi tällaisista uutisista. Nimenomaan monen lajin taitajaksi Hartsun hommasin ja selvästi se osaa periyttää jotain jälkikasvulleen. Näyttelyiden saralla ei ole tainnut kenellekään tulla sen kummempaa menestystä, mutta tästähän voi syyttää vain tuomareita eikös? Hevosissahan ei tietenkään ole mitään vikaa...

02.09.2012 - Käytin Hartsun kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa hakemassa arvion vaikkei oltukaan millään tavalla valmistauduttu koitokseen. Ajattelin, että kunhan saadaan jokin palkinto niin hyvin menee. Ja palkintohan sieltä tulikin! Hartsu palkittiin kolmannella palkinnolla vaikkei laiska omistaja ollut edes sukuselvitystä kirjoittanut sivuille. Menemme varmasti vielä jossain vaiheessa uusimaan tämän palkinnon, sitten kun Hartsulla on tekstit kunnossa ja jälkeläisillä on enemmän meriittejä lajista. Kenttähevoseksi aika hyvin pärjätty kouluratsastuspippaloissa, vai mitäs sanotte?

07.09.2012 - Ilmoitin Hartsun KERJ laatuarvosteluun. Saas nähdä mitä meille käy! Hartsu on edelleen tarjolla jalostukseen kaikille nelijalkaisille hevos- ja ponitammoille. Ota rohkeasti yhteyttä niin sovitaan tarkemmin!

09.11.2012 - Paljon on ehtinyt tapahtua sitten viimeisimmän merkinnän. KERJ laatuarvostelusta tuli tulokset, kuulutuksessa sanottiin orin saaneen 2 palkinnon! Olimme erittäin tyytyväisiä tähän, mutta kun saimme arvostelupaperin laskin pisteet yhteen ja huomasin laskuvirheen. Hartsulla oli 1 palkintoon oikeuttavat pisteet!! Näinollen Hartsu on siis palkittu ENSIMMÄISELLÄ palkinnolla kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa! Fiilikset tämän jälkeen olivat korkealla ja kotiin palattuamme naputtelin nettiin ilmoituksen orin jalostusurasta. Monta tammaa tuotiinkin astutettavaksi ja siemennettäväksi. Tuttavamme Dark Side Trakehnersista otti Hartsun kilpailtavakseen rataesteillä, joten tulevaisuuden suunnitelmiimme kuuluu ERJ laatuarvostelu sekä KRJ laatuarvostelun uusinta.

10.11.2012 - Kävin tänään ratsastamassa Hartsulla maastoesteradallamme. Alkuvuodesta tapahtuvan muuton myötä meille tulee todella ikävä nykyistä maastoesterataamme. Uudessa paikassamme tosin on mahdollisuus rakentaa pidempikin rata useammalla esteellä, joten ehkä selviämme tästä muutoksesta. Hartsu toimi taas kuin unelma, Milja tuli mukaamme Hartsun tyttären Neelan kanssa ja annoimme toinen toisellemme vinkkejä miten parantaa ratsastusta. Ilmoitin tänään hyvin menneen treenin jälkeen Hartsua ja muita hevosiamme maastoestekilpailuihin! Hulluna tavoitteenamme olisikin hioa Hartsusta MEJ-laatikseen kelvollinen.

img

img img img

Kuvat © Darlington Stud   |   Tällä sivulla olevat tiedot eivät liity kuvissa olevaan hevoseen.

virtuaalitalli  -  virtuaalihevonen  -  sivun alkuun  -  edelliselle sivulle