Vanligaste namnen i våldtäktsmål

I Piscatus ligger lite över 1500 domar i fulltext där ordet "våldtäkt" förekommer i texten. För det mesta är det just våldtäktsmål, men det kan också vara mål där någon har hotat med att våldta, eller tidigare har varit dömd för våldtäkt. Självklart är det även friande domar.

Att plocka ut viss information från stora mängder domar, som kan se helt olika ut beroende på om de har scannats från papper eller inhämtats digitalt, är inte det lättaste. Därför får det bli såhär. Dessutom hade jag bara en timme på mig.

I vart fall. Ur detta material plockade jag ut tilltalsnamnen på de åtalade, vilket var mycket enklare. 1549 stycken.

Som sagt. Alla domar är inte våldtäkter, men det ger ett hyffsat bra underlag. (För den som fått för sig att jag redovisar exakt statistik, sluta vara tröttsam).

Här är de vanligaste namnen.

Som en personlig reflektion. Jag läser de flesta våldtäktsdomar som meddelas i landets alla domstolar. Jag läser de flesta domar som handlar om grova brott. Jag ser att det är en stor skillnad i den verklighet som rasistbloggarna beskriver och de domar jag läser. Ska man tro högermupparna pågår det en krigsföring där invandrare är ute och letar svenska flickor för att våldta. När jag läser domar är det mycket ovanligt med "utländska" tilltalade och "svenska" målsägande. Invandrare gör precis som svenskar, våldtar i närmiljön. Någon man känner.

Rasister snackar en jävla massa skit helt enkelt. Så här ser det ut, svart på vitt.

Reservation: Jag gör inte anspråk på att ha tillgång till samtliga våldtäktsdomar, och givetvis kan enstaka domar ha gått förlorade i hanteringen.

Synpunkter? Twitter: @Researchgruppen, Epost: martin.fredriksson@research.nu..

Hela listan