Suprant

Suprant Medusa

† Kuollut kesällä 2014

KTK-II, KERJ-I, KRJ-I

img
rotu, sukupuoli:
suomalainen puoliverinen, tamma
väri, säkäkorkeus:
punarautias, 170 cm
syntynyt, kasvattaja:
01.06.2012, Suprant (FI)
ikä:
34 vuotta (4v. 30.09.2012)
omistaja:
Suprant (FI) VRL-00102 ja VRL-00692
rekisterinumero:
VH12-031-0530
koulutustaso:
ko: Vaativa B, re: 130 cm, me: 125 cm
pääkilpailulaji ja -taso:
Kenttäratsastus: CCI/CIC4
kilpailuhistoria:
82 sijoitusta, selaa kilpailutuloksia

Medusa on Suprantin oma kasvatti, syntynyt kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja saanut nauttia varsanelämää koko kesän yhdessä emänsä Chilin kanssa laitumella. Medusa on hyväluonteinen ja aina hyvällä tuulella oleva tamma. Medusan kanssa voi touhuta kuka tahansa ja neiti rakastaa kaikkea saamaansa huomiota. Medusan isä on saksalainen kenttäratsastuksessa upeasti menestynyt punarautias WFF Jack of Clovers ja emä on meidän oma Chilin Chili.

Hoidettaessa Medusa on rauhallinen ja nautiskelee harjattavana olemisesta. Sen kanssa kaikki hoitotoimenpiteet hoituvat helposti kavioiden puhdistuksesta häntäjouhien selvitykseen. Tamma seisoo rauhassa paikallaan kuunnellen mitä muualla tallissa tapahtuu.

Ratsastettavuudeltaan Medusa on yhtä upea kuin hoidettaessa. Tamman selkään voi istuttaa kenet tahansa ja Medusa tekee parhaansa vaikka ratsastaja antaisikin sekavia ohjeita. Pohkeiden kanssa pitää olla varovainen, sillä tamma on kyljistään erittäin herkkä, eikä se pidä liian kovasta jalkojen käytöstä. Medusan askellus on vaivatonta ja matkaavoittavaa. Tammalta onnistuu niin kouluratsastus, esteet kuin maastossa esteiden yli kiitäminen. Esteillä tamma pysyy hyvin käsissä ja ohjautuu kuin itsestään oikeassa kulmassa esteelle. Lyhyidenkin sarjojen välillä pidättäminen on helppoa, sillä Medusa kuuntelee ratsastajaansa sataprosenttisesti, Medusa ei kiellä esteillä herkästi. Maastossa Medusa on pomminvarma ja sen kanssa voikin lähteä vaikka yksin pitkälle maastoreissulle. Maastoesteet ylittyvät yhtä hyvin kuin rataesteetkin, joskin Medusaa saa pidättää hieman voimakkaammin maastossa tamman menohaluista johtuen. Kilpailutilanteet menevät jo täysin rutiinilla, eikä tamma säiky mitään vastaan tulevaa.


img


Kantakirjaus 30.12.2013

19 p. + 17 p. + 19 p. + 18 p.
Yhteensä: 73 p. KTK-II

"Jalo ratsuhevostyyppi ja hyvä tammaleima. Hyvä pitkä kaula, selkeä säkä, loivat lavat sekä vahva takaosa. Jalkojen asennot hyvät, aavistukset pystyt vuohiset, kinner eva."

KERJ:n laatuarvostelu 15.08.2013
Kilpailut: 40 p.
Sukulaiset: 9,5 p.
Rakenne: 18,5 p.
Lisäpisteet: 10 p.
Yhteensä: 78 p. KERJ-II
KRJ:n laatuarvostelu 15.12.2013
Rakenne: 22 p.
Kilpailut: 40 p.
Vanhemmat: 22 p.
Jälkeläiset: 10 p.
Lisäpisteet: 8 p.
Yhteensä: 102 p. KRJ-I
KERJ:n laatuarvostelu 25.05.2014
Rakenne: 19,5 p.
Kilpailut: 40 p.
Sukulaiset: 24,75 p.
Lisäpisteet: 10 p.
Yhteensä: 94,5 p. KERJ-I

Sukutaulu

i. WFF Jack of Clovers
ISH, rt, 165 cm
ii. Prince Clover
ISH, rt, 167 cm
iii. Clover Hill
iie. Cortown Lass
ie. Lady Cadeaux
ISH, rt, 162 cm
iei. Cadeaux
iee. Drumanespil Lady
KRJ-IV, YLA3, KERJ-III
e. Chilin Chili
HANN, prt, 172 cm
VIR MVA Ch, ERJ-I, KTK-I
ei. Crixus
HANN, m, 174 cm
eii. Lux Noctis
eie. Amaranthine
ee. Grineward Batari
HANN, rt, 172 cm
eei. Grineward Sukarno
eee. Klippan Saga

Jälkeläiset

FWB-tammaSuprant Monsteras. 24.10.2012i. Mnopol Ring xx
FWB-tammaSuprant Mays. 17.11.2012i. Diktidor
FWB-oriSuprant Xirós. 23.03.2013i. Suprant Pacey
FWB-tammaSuprant Irish Lucks. 13.03.2014i. Bad Blood X

img img


Päiväkirja

10.10.2012 - Kävimme tänään isolla porukalla kilpailemassa naapuritallillamme järjestetyissä harjoituskilpailuissa. Osallistuimme 1-tason luokkaan Medusan kanssa. Halusimme käydä harjoituskilpailuissa vielä ennen ensimmäisiä virallisia kenttäkilpailujamme. Odotukset olivat suuret, sillä kotona Medusa on toiminut ajatuksen voimalla. Medusaa on aina ollut helppo ennustaa, se ei osaa tehdä mitään yllättävää. Tällä kertaa se osasikin yllättää meidät, heittämällä minut selästä KOULURATSASTUSRADALLA. En pysty vieläkään käsittämään mitä oikein tapahtui, muistan vain kuinka tulin mätkähtäen alas Medusan saadessa kohtauksen kesken pidennettyjen ohjien kävelyä.

24.10.2012 - Medusan esikoinen syntyi tänään, kuvankaunis ruunikko honkkeli tammavarsa. Varsa on nimetty Monsteraksi. Varsan isä on upea ruunikko englantilainen täysiveriori Mnopol Ring, joka on kilpaillut omistajansa kanssa menestyksekkäästi kenttäratsastuksessa. Mnopolin lähisuvussa on paljon upeasti laatuarvosteluissa pärjänneitä hevosia. Monsteralle on hakusessa oma rakastava omistaja. Vaikka varsa onkin vastasyntynyt, odotan sen tulevan vanhempiinsa ja menestyvän tulevissa koitoksissa.

02.04.2013 - Huhhuh millainen meidän viimeisin viikko onkaan ollut! Osallistuimme Solossa järjestettäviin näyttelyihin joissa Medusa voitti luokkansa ja lopulta oli koko näyttelyn Best In Show 5 saaden MVA-SERTin! Tämä oli jo Medusan toinen MVA-SERT, vielä yksi ja tammalle saadaan anottua VIR MVA Ch-titteli. Osallistuimme myös eilen ja tänään omalla tilallamme järjestettyihin näyttelyihin, ja enpä olisi osannut odottaa Medusan voittavan ensin oman luokkansa ja sitten vielä koko näyttelyn! Ja kumpanakin päivänä! Aiomme jatkossakin osallistua näyttelyihin ja yritämme saada tammalle muutamat tittelit kasaan.

06.01.2013 - Medusa saavutti tänään 39:nnen sijoituksensa kenttäratsastuksesta! Näihin 39 sijoitukseen mahtuu kahdeksan voittoa. Ihan hyvä saavutus kookkaalta pv-tammalta joka on kilpaillut 4* kilpailuissa. Medusa saa nyt jäädä eläkkeelle sekä kouluradoilta että kenttäkilpailuista. Koulusta sijoituksia on kertynyt 42 kappaletta. Tulevaisuudessa aiomme kiertää enään vain lajien Cup-kilpailuissa kokeilemassa josko neiti saisi muutamia Cup-sijoituksia.

23.03.2013 - Metukka-Medusa synnytti tänään kolmannen jälkeläisensä! Kahden tammanvarsan jälkeen olikin jo aika saada orivarsa. Eikä kyseessä ole mikään tavallinen orivarsa, vaan upea tummanrautias tähtipäinen pikkumies, joka on jo kovin terhakkaana menossa pitkin karsinan seiniä. Saas nähdä millainen kilparatsu tästä parin tunnin ikäisestä varsasta vielä leivotaan. Heti varsan nähtyämme päätimme yhteistuumin, että tämän varsan on jäätävä meille. Varsan isä on oma kasvattimme, Suprant Pacey, joka asuu Sakkuran luona Yedidan oriasemalla. Pikkumiehelle toivotaan yhtä hyvää uraa kilparadoilla kuin vanhemmillaan on.

01.06.2013 - Metukkaa on nyt valmisteltu kovaa vauhtia tulevaan kenttäratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Tavoitteenamme olisi selviytyä tilaisuuteen vielä ennen syksyä. Metukka itse on jo kilpailunsa kilpaillut - mutta jälkikasvulta puuttuu vielä reilu määrä sijoituksia. Lähdemme aluksi tavoittelemaan toista palkintoa, ja sitten kun jälkeläiset ovat keränneet kasan sijoituksia kilpakentiltä niin lähdemme hakemaan ensimmäisen palkinnon. Tosin sekin tulee olemaan vaikea tehtävä, sillä Metukan isä on kilpaillut vain Saksassa ja lajimme järjestön laatuarvosteluhan ei näitä sijoituksia hyväksy. Saas nähdä miten käy, joka tapauksessa Metukka on meille rakas ja ehdottomasti yksi tallin tärkeimmistä tammoista jalostuskäytön kannalta.

virtuaalitalli  -  virtuaalihevonen  -  sivun alkuun  -  edelliselle sivulle