Viri knjig

Skoči na: navigacija, iskanje
Išči knjižne vire

  


Stran se povezuje s katalogi knjižnic, knjigarn in drugih virov knjig, kjer lahko iščete knjigo z uporabo ISBN-ja. Če ste prispeli na to stran s klikom na povezavo ISBN številke iz Wikipedijine strani, potem povezave spodaj (označene z "Poišči knjigo") iščejo doloeno knjigo po tej ISBN številki. Če želite spremeniti iskalne povezave spodaj, vnesite drugo ISBN število v ISBN iskalno polje. Presledki in pomišljaji v ISBN številu niso pomembni. Opozorilo: Število se začne izza dvopičja "ISBN-10:" in "ISBN-13:". 

Opombe

  • ISBN označuje določeno izdajo Knjige. Katerikoli dan naslov ima zato lahko večje število ISBN-jev. Glej xISBN below for finding other editions.
  • ISBN-registracija ni dokončen dokaz, da knjiga obstaja, niti kadar ima svojo stran v pomembni podatkovni zbirki. Naslov so mogoče umaknili ali ga zadržali potem ko je bil ISBN že določen. ISBN in druge registracije so v preteklosti na Wikipediji že bile uporabljene za ponarejanje podatkov, zato vas prosimo, da preverite, če knjiga dejansko obstaja ali ne.
  • Original te strani se nahaja na Wikipedija:Viri knjig.

Besedilo na spletu

Za namene preverjanja navajanja v Wikipedijinih člankih, in iskanju dodatnih informacij. Te strani lahko iščejo znotraj nekaterih knjig in prikažejo eno ali več strani knjige. Glej tudi digitalne knjižnice.

Spletne podatkovne baze

Sočasni iskalniki (metasearch engines) za spletne podatkovne baze

  • Poišči knjigo na Karlsruhe Virtual Catalog, sočasni iskalnik naslavlja večje število podatkovnih baz navedenih na tej strani.

Splošni iskalniki

Strani splošnih spletnih iskalnikov ponujajo:

Bibliografske informacije

Knjižnice

Svetovne

Ključne nacionalne knjižnice

Evropa

Slovenija

Spletne strani za izmenjavo knjig

Knjigarne

Strani s primerjavami cen

Poišči knjigo na strani, ki primerja rezultate iz drugih spletnih straneh:

Poišči druge izdaje

  • Sorodni ISBN-ji iz xISBN. Ta storitev poišče ISBN-je različnih izdaj iste knjige, broširane izdaje, ponatisa, prve izdaje, celo nove izdaje s spremenjenim naslovom.
  • Sorodni ISBN-ji iz LibraryThing thingISBN storitve. thingISBN ni tako popolna in je šibkejša pri knjižničnih izdajah in močnejša za broširane izdaje in ne-angleške knjige.
Orodja za 10-številčno/13-številčno pretvorba

Poišči v Wikipediji

(Uredi ta seznam povezav)

Glej tudi