Etusivu Oriit Tammat Kasvatus Muuta
virtuaalihevonen

Nybergs Ben


© Tallin omaisuutta

Perustiedot

   Nimi    Nybergs Ben "Ben"    Omistaja    VRL-00807, Acantha Farm
   Syntymäaika    15.7.2008 (30 vuotias CAS XXXVII)    Kasvattaja    Nybergs Gård
   Rotu, sukupuoli    gotlannin russ, ori    Koulutustaso    -
   Väri, säkäkorkeus    ruunikko, 130 cm    Meriitit    -

Sukutaulu

   i. Ramon B KTK-III, YLA2    ii. VIR MVA Ch Askungens Ty KTK-III    iii. Olf Rapid
   iie. Svarta Pärla
   ie. Rosemarie SWE KTK-II, YLA2    iei. Herman SWE
   iee. Bettina SWE
   e. Chennye's Chelly    ei. VIR MVA Ch Elmer SWE KTK-II, YLA2, KRJ-III    eii. Pytteliten SWE
   eie. Linetta
   ee. Lirness KTK-II    eei. Lyrical Dofh
   eee. Winieyt

Luonnekuvaus

Hoitaessa Ben kannattaa sitoa kiinni, jos haluaa välttyä pieniltä näykkäisyiltä. Ben nimittäin kokeilee hampaitaan aina tilaisuuden tullessa, jos vaikka pienellä näykkäisyllä saisikin hankittua itselleen vapaapäivän. Kiinni ollessaan poni kuitenkin tajuaa lopettaa pelleilyn, joten hoitajakaan ei saa itselleen ylimääräisiä mustelmia. Muuten Benin saa harjattua hyvin, pojalla ei ole "kiellettyjä" harjauspaikkoja, eli kutiamisvaaraa ei ole. Kaviotkin nousevat, välillä helpommin, välillä hankalemmin. Varusteiden laitossa ainoaksi ongelmaksi voi nimetä pullistelun. Ori saa pienen mahansa täytettyä harvinaisen suureksi, joten satulavyö kannattaa tarkistaa muutamaan kertaan, ennen kuin nousee selkään. Muuten seurauksena on satulan pyörähtäminen ympäri, ja ratsastaja saa tällöin tutustua lähemmin kentän pohjahiekkaan.

Vesikarsinassa pesuun Ben suhtautuu leppoisasti. Benin mielipuuhaa onkin uiminen. Kentällä olevia sadettajia kannattaa Benin seurassa varoa, sillä huomaamatta saattaakin seistä ponin kanssa sadettajan alla, ja kastuminen on tällöin satavarmaa. Ben siis nauttii kastumisesta, vesikarsinaan meno onnistuu hyvin, eikä Ben ala riehumaan ketjuissa. Taluttaessa oriilla on kauhea tarve pomotella taluttajaa. Ori riuhtoo joka suuntaan, joka ikinen puska pitää käydä tutkimassa pienten vihreiden miesten varalta, joka ikiselle tammalle pitää esittää urheaa pikku prinssiä ja jokaikiselle oriille pitää haastaa riitaa. Sellainen se meidän pieni, kirjava ponipoika on.

Ratsastettaessa Ben on vauhdikas. Ori kipittää pienillä jaloillaan minkä ehtii. Ratsastajan ollessa omissa maailmoissaan, pieni pukkaus, hypähdys tai äkkikäännös saa ratsastajan helposti tutustumaan lähemmin maneesin tai kentän pohjahietikkoon. Ben on ratsastettaessakin ilkikurinen, tosin osaavan ja mukavan ratsastajan kanssa Ben jaksaa työskennellä pidempiäkin jaksoja, muuten ori pistää kaiken leikiksi. Kouluratsastuksen kanssa Ben pelleilee, yrittää kusettaa ratsastajaa parhaansa mukaan. Kouluratsastus ei siis kuulu Benin lempipuuhiin, mutta sitäkin on pakko treenata välillä, itse asiassa aika usein. Esteet ovat täysin toinen juttu. Beniltä löytyy vauhtia, intoa, kapasiteettia, ja ori antaa kaikkensa esteitä ylittäessään. Poni on notkea, joten äkkikäännökset ja pienet tiet onnistuvat hyvin. Myös ilmavaraa löytyy esteillä, joten pudotuksista ei yleensä ole pelkoa. Aina ei toki voi voittaa, ei edes sijoittua, joten menestys riippuu ihan luokan tasosta.

virtuaalitalli | virtuaalihevonen | © Acantha Farm 2004-2015, jollei toisin mainita | Design © WEBILO 2010