PANTHEA SIN


@ Beate Langels

Nimi Panthea SIN "Panthea" Rekisterinumero VH03-021-5953
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä ruunikko, 166 cm Kasvattaja Sonoko D,Evergrey
Syntynyt 02.10.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Yleisesti Panthea on kiltti, mutta saattaa toisinaan oikutella. Minulle tamma tuli pitkän harkinnan tuloksena Evergreystä. Neidin suku sai minut siitä alunperin kiinnostuneeksi, mutta silti epäröin jonkin aikaa. Vihdoin uteliaisuuteni kuitenkin voitti ja päätin käydä ainakin katsomassa tammaa. Panthean nähtyäni tein päätökseni samantien, koska jollain tavalla tamman silmien katse sai minut vakuuttuneeksi. Niinpä neiti saapuikin uuteen kotiinsa paria päivää myöhemmin. Tulevaisuudessa odotamme paljoa paitsi kilparadoilta myös jalostuksessa.

Hoidettaessa Panthea on melko rauhallinen, vaikka harrastaakin välillä kujeilua. Aivan aloittelijat eivät kuitenkaan tamman kanssa pärjää juuri tämän kujeilevan luonteen takia, vaikka se onkin muuten kiltti. Ulkona hoidettaessa neiti on jokseenkin levoton, vaikka seisookin kiltisti aloillaan. Karsinassa hoidettaessa tamma seisoo kyllästyneen oloisena aloillaan eikä juuri temppuile. Harjattaessa neiti on aivan rauhallinen, vaikka saattaakin välillä luimia. Ruokittaessa Panthea saattaa toisinaan pitää hieman meteliä, vaikka odottaakin yleensä vuoroaan nätisti. Suitsittaessa tamma on melko arka eikä anna kenen tahansa laittaa suitsia päähänsä. Satuloitaessa neiti näyttää hampaitaan, muttei kuitenkaan pure tai näyki. Eläinlääkärille tamma käyttäytyy aina maltillisesti eikä juuri temppuile. Kengitettäessä neiti testaa aluksi kengittäjän hermoja, mutta käyttäytyy muuten kiltisti.

Taluttaessa Panthea on jokseenkin arka, vaikka käyttäytyykin yleensä mallikelpoisesti. Käsittelijältä vaaditaan kuitenkin melkoisesti kokemusta, koska tamma voi säikkyä melkein mitä vain. Maastossa talutettaessa neiti on varuillaan etenkin vieraiden reittien varrella. Tarhalle mentäessä tamma seuraa taluttajaansa kiltisti perässä, vaikka saattaakin välillä temppuilla. Muiden tammojen lähettyvillä Panthea pysyttelee omissa oloissaan ja välttelee tilanteita, joissa voi syntyä riitaa. Orien lähettyvillä tamma äksyilee ja osaa tarpeen vaatiessa puolustaa itseään. Varsojen ja nuorten lähettyvillä neiti on rauhallinen, vaikka saattaakin välillä äksyillä. Maneesissa ja kentällä talutettaessa tamma on kiltti, vaikka saattaakin välillä ruveta hankalaksi. Juoksutettaessa neiti on maltillinen eikä turhia häsellä. Lastattaessa tamma astelee rauhallisesti ramppia ylös kunhan on ensin vilkuillut traileria epäluuloisesti jonkin aikaa.

Ratsastaessa Panthea ei anna mitään ilmaiseksi ja vaatiikin ratsastajaltaan todella paljon. Tamma ei olekaan mikään alottelijoiden ratsu vaan vaatii kokeneen ratsastajan. Neiti omaa kolme puhdasta ja näyttävää askellajia, joissa on todella mukava istua. Koulua mentäessä tamma on eteenpäin pyrkivä, mutta vaatii ratsastajalta kuitenkin napakkaa otetta. Jos neidille ei näytä heti kuka määrää niin ratsastajalle koituu ongelmia. Perusasiat tamma taitaa hienosti, vaikka väistöissä olisikin vielä hiomisen varaa. Esteillä Panthea kuumenee joskus turhankin kanssa, jolloin puomit saavat äkkiä kyytiä. Maastossa tamma on rauhallinen, vaikka saattaakin välillä säikkyä. Maastoesteillä neiti on helpommin hallittavissa kuin rataesteillä eikä kuumu aivan yhtä helposti. Vettä tamma rakastaa ja kesäisin uiminen onkin neidin lempipuuhia.

Kilpailuissa Panthea on aluksi hermostunut, mutta rauhoittuu yleensä melko pian. Kilpailualueella tamma katselee aluksi järkyttyneenä ympärilleen eikä oikein tiedä kuinka sen tulisi suhtautua. Tallialueella neiti tanssahtelee levottomasti eikä päästä vieraita ihmisiä lähelleenkään. Muiden hevosten lähettyvillä tamma katselee näitä epäluuloisesti, muttei kuitenkaan tee mitään. Lämmiteltäessä neidillä on aina kova kiire ja ratsastajan pitääkin saada neiti ensin rauhoittumaan. Portilla vuoroaan odottaessa Panthea tuntuu oikealta tikittävältä aikapommilta, vaikkei varsinaisesti teekään mitään. Kouluradalla tamma on yllättävän rento, kunhan suoritus lähtee kunnolla käyntiin. Palkintojen jaossa neiti seisoo kiltisti paikallaan, vaikka viskeleekin päätään ylös. Kunniakierroksen tamma menee arvokkaasti eikä juuri piittaa, vaikka muut menisivät kovempaa.


i. Panthour K
YLA III
ii. Constantine WL
VIR MVA Ch,KRJ I,YLA II
iii. Captain Morgan
KRJ II,YLA II
iie. Vlotheid Solein
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II
ie. Royal Elle
VIR MVA Ch, KRJ I
iei. Shanghai
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II
iee. Elfenbein
Ch,KTK III
e. Celeste SP ei. Devoto's Achof eii. Leonardo NV Hopper
eie. Sophia Klein
KRJ III
ee. Cindierla Kooss
KRJ III
eei. Waterfall's Coffee
eee. Syganka

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2637.14
Tahti ja irtonaisuus: 3023.02
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 5660.16 op (vaikeustasolla 10)!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.