Forsker: Derfor venter vi på den "rette" - Kvinner - Hegnar.no

Forsker: Derfor venter vi på den "rette"

En ny studie viser at mennesket i dag tar større risiko for å finne den rette partneren enn vi gjorde i tidligere tider.

Dersom du stadig sitter å venter på at din ridder eller prinsesse skal komme ridende inn i livet ditt på en hvit hest, så er det muligvis et resultat av en utvikling over tusenvis av år.

En ny studie tyder på at våre forfedres omgangskrets påvirket om de valgte den første partneren eller ventet på den beste, skriver videnskab.dk.

I studien ble tusener av generasjoner i løpet av menneskets evolusjon undersøkt ved hjelp av en datamodell, og forskerne oppdaget at det å velge partnere er tett forbundet med den måten det tidligere mennesket levde.

- Primitive mennesker var ofte tvunget til å ta en beslutning om hvorvidt de kunne finne en partner eller ei. De kunne enten velge den første og beste og dermed få dårlig avkom, eller vente på den perfekte partner, og dermed også risikere å ikke få noe avkom overhodet, sier Chris Adami ved Michigan State University.

Undersøkelsen viser at mennesket gjennom tusenvis av år har utviklet en tendens til å ta høyere risiko ved å velge en partner å få barn med. Denne tendensen er ifølge Adami utviklet etter at mennesket har gått fra å leve i mindre grupper adslkilt fra hverandre til nå å leve i større grupper.

- Det er ikke alle som har utivklet tendensen til å vente på en bedre partner og dermed ta en risiko. Jordens befolkning har fordel av at det både er noen som venter og noen som tar risiko, sier Adami.

Laster inn søk


Annonser fra GoogleTips oss