Annonce
Annonce
Danmark

Begge officerer frifundet i byretten

Københavns Byret har frikendt begge tiltalte i sagen om den såkaldte jægerbogssag.

Begge de tiltalte i jægerbogssagen frifindes.

Tidligere kommunikationschef i Forsvarskommandoen Lars Sønderskov, som anklageren havde forlangt idømt en bøde på 10.000 kroner, og forhenværende It-chef Jesper Britze, der var krævet straffet med fængsel på ikke under tre måneder, går fri.

Mændene blev frifundet efter en retssag ved Københavns Byret.

LÆS ARTIKELI dag får to danske officerer deres skæbne afgjort

Domsmandsretten finder, at de to havde handlet som beskrevet i tiltalen, men at det ikke kan karakteriseres som grov pligtforsømmelse.

Mændene har efter rettens vurdering talt usandt, ganske som anklagemyndigheden har beskyldt dem for. Men løgnene falder ikke ind under den militære straffelovs bestemmelser om grov pligtforsømmelse, hvorfor retten frifinder dem for anklagen.

Sagen angik nærmere forhold omkring sagsbehandlingen i Forsvarskommandoen og ikke oplysninger, der havde betydning for sikkerheden i tjenesten, vurderer retten.

LÆS OGSÅForsvarsansat sendte mail 24 minutter før B.T.'s jægerlæk

De var tiltalt for grov pligtforsømmelse ved ikke at have fortalt om deres rolle i sagen: Britze lavede en maskinoversættelse af bogen til arabisk, men fortav, at han stod bag, da hans foresatte udspurgte ham om det.

Og Sønderskov blev tiltalt, fordi han efter anklagemyndighedens mening i strid med sandheden afviste at have sendt dokumentet til B.T.

Selv om retten fandt, at mændene havde gjort de ting, de var tiltalt for, så falder handlingerne ikke ind under straffeloven og derfor dømmes de ikke.

Del link