Annonce
Annonce
Danmark

Advokat i jægerbogssagen: »Forkert dom i dag«

Forsvarsadvokat til tidligere it-chef vil søge om at få sagen for Højesteret.

Landsretten har truffet en »forkert afgørelse« i den såkaldte jægerbogssag i dag.

Det mener forsvarsadvokat Torben Koch, der repræsenterer den nu suspenderede it-chef i Forsvarskommandoen, Jesper Britze.

Betinget fængsel og bøde
Britze er i dag blevet idømt 30 dages betinget fængsel for at have afvist at stå bag en maskinoversættelse af jægerbogen til arabisk, da hans overordnede konfronterede ham med det.

Også den forhenværende kommunikationschef i Forsvarskommandoen, Lars Sønderskov, er blevet dømt i dag - han fik bødestraf på 8.000 kroner - for at have løjet om, at det var ham, der sendte en kopi af dokumentet til B.T.

LÆS MERELandsret dømmer officerer i jægerbogssag

Torben Koch siger til politiken.dk, at han nu vil søge procesbevillingsnævnet om lov til at få sagen bedømt i Højesteret.

»Vi mener, det er en forkert dom, der er blevet afsagt i dag. Der er ikke grundlag for at dømme de to, og derfor bør den prøves i Højesteret«, siger Torben Koch.

Byretten afviste grov pligtforsømmelse
I efteråret blev såvel Sønderskov som Britze frifundet i byretten. Selv om retten fandt det bevist, at de to var skyldige i det, de var tiltalt for, mente retten ikke, at deres løgne faldt ind under den militære straffelovs bestemmelser om grov pligtforsømmelse.

LÆS ARTIKELIT-chef er lettet over frifindelsen

Han er overrasket over landsrettens afgørelse.

»Vi havde regnet med at landsretten ville stadfæste afgørelsen fra byretten. Så vi er overraskede over det, der er sket i dag«, siger Torben Koch.

DOKUMENTATIONSe hele dommen her(eksternt link)

Del link