Annonce
Annonce
Danmark

Auditører anker frifindelser i jægerbogsag

Forsvarets Auditørkorps fastholder, at to officerer kan dømmes efter den militære straffelov. Derfor skal landsretten nu vurdere deres rolle i jægerbogsagen.

Forsvarets Auditørkorps anker Københavns Byrets frifindelse af to officerer fra Forsvarskommandoen til Østre Landsret.

Dermed gør auditørerne et nyt forsøg på at få dem dømt for at have løjet om deres rolle i sagen om den arabiske oversættelse af jægerbogen.

Kommunikationschef Lars Sønderskov og it-chef Jesper Britze fik for en uge siden byrettens ord for, at de nok havde løjet og gjort sig skyldige i pligtforsømmelse, men at de ikke kunne dømmes efter den militære straffelov. Derfor blev de begge frifundet.

LÆS MEREBegge officerer frifundet i byretten

»Vi har anket sagen, fordi vi mener, at byrettens afgørelse er forkert. Vi mener, at det, de har gjort, er omfattet af den militære straffelov«, siger auditør Lone Damgaard.

Oversat med Google Translate
Byretten fastslog, at it-chefen udleverede en arabisk oversættelse af Thomas Rathsacks bog 'Jæger - i krig med eliten' til andre i Forsvarskommandoen uden at fortælle, at han selv havde lavet den ved hjælp af Google Translate.

Kommunikationschefen løj om, at han havde sendt en fil med oversættelsen til dagbladet B.T.

Imidlertid fandt retten ikke, at handlingerne var pligtforsømmelse af særlig grov karakter efter den militære straffelov.

DEBATHvor blev den demokratiske kontrol af?

Ifølge byretten kan der kun straffes efter den militære straffelov, når der er tale om usandfærdige oplysninger, der skader sikkerheden i tjenesten.

I dette tilfælde har løgnene mere skadet sagsbehandlingen i Forsvarskommandoen, fastslog dommer Mikael Kragh og de to domsmænd.

Del link