Megint piroslik az ország - most a vihar miatt figyelmeztetnek

Megint piroslik az ország – m...

 A fővárosra és számos megyére nemcsak a tartós hőség, hanem a várható heves zivatarok veszélye miatt is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést a...

Weboldal készítés Miskolc

Az M30-as felsőzsolcai lehajtójánál...

Az M30-as felsőzsolcai lehajtójánál a viharos erejű szél egy nagy, kék útjelző táblát leszakított és átfújta azt a szembe jövő sávra, megrongálva az e...

Utánfutó kölcsönző

10 ok, amiért jobb meztelenül aludn...

Itt a kánikula, kerüljenek nyugodtan vissza a fiókok mélyére a cuki pizsamák és hálóingek: élvezze inkább a pucér alvást! Már csak azért is, mert ...

Weboldal készítés Miskolc

Ne hagyja magát átverni az ingyenes...

Ne hagyja magát átverni az ingyenes szolgáltatással  A GVH jelezte, hogy újra elterjedni látszik az az átverős tr...

Megint piroslik az ország – most a vihar miatt figyelmeztetnek

 A fővárosra és számos megyére nemcsak a tartós hőség, hanem a várható heves zivatarok veszélye miatt is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki szerdára a meteorológiai szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 34 és 39, északnyugaton 29 és 34 Celsius-fok között valószínű. Késő este többnyire 19-25 fok várható, keleten helyenként melegebb lehet.

met.hu

met.hu

A hőség miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben harmadfokú figyelmeztetés.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére a hőség miatt már csak elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a hőségnek véget vető markáns hidegfront heves zivatarokkal és szélrohammal érkezik. Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa szerda reggel az M1 aktuális csatornán azt mondta: a főváros térségét várhatóan délután 4-5 óra körül éri el a hidegfront.

A heves zivatarok miatt a fővárosra, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyére harmad-, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

A figyelmeztető előrejelzés szerint az ország nagy részén számítani lehet olyan heves zivatarokra, amelyeket akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések kísérnek. Több helyen rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is eshet, és nagyméretű jégdarabok is hullhatnak.

Forrás: hirado.hu

Kép forrása: met.hu

Az M30-as felsőzsolcai lehajtójánál a viharos erejű szél egy

Az M30-as felsőzsolcai lehajtójánál a viharos erejű szél egy nagy, kék útjelző táblát leszakított és átfújta azt a szembe jövő sávra, megrongálva az elválasztó kerítést is. A közútkezelő útszűkületre és sebesség korlátozásra figyelmeztető ideiglenes tábláit is felborította és az útra sodorta az szél, vezessenek óvatosan!

10 ok, amiért jobb meztelenül aludni

Itt a kánikula, kerüljenek nyugodtan vissza a fiókok mélyére a cuki pizsamák és hálóingek: élvezze inkább a pucér alvást! Már csak azért is, mert a kutatások szerint nem csak kényelmes, hanem egészséges is.

1. Könnyebben alszik el

Egy friss ausztrál kutatásban a tudósok arra a következtetésre jutottak, miszerint a normális alváshoz elengedhetetlen, hogy ilyenkor a nap közbeni átlagnál kissé alacsonyabbra tudjon süllyedni a test maghőmérséklete. Emiatt a szervezet automatikusan tolja ki magából a hőt, akár egy radiátor, amiben bármilyen ruharéteg csak akadályozza. Így az illetőnek kevésbé pihentető alvás jut, ráadásul nagyobb valószínűséggel fog álmatlanul forgolódni. Szóval, ha lehet, dobja le magáról a ruhát, így a hő szabadon tud a testéből távozni – tanácsolja a Lifehack.org.

2. Elősegíti a pihentetőbb alvást

Egy másik tanulmányban holland kutatók jutottak a fentihez hasonló eredményre: ők a kísérletükben részvevőkre olyan speciális thermoruházatot adtak, mellyel csökkentették a test hőmérsékletét. Reggelre kiderült, hogy az önkéntesen nemcsak megszakítások nélkül aludtak, de tovább is voltak a mélyalvás fázisában.

shutterstock 154629134

3. Megakadályozza az úszógumi kialakulását

Még hogy alvással nem lehet fogyni?! Közvetett mód igenis lehet, főleg, ha azt pucéran teszi, hiszen a test természetes hűtése csökkenti a kortizolhormon mennyiségét is. A hormon szintje a mélyalvás fázisában (22 órától 02-ig) a legalacsonyabb, majd utána, ahogy ébredezik az ember, egyre több termelődik, hogy fel lehessen készülni a következő napra. Amennyiben nem alussza ki magát, úgy a kortizol mennyisége magasabb lesz, melynek következtében másnap biztosan több kaját fog majd magába tömni, hiszen hatására megnő az étvágy. Szóval feküdjön csak le szépen pucéran – és időben!

4. Segíti a hüvelyflóra regenerálódását

A hüvely egy meleg és nedves terület, mely sajnos kedvez a baktériumok és gombák szaporodásának. Ha azonban ruha – vagy legalább bugyi – nélkül alszik, akkor elősegíteti a nemi szerve szellőzését, így megakadályozhatja a kórokozók elszaporodását. Természetesen a férfiaknak is előnyösebb a pőreség, hiszen a túlmelegedett herék miatt csökken a spermiumképződés, ráadásul károsodhatnak is, így jobb legalább éjszaka szabadon tartani őket!

5. Megelőzi a korai öregedést

Az alvás nem csak kipihentté tesz de szépít és fiatalon is tart. Ennek oka, hogy alvás közben megnő a növekedési hormonok és a melatonin szintje, melyek öregedésgátló hatással bírnak. És ugyebár minél alacsonyabb a testhőmérséklet, annál jobban és többet alszik, melynek hatására kisimult és fiatalos lesz.

6. Fokozza a szexuális vágyat

Na igen, szinte ez az első, ami az embernek a meztelen alvásról az eszébe jut. Hiszen ha nem egyedül bújik ágyba, akkor a test a testhez ér, és ez nemcsak a fantáziát indíthatja be, de a boldogsághormonként ismert oxitocin szintje is megemelkedik tőle. Ez a vegyület nem csupán aszexuális vágyat és a boldogságérzést fokozza, de megelőzi a depressziót és a stresszt, valamint a vérnyomást is csökkenti.

7. Megóv a bőrbetegségektől

Bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy a bőrbetegségeknek is melegágya a nyirkos, meleg közeg. Meleg pizsamával pedig pontosan ilyen környezetet teremt, így ne csodálkozzon, ha például vissza-visszatérően gombás fertőzésekkel küzd!

8. Javítja az önbecsülést és az önelfogadást

Sokan azért nem akarnak meztelenül ágyba bújni, mert szégyellik a testüket. Pedig ezzel a hozzáállással csak még jobban csökken az önbizalom, így ha nem modellalkatú, akkor is vetkőzzön le és úgy feküdjön le! Meglátja, egy idő után egyre jobban elfogadja magát, hiszen kutatások szerint minél több időt tölt valaki meztelenül, annál jobban érzi magát a bőrében!

shutterstock 122086012

9. Csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulását

Tudósok szerint az alacsonyabb testhő nem csupán jobb alvást biztosít, de fokozza az anyagcserét is és csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ennek hátterében egyrészt a felesleges testzsír eltűnése áll (lásd feljebb az úszógumi csökkenéséről írtakat), másrészt a meztelenül alvás az egész szervezet működésre pozitív hatást gyakorol, különösen a metabolikus rendszerre.

10. Jobb lesz a vérkeringése

Akár zokniban, akár feszülős pólóban, vagy más szűk ruházatban alszik, az valamennyire akadályozza a normál véráramlást. Ha azonban nincs önön semmi, az az egész vér- és nyirokkeringésére jótékony hatást gyakorol, és több oxigén tud eljutni a különböző szervekhez, szövetekhez.

Ne hagyja magát átverni az ingyenes szolgáltatással

Ne hagyja magát átverni az ingyenes szolgáltatással

Weboldal készítés Miskolc

 A GVH jelezte, hogy újra elterjedni látszik az az átverős trükk, hogy telefonon megkeresnek cégeket, és ajánlanak nekik valami ingyenes szolgáltatást. Utána postán küldenek a vállalkozásnak egy csomagot, de az átvételkor nem átvételi elismervényt adnak, hanem titokban egy megbízási szerződést.

Ha pedig valaki figyelmetlenül veszi át csomagot, már vásárolt is magának egy szolgáltatást, amit feltehetően nem vett volna meg, ha nem verik át. Ráadásul nem egy esetben, ha utána reklamál a pórul járt vevő, akkor az átverős cég még a GVH-ra is hivatkozik, hogy a versenyhivatal már jogszerűnek minősítette a tevékenységüket.

Nos, egyrészt a GVH megállapításai egy-egy esetről sosem általános jellegűek, nem terjednek ki egy vállalkozás teljes tevékenységének minősítésére. A megtévesztés hatására kötött szerződés pedig bármikor gond nélkül megtámadható a bíróságon. Akkor is, ha a megtámadási határidő már letelt, írja a GVH.

A GVH mindenesetre arra kéri a cégeket, hogy például ne adják ki az adataikat telefonon mindenféle ingyenes szolgáltatással házalóknak.

 • Rögzített módon érdemes szerződést kötni, az sokat segít a későbbi jogviták elkerüléséhez.
 • Emellett azokat a papírokat is mindig el kell olvasni, amit akár postai alkalmazott ad át, nem mindig lesz ez átvételi elismervény.
 • Ha átveszünk egy csomagot, akkor lehetőleg hamar nézzük meg, hogy ténylegesen mit is vettünk át.
 • és ha vitatják a bárhogy létrejött szerződés jogosságát, akkor semmiképp ne fizessenek ész nélkül. Ilyenkor általános jelleggel annyit tanácsol a versenyhivatal, hogy először végig kell nézni a meglévő dokumentumainkat, és próbáljunk meg valamilyen jól bizonyítható módon érvelni először a pénzt kérő vállalatnak, hogy miért nem akarunk fizetni nekik.
 • index.hu
Weboldal készítés Miskolc

Weboldal készítés Miskolc

Péntek délutántól fellélegezhet Miskolc belvárosa

Péntek délutántól fellélegezhet Miskolc belvárosa

 

Megnyílt a forgalom előtt az új nyomvonalon megépült 5,8 kilométer hosszú, Miskolcot észak-északkelet irányból elkerülő út. A közlekedőknek már nem kell a belvároson áthaladniuk, így a piros lámpák és dugók miatti várakozás nélkül akár 20-30 perccel is csökkenhet a menetidejük – mondta el Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az ünnepélyes átadáson 2015. június 26-án, Miskolcon.

Az elkerülő út az M30 autópálya korábban kialakított csomópontja és a Miskolc Zsigmond utca csomópontja között halad. Az úton egy Sajó-híd és négy vasbeton híd épült. Az elkerülő elsőfokú árvízvédelmi gátként szolgál majd, teljes mértékű védelmet biztosít Arnót és Felsőzsolca részére is. A Csorba tó északi sarkától egészen a Sajóig egy 4500 m hosszú, 120-160 m széles árvízlevezető, mély árok, ún. vápa épült, amely elősegíti a kialakuló árvizek levezetését a folyóba.

A 2010-es árvíz egyik oka a nyugat-kelet irányú 3. sz. főút volt, ezért ennek áthelyezését az M30 körforgalomtól a Kis-Sajó hídig úgy oldották meg, hogy a megépítendő árok fölé egy 130 m nyílású hidat emeltek. Az árvíz megrongálta a Felsőzsolcai bekötőút nagy részét és az alatta levő kis nyílású hidat, ezért a bekötőutat is átépítették, alatta szintén egy nagy 130 m nyílású hidat létesítettek. Külön töltés védi majd a legmélyebb területet, az M30 alatti körforgalmat is, így a 26. sz. főút által bekerített terület teljes mértékben védett lesz az esetleges árvizektől.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: „A Modern Városok Program keretében kötött megállapodás szerint 2018 tavaszáig megépül a Miskolc-Kassa gyorsforgalmi út magyarországi szakasza. A megyeszékhely közlekedési helyzetét további jelentős beruházások javítják, a következő években egyebek mellett megindul a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonal átfogó korszerűsítése is. A 70 milliárd forintos keretösszegű országos útfelújítási programban pedig 25 Borsod megyei útszakaszt hoz rendbe a közútkezelő összesen több mint 43 kilométeren, mintegy nettó 3,1 milliárd forintos kivitelezési költséggel.”

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: „A Miskolc Északi Elkerülő út csökkenti a város környezeti terhelését, összeköti Miskolc északi és déli ipari parkját, és ellátja a környező települések számára is különösen fontos árvízvédelmi feladatot is.  ”

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője hozzáfűzte: „Miskolc belterületén a 26. sz. főúton naponta 22.000 jármű halad át, várhatóan a forgalom 80 százaléka át fog terelődni az elkerülő útra. Az utóbbi 5 év alatt 105 baleset történt, elsősorban a belterületi részeken zebránál, jelzőlámpáknál. Az út megépítésével a balesetek száma is jelentősen lecsökken.”

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával megvalósult kivitelezést a KCC 2013 Konzorcium végezte nettó 13,9 milliárd forint értékben.

Weboldal készítés Miskolc

Weboldal készítés Miskolc 06703125626 http://weboldalkeszites.gsa.hu

Hatósági áras lesz a vízóracsere

Hatósági áras lesz a vízóracsere

 varga laszlo parlament 2015 0511

A Dunát és a Paks1-et is kicsinálja Paks2

A Dunát és a Paks1-et is kicsinálja Paks2

Az Európai vállalkozók CégcsoportjaA hazai piacon elért sikerek után regionális üzleti szereplővé lép elő a kecskeméti alapítású KéK Cégcsoport.
Kapcsolódó cikkek (1)

Vannak hatástanulmányok a Paks2-ről, és nem véletlenül tartják titokban a dolgot, mert nagyon gáz a projekt – ezek derülnek ki a hozzá eljuttatott dokumentumokból Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője szerint. Jávor a blogjára ki is rakta a tanulmányokat, amik szerint

Paks2 katasztrofális hatású lesz mind a hazai villamosenergia rendszerre, Paks1 jövedelmezőségére, és a Duna hőháztartására.

A Jávor ezt a három dokumentumot kapta meg és tette közzé.

1. Javaslatok az MVM belső megvalósítási tanulmányához, amiben az áll, hogy

 • a tanulmány elemi hibákat, hiányosságokat tartalmaz és rég idejétmúlt előfeltevésekből indul ki,
 • durván alulbecsülték a költségeket, mert a járulékos beruházások költségeit nem számolták bele, és
 • nem foglalkoznak azzal, hogy megfelel-e a projekt az uniós jognak

2. A hűtővízellátás lehetőségeiről készült tanulmány, ami szerint az

 • új erőmű hőtermelése veszélyezteti a Duna élővilágát, ezért rendszeresen le kell majd részlegesen állítani mindkét erőművet.
 • Ez viszont azt jelenti, hogy a Paks2 nem tud a tervezett 95 százalékos kihasználtságon működni, így sokkal rosszabb lesz a megtérülése, mint ahogy azzal terveznek.

3. Az új atomerőmű rendszerbe illeszthetőségét, vagyis azt vizsgáló tanulmány, hogy mi lesz a többi erőművel, ha beindul a Paks2. Eszerint

 • a Paks2 leginkább a Paks1-et szorítja ki a termelésből, ami miatt a mostani erőmű baromi veszteséges lesz.
 • Ezt a hatást tompíthatja egy szivattyús energiatározó építése, de ennek a költségeivel sehol nem számolnak.

Ez alapján Jávor szerint

mindaz, amire az új két blokkos erőművet alapozzák, teljesen légből kapott, semmilyen ok nincs, hogy valósnak fogadjuk el.

Jávor azt írja, hogy a belső szakmai közvélemény tudja, hogy a Paks2 „rendkívül kockázatos, pénzügyileg katasztrofális hatású, súlyos környezeti problémákat eredményező projekt”, ami szétfeszítheti az egész magyar villamosenergiai rendszert.

MVM Paks II.: Félrevezető információk

Az MVM Paks II. Zrt. szerint félrevezető információk jelentek a Paks II. beruházásról. Az új atomerőművi blokkok előkészítő munkájának megkezdésével kapcsolatban 2008-ban több feljegyzés, tervezet, tanulmány készült az akkor rendelkezésre álló adatok alapján, reagált az atomerőmű-fejlesztő cég Jávor Benedekre.

Az MVM Paks II. Zrt. reagálásában az írta, hogy a Jávor Benedek blogján megjelent Javaslatok az új atomerőművi blokkok aktualizált megvalósíthatósági tanulmányához című MVM Zrt. belső feljegyzés az egyik ilyen tanulmány, az MVM társaságcsoporton belüli aktualizáláskor készített munkaközi anyagára vonatkozhat.

Az erőműfejlesztő szerint az atomerőmű vízhűtéséhez kapcsolódó, Jávor Benedek által hivatkozott anyagokban felvetett problémákat a Paks II. projekt engedélyeztetési eljárásának keretein belül elkészített környezeti hatástanulmány vizsgálta, és a kérdésekre megnyugtató válaszokat adott.

Az MVM Paks II. Zrt. a közleményben azt is írta, hogy az Országgyűlés 2009. március 30-án több mint 95 százalékos többséggel elvi engedélyt adott az új atomerőművi blokkok előkészítő munkájának elkezdésére.

forrás:index.hu

Traffipax infó

2015.06.22 07:30

A BÉM -nél most tették ki az új fajta sebességmérőt

az elfogó autó meg a kereszteződésben várja az “ügyfeleket”

Speedmarathon traffipax információk Országosan

traffipax információk Országosan

Felmentették a volt felsőzsolcai polgármestert a 2010-es árvíz ügyében indult perben

Felmentette a volt felsőzsolcai polgármestert a gondatlan közveszélyokozás vádja alól a 2010. júniusi árvíz ügyében a Miskolci Járásbíróság pénteki, elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

    Sisák Péter, a Miskolci Törvényszék elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vád szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település önkormányzata mulasztást követett el, ugyanis nem készített vízkár-elhárítási tervet, amellyel valószínűleg csökkenteni lehetett volna a várost az árvíz idején érő károkat.    Közölte: azért emeltek vádat a volt polgármesterrel szemben, mert nem gondoskodott a jogszabályokban előírt vízkár-elhárítási terv elkészítéséről.

https://www.vizugy.hu/uploads/keptar/14/felsozsolca.01_-_2010.06.06.jpg

https://www.vizugy.hu/uploads/keptar/14/felsozsolca.01_-_2010.06.06.jpg

Az árvíz idején Fehér Attila (független) volt a település polgármestere.     Sisák Péter részletezte: a bizonyítási eljárásban megállapították, hogy Felsőzsolcának valóban nem volt vízkár-elhárítási terve, azonban annak elkészítése nem volt közvetlen és egyértelmű jogi előírás, nem volt törvényi szintű önkormányzati feladat. Ugyanakkor – írta – a városnak voltak olyan veszélyelhárítási tervei, amelyeket a katasztrófavédelem ellenőrzött, ezek között árvízvédelmi terve is.     Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a jogszabályokból nem vonható le az a következtetés, hogy a terv elkészítése, illetve az erre irányuló intézkedési kötelezettség a polgármester feladata lett volna – fűzte hozzá.     Az ítélet nem jogerős, az ügyész a bűnösség megállapításáért fellebbezett.     A 2010-es árvíz idején Felsőzsolca nagy részét elöntötte a Kis-Sajó. Több mint 160 ház összedőlt, a 2200 lakóingatlanból 1800 megsérült, az áradás több mint 5000 embernek okozott kárt.

 

mti

Újra kifizettetné a bank a lakások árát

Weboldal készítés Miskolc

Weboldal készítés Miskolc

Négy éve tart a vesszőfutás: szegedi és makói vásárlók lakást vettek egy társasházban, de a beruházó nem törlesztette az építkezésre felvett hitelt. A bank a „keretjelzálogra” hivatkozva most a lakókon követeli a pénzt. A törvény szerint a vállalkozó nem felelős, ha nem fizet, mert a szerződésben szereplő „keretjelzálog” miatt van, aki helytáll helyette.

12 milliót fizettek otthonukért a vállalkozónak, de a bankhoz csak az összeg fele érkezett be – mesélte a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában megszólaltatott asszony.

A megoldás állítólag most a keretjelzálog-hitel, de mi is ez pontosan?

A hazai építőiparban bevett gyakorlat, hogy vállalkozók banki hitelből finanszírozzák lakóparkok, társasházak építését, úgy, hogy a jelzálog a lakásokat terheli. Ha az ingatlanokat eladták, a vállalkozók kifizetik a hitelt, és a keretjelzálog lekerül a lakásokról.

Ha azonban az építtető nem fizeti be a lakások árát a banknak, az nem az építtetőn, hanem a tulajdonosokon akarja behajtani a tartozást.

Ez történt ebben az esetben is: a tulajdonosok 2011 szeptemberében kaptak a banktól egy perbe hívó levelet keretjelzálog érvényesítése ügyében a cég vissza nem fizetett hitelei miatt. Két év után első fokon pert vesztettek, fellebbeztek, 2014 januárjában pedig másodfokon elmarasztalták a bankot.

Ezután azonban a pénzintézet fellebbezett, az ügyet visszavetették első fokra, ahol idén januárban ismét a lakók vesztettek, a bank így 138 millió forintot követelhet a kivitelező tartozása fejében.A lakókat képviselő ügyvéd ezek után megkereste az osztrák anyabank vezetőjét, bár a magyar kirendeltség középvezetői sokat tettek azért, hogy ez a találkozó ne jöhessen létre. A személyes megbeszélés eredménye, hogy jó eséllyel mégsem kell kétszer kifizetni a lakások árát, a megoldás egy háromoldalú, minden fél anyagi szerepvállalását feltételező megállapodás lehet, amelynek nyomán, és ez a legfontosabb, a lakók ingatlanaikban maradhatnak.

Voltak lakók, akik a vételár egy jelentős részét visszatartották, amikor látták, milyen kaotikus a helyzet, nekik a teljes vételárat kell majd most kifizetni, akik már korábban teljes egészében kifizették a lakás árát, azoknak várhatóan csak a perköltségbe kell beszállniuk, az jogilag és erkölcsileg is nehezen elképzelhető, hogy ezen felül kelljen fizetniük – mondta a részletekről lakókat képviselő ügyvéd.

A jogász hozzátette: információi szerint tucatnyi szegedi ingatlanban már el is kezdődött „a végrehajtási cselekmény”: a végrehajtó felméri a helyiségeket, becsértékeket közöl, árverési időpontokat tűz ki, de hetek kérdése, hogy végrehajtásról, árverésről beszélhetünk.

Az ügyvéd hangsúlyozta: azt fogja kérni a banktól, függessze fel a végrehajtási eljárást, amíg az ügy valamilyen irányba el nem dől, és bízik abban is, hogy a „fair banki magatartás fertőző lehet”, így a pénzintézet majd az adósától követeli a tartozás megfizetését. Az ügyvéd azt mondta, számításai szerint az ügynek szeptember 1-jére le kell zárulnia, és a végeredmény a lakók számára lesz kedvező.

Forrás: hirado.hu