Tiilikan Pusuhippa

Nimi Tiilikan Pusuhippa Kutsumanimi Susu
Rek. nro Anotaan Synt, täyt. 4v 02.06.2014, 04.08.2014
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma Säkäkorkeus, väri 155cm, rautias
Painotus Yleispainote Koulutustaso Helppo A, 90cm
Kasvattaja Tiilikanoja Omistaja Ricky, VRL-10328

Ikääntymistä


© kasvattaja


Kesäkuun alkupuolella huomasin ilmoituksen myytävistä hevosista. Niitä piti tietenkin lähteä katsomaan ripeästi ja hurmaannuinkin nuoreen tammavarsaan. Kun tallin omistaja Sylvester ilmoitti tamman olevan nimeltään Tiilikan Pusuhippa, olin kirjaimellisesti myyty. Pakkohan se oli tarjota upeasta varsasta, jonka nimi toi lapsuusmuistoja mieleen - ja viimein kuukautta myöhemmin tamma pääsikin uuteen kotitalliinsa.


Tamman nimi lyheni nopeasti tallilaisten keskuudessa Susuksi, joka sitten jäi viralliseenkin käyttöön. Tamma on monipersoonainen hevonen, joka on tallissa aina ryntäilemässä joka paikkaan. Tamma tosiaan kannattaa sitoa kiinni ja hoitajan on varustauduttava hanskoilla talutukseen. Onhan se ihan kiltti hevonen ja näin, mutta varuillaan kannattaa olla. Päälle neiti ei tule, mutta se pyörii hoitaessa ja viskoo päätään ympäriinsä. Susu pysyy paikoillaan korkeintaan kavioita putsatessa, ei se sentään kolmella jalalla ryhdy leikkimään. Taluttaessa hankala, vauhtia tuppaa olemaan aina turhan paljon, eikä se taatusti välitä takana jarruttelevasta hoitajastaan.


Jostain syystä tamma kanavoi rauhallisuutensa ja leppoisuutensa ratsastukseen. Se on aivan järkyttävän tahmea - aivan kuin tamma kulkisi tervan ja siirapin sekoituksessa, ainakin alkuun. Susu vaatii pitkät ja tehokkaat alkuverryttelyt, joiden aikana siitä on saatava laahaavat askeleet pois. Mikäli tammaa ei yksinkertaisesti laita liikkeelle, siitä ei ole enää mihinkään. Potentiaalia on itse asiassa hämmästyttävän paljon. Kun tamman saa toimimaan, se kyllä toteuttaa ohjeet mukisematta ja ihan mukavan näköisesti, mutta sen kiinnostustasoa on pidettävä yllä.


Esteillä tamma ei ole sen helpompi. Se osaa hypätä, mutta tyyliä ei ehkä löydy kovinkaan paljoa. Sileällä menon tavoin se on alkuun hyvinkin laiskan oloinen, mutta vetryy hiljalleen. Susu vaatii esteillä ratsastajaltaan tukea ja hyvät avut, sillä se epäröi itse paljon esteillä..

© Ricky

i. Annin Ylioppilas
sh, vprt, 156cm
ei meriittejä
ii. Keinumäen Eversti
sh,
VIR MVA Ch (02/09), KTK-III
iii. Keinumäen Ässä
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-II, SLA-I
iie. Tuikkeen Uniikki
sh, rt, 166cm
ie. Sannin Ruisriina
sh
ei meriittejä
iei. Karmiinin Kuraverinen
YLA2, KRJ-II, SLA-II
iee. Ruisraisa KIR
YLA1, KRJ-II
e. Välähdyksen Kiiltokuvaenkeli
sh, rt, 149cm
ERJ-II
ei. Hämypuron Hörhöläinen
sh, trt, 156cm
ei meriittejä
eii. Jermun Oliver
SLA-II, YLA2, ERJ-IV
eie. Keijulammen Mökötys
YLA2
ee. Lakritsiina VLD
sh, rt, 156cm
KTK-III, Ch, YLA2
eei. Loistopoika
ei meriittejä
eee. Välähdyksen Kamomilla
ei meriittejäJälkeläiset

o/t. Aaveen ** 00.00.2014 e. om.

00 sijoitusta KRJ;n alaisista kilpailuista, joista 0 on KRJ cup sijoitus
00 VSR cup sijoitusta

00.06.2014 Paikka KRJ Vaativa B 00/00


Päiväkirjamerkintä, 00.00.0000, kirjoittajana omistajaja

""