Brigadier Stud

And I heard, as it were, the noise of thunder: One of the four beasts saying: "Come and see." And I saw. And behold, a white horse.

Blond Bomber

Nimi: Blond Bomber "Blondi" Rotu: trakehner
Sukup.: ori Synt.: 12.02.2013
Säkäk.: 176cm Rek. nro.: VH14-021-0260
Om.: wishmaster (VRL-02889) Kasv.: Ann Meckler, GER
Painotus: kouluratsastus Koulutustaso: ko: GP


Blond Bomber, tutummin Blondi vaan, tunnetaan tallin sottapyttynä. Kunnioitettavan korkea ori ei tunnu onnistuvan missään sotkematta ja jalkoihinsakin se tuntuu sotkeutuvan melkoisen useasti. Karsinassa sen heinät tulee poikkeuksetta laittaa heinäverkkoon ja verkko tarpeeksi korkealle, muutoin hevosen suuhun ei ehdi eksyä kuin muutama hassu heinänkorsi ennen kuin ne ovat poljettuna turpeen joukkoon tiiviisti. Ruokakupin kauratkin ovat suuremmalla todennäköisyydellä turpeessa kuin Blondin suussa. Kaikki nämä saavat minussa toisinaan heräämään pieniä säälin tuntemuksia, sillä luonteeltaan ori on erittäin lempeä, vaikka aiheuttaakin toisinaan etenkin karsinan siivoajalle harmaita hiuksia. Blondi suhtautuu kaikkeen reippaasti ja on erittäin miellyttävä käsitellä joka tilanteessa; harjauksessa, kengityksessä, kuljetuksissa ja niin edelleen.

Moni välttelisi mielellään Blondin selkään nousemista. Ensinnäkin sinne ei ihan tuosta vain hypätä; saatat löytää sisimmästäsi pilkahduksia apinan sukuisuudesta kiipeillessäsi orin kylkeä pitkin satulaan. Korkeuksiin päästyäsi alkaa totuttelu valtaviin askeliin, jotka tuntuvat kestävän ikuisuuden verran. Blondin kanssa pitääkin varautua pidempiaikaiseen työskentelyyn ja useaan peräkkäiseen kertaan, jotta sen liikkeisiin ehtii tutustua ja tottua rauhassa.
Kunnollisten verryttelyiden jälkeen Blondi ei loppuunsa ole kuitenkaan yhtään hassumpi ratsu. Se taipuu isoksi jättiläiseksi hyvinkin tiukkoihin mutkiin, puhumattakaan pomppulinna-fiiliksestä, kun ratsastat piaffea tai passagea. Tämän orin kanssa vatsalihakset kehittyvät alta aikayksikön, sillä kehon hallintaan tulee kiinnittää todellista huomiota, jotta ratsastus onnistuu huomaamattomilla avuilla. Alun yhteistyöhankaluuksista kun päästään, Blondi on omalla moottorilla toimiva näppärä tapaus, jonka kanssa on aina mukava säväyttää kilpailuissa orin huikealla ulkonäöllä (liikkeitä ja tuloksia unohtamatta).© Caduceus Farm

isä: Blond Exquisite
173cm, mustankimo, trakehner
ii. Blond Feargast
168cm, ruunikonkimo, trakehner
iii. Saxon
iie. Blondie
ie. Extreme
169cm, musta, trakehner
iei. Airborn
iee. Emely
emä: Boiling Beauty
167cm, musta, trakehner
ei. Boomer
170cm, ruunikko, trakehner
eii. Branagan
eie. Sassy Cream
ee. Sateen
163cm, musta, trakehner
eei. Diablo
eee. Scarlet

[Näytä sukuselvitys]


Päiväkirja

08.11.2014

Viedessäni muutamia hevosia Suomeen kilpailemaan, lähti Blondi myös mukaani astutusreissun vuoksi. Tämän lisäksi lupasin lähteä maastoretkelle astutettavan tamman ja hänen omistajansa kanssa. Omistaja, Katja, oli vanha tuttuni ajoilta, jolloin asuin vielä Suomessa. Majoituspaikastamme ei ollut kuin vajaan tunnin matka Katjan luokse. Olin aivan haltioissani ajellessani lumista koivukujaa pitkin pienelle tallille - miten sitä ehtiikin unohtaa tälläiset luonnon helmet reissatessaan suurilla kilpatalleilla ympäri Eurooppaa. Talvimaisemat olivat se yksi asia, jota Suomesta eniten kaipasin - ystävien ja perheen jälkeen tietysti.
Pikaisesti vaihdoimme Katjan kanssa kuulumiset, jonka jälkeen laittelimme hevoset kuntoon ja suuntasimme lumiseen metsään. Päivittelin hänelle, kuinka ihanat nämä maisemat oli ja taisin mainita kaipaavani takaisin Suomeen. Katja ihmetteli tätä, sillä hän oli aina haaveillut pääsevänsä edes hoitajaksi Saksalaiseen kilpatalliin. Tarjosinkin hänelle mahdollisuutta tulla meille asumaan tammansa kanssa vaikka useammaksi viikoksi. Hän oli asiasta utelias, mutta ei heti myöntynyt asiaan. Katjan määräaikainen työsopimus loppuisi neljän kuukauden päästä ja silloin voisi kuulema olla hyvä aika lähteä maailmalle. Olin samaa mieltä ja kertoilin vähän kilpatallin arjesta yleisiä asioita; Katja innostui ajatuksesta entistä enemmän, niin kuin oli tarkoituksenikin.

Alkuhöpinöiden jälkeen keskityimme itse ratsastukseen ja siirryimme ravailemaan. Lumi narskui ihanasti kavioiden alla ja pikkupakkanen kipristeli poskipäilläni. Suuni vääntyi väkisnkin hymyyn! Blondi oli selkeästi myös iloinen uusista maisemista; se ravasi ryhdikkäästi, mutta rennosti eteenpäin samalla pärskähdellen. Päästipähän se muutaman pienen hirnahduksenkin, liekö edessä kulkevan tamman liehittelemiseksi.
Laukkaa pääsimme kokeilemaan suurella lumen peittämällä pellolla. Hevosemme ampaisivat jo täyteen vauhtiin, ennen kuin olimme ehtineet edes apuja antaa kunnolla. Lumi pöllysi hurjasti ympärillämme ja hevoset innostuivat pukittelemaan ja piereskelemään vauhdin huumassa. Minua alkoi naurattaa valtavasti, enkä meinannut saada itseäni kasaan. Pellon reunan lähestyessä hidastimme käyntiin ja Katja huomasi naureskeluni; pian nauroimmekin yhdessä katketaksemme. Tovin päästä ryhdistäydyimme ihmettelemään äkillistä naurun remakkaa, eikä sille oikeastaan syytä ollet. Miksipä ei naurattaisi, kun pääsee kauniisiin maisemiin hyvän ystävänsä kanssa!
Ravailimme vielä pientä mäkistä metsätietä, kunnes rauhoituimme kävelemään. Blondi oli hieman lämmin, muttei kuitenkaan hikinen. Annoin sille pitkän ohjan, jotta se saattoi venytellä itsensä hyvään kävelytahtiin ja rentoutua kunnolla. Loppumatka tallille menikin rauhallisesti keskustelun parissa ja hevosetkin vaikuttivat rauhallisilta sekä tyytyväisiltä. Muistelimme Katjan kanssa monia samankaltaisia retkiä joita olimme tehneet; kerran innostuimme useamman päivän vaelluksesta ja olimmekin ratsailla neljä päivää, viettäen yöt teltassa.

Tallipihassa purimme varusteet pois ja veimme pariskunnan yhteiseen tarhaan, jonne ne saivatkin jäädä muutamaksi päiväksi. Hevoset tulivat hyvin keskenään toimeen, eikä näyttänyt olevan laisinkaan epäselvää kummallekaan miksi ne olivat tarhassa keskenään. Minä puolestani menin Katjan perässä pieneen, suloiseen punaiseen tupaan. Höpötimme pitkän tovin tulevasta varsasta, sen mahdollisuuksista ja kaikesta muusta mahdollisesta. Suuren kahvikupillisen ja monen hyvän keskustelun jälkeen totesin, että olisi jo korkea aika painella huolehtimaan kisahevosista. Eihän sitä sopisi olla myöhässä omasta kisalähdöstä, kun Saksasta asti olimme näihin kisoihin matkustaneet. Sovimme vielä, että hakisin Blondin takaisin ylihuomenna, jolloin tarkoitukseni oli suunnata takaisin kotikonnuille. Ehdotin vielä, että Katja olisi lähtenyt kanssani, mutta naureskellen hän kieltäytyi tarjouksesta vedoten tammansa tiinehtymiseen ja stressin minimoimiseen.

20.08.2014

Alkukäyntien aikana pohdin tämänkertaisen treenin tehtäviä. Viimeaikoin laukanvaihdot ovat tuottaneet Blondille vaikeuksia, joten ne olisivat ainakin yhtenä osa-alueena. Käveltyäni hyvän tovin kumpaankin suuntaan, keräilin ohjat tuntumalle ja aloitin muutamilla volteilla, joista etenin etu- ja takaosakäännöksiin. Blondi oli hyvin kuulolla ja työskenteli tehokkaasti. Orin lämmetessä käyntitehtävissä, siirryin raviin tekemään voltteja sekä muutamia pohkeenväistöjä kumpaankin suuntaan. Pohkeenväistöissä Blondi olisi mielellään hieman luistanut hommista, mutta tunsin orini jo sen verran hyvin, että huomasin heti sen koettaessa lusmuilua. Näppäsin raipalla muutamasti, jonka jälkeen ori tuntui nöyrtyvän tehtävien suorittamiseen kunnolla.
Ravitehtävien sujuessa siirryin takaisin käyntiin ja tein muutamia täyskäännöksiä. Muutaman jälkeen jouduin tekemään vielä useamman perään, sillä Blondi ei millään olisi halunnut taipua tiiviiseen käännökseen. Tarpeeksi asiaa jankattuamme asia alkoi mennä kuitenkin perille ja saatoin tehdä muutamia siirtymiä pysähdyksestä laukkaan ja päinvastoin. Yllätyksekseni Blondi olikin siirtymissä erittäin täsmällinen, vaikka yleensä ori tahtoi niissä velttoilla.

Siirtyessäni laukkaharjoitteluun Blondi päästi muutaman protestipukin, mutta tasoittui kuitenkin nopeasti. Laukkailin muutaman kierroksen kentän reunoja myöden, kunnes laukka alkoi olla tasaisen tahdikasta. Siirryin tekemään lävistäjäkahdeksikkoa, tehden lävistäjän keskellä kaksi laukanvaihtoa kolmen askeleen välein. Blondi jäi liikkeestä paljon taakse ja jouduin tekemään paljon töitä saadakseni sen reagoimaan apuihin reippaasti. Useeamman kierroksen jälkeen alkoi kuitenkin näkyä toivon kipinää ja tiivistin kolmen askeleen välin yhden askeleen väliin ja vaihtoja lisäsin neljään. Ori sai selkeästi juonesta kiinni ja hooma sujui sen verran hyvin, että otin vielä viimeiseksi yhden lävistäjän, jolla tein kahdeksan laukanvaihtoa joka askeleella. Blondin tehtyä tämä virheettömästi, olisin voinut pakahtua ilosta! Niimpä hidastin orin raviin, lyösäsin ohjaa ja suoritin loppuverryttelyn.

15.04.2014

Blondin kanssa treenasimme tänään ensimmäistä kertaa yhdessä. Se oli alussa varsin tahmainen ja tuntui, että sitä piti lähes työntää eteenpäin; hikikin tuli alta aikayksikön. Puolen tunnin hikisen verryttelyn jälkeen aloin tuntea pieniä häivähdyksiä moottorin käynnistymisestä, sain Blondin polkemaan hieman alleen, jolloin meno muuttui aavistuksen keveämmäksi. Työstin pohkeenväistöjä sekä avotaivutuksia herkistääkseni oria avuille. Pikkuhiljaa avut tuntuivatkin menevän läpi ja orin askel keveni jatkuvasti. Pohkeenväistöjä puserrettuamme sekä ravissa että käynnissä, pyysin orilta vielä loppuharjoitukseksi muutamia piaffe-passage siirtymiä. Siirtymät herättivät Blondin kuin sormien napsautuksesta ja meno oli aivan erilaista mitä olin tältä orilta aiemmin nähnyt. Sen poljento parani huomattavasti ja sainkin tehdä tosissani töitä pysyäkseni hyvässä istunnassa, enkä pomppisi kuin pahainen perunasäkki. Onnistuneiden siirtymien jälkeen innostuin orin työteliäisyydestä ja tein vielä muutamia yksinkertaisia raviharjoituksia omaa istuntaani ajatellen. Näiden jälkeen olimmekin molemmat Blondin kanssa aivan hiestä märkiä, joten näin parhaaksi jäähdytellä rauhassa ja painella sen jälkeen suihkuun; niin hevonen kuin minäkin.Tämä on virtuaalihevonen!

Saavutukset

KRJ-II
Palkittu huhtikuussa 2015 pistein
7,5 + 40 + 17 + 11 + 15 =90,5p.

Täyttänyt 8 vuotta 11.08.2014.

Jälkeläiset

03.07.2014 tamma Wister Ashley
20.04.2014 ori Wister Beetle

Kilpailut

Ominaisuuspisteet
5716.97 pistettä KRJ:ssä, tasolla 10

2 KRJ sijoitusta.
31.12.2014 KRJ Cup Int I 5/120
30.11.2014 KRJ Cup VaA 9/107