Hem

Gaff Yacht Society (GYS) bildades 1960 i Stockholm som Sveriges första veteranbåtklubb av ett gäng unga grabbar. GYS blev ganska snart välkänt som en exklusiv klubb för större äldre träyachter. I början var klubben lite ”studentikos i sin image” eftersom man ville ”retas” med KSSS.

SegelbåtensDag

5-6 september 2015 i Wasahamnen

 

Följ Segelbåtens dag från däcket av Tre Kronor af Stockholm. Så snart vi kan efter avgång sätter vi segel. Alla som vill är välkomna att delta. Besättningen visar och berättar vad som ska göras och hur riggen fungerar så att alla kan vara med. Under seglingen följer vi de vackra träbåtarna och har gott om tid att njuta av deras skönhet Vid 12-tiden serveras lunchen. Skiner solen tillräckligt mycket dukar vi upp på skylighten på däck så att man kan njuta av seglingen och den vackra omgivningen samtidigt.

Seglingen tar fem timmar och i priset ingår lunch samt kaffe efter maten.

 

Fika samt lunch med kaffe efter maten ingår.

Briggen Tre Kronor

 

Tid och plats

Avgång 5 september kl 09:15 från Kolskjulskajen, Örlogsvägen 11, Kastellholmen. Åter vid kaj kl 14:15.

 

Pris 795 kr

 

Bokning: Direkt Här

 

 

Segelbåtensdag!

VI VILL SE FLERA KLASSER PÅ VATTNET!

Anmäl dig HÄR!!

 

KRÄFTSKIVAN INSTÄLLD!

Båthall 1 såldes nyligen till ett blivande Vikingamuseum därför måste kräftskivan ställas in. En ”crayfish bag” erbjuds med ½ kg svenska kräftor, västerbottenpaj, 2 stöl, smör och bröd samt överraskning för 295 kr.

Ingen lokal finns så vi rekommenderar ett kräftkalas i egen regi.

 

Vår ambition är att till 2015 ha 10 olika startande klasser lördag såväl som på söndag. Vi har satt som mål att minst 5 båtar skall deltaga för att få segla i en egen klass. Blir det ingen egen klass kan man alltid segla efter Almaregeln som kostnadsfritt räknas ut från ditt SRS-tal.

 

Hela flottan med veteranbåtar får plats i Wasahamnen. Motorbåtar, ångslupar samt andra klassiska flytetyg är välkomna. På kajen visar veteranbilarna upp sina blanka karosser efter att ha paraderat genom Stockholm.

 

Segelbåtens Dag 2014 med bas i Wasahamnen. Seglingarna gick runt Fjäderholmarna alternativt Sverige Runt. Ett fyrtiotal klassiska segelbåtar deltog i 5 olika klasser. Mest skärgårdskryssare.

Nämnas bör att 8 st Int. 5or deltog i en egen klass. Vilket är fantastiskt.

 

UTSTÄLLARE!

På kajen kommer även ett salutorg att finnas bestående av en tältstad med allehanda intressanta marina och andra produkter och även loppis. Här kan man själv sälja sina uttjänta maritima hyllvärmare.

 

FÖRSÄLJNING VETERANBÅTAR

Har man en minst 35 år gammal båt finns möjligheten till försäljning i hamnen.

 

MUSEIBEÖK

Båthall 2, Isbrytaren S:t Erik och fyrskeppet Finngrundet har öppet. Ävenså klassiska Spårvagnar kan beundras och färdas med till eventet.

På lördagskvällen arrangeras en kräftskiva med dans för alla deltagare.

 

BESKÅDA TÄVLINGARNA

För dig som vill se tävlingarna från första parkett så gör Briggen Tre Kronor en dagssegling lördag / söndag. Boka dina platser.

 

På söndag blir det prisutdelning där våra huvudsponsorer är Tissot och Alandia. Tissot ger en fin klocka till varje klassvinnare. Info: www.segelbatensdag.se segelbatensdag@gys.se

 

Välkommen önskar

Mike von Matuska

Tävlingsledare GYS

 

 

Ta Djurgårdslinjen till Vasahamnen!

Länk nedan!

Vår huvudsponsor 2015