NDS

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
בניין NDS בהר חוצבים

NDS הייתה חברה לניהול זכויות דיגיטלי (DRM) והגנה על תכני טלוויזיה בכבלים ובלוויין מפני פיראטיות, והעברת שידורי טלוויזיה דיגיטליים באמצעות מערכת IPTV בפס רחב. כיום החברה היא חלק מחברת סיסקו מערכות.

החברה נוסדה בשנת 1989 על ידי דב רובין, יוני השקס, מיכאל דיק וישי סרד - אליהם הצטרפו מיקי כהן וגרשון בראון - רובם בוגרי בית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים - שהתבססו על אלגוריתמים לקידוד והצפנה שפיתח מדען המחשב עדי שמיר ממכון ויצמן למדע. ב-1992, שנה לאחר השלמת פיתוח המוצר המרכזי שלה, נרכשה NDS על ידי הלקוח העיקרי שלה, חברת "News Corporation" שבשליטת רופרט מרדוק, תמורת 15 מיליון דולר.

בנובמבר 1999 החלה החברה להיסחר כחברה ציבורית בבורסת הנאסד"ק. בשיא בועת הדוט-קום, ביולי 2000, נסחרה מנייתה במחיר שיא של 80 דולר. בנובמבר 2002 הגיעה המניה לשפל של 6.15 דולר. בסוף פברואר 2009 נמחקה החברה מהמסחר בנאסד"ק לפי מחיר למניה של 63 דולר. בדוחותיה השנתיים שפורסמו ב-2008 הציגה החברה גידול של 20% בהכנסות אשר הגיעו כדי 850 מיליון דולר.

ב-2004 קבעה NDS, שהעסיקה אז כ-1,500 עובדים, את המטה שלה שכלל אז כ-800 עובדים, בפארק תעשיית ההיי-טק הר חוצבים בירושלים במה שתואר אז כאחד המעברים הגדולים שנעשה על ידי חברת טכנולוגיה בישראל. הנהלת החברה שכנה בסטיינס שבדרום אנגליה.

51% ממניות החברה נמכרו לקרן ההשקעות "Permira", ו-49% מהן נותרו בידי "News Corporation".

בינואר 2012 דחה בית המשפט העליון האמריקני את ערעורה של חברת הלוויין האמריקאית אקוסטאר, בתביעה שהגישה נגד NDS ב-2003, שבה דרשה מ-NDS לפצות אותה בסכום של 2 מיליארד דולר.

ב-15 במרץ 2012 פורסם כי החברה תימכר במלואה לחברת סיסקו מערכות תמורת כחמישה מיליארד דולר‏[1]. הרכישה בוצעה ב-30 ביולי 2012‏[2].

מנכ"ל החברה והיו"ר שלה עד לרכישתה ומיזוגה בסיסקו בשנת 2012 היה איש העסקים הישראלי אייב פלד. בשנה זו היה מספר העובדים בחברה כ-5,200 איש.

המוצר העיקרי של NDS היה מערכת ההצפנה וניהול זכויות הצפייה "VideoGuard". המוצר מיוצג בבית הלקוח על ידי כרטיס חכם המותקן בממיר הדיגיטלי של הטלוויזיה. עם לקוחות החברה נמנו רשת "SKY" באיטליה, גרמניה, אמריקה הדרומית, ניו זילנד ובצרפת, רשתות "TATA-SKY", "Airtel", "Hathway" ו-"Den" בהודו, "DirecTV" בארצות הברית, "TotalTV" ו-"Foxtel" באוסטרליה, הוט וyes בישראל ועוד. נכון ל-2011 היו כ-85 מיליון כרטיסים חכמים של NDS ברחבי העולם. על-פי החברה מעל לשליש מבתי האב בעולם שמשתמשים בשירותי טלוויזיה בתשלום, כגון וידאו על פי דרישה (VOD), נעזרים בטכנולוגיה שלה. החברה הגנה על הכנסות ממנויים של שדרנים דיגיטליים בסכום כולל של כחמישים מיליארד דולר בשנה. בנוסף סיפקה החברה העברת שידורי טלוויזיה דיגיטליים באמצעות מערכת IPTV בפס רחב. מחזור המכירות של NDS עצמה הגיע לקראת מכירתה לכמיליארד דולר בשנה.

ל-NDS היו מרכזי פיתוח באנגליה, ישראל (מרכז המו"פ העיקרי בהר חוצבים בירושלים, עם כ-1200 עובדים), הודו, ארצות הברית, צרפת, דנמרק, דרום קוריאה, סין, הונג קונג ובאוסטרליה.

NDS הייתה גם בעלת החברות הישראליות CastUP להפצת תכנים ברשת האינטרנט וחברת Jungo לפיתוח נתבי רשת ביתיים אותה רכשה בדצמבר 2006 תמורת כ-107 מיליון דולר‏[3][4]. ו

לחברה היו מעל 500 פטנטים רשומים, ועוד מאות בשלבי רישום שונים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]