זאב ערבות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Disambig RTL.svg המונח "זאב ערבה" מפנה לכאן. לערך העוסק בספרו של הרמן הסה, ראו זאב הערבה.
Information-silk.svgזאב ערבות
זאב ערבות
מצב שימור

מצב שימור: ללא חשש (LC)

נכחד נכחד בטבע סכנת הכחדה חמורה סכנת הכחדה פגיע קרוב לסיכון ללא חששconservation status: least concern
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
משפחה: כלביים
סוג: כלב
מין: זאב ערבות
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Canis latrans
‏(סיי, 1823)
תחום תפוצה
Cypron-Range Canis latrans.svg

זאב ערבות או קויוט (שם מדעי: Canis latrans), מין בסוג כלב (Canis). זאבי ערבות נפוצים בצפון אמריקה. הם יכולים לצוד בקבוצות קטנות, אך לרוב הם צדים לבד. תוחלת חייו של זאב הערבות היא כ-6 שנים.

אנטומיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

גובהו של זאב הערבות פחות מ-0.6 מטר, אורך גופו וראשו 70-97 ס"מ ואורך זנבו 30-38 ס”מ.

צבעו משתנה מאפור לחום צהבהב עם גוון אדמדם לפעמים. בצוואר ובבטן צבעו לבנבן. אוזניו ואפו של זאב הערבות נראים ארוכים ומחודדים במיוחד ביחס לגודל של הראש. משקלו נע בין 9 ל-22 ק"ג, כ-14 ק"ג בממוצע. ניתן לזהות את זאב הערבות לפי זנבו העבה שלעתים קרובות מוחזק נמוך לרצפה. זאב הערבות הוא בעל חיים רזה מאוד ועשוי להיראות כאילו אינו מקבל תזונה מספקת אף אם הוא בריא. הקויוטים המזרחיים גדולים יותר, כנראה בגלל הכלאות עם זאבים שאירעו לאחר נדידתם מזרחה לכיוון ניו-אנגלנד. הקויוטים המזרחיים, כמו זאבים ובניגוד לקויוטים אחרים, אינם מפחדים לתקוף בעל חיים גדול מהם, ולכן קורים מקרים שבהם הקויוטים המזרחיים תוקפים גם בני אדם.

התנהגות[עריכת קוד מקור | עריכה]

זאבי ערבות סגילים מאוד וחיים במגוון נישות שונות. התנהגותם יכולה להיות מושפעת מאוד מהמקום בו הם גרים, אך בדרך כלל הם חיים וצדים לבד או בזוגות מונוגמיים. (בפארק הלאומי ילוסטון לפני החזרת הזאב המצוי, הם החלו למלא את הנישה האקולוגית של הזאב, וצדו בקבוצות כדי להרוג טרף גדול).

זאבי ערבות מתרבים בסביבות חודש פברואר ו-4-6 גורים נולדים בסוף אפריל או בתחילת מאי. הגורים נולדים עיוורים ולאחר כ-10 ימים הם פוקחים את עיניהם. שני ההורים (ולפעמים צעירים שלא התפזרו מהשנה הקודמת) מסייעים להאכיל את הגורים. תקופת ההנקה היא כ5-7 שבועות. הם מגיעים לבגרות מינית בגיל שנה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]