Međunarodni radio Srbija, nekadašnji Radio Jugoslavija danas, 31. jula 2015.

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović izjavila je da lista...

Predsednik parlamentarne delegacije Italije pri Centralno-evropskoj inicijativi senator Lodoviko...

Načelnici generalštaba Vojske Srbije i Oružanih snaga Švajcarske Konfederacije generali Ljubiša...

U fokusu

Četvrtаk, 30 Juli, 2015 - 13:09

Poštovani prijatelji, Radio Jugoslavija - Međunarodni radio Srbija, danas prestaje da radi.

Lepa Srbija

Destinacije

Na Majkinom salašu tradicija se neguje i kada je reč o pripremi jela i pića...

Spomenici kulture i istorije

Kosovski filigran je nakit od srebrnih i zlatnih žica, isprepletanih poput paukove mreže...

Priroda

Iako se nalaze u planinskom regionu, Divčibare sa 980 metara visine su visoravan...

Gostovanje u Bulevaru B92

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Iz ovonedeljne emisije izdvajamo: U Srbiji su vrele letnje dane podgrejale i razne političke teme. Celokupni mozaik dešavanja počeo je predlogom rezolucije o Srebrenici koju je Savetu beznednosti podnela Velika Britanija. Ova rezolucija, koja je, prema objašnjenju predlagača trebalo da ima funkciju pomirenja, u stvarnosti je donela nove podele i atak na bezbednost premijera Srbije.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeOvo je poslednje izdanje emisije Korak bliže biznisu. Radio Jugoslavija odlazi u istoriju u vreme kad se obnavljaju pokidane političko-ekonomske veze na Balkanu. Družili smo se pet i po godina, zajedno smo koračali ka novim biznis idejama. Pozdravljaju vas novinari Privredne redakcije Biljana Blanuša, Ranka Pavlović, Jelena Milenković i urednik Vesna Jakovlevska.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Knjiga „Raskršća krivice“ protojereja  stavrofora  Miloša Vesina, koji predaje na Bogoslovskom fakultetu SPC u Libertvilu u Americi, bavio se najvažnijim aspektima greha i krivice čoveka. Naročita pažnja autora posvećena je samom osećanju krivice, kao i svim stanjima duše koja direktno utiču na krivicu, ili se javljaju kao njene posledice. O knjizi govori episkop bački Irinej.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Naivni slikari se s pravom mogu smatrati romantičnim beležnicima srpskih narodnih običaja, jer se među brojnim temama iz svakodnevnog života, koje ih inspirišu, nalaze i one duboko ukorenjene u narodnu tradiciju. O predstavljanju različitih običaja na slikama naivnih umetnika i njihovom nadahnuću, razgovarali smo sa Ninom Krstić direktorom Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Poslednji pozdrav iz Međunarodnog radija Srbija, uz priču o Guči, svetski poznatom arheološkom nalazištu “Lepenski vir”, smeštenom na obali Dunava, u Đerdapskoj klisuri. O izgledu praistorijskog staništa na ovom lokalitetu i najstarijoj evropskoj kulturi govori autor knjige “Kuća Lepenski vir” arhitekta Hristivoje Pavlović. 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Poslednja emisija „Ekologija“ posvećena prirodnom rezervatu Carska bara u Ečkoj kod Zrenjanina i eko selu Vrmdža kod Sokobanje.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt