Jean-Pierre Jeunet

Izvor: Wikipedia



Jean-Pierre Jeunet
filmski režiser, producent, scenarist
Jean-Pierre Jeunet
Jean-Pierre Jeunet, 2009.
Lični podaci
Rođenje 3. septembar 1953. (1953-09-03)
Roanne, Loire,  Francuska
Bračni drug(ovi) Liza Sullivan
Profesionalna karijera
Period aktivnosti 1981.-danas

Jean-Pierre Jeunet (Roanne, Loire, Francuska; 3.9. 1953., - ) je francuski filmski režiser, producent, i scenarist. Najpoznatiji je po modernoj romantičnoj komediji Amélie iz 2001., za koju je nominiran za Oscara za najbolji izvorni scenarij, dok je osvojio nagradu BAFTA u istoj kategoriji. Osvojio je pet nagrada César - za najbolju režiju i film za Amelie; za najbolji scenarij za Delicatessen i za najbolji kratki film (Foutaises i Le manege). U filmovima njeguje posebnu pažnju na kameru, izgled i stil. Na početku karijere je imao groteskne i mračne filmove, da bi filmom Amelie pokazao i svoju nježniju stranu.

Filmografija[uredi - уреди]

Godina Film Režiser Producent Scenarist
1991 Delicatessen Da Ne Da
1995 The City of Lost Children Da Ne Da
1997 Alien Resurrection Da Ne Ne
2001 Amélie Da Ne Da
2004 A Very Long Engagement Da Da Da
2009 Micmacs Da Da Da
2013 The Young and Prodigious Spivet Da Da Da

Vanjske veze[uredi - уреди]