Naar inhoud

Nieuws

 • ESCO Oost-Vlaanderen zoekt kmo’s die energie en geld willen besparen

  Het gros van de kmo’s kan vandaag nog heel veel energie besparen: tot 30% en meer. Nog veel kmo’s ondernemen te weinig actie of het ontbreekt hen aan tijd. Soms zijn ook de kennis of financiële middelen niet voorhanden. Kmo’s die energie willen besparen, kunnen samenwerken met het project ESCO Oost-Vlaanderen. Op woensdag 7 oktober kunt u hierover meer vernemen op een infosessie in het Bezoekerscentrum Haven Gent.

  Lees meer
 • Werken op R4 (vanaf 16 september) en John Kennedylaan (vanaf 21 september) in Gent

  Vanaf woensdag 16 september rijdt het verkeer op de R4 aan knooppunt Schansakker in Oostakker 4 dagen over één rijstrook richting Gent-Zeehaven. Dat is nodig om de onderkant van de brug over de R4 aan Eksaardserijweg te saneren. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige hinder, zeker tijdens de spitsuren. Daarna, vanaf maandag 21 september 2015, werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de John Kennedylaan in Gent. Tussen de Afrikalaan (Weba) en Slotendries (Euro-Silo) zijn dringende herstellingen nodig. Het verkeer rijdt één maand over één rijstrook in beide richtingen. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zijn beide werven goed afgestemd op de werken op de R4-West in Evergem en op de werken aan de Langerbruggestraat in Oostakker.

  Lees meer
 • Bekijk HavenTV Gent van donderdag 3 september 2015 over de gezamenlijke geschiedenis van Gent en Zeeland, het cijfer ‘24/4’ en de Vlaamse Havendag

  Op donderdag 3 september 2015 werd de nieuwste aflevering van HavenTV Gent op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS uitgezonden. In deze aflevering duiken we de geschiedenis in en ontdek je wat Gent en Zeeland verbindt, kom je te weten wat ‘24/4’ betekent en verneem je wat er allemaal te beleven valt op de Vlaamse Havendag in Gent. Deze uitzending gemist? Geen nood, bekijk ze hieronder.

  Lees meer
 • Gezamenlijke promotie Kanaalzone Gent-Terneuzen toont kansen in de Baltische staten

  Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent brachten met een tiental bedrijven en organisaties uit hun havens van 24 tot 28 augustus een succesvol bezoek aan de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Het doel van de gezamenlijke reis was tweeledig. Enerzijds promotie van de krachtige economische regio Vlissingen – Terneuzen – Gent maar anderzijds ook verkenning van kansen en prospectie in deze zich zo snel ontwikkelende landen.

  Lees meer
 • Anderhalve maand werken in Zeeschipstraat (N456) en op R4 in Evergem

  Op maandag 24 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de Zeeschipstraat (N456) in Evergem. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van AWV. De aannemer herstelt tegelijkertijd ook een stuk van de Industrieweg (R4) richting Zelzate en de afslagstrook van de R4-West naar de Zeeschipstraat (N456). In de Zeeschipstraat kan het verkeer enkel richting Wondelgem/Meulestedebrug tijdens de werken. Verkeer moet rekening houden met sterke hinder.

  Lees meer
 • Breid uw kennis over het beheer van havens uit: volg de vorming Havenbeheer - inschrijven tot 9 oktober 2015

  Havenbeheerders werken binnen een sterk competitieve omgeving waarin concurrentie van andere havens, vervoersvolume, beschikbare ruimte en infrastructuur, nautische toegang, hinterlandverbindingen, natuur en landschap, beleid en interne organisatie de belangrijkste succesfactoren zijn. In de permanente vorming Havenbeheer worden deze elementen overzichtelijk behandeld en toegelicht in 6 modules, zodat de deelnemer een mooi beeld krijgt van waar autonome havenbedrijven rekening mee moeten houden om hun haven verder te ontwikkelen. Deze opleiding wordt georganiseerd door het Maritiem Instituut van de Universiteit Gent in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Gent. Inschrijven kan tot 9 oktober.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed