Syksyn haasteet!

Heippa ! :)

On taas vierähtänyt aikaa viime kirjoituksesta. Alku syksy on ollut kiireinen ja kauden aloitus vie aina omat voimansa.

Treenattu on kovaa ja pelitkin ovat jo alkaneet, eli tästä se lähtee taas yksi uusi kausi. Muutama pelikin ollaan keretty pelaamaan ja maajoukkueen kanssa käytiin jo yksi reissu naapurimaahan heittämässä. Kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin ja nyt odotankin, että pelirupeamat alkavat oikein kunnolla.

Tiedossa on taas tuhansia kilometrejä bussissa ja monia pillin vihellyksiä eri kentillä, mutta kaikilla on sama päämäärä, joka häämöttää kaukana keväässä. Kovassa kunnossa täytyy olla, että jaksaa taas painaa päivästä toiseen. Vastoinkäymisiä tulee varmasti, mutta taas ollaan vuoden vanhempia niin uskon, että niistä selvitään helpommin.

Myös yksi ikävuosi lisää alkaa tuntua kropassa, joka kaipaa jo enemmän keskittymistä huoltaviin harjoituksiin. Niitä on viime kausilla tullut vähän laiminlyötyä, koska kroppa ei ole niitä vielä niin kovin edes kaivannut. Kyllähän sen ymmärtää, että oma kroppamme on tässä meidän työvälineemme ja että sitä täytyy huoltaa, jotta se jaksaisi. Sen huoltaminen ei päivästä kovin paljoa aikaa kuitenkaan vie. Itse olen kokenut hyväksi ”huolloksi”  uinnin ja vesijuoksun! Aivan huippu juttuja ainakin tämän kaltaisen lajin oheen, sillä vesi elementtinä tekee todella hyvää esim. nivelille, jotka lajissamme joutuu todella suurelle koetukselle.

Suositellen uimahalliin menoa ihan kaikille, halusi sitten kuntoilla tai jos kropassa on jonkinlaisia vaivoja. Myös uimahallien kylmäaltaat kannattaa ottaa käyttöön, vaikka ne vastenmielisiltä tuntuisivatkin. Altaat ovat tuttuja varsinkin urheilijoille ja itsekkin niissä on tullut paljon käytyä ja apu on todella huomattava, joten eikun rohkeasti vain kokeilemaan!

Syksy tuppaa olemaan meille suomalaisille vähän ankeaa aikaa, kun ilma kylmenee ja valoisuus vähenee. Töihin ja kouluun on taas sata kertaa vaikeampi herätä ja illan pimeydessä ei huvita sohvan nurkasta lähteä yhtään mihinkään. Näinä aikoina ei vaan auta kuin ottaa itseä niskasta kiinni vähän kovemmin ja pysyä lujana! Hyvä tapa on vaikka viikoittain laatia itselle ohjelma siitä miten aikoo kroppansa pitää vireillä eli antaa sille liikuntaa. Vaikka ulkona alkaa olla suurimaksi osaksi taas pimeää, ei mikään ole vielä ulkoilman tärkeyttä voittanutta, joten lenkkarit jalkaan ja ulos nautiskelemaan meidän ihanasta syksystä :) Raitisilma piristää mieltä ja liikunta samalla kroppaa joten no big deal.

Itse näin joukkuelajin pelaajana koen myös, että muut ihmiset antavat voimaa varsinkin tänä kaamosaikana, joten rohkeasti vaikka kuntosalin ryhmäliikuntaesite kouraan ja valkkaamaan itselle mieluisia tunteja. Myös kaveria potkiminen persuuksille ei ole huono ratkaisu, onhan se paljon mukavampaa pimeitä lenkkipolkuja mennä rupatellen jonkun kanssa kuin olla yksin omien ajatuksien kanssa, vaikka joskus sekin tekee oikein hyvää. :)

Joten ei ihmiset masennuta tästä syksystä vaan näytetään sille kuka määrää tahdin! Muistakaa huolehtia omasta mielestä ja kropasta, niin uudet elämän haasteet jaksetaan ratkoa paljon keveämmin! :)

Oikein hyvää syksyä kaikille, muistakaa nauttia elämästä! :)

-Allu

Ei kommentteja

Avainsanat:

Alisa Pöllänen

Alisa Pöllänen

Alisa Pöllänen on 20-vuotias nuori salibandynpelaaja, joka pelaa salibandyä Tampereen Classicissa Suomen korkeimmalla sarjatasolla naisten liigassa.

Ihanat kesät !

Heippa

Kesä on vihdoin  alkanut oikein kunnolla ja sitä myötä kesätreenitkin ovat lähteneet käyntiin. Salibandypelaajana parasta kesässä on kuitenki se, että nyt on myös aikaa tehdä kaikkea muuta! Vaikka kesätreenit vievät kalenterista paljon tilaa niin omatoimijaksolla voi päättää itse mihin aikaan treenaa, jolloin aikaa jää paljon muullekin elämälle. Kesä on aikaa, jolloin pystyy treenaamaan todella monipuolisesti, ja olen itse paljon vastuussa siitä mitä teen. Teen joka kesä lähes samoja treenejä, mutta ne ovat aina yhtä kivoja, koska ei niitä ole mahdollista kaudella oikein tehdä.

Omatoimiseen kesätreenijaksooni kuuluu mm. paljon salilla käyntiä ja lisävoiman hankkimista monipuolisesti. Salilla tykkään myös osallistua esim. spinningiin joka on todella hyvä treenimuoto ja jota suosittelen lämpimästi kaikille. Spinningissä pystyt tekemään juuri oman kroppasi mukaan töitä ja myös joka kerta pystyt vetämään itsesi ihan piippuun. Kesääni kuuluu myös paljon uintia ja rullaluistelua, jotka ovat ihan huippuja liikuntamuotoja. Myös peruslenkit ja vauhtileikittelyt kuuluvat kesäohjelmaan, mutta niistä en varmaan koskaan opi tykkäämään, sillä aina yhtä puulta ne maistuvat. Juoksu on minun mielestäni ehdottomasti tehoikkain liikunnan muoto ja sitäkin voi tehdä niin monella tavalla, halusit sitten parantaa kuntoasi tai laihduttaa niin lenkkarit jalkaan ja pururadalle sanon minä. :)

Kesällä lajitreeni jää todella paljon vähemmälle ja omatoimijaksolla sitä ei tule oikeastaan muuten kuin laukomisen muodossa. Minusta on hyvä, että kesällä tulee taukoa itse päälajista ja saa antaa pään tuulettua kunnolla edellisestä kaudesta. Kokonaan sitä ei kuitenkaan kannata unohtaa ja eikä sitä unohdakkaan, kun intohimo vetää sinua tarttumaan mailaan ja menemään kentille höntsäilemään ja kehittämään laukaustasi, Joka kesä melkein sata palloa päivässä lähtee levyltä verkkoon.

Suomessa kesä on niin lyhyt että, toivon kaikkien nauttivan siitä eikä ottavan niin kovia paineita omasta kesäkunnostaan. Liikuntaa pitää ja kannattaa harrastaa ihan vuoden ympäri, mutta minusta kesä ei ole se aika mihin kannattaa kovin treenausjakso sijoittaa. Niin kuin sanoin, Suomen kesä on niin lyhyt, että siitä kannattaa ottaa kaikki irti! Nauti hyvästä ruuasta ja ihanista ihmisistä ympärilläsi, tee jotain sykähdyttävää ihan vain hetken mielijohteesta. Jos sinulla on kesäloma käytä se niinkuin loma kuuluu käyttää, ei töitä, ei stressiä! Vain sinä ja se mitä ikinä sinä haluatkaan tehdä, nauti nauti ja nauti! :)

Minun kesän kohokohtani on kun pääsen matkustelemaan ulkomaille, jota olen odottanu taas vuoden, sillä kesä on ainoa aika kun minulla on mahdollista lähteä minnekkään ja matkusteleminen on suuri intohimoni! Ja niinkuin sanotaan matkusteleminen on ainut asia, minkä voit ostaa ja joka oikeasti tekee sinut rikkaammaksi. Maailmassa on niin paljon nähtävää ja opittavaa, että minä ainakin haluan kokea niin paljon kuin mahdollista, Here I come world ! :)

 

Minä aion nauttia kesästä ja kesätreeneistä, toivottavasti sinäkin!

Oikein hyvää kesää 2014 kaikille ! Olkoon se ihan super!

-Allu #94

instagram: alpo94

Ei kommentteja

Alisa Pöllänen

Alisa Pöllänen

Alisa Pöllänen on 20-vuotias nuori salibandynpelaaja, joka pelaa salibandyä Tampereen Classicissa Suomen korkeimmalla sarjatasolla naisten liigassa.

Pitkä kausi tuli päätökseensä!

Hei !

Aikaa taas vierähti muutama tovi siitä kun viimeksi tänne kirjoitin, elämä on ollut todella hektistä ja töiden/urheilun ohella aikaa ei ole jäänyt muulle kuin ruualle ja nukkumisille. Nyt salibandykauteni kuitenkin loppui ja saan hetken hengähtää :)

Kausi loppui joukkuueemme osalta SM-hopeaan joka oli luonnollisesti meille kova pettymys, joukkueemme kun on tottunut voittamaan niin mikään muu kuin voitto ei kenellekkään joukkueessamme kelpaa. Finaalisarja venyi odotetusti viimeiseen viidenteen otteluun ja sarja oli fyysisesti odotetun raskas. Harmittamaan jäi eniten se, miten huonon pelin viimeisessä ratkaisevassa pelissä pelasimme. Vaikea on lähteä analysoimaan miksi pelasimme alle tasomme juuri silloin, kun meidän olisi kaikkien pitänyt nostaa oma rima mahdollisiman korkealle ja ylittää se. Meiltä kyllä löytyi kaikki tarvittava voittamiseen.

Jossittelu ei kuitenkaan urheilussa eikä noin elämässä muutenkaa tuppaa johtaa mihinkään, joten se siitä sitten. Hopeaa ei paljoa juhlittu – varsinkaan me joukkueemme kahdeksan pelaajaa, joilla oli kauden päättymisen jälkeen kaksi päivää aikaa saada itsemme latautuneena maajoukkuleirille/eft-turnaukseen. Maajoukkuetapahtuma tuli todella äkkiä pitkän kauden päätteeksi ja takki oli niin fyysisesti kuin henkisestikin suhteellisen tyhjä.

Kuva: http://salibandyliiga.fi

Kuva: http://salibandyliiga.fi

Maajoukkueleiritykset ovat rasitukseltaan todella raskaita ja niihin täytyy lähteä täysillä akuilla, jotta jaksaa henkisen ja fyysisen rasituksen. Miten saada itsensä suuren pettymyksen jälkeen taas siihen parhaaseen iskuun, olikin meille monelle vaikea haaste. Miten kohdata leirillä ne pelaajat jotka olivat juuri vieneet pari päivää sitten mestaruuden nenäsi edestä? Miten jaksaa sitoa taas tossujen nauhat ja ottaa mailan käteen ja antaa kaikkensa, riippumatta siitä kuinka väsynyt olitkaan?

Tässä auttoi kaikki se mitä urheilu on ikinä elämääni tuonutkaan ja lähinnä ne hetket, jotka ovat opettaneet kantapään kautta. Urheilu on kasvattanut minusta sen mitä kaikkea olen tänä päivänä – ihmisen, joka ei pienestä hievahda.

Pakkasin kamani ja lähdin kohti leiriä/turnausta asenteella: ”mitä ikinä teenkää en pysty antamaan kuin parhaani, joten tulos olkoon sen mukainen”. Leirillä oli ensimmäisenä fyysiset testit ja muutamat harjoitukset ennen varsinaista turnausta, jossa kohtasimme 3 muuta maata: Tsekin, Sveitsin ja Ruotsin. Tämä maajoukkuetapahtuma oli ensimmäinen tätä uuttaa projektia, jonka määränpäänä ovat kotikisat Tampereella 2015, joten kilpailu pelipaikoista tietenki alkoi myös samantien. Kilpailua ei joukkueessa huomaa, jos joukkuehenki on hyvä ja meillä se oli. Pelaaminen näiden Suomen huippupelureiden kanssa oli hauskaa ja nautin joka hetkestä kentällä. Rasitus alkoi tuntumaan kropassa päivä päivältä enemmän ja joka askel alkoi tuntua aina hiukan kipeämmältä ja kipeämmältä. Olin tehnyt kuitenkin sopimuksen itseni kanssa siitä, että luovuta en ja kaikkeni annan ja näin myös tein.

Turnaus meni meiltä hyvin ja voitimme sen! Hienoin hetki kuitenkin joukkueellemme oli se kun voitimme Ruotsin ja vielä lukemin 7-4 !! Viimeksi naisten maajoukkue oli voittanut Ruotsin melkein kaksi vuotta sitten joten Ruotsin pukuhuoneen hiljentäminen tuntui todella makoisalta ja olin onnenllinen, että juuri siihen peliin loppui virallisesti tämä kauteni 2013-2014 !

Tämä kausi oli pisin, jonka olen koskaan pelannut ja ulkopuolisten silmimissä kauteni oli hopeinen niinkuin ne mitalit, mitä eniten tällä kaudella saavutin ja saavutimme. En kuitenkaan katso kausiani tai uraani muiden silmistä enkä varsinkaan mittaa niiden onnistumista mitalien väreistä. Yksi kausi on aina yksi matka, ei ole tärkeintä mikä on sen matkan määränpää, vaan tärkeintä on itse matka. Ja tämäkin matka oli todella upea vaikka määränpää ei ollut se mihin tähtäsimme. Kasvoin taas ihmisenä muutaman pykälän ja koin/saavutin elämässäni sellaisia asioita, joita en ikinä unohda ja joita en ikinä vaihtaisi mihinkään.

Elämä on matka, on turha miettiä siis pelkkiä tavoitteita ja määränpäitä. On turha vain odottaa jotain esim. joulua tai seuraavaa palkkapäivää – elämä on tässä ja nyt! Nautitaan tästä hetkestä, koska se on ainut hetki mihin pystymme vaikuttamaan !

Nyt on aika hengähtää ja nauttia kaikesta muusta kuin reenaamisesta ja säbästä! Niitäkin asioita on elämässäni monia :)

Hyvää kesän odotusta kaikille ! :)

Live For The Moment !

Alisa-Pöllänen

– 

-Allu

 

Ei kommentteja

Avainsanat: , , , ,

Alisa Pöllänen

Alisa Pöllänen

Alisa Pöllänen on 20-vuotias nuori salibandynpelaaja, joka pelaa salibandyä Tampereen Classicissa Suomen korkeimmalla sarjatasolla naisten liigassa.