گروه ایرباس

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
گروه ایرباس
نوع فناوری هوافضا
صنایع جنگ‌افزاری
بنا نهاده ۲۰۰۰
دفتر مرکزی اروپا تولوز، فرانسه
محدودهٔ فعالیت جهانی
مدیر عامل دکتر تام اندرس
رئیس هیئت مدیره دنیس رانک
درآمد افزایش ۵۶٫۴۸ میلیارد یورو (۲۰۱۳)
سود خالص افزایش ۱٫۲۹ میلیارد یورو (۲۰۱۳)
مجموع دارایی افزایش ۹۲٫۱۰ میلیارد یورو (۲۰۱۳)
کارکنان ۱۴۳٫۳۵۸ نفر (۲۰۱۳)
شرکت‌های وابسته ایرباس
ایرباس هلیکوپترز
ایرباس دیفنس اند اسپیس
وب‌گاه www.Airbus-Group.com
ایرباس ای۳۸۰ بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان

گروه ایرباس، (به انگلیسی: Airbus Group) شرکت هوافضا و صنایع جنگ‌افزاری پان‌اروپایی با چند شعبه خارج از اروپا است، که یکی از بزرگترین شرکت‌ها در زمینه طراحی و انجام پروژه‌های هوانوردی و فضانوردی در جهان محسوب می‌شود.

این شرکت به صورت اشتراکی با ادغام شرکت‌های لاگراده، دایملر آ گ و سپی، در تاریخ ۱۰ ژوئیه ۲۰۰۰ با نام شرکت دفاع هوایی و فضایی اروپا (به انگلیسی: European Aeronautic Defence and Space Company) به‌اختصار ای‌اِی‌دی‌اس (به انگلیسی: EADS) فعالیت خود را آغاز نمود.[۱] سپس سهام آن در بازارهای بورس مادرید، بورس فرانکفورت و یورونکست پاریس بصورت عمومی عرضه گردید.[۲]

ایرباس شرکت سازندهٔ هواپیماهای مسافربری، آستریوم سازندهٔ موشک‌های وگا و آرین، ایرباس دیفنس اند اسپیس؛ سازندهٔ سیستم‌های دفاعی و ناوبری، هواپیماهای جنگی و باربری، ایرباس هلیکوپترز سازندهٔ بالگردهای چندمنظوره، زیر مجموعه‌هایی از این گروه به‌شمار می‌آیند.

تاریخچه[ویرایش]

گروه ایرباس در تاریخ ۱۰ ژوئیه ۲۰۰۰ از به هم پیوستن بزرگترین شرکت‌های فعال در زمینهٔ هوافضای اروپا شکل گرفت. اولین رئیس این شرکت راینر هاینریش در مجمع عمومی این شرکت در ۱۵ اکتبر همان سال انتخاب شد. ای‌ای‌دی‌اس بخش اعظمی از تولیدات و پیشرفت‌های انجام شده در بخش هوافضای اروپا را بر عهده دارد. بزرگترین تولید کنندهٔ هواپیمای اروپا ایرباس از زیرمجموعه‌های این شرکت است که به تولید هواپیماهای مسافری می‌پردازد.

ایرباس نظامی دیگر زیر مجموعهٔ این شرکت است، که هواپیماهای نظامی و باربری و تانکرهای هوایی را تولید می‌کند. کاسیدیان تولید کنندهٔ سیستم‌های الکترونیکی نظامی است. یوروکوپتر به تولید بالگردهای نظامی و غیرنظامی می‌پردازد. آستریوم هم بخش فضای این شرکت را دربر می‌گیرد.

زیرمجموعه‌ها[ویرایش]

زیرمجموعه‌های دیگر[ویرایش]

جستارهای وابسته[ویرایش]

پانویس[ویرایش]

  1. «EADS Reports Solid Half-Year (H1) Results, Reaffirms 2013 Guidance». ۳۱ ژوئیه ۲۰۱۳. بازبینی‌شده در ۳۱ ژوئیه ۲۰۱۳. 
  2. «EADS Chronicle». بازبینی‌شده در ۲۵ فوریه ۲۰۱۲. 

منابع[ویرایش]

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Airbus Group»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۲۱ مارس ۲۰۱۳).

پیوند به بیرون[ویرایش]