Kongresi i Vjenës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kongresi i Vjenës u hap me 18 shtator 1814 dhe u mbyll më 9 qershor 1815.

Kongresi kishte për punë me freskuar kufijtë të vendeve në Evropë edhe me rregulluar konflikte për tokat nën Evropë edhe jashtë Evropës.