Muistoissa

RIP 12.01.2013, 31 vuotiaana

Rimerilla HUI

NimiRimerilla HUI "Meri" Omistaja Viehättävä, Ram. VRL-02286
RotuSuomenhevonen Kasvattaja Viehättävä
Skp & säkä Tamma & 154cm Koulutus Yleispainotteinen, He A & 100cm
Syntymäaika 25.10.2009 Rekisterinumero VH06-018-8840
Hevosen ikääntyminen sivun alaosassa / tämä on virtuaalihevonen

Meriitit & näyttelyt

VIR MVA  myönnetty 16.3.2011

Champion myönnetty 1.3.2011

KTK-III myönnetty 5.12.2011

KRJ I 21 (7+7+7) - 40 - 25 - 10 - 8 = 104 p. 

YLA1 35+32+39+35=141p

 

30.09.2010 Viehättävä +irtoSERT   pt. Anette N. 

18.01.2010 Viehättävä, +irto-SERT   pt.  Anette N.

10.02.2011 Viehättävä, +MVA-SERT   pt.  Peppi S.

08.03.2011 Viehättävä+MVA-SERT  pt. Peppi S..

Jälkeläiset

10.10.10 t. Piukka-Pimu HUI (Vi. Pokerinaama) om. Härdelli

03.05.11 o. Viehättävän Elvis (Eväs-Erkki HUI) om. Christina S. 

24.04.11 t. Rinsessa HUI (Ruljanssi HUI ) om. Viehättävä

02.06.12 o. Viehättävän Ristiriita (Rasmus U)


© Tallin omaisuutta

 

LUONNE

Rimerilla HUI eli tutummille vain Meri on erittäin rehellinen, mutta myös vilkas suomenhevostamma. Se saattaa keksiä tämän tästä toimintaa muuten tylsään päivään, joten tamman kanssa on oltava aina hereillä. Useimmiten Meri kuitenkin lukeutuu helppojen tapausten joukkoon, eikä tamman kanssa tarvitse vääntää erikseen jokaisesta pikku seikasta. Kiima-aikoina tamman käytös kuitenkin muuttuu hieman äkäisemmäksi, mutta on tällöinkin täysin käsiteltävissä.

  

Taluttaessa Meri on hieman säpsäkämpi tapaus, jonka kohdalla tulee varoa erityisesti varpaitaan. Aina kun ei ole selvää, ettei puusta putoava lehti olekaan tiikeri tai vaarallinen punainen postilaatikko tulta syöksevä lohikäärme. Kun jotain jännittävää tapahtuu, voi olla varma, että Meri säpsähtää singoten pari metriä eteen päin. Pieni muistutus palauttaa tamman kuitenkin maan pinnalle, ja se tajuaa rauhoittua.

  

Karsinassaan Meri haluaa olla tilanteen pomona, eikä sen kiinni saaminen sieltä aina olekaan se maailman helpoin tai yksinkertaisin asia. Siihen tarvitaan niin älyn lahjoja kuin nopeuttakin. Useimmiten kaikki temppuilut johtuvat kuitenkin vain testailusta ja tamman huomatessa sen olevan turhaa, tämä luovuttaa. Merin kanssa tuleekin olla erittäin määrätietoinen ja varma. Harjatessa tamma seisoskelee paikoillaan silmät puoliummessa nauttien, eikä kavioiden nostokaan tuota sen enempää ongelmia. Varustaessa Meri saattaa hieman sähellellä omiaan, sillä se aina tuppaa innostumaan hieman liikaa töihin lähdettäessä.

  

Ratsastaessa Meri saattaa alkuun vaikuttaa melko mahdottomalta tapaukselta, sillä se ei tunnu taipuvan mihinkään suuntaan, eikä malttaisi odottaa ratsastajaa, vaan juoksee istunnan alta karkuun. Tamman verryttelyyn on kuitenkin aivan omat niksinsä, joilla sen saa toimimaan haluamallaan tavalla. Meri onkin siitä hyvä ratsu, että sitä ei saa toimimaan potkimalla, suusta repimällä tai sahaamalla. Kovemmista avuista tamma menee aivan jumiin, eikä suostu liikkumaan mihinkään suuntaan, vaan nököttää paikoillaan. Herkempiä ja hienovaraisempia apuja käytettäessä tamman saa kuitenkin kulkemaan kauniisti pyöreänä, peräänannossa ja apuja kuunnellen. Kouluratsastuspuolella Meri on innokas ja vääntää mielellään kaikenmaailman kiemuroita. Se ei koe tarvetta luistaa hommistaan, vaan pistää itsensä täysillä peliin, kunhan sitä osaa ratsastaa. Sen ravi on erittäin upeaa ja lennokasta, mutta myös helppoa istua. Laukkakaan ei ole ollenkaan huonoa, mutta käynnissä tamman kanssa tulee olla erittäin tarkkana, sillä se alkaa helposti vain laahustelemaan. Maastoillessa Meri ei ehkä lukeudu helpoimpiin, sillä se on melko säikynpuoleinen reippautensa lisäksi. Jokainen puun havina pistää vipinää kinttuihin ja uudenlainen maasto saa kauhunväreet vierimään selkäytimessä. Suurimman osan ajasta Meri oikeastaan vain pomppiikin pieniä delfiiniloikkia silloin tällöin spurtaten karkuun suurempaa vaaraa, kuten autoja tai jäniksiä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tammaa saisi toimimaan myös ihan okei. Kunhan itse pysyy varuillaan ja on valmiina rauhoittelemaan tätä tammaa, saa siitä varsin kivan menopelin, jonka kanssa irrotella suorilla pätkillä ja rentoutua metsän siimeksissä.

  

Kuljetus sujuu kohtalaisen hyvin Merin kanssa, kunhan traileriin menosta ollaan saatu yhteinen johtopäätös -oikotietä ei ole. Mikäli tamma löytää pienen riikkisenkin toivon ripauksen siitä, että se saisi välttää koppiin menon, voi olla varma, että se tulee kokeilemaan sitä. Alusta alkaen kun säännöt on selvillä, ei pettymyksiä tule ilmenemään puolin tai toisin. Itse ajo sujuu Merin kohdalla leppoisasti ja se rouskuttelee tyytyväisenä heiniään välittämättä pienistä.

 

Kisapaikalla tamma on normaalia vilkkaampi ja enemmän menossa. Se kun haluaisi niin kovasti tutustua muihin lajitovereihinsa, eikä malttaisi keskittyä aina olennaiseen. Hoitotoimenpiteet sujuvat jokseenkin hyvin tamman vilkuillessa valppaana ympärilleen silloin tällöin sätkyen sätkynuken tavoin. Verryttelyssä Meri on normaalia reippaampi, eikä asiat tunnu sujuvan mallilleen. Radalla se kuitenkin keskittyy jälleen sataprosenttisesti antaen kaikkensa, tykkäähän se olla huomion keskipisteenä. Sateisella ilmalla on vain yksi huono puoli -tamman huomion kiinnittävät sateenvarjot vieden kaiken keskittymiskyvyn. Siinä sitten on vain yritettävä kääntää Merin huomio töihin, kun se kulkee vinona, väärään suuntaan taipuneena ja pomppii jäniksen tavoin.

SUKUSELVITYS

i Riitamaan Ristinolla

  sh-o, 155cm 

 VIR MVA Ch, SER-V, YLA2

ii Raadelman Yksinolla

VIR MVA Ch, SUP-V, KTK I, KRJ I, 

ERJ II, SLA-I*, YLA1

iii Taikakuun Kuutti

 

iie Raadelman Tyttiina

VIR MVA Ch, KTK III, YLA2

ie Sateen Ruutina

VIR MVA Ch, SUP-V, KTK II, SLA I, YLA2

iei  Legendan Samooja

VIR MVA Ch, KTK-II

iee Aprikoosin Paaperoinen
VIR MVA Ch, SLA II, YLA3, KRJ-II
e Tinakenkätyttö U

  sh-t,154cm

  VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1

 

ei Fiktion Niilo eii Kuullon Nuutti

SLA-I, KRJ_II, KTK-III, YLA2

eie Tuikin Ametisti

KRJ-III, YLA2

ee Marjametsän Ensiaskel

VIR MVA Ch, YLA1, KTK-III, KRJ-III

eei Wonkamoinen

 

eee Höpinän Pusuhuuli

 

     

Rimerilla HUI:n suku on kokonaisuudessaan erittäin upea, ja sieltä löytyy monia palkittuja hevosia. Sen isä, VIR MVA Ch Riitamaan Ristinolla on 155cm korkea suomenhevosori, joka on menestynyt kouluratsastuksen parissa. Kouluratsastuksen parista sillä löytyykin yhteensä 46 sijoitusta ja se on löytänyt paikkansa usein BIS-kehästä ansaiten SERTejä. Ori on myös palkittu YLA2 ja SUP-V. Orin on kasvattanut Riitamaa ja se on syntynyt 26.3.2008.

  

VIR MVA Ch Raadelman Yksinolla, Merin isänisä, on menestynyt erittäin hyvin niin este-, kuin kouluratsastuksessakin. Ori onkin palkittu SUP-V, KTK I, KRJ I, ERJ II, SLA-I*, YLA1 ja se on kerännyt kouluratsastuksen parista 41 sijoitusta ja esteratsastuksen parista 36 sijoitusta. Nollan on kasvattanut Raadelman hevostila ja se on syntynyt 26.03.2007. Ori on kuollut 31-vuotiaana ja säkäkorkeutta siltä löytyi 150cm. 

 

VIR MVA Ch Sateen Ruutina, Merin isänemä, oli 153cm korkea suomenhevostamma. Tamma syntyi 10.11.2007 ja se lopetettiin iän tuomiin vaivoihin 29.09.2009. Jälkeläisiä tamma jätti jälkeensä kuusi ja sen kasvattaja on Kati K. Ruu menestyi kouluratsastuksen parissa keräten 35 sijoitusta. Tamma on palkittu KTK-II, SLA-I ja YLA2.

  

Isänisänisä, Taikakuun Kuutti oli 152cm korkea suomenhevosori, joka nukkui pois 02.06.2007. Se syntyi 24.11.2005 ja elämänsä aikana keräsi sijoituksia viisitoista. Ori jätti jälkeensä vain kaksi jälkeläistä. Kuutin on kasvattanut Taikakuun Kartano ja luonteeltaan se oli erittäin kiltti ja mukava. 

 

Isänisänemä, VIR MVA Ch Raadelman Tyttiina on menestynyt niin este- kuin kouluratsastuksessakin, niittäen lukuisia sijoituksia. Se on palkittu KTK-III ja YLA2. Säkäkorkeutta tammalta löytyi 145cm ja se kuoli 2.10.20007. Iinan kasvatti Raadelman Hevostila ja se syntyi 04.09.2006. Jälkeläisiä tammalla on kolme.

  

Isänemänisä, VIR MVA Ch Legendan Samooja on ravipuolelle suuntautunut suomenhevosori. Samooja on kantakirjattu toisella palkinnolla. Sen on kasvattanut Legend Fairy's Stable ja se on syntynyt 15.12.2003. Jälkeläisiä Samoojalla on yhteensä kaksitoista, joista osa on suuntautunut kokonaan ratsupuolelle.

  

 Isänemänemä, VIR MVA Ch Aprikoosin Paaperoinen on Piian, Aprikoosin kasvattama suomenpienhevostamma, joka on palkittu KTK-II, KRJ-II ja SLA-II. Se on syntynyt 12.11.2004 ja jälkeläisiä Pipsalla on yhteensä viisi. Tamma on menestynyt kouluratsastuksen parissa keräten 40 sijoitusta ja näyttelyissä se on ollut monesti BIS-sijoilla.

  

Rimerilla HUI:n emä, VIR MVA Ch Tinakenkätyttö U on koulu- ja esteratsastuksessa menestynyt suomenhevostamma. Se on palkittu YLA1 ja se on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla. Säkäkorkeutta tammalta löytyy 154cm ja se syntyi 15.04.2008. Tiinan on kasvattanut Uniruutu ja koulutustasoltaan se yltää Vaativaan B:hen ja rataesteillä 110cm. Luonteeltaan Tiina on äkkipikainen ja kipakka tapaus.

  

Emänisä, Fiktion Niilo on Fiktion kasvattama suomenhevosori, joka on syntynyt 23.07.2009. Orilla ei ole erityistä mainittavaa meriiteistään, eikä se ole koko elämänsä aikana kilpaillut. Luonteeltaan Niilo on kuitenkin erittäin kuuliainen ja rehellinen. 

 

Emänemä, VIR MVA Ch Marjametsän Ensiaskel, on kilpaillut hyvin tuloksin niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Tamma on palkittu YLA1, KTK-III ja KRJ-III. Säkäkorkeutta siltä löytyy 155cm ja jälkeläisiä sillä on yhteensä viisi. Kikan on kasvattanut Marjametsä ja se on syntynyt 09.04.2007. Luonteeltaan Kikka on erittäin miellyttämishaluinen ja pirteä suomenhevostamma, joka ei jätä ketään kylmäksi.

  

Emänisänisä, Kuullon Nuutti on kilpaurallaan hyvin menestynyt suomenhevosori. Se onkin palkittu SLA-I, KRJ-II, YLA2 ja kantakirjassa se on kolmannella palkinnolla. Nuutin on kasvattanut siina, Kuulto ja se on syntynyt 02.07.2007. Säkäkorkeutta herralta löytyy 152cm, mutta kokonsa se korvaa ihastuttavalla luonteellaan. 

 

Emänisänemä, Tuikin Ametisti on myös palkittu tamma. Nimissään se kantaa KRJ-III ja YLA2. Luonteeltaan tamma on varsin peruskiltti tapaus, ja se sopii kokemattomillekin. 

 

Emänemänisä, Wonkamoinen on Lilyan W.n kasvattama suomenhevosori, joka on syntynyt 02.10.2006. Orilla on kaksi jälkeläistä, joista kummatkin ovat tammoja. Luonteeltaan Wonkamoinen on melko vaihtelevainen eri päivien mukaan, joten siihen ei taatusti tule kyllästymään. 

 

Emänemänemä, Höpinän Pusuhuuli on Eeva T.n kasvattama suomenhevostamma, joka syntyi 11.03.2006. Tamma ei ole saavuttanut erityisemmin mainittavaa tulosta ratsastuksen parista. Luonteeltaan se ei ehkä ole helpoimmasta päästä, vaan se on melko tammamainen.
(c) Emmu

IKÄÄNTYMINEN

Täysi-ikäinen, 4 vuotta - 05.05.2010 VARL

syntynyt 25.10.2009
1 vuotta - 12.12.2009
2 vuotta - 29.01.2010
3 vuotta - 18.03.2010
4 vuotta - 05.05.2010
5 vuotta - 22.06.2010
6 vuotta - 09.08.2010
7 vuotta - 26.09.2010

8 vuotta - 13.11.2010
9 vuotta - 31.12.2010
10 vuotta - 17.02.2011
11 vuotta - 06.04.2011
12 vuotta - 24.05.2011
13 vuotta - 11.07.2011
14 vuotta - 28.08.2011
15 vuotta - 15.10.2011
16 vuotta - 02.12.2011
17 vuotta - 19.01.2012
18 vuotta - 07.03.2012
19 vuotta - 24.04.2012
20 vuotta - 11.06.2012
21 vuotta - 29.07.2012
22 vuotta - 15.09.2012
23 vuotta - 02.11.2012

MUUTA

Treeni varusteet
Maanantai  

Tiistai 

Keskiviikko  

Torstai

Perjantai

Lauantai 
Sunnuntai

1h Koulu  

1-2h Maasto/kenttä  

Vapaapäivä

30min juoksutus/talutus

1-2h Vapaa. liikuntaa  

1h Koulu

1h Esteet/puomit   

Liikuttaja: zane

Liikuttaja: zane

Liikuttaja:

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Liikuttaja: Ram.

Koulussa pintelit takajalkoihin, esteillä suojat takajalkoihin.

KILPAILUT

Kouluratsastus (41)

14.11.2009 KRJ kutsu, helppo a: 05/60
14.11.2009 KRJ kutsu, helppo a: 02/60
18.11.2009 KRJ kutsu, helppo a: 04/50

19.11.2009 KRJ kutsu, helppo a: 05/50
20.11.2009 KRJ kutsu, helppo a: 06/100
20.11.2009 KRJ kutsu, helppo a: 06/100
20.11.2009 KRJ kutsu, helppo a: 10/100

 

21.8.2010 KRJ kutsu, helppo a: 3/100
28.8.2010 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
01.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 7/60
01.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 5/70

01.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 3/70
01.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 3/70

11.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
12.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 7/50
10.9.2010 KRJ kutsu, helppo b: 1/50
12.9.2010 KRJ kutsu, helppo b: 4/50
01.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 6/100
03.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 2/100

09.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 8/70
10.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 1/70

10.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 3/70

11.9.2010 KRJ kutsu, helppo b: 5/61

11.9.2010 KRJ kutsu, helppo b: 4/60

 

12.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 3/20
23.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 2/50
26.9.2010 KRJ kutsu, helppo a: 5/50

 

13.10.2010 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
13.10.2010 KRJ kutsu, helppo b: 3/50

 

06.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 5/60
06.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 2/60
07.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 2/60
10.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 1/60

12.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 3/40
11.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 1/50
16.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 6/50
11.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 4/30
11.11.2010 KRJ kutsu, helppo b: 2/50

13.11.2010 KRJ kutsu, helppo b: 4/50
25.11.2010 KRJ kutsu, helppo b: 6/70
16.11.2010 KRJ kutsu, helppo a: 6/40

 

 

Esteratsastus (29)

12.9.2010 ERJ kutsu, 100cm: 3/100
12.9.2010 ERJ kutsu, 90cm: 3/40
14.9.2010 ERJ kutsu, 90cm: 3/40
09.10.2010 ERJ kutsu, 100cm: 1/40
27.11.2010 ERJ kutsu, 100cm: 3/30

  

29.11.2010 ERJ kutsu, 100cm: 3/30
27.12.2010 ERJ kutsu, 100cm: 1/50
30.12.2010 ERJ kutsu, 90cm: 6/50
31.12.2010 ERJ kutsu, 90cm: 2/50
30.12.2010 ERJ kutsu, 100cm: 5/50
23.01.2011 ERJ kutsu, 100cm: 1/60

15.03.2011 ERJ kutsu, 100cm: 2/50
16.03.2011 ERJ kutsu, 100cm: 2/50
29.03.2011 ERJ kutsu, 100cm: 6/40
24.03.2011 ERJ kutsu, 90cm: 3/50
31.03.2011 ERJ kutsu, 100cm: 6/40
09.04.2011 ERJ kutsu, 100cm: 3/50
29.03.2011 ERJ kutsu, 70cm: 3/100
17.04.2011 ERJ kutsu, 90cm: 4/50
12.05.2011 ERJ kutsu, 80cm: 2/50
04.06.2011 ERJ kutsu, 110cm: 4/50
28.06.2011 ERJ kutsu, 100cm: 2/100
30.06.2011 ERJ kutsu, 100cm: 7/50
30.06.2011 ERJ kutsu, 100cm: 3/50
01.07.2011 ERJ kutsu, 100cm: 6/50
02.07.2011 ERJ kutsu, 100cm: 4/50

 12.07.2011 ERJ kutsu, 100cm: 2/30
07.07.2011 ERJ kutsu, 100cm: 3/30
08.07.2011 ERJ kutsu, 100cm: 3/30

 

PÄIVÄKIRJA

5.9.2011 Kouluvalmennus, valmentaja: Christina S.

Ram. ja Meri ravasivat reippaasti ulkokentällä paikalle saapuessani. Tervehdin ratsastajaa kentän laidalta ja satuin astumaan oksan päälle, jonka raksahdus sai tamman lähtemään kiitolaukkaa kentän toiseen päähän. Ram. vain naurahti ja sanoi Merin olevan hieman höpsö silloin tällöin. Pyysin ratsukkoa jatkamaan verryttelyä ja tarkastelin heidän menoaan. Ram. istui rauhallisesti Merin selässä käyttäen kevyitä apuja, joihin tamma vastasi pienellä viiveellä. Ajattelin siis teetättää ratsukolla siirtymisiä, eteen ratsastuksia sekä kokoamista. Pyysin ratsastajaa siirtämään Merin käyntiin ja aloittamaan pysähdyksillä jokaisen kirjaimen kohdalla. Ram. irrotti todella helposti pysähdyksessä pohkeen irti hevosen kyljestä, joten pyysin häntä keskittymään pohkeen, käden ja istunnan yhteispeliin. Ihannetilanteessa hevonen loppupeleissä pysähtyy pelkästään vatsalihasten jännittämisellä. Meri alkoi kuuntelemaan ratsastajaansa tarkemmin joka pysähdyksen jälkeen ja alkoi jo löytämään hyvää eteenpäinpyrkimystä. Seuraavaksi pyysin ratsukkoa siirtymään raviin ja huolimattoman raviin siirtymisen seurauksena se jouduttiin tekemään uudestaan. Ravissa halusin Ram.:in ratsastavan aina yhden kirjaimen välin mahdollisimman hidasta ravia kuin mahdollista ja kaksi kirjaimen väliä mahdollisimman matkaavoittavaa ravia, tempoa muuttamatta. Meri vastasi hyvin ratsastajan apuihin ja eteni hienossa ravissa, kauniissa muodossa. Laukkatyöskentelyn aloitimme laukka-käynti siirtymillä. Käyntiin siirtymisissä Meri pääsi hieman pitkäksi ja etupainoiseksi suomenhevoselle ominaisella tavalla. Pyysin Ram.:ia keskittymään istuntaansa siirtymisessä ja muistutin pitämään pohkeen kiinni. Muutaman kerran näitä jouduttiin tekemään kunnes Meri alkoi tekemään siirtymiä kuunnellen ratsastajansa istuntaa. Jatkoimme laukkatyöskentelyä kymmenen metrin volteilla. Voltit sujuivat ratsukolta hyvässä tahdissa ja tempossa, mutta ajoittan Meri pääsi hieman pitkäksi edestä, joten käskin ratsastajan ratsastamaan pohkeella eteenpäin myös voltin aikana ja tekemään paljon puolipidätteitä ulko-ohjalla. Loppuverryttelyssä Meri liikkui ravissa rennosti ja matkaavoittavasti. Ram. antoi hieman pidempää ohjaa ja ratsasti eteen alas, kuitenkaan päästämättä hevosta pitkäksi. Kiitin Ram.:ia ja annoin ratsukon kävellä vapain ohjin.

  

  

26.08.2011 Kouluvalmennus, valmentaja: Jessika
Tänään olin itsekin ajoissa paikalla ja pääsin mukaan alkuverkkaan. Teimme paljon temponvaihteluja ja ympyröitä, vetristäen hieman jäykän tuntista ja näköistä tammaa oikein hyvin ja perusteellisesti. Etenkin hieman lisätymmässä tempossa Rilla hieman tuntui tahdittavan alkuun oikealla takasella 

mutta pitkän alkuverryttelyn ansiosta liike oli hyvää ja tasaista ja Ramkin oli tänään selkeästi enemmän hereillä. Jätimme tänään laukkatyöskentelyt vain alkuverryttelyn laukkoihin - homma näytti hyvältä ja etupainoisemmaksi homma ei mennyt missään vaiheessa. Aloitimme kokoamalla käyntiä joka sujui hyvin ja siirryimme kokoamaan ravia - no se sujui sitten loistavasti joten siirryimme seuraavaan tehtävään. Harjoitimme kootusta käynnistä pysähtymistä tasajaloin ja siitä siirtymistä välittömästi koottuun raviin. Taas oli pysähdyksen jälkeinen kokoaminen hieman hukassa ja Ram joutui toistamaan tämän harjoituksen useampaan otteeseen ennen sen sujumista, oikea sävel löytyi ja hommat jatkui. Haastavuutta lisättiin peruuttamalla pysähdyksestä 4 askelta. Askelia tuntui tulevan aina liikaa ja hetken harjoittelimme pelkkää peruuttamista ja löytyihän se eksyksissä ollut askelten laskukyky. Jatkoimme edellistä harjoitusta lisäämällä siihen tämän peruutuksen ja nyt homma toimi hyvin, myös koottu ravi löytyi aina välittömästi! Loppuun vielä otimme avo- ja sulkutaivutus treeniä ja pakko sanoa että harvoin näkee näin tasaisen hyvää sulkutaivutusta eikä avotaivutuksessakaan ollut mitään moitittavaa! Oikein kelpo koulutamma, hyvät loppuverkat ja isot taputukset!

  

  

25.8.2011 Kouluvalmennus, valmentaja: Jessika
Ram oli jo hyvää vauhtia verryttelemässä tammaa kentällä saapuessani paikalle - klassisesti myöhässä tottakai. Tämä tamma oli minulle täysin uusi tuttavuus ja halusinkin nähdä tamman menoa ennenkuin mitään tehtäviä annoin ja noin viiden minuutin kuluttua tein päätöksen niinsanotusta laukkavalmennuksesta. Ravi Rillalla näytti olevan hyvää ja tahdikasta, se kantoi itsensä hyvin kokoajan ja polki takaa, huomautin tästä Ramille ja hän tokaisikin tamman omaavan todella hyvän takajalkojen työnnön. Laukka sen sijaan tuntui olevan hieman löysää ja etenkin kaarteissa meno meinasi usein kaatua hieman etupainoiseksi, jännä oli etten vain ehtinyt itse huomata korjasiko asian Ram vai tamma. Aloitimme ihan työstämällä harjoituslaukkaa, rentoa meininkiä hyvällä eteenpäinpyrkimyksellä ei kuitenkaan niin että Rilla täysin innostuisi. Otimme molempiin suuntiin muutamat ympyrät ja laukka vaihtui käynnin kautta vielä näin alkuun. Sitten keskihalkaisijalle niinsanottu sisääntulo harjoituslaukassa ja pysähdyksestä suoraan keskilaukkaan. Suunta vaihtui joka kerta uralle palatessa. Alkuun Ram hieman löysäili apujen kanssa ja keskilaukkaan siirtyminen oli hieman hapuilevaa - ärähdys ratsastajalle kuitenkin auttoi ja johan homma alkoi pelittämään. Käskin Ramin tekemään muutaman laukanvaihdon askeleessa jotta varmistuin siitä että ne toimivat hyvin. Korjattavaa ei olltu joten siirryimme puolikkaille volteille eli periaatteessa radan halki ratsastettiin S:n muotoinen kuvio. Tamma suoritti tehtävän hyvin, Ram tuntui olevan hieman unessa ja satunnaisia virheitä tuli mutta kokonaisuudessaan laukka pysyi hyvin kasassa eikä etupainoisuutta edes hieman tiukemmissa mutkissa tullut. Pitkät loppuravit eteenalas ja kunnon kävelyt loppuun.

 

 

3.8.2010 Estevalmennus - Valmentaja: Juli
Teidän lämmitellessä kentällä minä ryhdyin kasailemaan valmiiksi esteitä valmennusta varten. Laitoin muutaman harjoitusesteen puomien kera, minkä jälkeen kasasin sitten hieman suurempia esteitä, 60-80 cm korkeita sellaisia. Tarkoituksena ei ollut harjoitella suurimpia esteitä mihin tamma kykenee, vaan lähinnä kartoittaa tamman lähestysmis-taitoja. Kun olin vihdoin saanut kuusi estettä kasattua, olittekin lämmitelleet jo valmiiksi. Annoin teille sitten luvan harjoitella puomeja sekä matalia harjoitusristikoita aluksi. Meri oli melko rauhallinen ja tasainen, ratsastit sitä upeasti eteenpäin kevyin avuin. Harjoitusesteet se hyppäsi myös kevyesti, joskin melko reippaalla tempolla. Annoit sille pidätteitä kuitenkin hyvin ja ratsastit tammaa hellävaraisesti. Muutaman harjoittelukerran jälkeen pyysin teitä sitten hyppäämään ihan rataa tietyssä järjestyksessä - esteitä löytyi pystystä okseriin. Ensimmäiselle esteelle tulitte melko reippaassa tahdissa, mutta Meri pysyi käsissä kyllä hyvin. Se hyppäsi tyylikkäästi ja matkasitte seuraavalle esteelle. Lähestyminen onnistui tälläkin esteellä hienosti, kuten myös seuraavillakin esteillä. Homma näytti melkeinpä selvältä pässinlihalta teille, vaikka toisinaan nähtiinkin hieman epämääräisiä hyppyjä askelten seotessa. Kannattaakin pitää huolta ehdottomasti siitä, että laskee askeleet oikein esteiden väliin, helpottaa huomaavasti hyppyä seuraavalle esteelle. Muuten hyvää työtä molemmilta.

 

 

31.01.2011 Kouluvalmennus - Varpumäen hevostila

Tämä ratsukko hoiti itsenäisesti perusteelliset alkulämmittelyt, joten kun pääsin keskittymään heihin, pystyimme aloittamaan suoraan asiasta. Meri kulki reippaana ja kuuliaisena eteenpäin, ja odotti ratsastajan seuraavaa käskyä. Päätin katsoa ratsukon yhteistyökykyä asettamalla heille heti alkuun tehtävän, jossa ratsastajan tuli saada tamma kulkemaan koottuna ravia ja laukkaa. No tämähän ei ollut tehtävä eikä mikään, joten sainkin melkein saman tien keksiä seuraavaa tehtävää. otin saman tehtävänannon, kuin edellisellä ratsukolla, eli ensin ratsastajan tulisi ratsastaa Meriä kootussa laukassa muutama kierros, hidastaa harjoitusraviin ja tehdä voltti kierroksen aikana ja loppuun käynnissä pohkeenväistö oikealle. Meri teki työtä käskettyä, mutta pohkeenväistössä oli pientä epäröintiä ja kompurointia. Tamma ei ollut aivan varma, mitä sen piti tehdä, joten näytös jäi vähän kömpelöksi. Seuraavalla yrityksellä sujui jo huomattavasti paremmin, mutta tiesin ratsukon pystyvän parempaankin, joten määräsin heidät vielä uudelleen samaan tehtävään. Kolmas kerta sujui jo erittäin hyvin, joten päätin antaa heidän rauhoittua vähäksi aikaa ennen viimeisiä liikkeitä. Ajattelin ottaa lopuksi rentoja temponlisäyksiä, jotka sujuivat kyseiseltä ratsukolta kuin tanssi! Annoin ratsastajalle vapaat ohjat tehdä myös itsenäiset jäähdyttelyt.