OTS servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo

USVOJEN ZAKON O GRADU ZVORNIK

 

BANjALUKA, 10. DECEMBRA /SRNA/ - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas u Banjaluci Zakon o gradu Zvornik, kojim se uređuje područje, nadležnosti, organi i finansiranje ovog grada.

 


Poslanici su usvojili izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, čije je usvajanje neophodno sa Zakonom o gradu Zvornik.

Usvojeni su Zakon o elektronskom potpisu, kojim se uređuje pravo fizičkih i pravnih lica na upotrebu ovog potpisa i Zakon o elektronskom dokumentu, kojim se uređuje upotreba ovakvog dokumenta od republičkih organa, organa jedinica lokalne samouprave, privrednih društava, ustanova i preduzetnika.

U danu za glasanje usvojen su Nacrt zakona o bibliotečko-informacionoj djelatnosti, kojim se uređuju pravni položaj Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske i način finansiranja biblioteka, te Nacrt zakona o studentskom organizovanju kojim se definišu vrste studentskog organizovanja.

Skupština je usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim skijalištima, koji je usklađen sa Zakonom o žičarama za prevoz lica u dijelu tehničkih zahtjeva sistema kosog transporta.

Poslanici su prihvatili izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za prvih šest mjeseci ove godine u kome se navodi da su uspješno realizovani postavljeni ciljevi i misija zaštite bezbjednosti Srpske i njenih građana.

Narodna skupština Republike Srpske prihvatila je i izvještaj o izvršenom adminstrativnom nadzoru nad radom jedinica lokalne samouprave u 2014. godini, te izvještaj o sprovedenom nadzoru nad namjenskim trošenjem sredstava prikupljenih po osnovu boravišne takse u 2014. godini. /nastaviće se/bon/jp/da