etusivu talliesittely connemaranponit newforestinponit kasvatus

Emphory's Ilana

Rotu, sukupuoli: Connemaranponi, tamma
Rekisterinumero: VH11-035-0040
Syntymäaika, ikä: 30.03.2010, 20-vuotias
Väri, säkäkorkeus: Ruunivoikko, 143cm

Kasvattaja: J. Harper, Irlanti
Omistaja: VRL-05706, Clovercutt Farm
Maahantuonut: rautias.

Painotuslaji: Yleisratsastus
Koulutustaso: ko:Helppo A, re:70cm

Saavutukset: KTK-II, VIR MVA Ch

Emphory's Ilana on virtuaalihevonen!
Kuvan © Clovercutt Farm

Ilana on kaunis, mutta oikukkaan naisellinen tamma. Tammamaisempina päivinä neito ei ehkä neuvotteluitta tahdo kulkea kentän kuraisesta portinpielestä läpi tai suostu seisomaan aloillaan pintelöitäessä. Kärsivällisen käsittelijän käsissä Ilana kuitenkin pyrkii näyttämään parhaat puolensa ja jättää välillä jopa hankalaksi äityvän hienostelun sikseen.

Hoidettaessa Ilana on helppo, kunhan muistaa olla päättäväinen eikä antaa neidin protestointien häiritä työntekoa. Itse harjausosio on Ilanasta mukavaa, kunhan ei kosketa mahan alle. Harjan liukuessa lähemmäs vatsanalusta, luimistaa Ilana samantien korvansa ja saattaa varoittaa napsauttamalla hampaillaan ilmaa. Tällöin ei kannata turhia säikkyä, vaan päättäväisesti jatkaa mahan harjaamista, tietysi samalla pitäen silmällä tamman liikkeitä, ettei saa hampaista osumaa. Kaviot Ilana antaa puhdistaa suhteellisen hyvin, vaikka joskus saattaa hoitajan takapuoli olla kumarrellessa vaarassa joutua tamman hampaisiin. Satulan nähdessää tamma protestoi äänekkäästi, eikä millään tahtoisi sitä kammottavaa kapistusta selkäänsä. Kunhan tamman kiinnittää kunnolla kummaltakin puolelta ketjuihin tai naruihin, saa satulan kuitenkin selkään ja vyön kiinnitettyä, ainakin useimmiten. Suitset pujahtaa tamman suuhun mitään kummempia mukisematta.

Selästä käsiteltäessä Ilana muuttuu kuin aivan eri poniksi, mikäli selässä on päättäväinen ratsastaja. Epävarmemmalla menijällä neiti todella osaa olla maailman inhottavin ratsu, jonka selkään ei kukaan aloittelija tahdo. Tamma pysähtelee ja kääntyilee aivan oman päänsä mukaan, eikä tahdo ottaa komentoja ratsastajaltaan. Tilanne korjaantuu kuitenkin sillä, että ratsastaja muuttaa asennettaan päättäväisemmäksi ja todella pistää tamman kovaan kouluun. Kun tamman saa hyvin lämpeämään ja liikkumaan allaan, on tässä aivan mahtava kouluratsu niin kotikentälle kuin kilpailuihinkin. Esteradoilla koheltaminen ei ole lainkaan Ilanan juttu ja tamma saattaa toisinaan säikkyä jopa tuikitavallisia maapuomeja, mutta neidin kapasiteetti matalien kouluaitojen sisällä on suut auki loksauttava. Ilanalla on mitä mahtavimmat liikkeet, joissa on helppo istua ja se keskittyy suoritukseensa kentällä hämmästyttävällä tavalla, kulkien radan läpi pyöreässä ja tasapainoisessa muodossa. Kilpailuissa ilana on osoittanut erinomaista kykyä sulkea katsomon kohina ja paukkuvat ilmapallot mielestään.

Sukutiedot

i. Horife's Horcrux
tummanruunikko connemara, 144cm
ei virtuaalimaailmassa
ii. Gotta Go Now ei virtuaalimaailmassa iii. Go for Justice evm
iie. Eleodore evm
ie. Alice ei virtuaalimaailmassa iei. Nicolaus evm
iee. Levi's Amber evm
e. Esme's Scream
ruunivoikko connemara, 142cm
ei virtuaalimaailmassa
ei. Biased Bilius ei virtuaalimaailmassa eii. Biased Bilbo evm
eie. Pretty Jasmine evm
ee. Lizard ei virtuaalimaailmassa eei. Sea Serpent evm
eee. Lynette evm

Näytä/piilota sukuselvitys

Jälkeläiset

Emphory's Ilana on käytössä connemaranponi- sekä ratsuponijalostukseen.

CONN 23.01.2011 t. Painswick Iona (i. Seamus O'shea)
CONN 12.06.2011 t. Painswick Idina (i. Galways Dai)
CONN 24.04.2013 t. Painswick Ginny (i. Gilderoy) KRJ-I, KTK-II

Näyttelymenestys

VIR MVA Champion myönnetty 9.4.2013
NJ 20.02.2011 Painswick Ponies, LKV1, irtoSERT, pt Peppi S.
NJ 23.05.2011 Svärjade, LKV3, irtoSERT, pt Alina J
NJ 28.06.2011 Kisakeskus CK, BIS4, MVA-SERT, pt Peppi S.
NJ 10.08.2011 Svärjade, BIS3, MVA-SERT, pt Shonna.

Kantakirjaus

KTK-II palkittu 15.12.2011
- Hyvät tyypit, ryhdikäs, hyvä kaula, pyöreä runko, hieman käyrät kintereet, painuneet vuohiset.
- Matalajalkainen, pitkä selkä.
- Kaunis, sopusuhtainen runko. Hyväasentoiset jalat, joissa myös hyvä luusto. Kaviot eva.
18 + 16 + 18 + 19 = 71 p.

Päiväkirja

Kouluvalmennus 15.03.2012, valmentajana Ajattar
Lähdimme lämmittelemään tekemällä käynnissä pysähdyksiä ja kiemurauria. Tamma oli vähän tahmea ja reagoi hieman hitaasti pohjeapuihin, mutta muutamien siirtymisten jälkeen Ilana alkoi reagoimaan paremmin. Tämän jälkeen siirryimme raviin. Ravissa tehtiin toisella pitkällä sivulla avotaivutusta ja toisella pitkällä sivulla sulkutaivutusta. Pyysin Daivivea hieman liioittelemaan väistön kanssa, sillä kotona harjoitellessa väistö voi olla hieman jyrkempi kuin kisoissa. Molemmat taivutukset onnistuivat hienosti, joten siirryttiin tekemään lisättyä ravia. Tamma venytti askeltaan hienosti ja suoritti liikkeen muutenkin moitteettomasti. Laukassa harjoittelimme laukanvaihtoja käynnin kautta, joista Ilana suoritui oikein hienosti. Loppuverryttelyt alas eteen venytellen. Hieno poni, joka suoritui tehtävistä hienosti. Kotiläksyiksi annoin ratsukolle paljon siirtymisiä, sillä ne oli hieman hitaita koko valmennuksen läpi.

• Kouluvalmennus 15.01.2014, valmentajana Riitsu.
Tänään Riihikorpeen valmennukseeni saapuivat kuvankaunis connemaratamma Ilana ja hänen ratsastajansa Daivive. Aloitimme helppo A tasoisen kouluvalmennuksen ensin hieman helpommilla jutuilla. Pyysin ratsukkoa tekemään pohkeenväistöjä käynnissä sekä ravissa. Ratsukon työskentely näytti hyvältä ja Daivive oli päättäväinen ratsunsa ohjaamisessa ja apujen antamisessa. Kehuin heitä hyvien väistöjen jälkeen. "Tulkaa nyt pitkät sivut lisätyllä ravilla ja lyhyet sivut lisätyllä käynnillä. Tehkää myös joka kulmaan voltit ravissa." Ratsastaja kuunteli hyvin ohjeitani ja teki niinkuin pyysin. Ratsukolla oli aluksi vaikeuksia saada tehtyä voltit oikean muotoisiksi, koska tamma ravasi liian reippaasti volteilla. Daivive sai tamman lopulta ravaamaan nätistä myös volteilla. "Nyt voisitte kävellä muutaman kierroksen ajan tehden samalla sulku- ja avotaivutuksia, jonka jälkeen aloitamme laukkatehtävän." Kun ratsukko oli kävellyt muutaman kierroksen ajan, pyysin heitä nostamaan laukan pysähdyksestä pitkän sivun alussa ja laukkaamaan koko rata leikkaa tehtävälle ja vaihtamaan laukan ravin kautta. Ratsukko teki työtä käskettyä ja aloitti tehtävän tekemisen. He onnistuivat tehtävässä jo heti ensimmäisellä kerralla. Pyysin heitä silti tekemään tehtävää vielä muutaman kerran, jonka jälkeen he saivat aloittaa loppuverkat.

• Kouluvalmennus 27.01.2014, valmentajana Riitsu.
Tämä samainen ratsukko kävikin jo tässä kuussa aiemmin valmentautumassa Riihikorvessa. Tänään valmennuksen aiheena oli pääosin laukkaharjoitukset, kuten vastalaukka. Ratsukko verrytteli itsenäisesti joka askellajissa. Pyysin heitä verryttelyjen jälkeen tulemaan lisättyä ravia kenttää ympäri. Daivive sai Ilanan lisäämään ravin kauniisti. Ratsukko ravasi katseeni alaisena muutamien kierroksien ajan, jonka jälkeen pyysin heitä kuuntelemaan seuraavaa tehtävää. "Nostakaa laukka pitkän sivun alusta ja laukatkaa normaalisti sivun loppuun. Lyhyet sivut menkää lisättyä käyntiä. Toisella pitkällä sivulla täytyy nostaa sitten vastalaukka." Daivive kuunteli tehtävänantoa huolellisesti, jotta osaisi tehdä tehtävän oikein. Ratsastaja antoin selvät avut ratsulleen ensimmäisen laukan nostamisessa. Tamma nosti laukan hyvin ja laukkasi tehtävän loppuun. Käynti osiokin sujui hyvin. Toista laukkaa nostaessa Daivive antoi selvät avut, mutta ratsu ei niitä ymmärtänyt, joten se nosti tavallisen laukan. Pyysin heitä aloittamaan tehtävän uudelleen. Tällä kerralla ratsukko onnistui koko tehtävän suorituksesta todella hyvin, joten annoin heille luvan aloittaa loppuverkat.

• 16.04.2014 - Kouluvalmennus, valmentajana gatinha
Olin lähtenyt kotoa hyvissä ajoin siltä varalta että eksyisin matkalla, joten saavuin Painswick Poniesiin hieman etuajassa ja Ilanaa oltiin vasta satuloimassa. Matkalla maneesiin kyselin ratsastajalta tammasta ja tämä kuvaili tammaa osaavaksi sekä rauhalliseksi, mutta päättäväiseksi. Alkuverryttelyjen aikana sovimme ratsastajan kanssa että tämänpäiväisen valmennuksen aiheena olisi työskentely vastalaukassa. Kun poni oli saatu lämmiteltyä kaikissa askellajeissa aloitimme laukkaharjoitukset ja aluksi pyysin ratsukkoa etenemään reipasta laukkaa, ja kun sopiva tempo löytyi ratsastamaan kiemurauraa ja vaihtamaan laukan keskikohdassa jatkaen vastalaukassa. Ensimmäinen vaihto oli melko kömpelö, sillä poni ei ollut täysin hereillä. Kehotin ratsastajaa valmistelemaan tammaa selkeämmin tulevaan vaihtoon ja uusi yritys meni jo huomattavasti sulavammin. Kun tämä harjoitus alkoi sujua kaksikolta mallikkaasti ohjeistin ratsastajaa antamaan enemmän ohjaa ja kävelemään tovin, jottei tamma väsyisi täysin heti alkuun.

Hengähdystauon jälkeen jatkoimme vastalaukassa mutta muutin harjoitusta siten että kiemurauran sijasta ratsukon tulisi tehdä vastalaukassa isot pääty-ympyrät ja samalla taivuttaa reilusti sisäänpäin. Pari ensimmäistä kertaa meni parivaljakolta jäykästi ponin protestoidessa, mutta sinnikkään yrittämisen tuloksena Ilana alkoi taipua reilummin. Samanlaista alkukankeutta oli huomattavissa aluksi myös toiseen suuntaan, mutta sekin korjaantui jo muutamalla toistolla. Tämän jälkeen otimme vielä jonkin verran yksittäisiä laukanvaihtoja ja nyt tamma liikkui todella kauniisti. Loppukäyntien aikana annoin ratsukolle kotitehtäväksi taivutella oikein reilusti, jotta notkeutta saataisiin lisää.

• 10.01.2015 - Koulutreeniä itsenäisesti
Ilana ei tänään ollut kaikista miellyttävimmällä tuulella. Sain ensinnäkin taistella saadakseni sen kiinni niityltä, kun armas tamma käveli sopivan matkan päässä karkuun mutustellen ruohotupsuja mennessään. Hetken kissa-hiirileikin jälkeen Ilana onneksi luovutti ja antoi kiinni, vieläpä näyttäen siltä, että ”mitä, kävelitkö sä KOKO AJAN mun perässäni?”…

Varustaminen oli Ilanamaiseen tyyliin helppo nakki, eikä aikaakaan kun sain talutella neidin kentälle. Kaikki vaikutti oikein hyvältä ja sääkin oli kerrankin meidän puolella! Toista olikin sitten treenin aloittaminen. Tamma oli todella velton oloinen jo alkukäynneistä lähtien ja sain kokoajan olla potkimassa sitä eteen. Ravi- ja laukkalämmittelytkään eivät virkistäneet Ilanaa, vaan se painoi entistä kovemmin ohjalle ja tuntui laahustavan joka askellajissa. Onkohan tamma huomannut että omistajalla on joulunjälkeistä ylimääräistä edelleen vyötäröllä, kun näin pisti töihin? No, ainakin hiki tuli, jos ei muuta. En voi sanoa olleeni tyytyväinen treeniin, sillä suunnitelmia en päässyt toteuttamaan lainkaan, vaan koko tuokio kului ainoastaan neidin herättelyyn ja kasaamiseen.

Kilpailumenestys

KRJ Kouluratsastus (47)
05.09.2013 WB Riders, Helppo A, 2/30
04.09.2013 WB Riders, Helppo A, 1/30
03.09.2013 WB Riders, Helppo A, 4/30
01.09.2013 WB Riders, Helppo A, 4/30
28.08.2013 Susiraja, Helppo A, 3/30
07.09.2013 Odelies Loves, Helppo A, 1/30
01.09.2013 Fiktio, Helppo A, 3/40
14.09.2013 Fiktio, Helppo A, 6/40
15.09.2013 Fiktio, Helppo A, 3/40
16.09.2013 Fiktio, Helppo A, 3/40
17.09.2013 Fiktio, Helppo A, 2/40
01.09.2013 Huvitus, Helppo A, 3/40
17.09.2013 Oldfinion Dressage, Helppo B, 4/30
18.09.2013 Oldfinion Dressage, Helppo B, 4/30
24.09.2013 Oldfinion Dressage, Helppo B, 1/30
27.09.2013 Oldfinion Dressage, Helppo B, 3/30
29.09.2013 Oldfinion Dressage, Helppo B, 1/30
29.09.2013 Oldfinion Dressage, Helppo A, 3/30
17.09.2013 Huvitutti, Helppo A, 2/50
17.09.2013 Huvitutti, Helppo A, 5/50
19.09.2013 Huvitutti, Helppo A, 4/50
22.09.2013 Huvitutti, Helppo A, 6/50
14.09.2013 Venice, Helppo A, 2/50
10.09.2013 Venice, Helppo A, 7/50
13.09.2013 Susiraja, Helppo A, 4/40
12.09.2013 Susiraja, Helppo A, 6/40
10.09.2013 Susiraja, Helppo A, 2/40
31.08.2013 Sävelsalo, Helppo A, 5/40
31.08.2013 Sävelsalo, Helppo A, 5/40
02.09.2013 Sävelsalo, Helppo A, 5/40
30.08.2013 Selle de Royal, Helppo A, 2/30
11.09.2013 Huvitus, Helppo A, 4/40
11.09.2013 Huvitus, Helppo A, 4/40
12.09.2013 Minnantila, Helppo B, 7/50
21.09.2013 Riiviöt, Helppo A, 1/50
24.09.2013 Riiviöt, Helppo B, 6/50
26.09.2013 Viehättävä, Helppo A, 6/50
27.09.2013 Viehättävä, Helppo A, 2/50
27.09.2013 Huvitutti, Helppo A, 6/40
30.09.2013 Viehättävä, Helppo A, 7/50
30.09.2013 Fiktio, Helppo A, 3/40
01.10.2013 Viehättävä, Helppo A, 7/50
02.10.2013 Konkkaronkka, Helppo B, 3/40
04.10.2013 Fiktio, Helppo A, 4/40
04.10.2013 Konkkaronkka, Helppo B, 6/40
07.10.2013 Fiktio, Helppo A, 6/40
09.10.2013 Konkkaronkka, Helppo B, 4/40

Ulkoasun © daivive.net / otsikkokuvan © VRL-01811 / taustakuvan © Benson Kua (CC BY-SA 2.0) / muu materiaali © Clovercutt Farm ellei toisin mainita
virtuaalitalli