Clovercutt Diamonddust

img       img

Rotu connemaraponi
Sukupuoli ori
Syntynyt 20.04.2015
Säkäkorkeus 143 cm
Väri ruunivoikko
Taso vaativa B, 70 cm
VH-tunnus VH15-035-0149
Omistaja Cery VRL-02116
Kasvattaja Danielle M., Clovercutt Farm
Meriitit
    Kilpailee KRJ, NJ ja VSN kisoissa.
 
Ikääntyminen
    Oma, satunnainen ikääntyminen
    3-vuotias: 25.04.2015
    Kesäkuun tilaisuus 2015
    19 + 21 + 20 + 21 = 81 p, KTK-I
 

Timsku on ollut rasavilli ihan pienestä varsasta alken. Kuulin kasvattajalta kuinka hän on ollut helisemässä orin konnankoukkujen takia. Meno ei ole pahemmin muuttunut iän tullessa lisään. Päinvastoin murrosikä taannutti Timskun isoksi vauvaksi. Ori esitti olevansa täysin kyvytön sosiaaliseen kanssakäymiseen. Puhumattakaan mistään oppimisen ilosta kun ratsukoulutus oli meneillään. Pahin on nyt takana - mutta vain pahin. Edelleen Timsku on varsin orimainen poni, mutta kaikessa ihanuudessaan silti hallittavissa. Timsku kyllä nopeasti käy niskanpäälle jos saa siihen mahdollisuuden. Itse olen sen kanssa tehnyt niin paljon töitä, että enää ori tuskin uskaltaisi kohdallani sitä edes yrittää. Varsinkin miehiä kohtaan Timskulla on edelleen joku uskomaton idea, että näitä voi hieman kovistella. Miehet saavat siis tuta Timskun voimat kun se "ohimennen tönäisee" kanssakävijöitä. Maltti on valttia, luottamuksen ja kunnioituksen saaminen ovat kaiken työn ja tuskan arvoista.

Kuulostaan enemmän tai vähemmän hankalalta ponilta, mutta totuus on, että Timskulla on vain todella iso persoona. Kaikki eivät vain tule sen kanssa toimeen sen takia, koska Timsku on helppo kokea uhmakkaana. Ori myös aistii välittömästi jos sillä on mahdollisuuksia olla pompottajan paikalla. Hoitotilanteet voivat omalta osaltaan olla haastavia. Ensinnäkin Timsku on kova liikkumaan karsinassa ja käytävälläkin tulee heti niin tylsää, että täytyy heijata ees ja taas ja sivuttainkin. Näissä tilanteissa täytyy olla kovana ja uskaltaa komentaa. Kyllä Timsku lopulta seisoo paikallaan kun sille kunnolla karjaisee. Ihan kenen tahansa hoiteisiin sitä ei voi kuitenkaan laittaa. Jos auktoriteetti puuttuu, Timsku lähinnä innostuu komentamisesta ja saattaa olla kahta kauheampi.

Ratsukoulutuksen eteen olemme tehneet paljon töitä. Olin heittää hanskat tiskiin monta kertaa. Aina kun edistystä tapahtui, tuntui että viikon päästä tultiin juoksuaskelin taaksepäin. Timsku haluaisi tehdä kuten itse haluaa, eikä siltä nuorena orina löytynyt minkäänlaista miellyttämisen tarvetta. Onneksi nuo seikat ovat hioutuneet pois ja osaavissa käsissä Timsku on erinomainen ratsu. Se ei anna mitään ilmaiseksi ja on tarkka avuissa. Laukka ei nouse jos puolipidäte ei ole juuri sopiva, ulkotuet kohdillaan ja pohje juuri sopivassa puristuksessa oikeassa kohdassa. Niin, kuulostaa haastavalta. Siksi sitä ei kovin moni ratsastakkaan. Timsku on hyvin reipas ratsu eikä eteenpäinpyrkivuudestä tarvitse olla huolissaan. Sen sijaan täytyy pitää huolen, että avut ovat varmasti läpi ennenkuin lähtee sooloilemaan. Perusratsastus on Timskun kanssa tärkeää. Jos tuntuma sen ratsastukseen ei ole kohdillaan, tiedossa on helposti ongelmia.

Kaikenkaikkiaan Timsku on mitä loistavin kouluratsu. Se on niin energinen ja näyttäväliikkeinen, että ratsastajan ei täydy huolehtia kuin itsestään. Timsku tuntuu pystyvän mihin vain eikä kapasiteetille näy rajoja. Sen sijaan ratsastajia kohtaan se on niin kranttu, että kilpakentille ei ole asiaa ilman hyvää pohjatyötä ja yhteistyötä. Kun asiat ovat reilassaan, Timskun kanssa on hienoa olla myös kilparadoilla sekä kotikentällä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Ashgrove Diamonddigger
KTK-II
ii. Newhill Irish King iii. Newhill Khan
iie. Ferdia
ie. Ashgrove Diamondlight iei. Ashgrove Rheinnalt
iee. Ashgrove Melodian
e. Bianca ei. Victor's Volem eii. Oliver Omg
eie. Shut Up Susan
ee. Fiona eei. Elliot's Endeavour
eee. Tiptoe Tiffany
Jälkeläiset
  
  
  

Näyttelytulokset ja kilpailukalenteri

20.04.2015 VSN-näyttelyt Cresendossa: RCH 5-5-5-4½-5-4-4½-3½-3-3=42,5p

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 149.20
Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 697.38
Tahti ja irtonaisuus 439.85
Tarkkuus ja ketteryys 132.07
Kouluratsastuksessa 1137.23 op. (vt 3)

KRJ-koulukilpailut, 0 sijoitusta

KRJ-koulukilpailut, 0 sijoitusta