Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!
Bezoek onze Facebook pagina! Follow us on Twitter!

Beleef de Vrijheid ! 

 

Uit de geschiedenis ontstond een modern museum op één van de mooiste plekken van Nederland. Tussen heuvels en bossen is het verleden tot leven gebracht in het Bevrijdingsmuseum, ten zuidoosten van Nijmegen en Arnhem. In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.


Klik op bovenstaande parachutes voor meer informatie. 

Naast het bezoek aan de vaste tentoonstelling hebben wij mooie dagarrangementen,evenementenwisselexposities en speciale programma's voor basis- en voortgezet onderwijs.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 024-3974404 of het contactformulier invullen.

         

 

zoek:

NIEUWS

 • Het Bevrijdingsmuseum zoekt actieve jongeren!

  Wij zoeken dringend versterking van ons jongerenteam dat het publiek in de weekenden en in de vakanties welkom heet in de zogeheten Bandritzer.
  Lees verder..
 • Filmdata 2016 'Krieg am Niederrhein

  Het Bevrijdingsmuseum vertoont in de maanden februari en maart 2016
  Lees verder..
 • Rondleidingen voor blinden en slechtzienden

  Het motto van de rondleidingen is: kijken met je handen.
  Lees verder..
 • Bevrijdingsmuseum doneert foto’s aan Wikimedia

  Wie een artikel over de Tweede Wereldoorlog leest op de bekende online encyclopedie Wikipedia zou daar binnenkort een plaatje naast kunnen zien staan uit het Bevrijdingsmuseum
  Lees verder..
 • Wojtek, de beer die in het leger ging

  Het verhaal van de bruine beer die opgenomen werd in het Poolse leger in 1942.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.