Cine este Anne Frank și de ce este atât de cunoscută?

Anne Frank a fost nevoită să se ascundă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a scăpa de persecuția nazistă îndreptată împotriva evreilor. Ulterior, după ce a fost descoperită a murit în lagărul de concentrare Bergen-Belsen. Povestea ei este cunsocută în toată lumea datorită jurnalului. Acesta a fost tradus în 70 de limbi. Locul în care Anne Frank s-a ascuns din 1942 până în 1944 este cunoscut drept anexa secretă și este parte a muzeului. În muzeu puteți vedea varianta originală a jurnalului pe care Anne Frank l-a scris în perioada în care a stat ascunsă. Muzeul prezintă povestea celor opt oameni care s-au ascuns în anexă, în ce condiții au trăit și cine i-a ajutat să se ascundă. Limbile în care este prezentată povestea sunt olandeză și engleză. Pentru cei care nu pot vizita muzeul există The Secret Annex Online în engleză, germană și olandeză.

Adresă

Prinsengracht 263-267
1016 GV Amsterdam
Olanda

Număr de telefon
+31 (0)20-5567105

Program

Deschis în fiecare zi cu excepția zilei de 4 Octombrie 2014 (Yom Kippur)

1 noiembrie – 31 martie
9.00 – 17.00 (Sâmbăta până la ora 21.00)

1 aprilie- 31 octombrie
9.00 – 21.00 (Sâmbăta până la 22.00)

1 iulie- 31 august
9.00 – 22.00

Ultima intrare se face cu 30 de minute înainte de închidere.

Ghidul muzeului

Planul anexei secrete și informații despre fiecare camera. Prezentarea se găsește la intrarea în muzeu (în engleză).

Institutul Cultural Google

Pentru mai multe informații intrați pe turul online al expoziției Anne Frank dar și al altor expoziții despre secolul 20.

Mai multe informații

Comandă jurnalul

Anne a ținut un jurnal din 12 iunie 1942 până în 1 august 1944. Comandă jurnalul Annei Frank de pe magazinul nostru online.

Mai multe informații

Pont!

Site-ul Anne Frank este în olandeză, engleză, germană, franceză, spaniolă și italiană. Folosiți meniul și caseta de căutare din partea dreaptă pentru a găsi informații.

Leerlingen volgen een educatief programma in het Anne Frank Huis. Studentsare following an educational program in the Anne Frank House.

Program pentru grupuri

Muzeul oferă mai multe programe pentru grupurile școlare. Există programe și pentru adulți și copiii care vizitează muzeul împreună cu părinții sau bunicii. Mai multe informații în limba engleză.

Leerlingen volgen een educatief programma in het Anne Frank Huis. Studentsare following an educational program in the Anne Frank House. Mai multe informații
Anne Frank Huis. Bezoekers in de rij voor het Anne Frank Huis.
Anne Frank House. Visitors waiting in line for the Anne Frank House.

Bilete online

Cumpără bilete online, printează-le și vino la intrarea specială, în stânga intrării principale. În acest fel economisești timp și este mult mai ușor. Mai multe informații în limba engleză.

Anne Frank Huis. Bezoekers in de rij voor het Anne Frank Huis.
Anne Frank House. Visitors waiting in line for the Anne Frank House. Mai multe informații